Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
bungle
Chaby Checker 2012. 05. 22. 15:35 | #44
Eszemben sincs semmit és senkit reklámozni, ja és ráadásul nem is onnan van, de gondolom elhiszed hogy egy cikk(egy idézet) nem csak egy média felületen jelenik meg , egyébként a tartalom a lényeg !
Előzmény: jakatta (43) 0 VÁLASZ
jakatta 2012. 05. 22. 11:46 | #43
Nem itt kell a Népszavát reklámozni! Egyrészt nincs miért, másrészt nincs kinek.
Előzmény: Chaby Checker (42) 0 VÁLASZ
Chaby Checker 2012. 05. 22. 10:27 | #42
Részlegesen kapcsolódik ide :
"Molnár Csaba, a DK alelnöke ezt arra hivatkozva állította hétfőn sajtótájékoztatón, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium múlt héten közölt Új baby boom – a középosztály gyermekvállalási forradalma című vitairata azt javasolja: a nyugdíjak megállapításakor vegyék figyelembe a felnevelt gyermekek számát.

A politikus azt mondta: ez a modell az egygyermekeseket és a gyermekteleneket büntetné, havonta akár több tízezer forinttal. Szavai szerint a pontrendszer bevezetésével mindenki rosszul járna, aki nem az “orbáni családmodellben” él, a mai átlagnyugdíjjal számolva a gyermek nélküliek 44 ezer, az egygyermekes párok 29 ezer forinttal kapnának kevesebbet.

A DK alelnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy az elképzelés alapja a Népesedési Kerekasztal javaslata, amely immáron hivatalos kormányzati dokumentumban is helyet kapott. A kerekasztal szakértői, Botos Katalin és Botos József tavaly a német nyugdíjpontrendszer módosítását javasolták bevezetni, úgy, hogy szempont legyen a felnevelt gyermekek száma is.

Molnár Csaba kifejtette: a nyugdíjat szolgálati idő és járulékfizetés alapozza meg, nincs köze a gyermekvállaláshoz, a családpolitikához. Azt is mondta, nem lehet a nyugdíj csökkentésének kilátásba helyezésével “kényszerszülésre” bírni a nőket, a gyermeknevelést ehelyett családtámogatási eszközökkel kell ösztönözni."
eospower 2012. 05. 22. 01:56 | #41
Pont ez az, hogy sosem volt válság, csak azzal takaróztak, új adó, mert ávlság van, közben ez a lehúzás vezet a válsághoz, de ezt meg is nyomja Mihályi Péter.
betyár 2012. 05. 22. 00:07 | #40
Én nem értek hozzá, és nekem nincs igazam. Az igazságnak szerintem az ellentéte is mindig ha egy kicsit is, de igaz. Azzal, hogy én egy viccoldalon kérek számon politikai hőbölgőket, és utána kinevetem őket, hogy mit keresnek itt, gyakorlatilag magamat is kritizálom azért, mert szerintem ez így jó. Ha mindenki csak a maga igazát hajtogatja, és szenvedéllyel szónokol olyan dolgokról, amihez igazából nem is ért, akkor valami nem oké. Észt osztani mindenki akar, csak senki nem tud.
Előzmény: sahinel (39) 0 VÁLASZ
sahinel 2012. 05. 21. 23:41 | #39
Hárításról most olvashatod a kommented. Nem vagyok közgazdász, és azok egy nagyrésze sincs tisztában az államháztartással, stb. Elég példának a bajnai kormányt nézni gyurcsány után. Már ott is elég sok hozzáértő működött mert az mszp keménymagja tudta hogy elvesztik a választást, és nem volt érdekük irányítani. Tehát lehet ezt jól is csinálni csak tisztába kellene rakni a dolgokat. De ehhez az is kellene hogy az emberek is változzanak. Ami mint mondtam nehéz.

Ne várd el hogy gazdasági kérdésben nyilatkozzak mert az csak a te igazad fogja igazolni ha te értessz hozzá. Info, masszázs, filozófia lehet én fognálak meg. Akkor nekem van igazam? Vannak hozzáértők azokra kellene bízni. Mit keres egy jogász, stb ilyen posztokon? Üvegzsebű kormány? és hogy neten nézheted honnan mennyi, hová folyt? Ezekkel kezdeném aztán tovább. De pl én magam sem tudnám semmilyen posztra elképzelni max kiskirály mert fizut szeretném de fingom sincs mit csinálnék gazdasági stb kérdésekben. politizálni tehát nem ilyen téren kell hanem a lépések amit mutatnak hogy befolyásolják jelenedet, jövődet. Minden mást kizárhatsz, és mindegy milyen eszközzel, de ennek kell lennie. Talán akkor nem olyasmin lessz a vita hogy miképp, hanem melyik szimpibb, és az neked miért lessz jobb. Ideológiák hidegen hagynak attól nem lakok jól, nem érzem magam jobban.

Egyébként a viccoldal: Talán akinek még a humora megmaradt az gondolkozni is képpes.
Előzmény: betyár (36) 0 VÁLASZ
betyár 2012. 05. 21. 23:36 | #38
Mit gondolsz, az, hogy a Nato-ban vagyunk, nem jár kötelezettségekkel? Csak nézd meg, hogy az mivel jár, hogy az euban vagyunk...egy-két katt az indexen és hamar rájössz ám...Az, hogy mit nem kéne, azt sokan tudjuk, de azért nyilvánvaló, hogy egy luxusadó bevezetése nem fogja megoldani az emlegetett államadósságot, sem a siralmas gazdasági helyzeten nem fog változtatni.
Előzmény: Gazdiablo (35) 0 VÁLASZ
naezazamaz 2012. 05. 21. 23:33 | #37
Egyetértek veled. És még van néhány kommentelő (pl, Velo) aki szerintem intelligens ember és jól rálát néhány dologra. Nem bírom a hőbölgést én sem! Igazából én sem értek mindenhez a politika egy végtelen témakör volt itt szó cukorról focistadionról meg mindenről... Ezekről nincs mit mondanom. Én a társadalombiztosításról beszéltem! Az a legnagyobb baj hogy az emberek 98%-a nem is érti hogy miről beszél csak hogy változás van a nyugdíjrendszerbe meg keveset kapunk meg megszűnt a nyugdíj és itt le is zárult megy a háborgás. Médiapolitikából elcsípett gondolatok mellett vérmesen kitartani meg köpködni. Én az ilyen mondatokra nem is reagálnék:
"Azok akik meg akarták tartani a magánnyugdíj kasszájukat, és nem igényelték vissza a befizetéseket, ez a kormány egyszerűen kiürítette a pénzt onnan." Ahogy a mondatot nyelvtani szerkezete a rálátásod is homály.
Azt kéne át nézni először is mi a nyugdíjrendszer 4 alappilére. És mi szűnt meg? A 2. pillér kötelezősége, ugyanis önkéntessé vált. A magánnyugdíjrendszer létezik. Önkéntes nyugdíjpénztárak működnek bármily hihetetlen.
És ugyanazt tudom mondani hogy a témánál maradjak a társadalombiztosítási nyugdíjrendszerből nem fogunk tudni megélni se te se én bármennyire is fáj. Az öngondoskodást kell erőltetni, én csak jóindulatú tanácsként mondom ezt mindenkinek. Ne higyje azt senki hogy nekem ez tetszik de ez van. Szomorú ami az országban megy és nem látok fényes jövőt a TB-ban sem sőt! Próbáljuk meg megérteni mi folyik körülöttünk és ennek tudatában cselekedni. Sajnálom azt ha valaki nem akart volna visszalépni a tb-i nyugdíjrendszerbe és nem értette meg hogy ehhez nyilatkozni kell, tényleg kegyetlen szarul oldották ezt meg!
Előzmény: betyár (33) 0 VÁLASZ
betyár 2012. 05. 21. 23:25 | #36
én nem személyed ellen írtam, hanem mindenkinek, de örülök, hogy magadra vetted, mert ez azt jelenti, hogy inged...mert hát mi a francért írkálnál ide mindenféle jó érveket, ha nem a saját lelkiismereted megnyugtatására, szépen lubickoljál tovább a nagyszerű akárhány fontos fizetésedben, és élvezd az esőt!
Persze ilyenkor meg megy a hárítás, hogy ott vannak az okos közgazdászok, meg a politológusok, oldják meg azok. Kétségtelen, hogy ők sokkal hozzáértőbbek, mint itt akárki, de ezek közügyek. Az államház felépítése és fenntartása nem egy szűk réteg privilégiuma, ők vagy el tudják látni ezt a feladatot, vagy nem. Ezen lehet változtatni. Persze nem úgy, hogy kirohansz az utcára és a szomszéd kocsiján kitöltöd a mérged, vagy hogy egy viccoldalon kommentelsz.
Előzmény: sahinel (34) 0 VÁLASZ
Gazdiablo
Gazdiablo 2012. 05. 21. 23:25 | #35
Van!
Ha már spórolunk, akkor ne hülyeségekre költsük a pénzt, stadionok...Afgán hadsereg támogatása, országnévváltás, az alkotmány átformálása egy teljes diktatúrához való berendezkedésre... had ne soroljam.
Ne az így is ágrólszakadt réteget terheljük meg, hanem reálisan luxusadókkal kellene...de hát nem ez az érdek ugye, hanem az Oligarchák támogatása...etc.

Már csak úgy hívom - Abszurdisztán, Übü királyság
Előzmény: betyár (33) 0 VÁLASZ
sahinel 2012. 05. 21. 23:13 | #34
Dolgozni kellene? 32 évig hiába probáltam csinálni akármit is egyedül kevés vagyok. Munkához meg annyit hogy most a héten 88 órára kapok fizut. és ez 500 font felett lessz adózva. Nem a munka a büdös hanem én nem dolgozok azért hogy másnak jólegyen, hanem azért dolgozok hogy én jól érezzem magam. Akinek tetszik hogy halálradolgozza magát míg pár zsírfejű paraszt megszedi magát rajta, és a retardáltabbja nem is ellenkezik ellene az maradjon és érezze jól magát. Vagy megváltozik a többség, amit kétlek, vagy inkább nem veszek részt a cirkuszban amit csinálnak.

Ha szerinted menekülés az mikor a munkámért pénzt szeretnék kapni, és hogy abból tudjak magamnak rendesen vásárolni nem csak épp megélni akkor menekülök. Ha te jobban érzed magad ettől hát legyen. Én attól érzem jól magam hogy hetente tudok vásárolni új ruhát, jól élek, és jókat bulizunk szórakozunk haverokkal. Mégegyszer elmondom minimálbéren dolgozok és jól érzem magam....

politikához meg már inkább nem mondok semmit. Hozzáértők vannak gazdasághoz, informatikához, stb dolgokhoz, és azok nem jogászok meg mindenféle másológépek. Talán azokat kéne megkérni ezt megcsinálni nem feltalálni a spanyolviaszt.....
Előzmény: betyár (33) 0 VÁLASZ
betyár 2012. 05. 21. 23:04 | #33
szerintem meg tök mindegy minek indíttatott, mert itt és az egész országban mindenki csak okoskodni tud, meg hőbölögni. Akinek nem tetszik, az először pocskondiázik, aztán meg elhúz külföldre, mert itt minden szar, és ő okos, de változtatni meg sem próbál, csak a rinya megy (aztán meg persze külföldön is adózik, és akkor aztán már megint sokat tett az országért, csak külföldről oszthatja az észt, hogy máshogy is lehet ám). Ha ilyen okos itt mindenki, akkor mi a francért nem találtok ki egy űberfasza gazdaságpolitikát és indultok el a választásokon, hogy gyerekek, figyeljetek, mi ezt tudjuk felmutatni? A külföldi demokráciákban is ezt csinálják, nem? Tessék szarból várat építeni!
Észre kéne venni, hogy itt teljesen más kondíciók vannak, mint Európa "jobbik" felén. A gödörből kiásni magunkat nem egy leányálom, hanem kőkemény munka! Ti hogy gondoljátok, hogyan lehet előre lépni? Szépen tessék a nagyszerű elképzeléseket előterjeszteni! Vegyünk fel újabb hitelt? Vagy vállaljuk a csődöt? Vagy adózzunk mint az állat? Van más ötlet?
Gazdiablo
Gazdiablo 2012. 05. 21. 23:02 | #32
Ez azért már nekem is sokk...

http://inforadio.hu/hirek/belfold/hir-498587
velo 2012. 05. 21. 22:39 | #31
Ez a poszt nem bal és jobboldal csatájának indíttatott. Arról szólna ez az egész, hogy ebben az országban - függetlenül attól ki van hatalmon - valahogy az elmúlt 22-23 évben nem töörtént olyan jellegű változás amitől nekünk, magyaroknak kicsit is jobb lett volna. Minden egyes korményváltással lejjebb csúsztunk, minden kampány többet, jobbat és szebbet ígért, ha a kampányok mézesmadzag ígéreteinek a 10%-a valóra vált volna már Magyarország maga lenne a kánaán. Nap mint nap szembesülök azzal, hogy nem jó dolog magyarnak lenni.
Én nem sajnálom az adót. Tisztában vagyok vele, hogy az ország működtetéséhez elengedhetetlen. Viszont az a kizsákmányolás ami ebben az országban folyik szerintem túlmegy minden határon. Lassan minden hétre jut egy új adó, minden nap azt hallanai hogy fizess többet és többet.

Nem narancs-szegfű vita szításon van a hangsúly. Az áraink EU-s színvonalon vannak. Az adóink világ élvonalában vannak. A báreink meg a béka segge alatt.

Kedves Tobin: tény, hogy a TB és a nyugdíjrendszer fenntarthatatlan. Ellenben talán nem kellett volna áterőltetni mindenkit az állami nyugdíj rendszerbe. Azt a 3000 milliárdot elvették és biztos lehetsz benne, hogy soha nem adják vissza. Majd a kampányok idején fogunk még hallani róla: csökkentettük az államadósságot. A cél szentesíti az eszközt? Hát nem. Ez csak egy látszatintézkedés volt. Ha egy nap azt mondja a az épp hatalmon lévő kormány, hogy teljes vagyonelkobzást hajt végre mindenkivel szemben, aki mondjuk havi nettó 600.000 Ft-ot keres és az így befolyt pénzt az államadósságba tömi, akkor is elégedett leszel? Mert elmondanám, kedves politikusainknak (felségjelzéstől függetlenül) nem lesz gondja a nyugdíjas éveire. Kedves Schmitt Pál élete végéig kapja a fizetését pl. De hidd el, mindenkinek megvannak az érdekeltségei olyan cégekben, melyekből busás bevételeket realizálnak és vagyonokat halmoznak fel. Te, én és a többiek pedig majd pislogunk ha eljött a mi időnk, mint pocok a lisztben... Bár szerintem ennek is megvan a oka: az első havi nyugdíjadat mikor meglátod elvisz a szívroham. Probléma megoldva...

Ami felháborító, hogy a fidesz a 2/3-os többségével visszaél. Szembe mennek az EU-val, szembe mennek a magyarokkal, szembe mennek mindenkivel. Ellenzék most gyakorlatilag nincs. Illetve nagyon fontos intézkedéseket láthatunk a naaagy válságban: közterületek átnevezése, Magyar Köztársaság helyett Magyarország... közül 100 millióért. Persze, lehet, hogy a költségvetésnek ez aprópénz, de
1. biztos lett volna jobb helye...
2. az átnevezésben érintett cégek számára ez jelentős kiadásokat jelentett. De hát le van szarva, ez most rettentő fontos...

Amikor az MSZP volt hatalmon, a Fidesz rendre kivonult az ülésteremből. Persze a fizetésüket megkapták. Próbálj meg te kivonulni a munkahelyedről minde reggel ha a munkatársaiddal nem értesz egyet vagy nem jösz ki. Nyugodj meg, nem kell majd visszamenned már az első alkalom után sem. Aztán volt olyan év, amikor a Fidesz egész évben egy törvénymódosítást szavazott meg: azt amit ők adtak be. Ellenzékként folyamatosan csak annyit lehetett hallani, hogy "nem, nem nem"... És persze fordítva is igaz, nem akarom az MSZP-t védeni, mert egyik 19, a másik meg egy híján 20. Meg persze a többiek sem jobbak. És éppen ez a gond: nincs olyan hiteles politikai elit ma magyarországon, akire rá lehetne bízni az országot. 20 éve dedós módjára megy a cirkuszolás meg az adok kapok, kiállnak a nép elé és elpanaszolják, hogy "jaaaaj, Viktorka elvette a lapátomat" meg "óóóó, Ferike eltörte a szitámat" és azon megy a csata kié legyen a homokozó, és egymás homokvárait rombolgatják le. És ott vannak a kis pártok akik mikor melyik oldallal szimpatizálnak, vagy néha úgy gondolják, hogy majd ők elfoglalják a homokozót, csak épp seggre esnek...

bocs ha hosszúra sikeredett...
+1 VÁLASZ
GreenHell 2012. 05. 21. 22:33 | #30
itt a másik fontos olvasnivaló (kb témánál van)
http://index.hu/belfold/2012/03/28/transparency/
Kolly 2012. 05. 21. 20:34 | #29
Teljesen egyetértek ezzel, az én álláspontom is ez :) Csak mindig próbálkozom, hátha sikerül mindenkivel megtalálnom a közös hangot, mert csak úgy elehet elérni vmit. Egyébként köszönöm amit mondtál, mert jó látni, hogy vannak ebben az országban, elég intelligens emberek(mert mostanában egyre kevesebb számban fordulnak elő..-.-), illetve, oylanok, akik nyitott szemmel látnak, tehát nem rizsáznak a tényekről, azok vannak, azokat mindenki látja és érzi, hogy itt vmi nagyon nincsen rendben, és az sem igaz, hogy minden EU-s országban ez van, úgy hogy nincs értelme kimenni....Ezt hagyjuk, mert nem egy országban jártam és rengeteg caládtagom knt él, szóval rengeteg tapasztalatot mondtak ezekkel kapcsolatban, tehát a semmiről nem érdemes beszélni, fölösleges a mellébeszélés(bár a politika pont erről szól..). Ameddig a pénzemért nem lesz meg, az elvárható szolgáltatás, addig igen is jogom van hőbörögni ;)
Előzmény: sahinel (28) 0 VÁLASZ
sahinel 2012. 05. 21. 20:21 | #28
Ha ellentmondassz OV-nek és bandájának akkor komcsi vagy meleeg, zsidó, stb vagy:D Ezt mindíg eljátszák. Értelmes véleménye senkinek sem lehet csak ha pártkatona.... Kb érzed is hogy miért lehet még hatalmon egy ilyen kormány, és miért lehet az ország ennyire jó helyzetben.

Öcsém banki állást 5 év után hagyta ott, és jött ki 1 hónapja. Az első héten többet keres mint amit otthon egy hónapban megkereshetett, és minimálbéren dolgozik velem:D Tehát a lényeg úgynézki hogy nem mondassz semmit rájukhagyod, és teremtessz magadnak jobb életet ott ahol engedik. Észérvel ha nem tudsz hatni az emberekre akkor szerintem érdemesebb hagyni őket és keresni olyan helyet ahol még emberszámba is vesznek. Otthon úgyis csak politika lehet a háttérben ha van értelmes ötleted, vagy nem tetszik valami úgy ahogy megy.
Előzmény: Kolly (27) 0 VÁLASZ
Kolly 2012. 05. 21. 20:04 | #27
Jó, rendben, elhiszem, hogy lehet jobban értesz hozzá(ezekhez a politikai dolgokhoz). Igen, az is igaz, hogy egy kicsit bunkón írtam neked(csak hirtelen felkaptam a vizet)szóval, ezért elnézést is kell kérnem ,de nem mindenben értek veled egyet, sőt sokat ki is egészítenék. Egyébként egyik párt sem érdekel, főleg nem a politika...Én ép ésszel gondolkodó, realista ember vagyok, és nem egy agy-mosott,fizetett pártkatona(ne vedd magadra, de sokan vannak..) tehát, ha gondolod, kifejthetem neked azt, amit én gondolok, és kiegészíteném az álláspontodat :)
Előzmény: Tobin (25) 0 VÁLASZ
fatproduction 2012. 05. 21. 19:58 | #26
Két hivatásos rettegő beszélget... :) Ez igen drámaira sikerült, egyre jobbak lesznek ebben!
Tobin 2012. 05. 21. 19:44 | #25
Nem vagyok fideszes, de látom te viszont nagy baloldali vagy. Sajnálom hogy egy levegőt kell velem szívnod, de hogy is mondta egy nagy klasszikus: "el lehet kérem innen menni, itt lehet bennünket hagyni!"

Amúgy meg melyik mondatommal nem értettél egyet, onnan a Jókai utcából?
Előzmény: Kolly (23) 0 VÁLASZ
Tobin 2012. 05. 21. 19:42 | #24
Azért írtam, hogy függetlenül írok, mert nem tartozom egyik párt köreihez sem. Tény, hogy írásom kicsit egyoldalúra sikeredett, de cáfold meg valamelyik mondatomat, ha nem értesz vele egyet.

A tény az, hogy a baloldal "eredményeképpen" minden magyar polgárnak, kb. három millió forintos államadósság tartozása van. Amiből sajnos semmi sem látszik meg az országon. Persze ez nem csak az "elmúlt 8 év eredménye", a gyökerek sokkal mélyebbek.
Csak akkor ne akarjunk nyalókát... pláne ha a 12 cukorgyárunkból 11-et bezárattunk.
Előzmény: cheemas (22) 0 VÁLASZ
Kolly 2012. 05. 21. 19:41 | #23
Nem, pontosan az ilyen emberek miatt tart itt az ország....szégyellem, hogy, ilyen emberekkel kell egy levegőt szívnom!!!...-.- Ráadásul, legalább ne mondanád, hogy függetlenül írsz, amikor a kutya is látja, hogy te egy törzsgyökeres FIDESZ-es vagy...
Előzmény: Tobin (21) 0 VÁLASZ
cheemas 2012. 05. 21. 19:21 | #22
"... függetlenül írok..."
:D
nem úgy festett, de ez nem azt jelenti, h nincs igazad, te így látod (félre értés ne essék)
Előzmény: Tobin (21) 0 VÁLASZ
Tobin 2012. 05. 21. 19:05 | #21
Én eddig nevetni jártam ide. Szerintem az ilyen politikai 'izék" nem ide valók. Vannak erre való fórumok, pl. mandiner.hu

Viszont ha már írok, és függetlenül írok, pár mondatra reagálnék.
A magánnyugdíj Magyarországon utópia. Nincs rá fedezet, hogy ez életképes legyen. Nem vagyunk olyan gazdagok, hogy ezt megengedhetjük magunknak. Más országok is megszüntették, pl. Portugália. Arról nem is beszélve, hogy M.o.-n nem a Fidesz akarta először megszüntetni, hanem Bajnai és Oszkó. Csak gyávák voltak, meg hát jött a 2010-es választás, meg bíbelődjön vele az új kormány. Aztán volt vagy 20 magánpénztár. 3 ellen nyomozás indult, hűtlen kezelés, sikkasztás, meg ki tudja mi miatt. Az is tény, hogy az emberek egy jelentős százaléka semmi reálhozamot nem kapott.
Tény az is, hogy magasak az adók. De az országot fenn kell tartani.
Most tisztára olyan a helyzet, mint abban a családban, ahol az új apuka a régi családfő dorbézolásait, hiteleit magára vállalva, kőkeményen nyomja vissza a törlesztéseket, a régi apuka gyerekei meg nyafognak, hogy az apunk nekünk mindent megvett. Ja igen, hitelből. Most meg fizetjük vissza.
Aki ebben nem ért egyet velem, mondjon egy olyan sikert történetet az elmúlt időből, amit nem a Fidesz 98-2002-es eredményeiből, vagy hitelből finanszíroztak! Volt viszont soha meg nem épült kormányzati negyed, eladott moszkvai nagykövetség, több ezer, milliós kifizetésű semmire sem használható pályázat, 4-es metró, aminek a költségei elvitték a pénzt a másik háromtól, és akkor nem kopnak el mondjuk a 3-as vágányai, lett volna pénz új buszokra, villamosokra is. Hagyót, és a többi kisstílű bűnözőt már nem is említem. Legyen akármi a bírósági ítélet.

És csodálkoztok hogy itt tart ez az ország? Ide igenis DIKTÁTOR kell (bár szerintem nem az, csak kőkemény), mert különben megint szétrabolják az egészet! És akkor mehetünk a görögök mellé...
Az emberek többsége tudja ezt, talán ezért nem nyert semmit az utóbbi 6 évben az Mszp, a saját pártválasztásán kívül.
-1 VÁLASZ
Gazdiablo
Gazdiablo 2012. 05. 21. 19:03 | #20
Te hol élsz?

Azok akik meg akarták tartani a magánnyugdíj kasszájukat, és nem igényelték vissza a befizetéseket, ez a kormány egyszerűen kiürítette a pénzt onnan.
Ez nem egyszerűen rosszindulat, vagy suttyóság a részükről, hanem nyílt lopás.Nem vitte át automatikusan az önkéntes nyugdíjpénztárba a rendszer.
Többen jártunk így.

Ghavin-t idézem mert neked üzent, teljesen igazat adok neki:

"Még huszonötször leírhatod az öngondoskodást nagybetűvel, a tény tény marad: Európa legdurvább adóterhei mellett folyamatosan romló közszolgáltatásokat kapunk vissza, emellett a regnáló kormány immáron két éve tehetetlen a válságkezelés szempontjából, ellenben a válság és elmúltnyolcév jelszavakat skandálva hónapról-hónapra újabb sarcokat vet ki a lakosságra. Minden összevetve tehát a magát jobboldalinak hazudó, a valóságban plutokrata Fidesz vagy inkompetens vagy nemes egyszerűséggel rosszindulatú."

Előzmény: naezazamaz (17) 0 VÁLASZ
lorem_ipsum 2012. 05. 21. 17:05 | #19
egyertelmu, hogy nem lesz dupla minimalber meg hasonlok. de az azert igenis a vezetestol fugg, hogy a befolyo osszegeket mire koltik, az allami kezben levo ertekeket (foldek, erdok, vizek stb.) hogyan kezelik, hogyan viselkednek kulfoldi iranyba, milyen kijelenteseket tesznek, milyen gazdasagpolitikat folytatnak, kiszamithatoan cselekszenek e, eees meg lehetne folytatni a sort.
szoval nem csak arrol van szo, hogy nagy az adossag, es emiatt most aztan vilagvege. sokkal osszetettebb a dolog es sajnos nem csak az adossaggal van gondunk.
Előzmény: naezazamaz (17) 0 VÁLASZ
velo 2012. 05. 21. 15:51 | #18
Egyetértek. Alább egy kicsit elszomorító számítás...

Magyarországon 2012 1. negyedévében 219 200 Ft volt a bruttó átlagkereset. Ebből a dolgozó 142 833 Ft-ot vihet haza a családjának. Ezután a szerény jövedelem után az államnak 138 839 Ft-ot kell befizetnie a munkáltatónak és a munkavállalónak közösen. Ha ezt a pénzt elköltik, akkor 112 467 Ft-nyi javakat tudnak belőle vásárolni (abban az esetben ha csak a világszinten is dobogós 27%-os áfás termékeket veszik - semmi cigi, alkohol, benzin stb... ami további jövedéki adókkal van súlytva), tehát 30 366 Ft szintén ment az államnak ÁFA címén.

Így tehát a fenti, magyar szemmel már-már utopisztikus példa esetében, egy átlagos, napi (legalább) 8 órát tisztességgel ledolgozó átlag magyar mag megkeres 112 467 Ft-ot, addig az állam keresett 169 205 Ft-ot.

Hogy egyszerűbb legyen: minden megkeresett 1 Ft után 1.5 Ft-ot zsebretesz az állam, magyarán a teljes összeg (ez alapján ugye 2,5 Ft) _60%-át MINIMUM!_

Persze ez így túl rózsaszín lenne, mert ott a sárgacsekk adó, az ebadó, sok termék esetében vám, cigi és alkohol jövedéki adók, chipsadó, telefonadó, autók/autósok esetében baleseti adó, teljesítményadó, regadó, üzemanyag jövedéki adó... és a sor tetszőlegesen bővíthető.

Belegondolni is rossz, mennyi adót fizetünk. Lassan ott tartunk, hogy minden 100 Ft-ból 70-80-90 Ft a "megbízható és feddhetetlen" mindenkori állami kasszába vándorol. Nem baloldali nézeteket vallok. Nem is jobboldalit. Politikai szemlélettől függetlenül én csak azt látom, hogy ebben az országban nincs jövő. Legalábbis az átlagembernek nincs.

emlékeztek még a "Magyarország, én így szeretlek" videóban elhangzottakra: annakidején sajnáltuk szegény parasztot, hogy a füldesúr elvette a tizedet. 10%-ot... és azt kizsákmányolásnak tartottuk.

Mi lesz itt...?
Előzmény: Ghavin (14) 0 VÁLASZ
naezazamaz 2012. 05. 21. 15:40 | #17
A magánnyugdíjpénztárakat nem vette el. Még léteznek :D Azzal a különbséggel hogy már nem kötelező hanem önkéntessé vált. Tehát olyan lett mint a nyugdíjrendszer 3. pillére az önkéntes kölcsönös biztosító pénztárak. Én arra próbáltam felhívni a figyelmet hogy ezeket eröltessük mert a társadalombiztosítási nyugdíjrendszerre önmagában nem lehet építeni ennek sok oka van legfőképp a társadalmi elöregedés, igen mélyen befolyásolták a rossz politikai döntések tökmindegy milyen oldalról. A rendszerváltás óta sok-sok elhamarkodott, rossz döntés született.
A véleményem szerint egyébként a legnagyobb gond és nem csak a társadalombiztosítás terén, az hogy az országnak legalább 21ezermillárd forintnyi adóssága van, ami nem fog eltűnni és ez legnagyobb részben a szocializmus korszakában gyülemlett fel azóta meg csupa balfék politikai döntés született, de szerintem nem változtat a lényegen melyik párt van a hatalmon. Egyszerűen ha nincs pénz nincs pénz bármelyik párt lesz hatalmon mindegyiket csak szidni fogják, mert egyik se fogja megduplázni a minimálbért és felezni a járulékokat hát igen "mekkora suttyók hogy dögölnének meg"
Előzmény: Gazdiablo (13) 0 VÁLASZ
nagydee
nagydee 2012. 05. 21. 14:52 | #16
bár szerintem eléggé egyértelmű volt, de azért megsúgom. ez a riport nem arról szól, hogy "járni jár, csak nem (fog) jut(ni)", hanem arról, hogy már nem is jár.
Előzmény: naezazamaz (12) 0 VÁLASZ
GreenHell 2012. 05. 21. 14:04 | #15
http://hu.wikipedia.org/wiki/Divide_et_impera
csal elhitetve van, hogy jobb meg baloldal, de ezeknek ugyanaz a dazdijuk
Ghavin 2012. 05. 21. 13:50 | #14
Még huszonötször leírhatod az öngondoskodást nagybetűvel, a tény tény marad: Európa legdurvább adóterhei mellett folyamatosan romló közszolgáltatásokat kapunk vissza, emellett a regnáló kormány immáron két éve tehetetlen a válságkezelés szempontjából, ellenben a válság és elmúltnyolcév jelszavakat skandálva hónapról-hónapra újabb sarcokat vet ki a lakosságra. Minden összevetve tehát a magát jobboldalinak hazudó, a valóságban plutokrata Fidesz vagy inkompetens vagy nemes egyszerűséggel rosszindulatú.
Előzmény: naezazamaz (12) +3 VÁLASZ
Gazdiablo
Gazdiablo 2012. 05. 21. 13:23 | #13
Elindult az "öngondoskodás" intézménye, a magánnyugdíjpénztárakat ezért hozták létre, ez a kormány viszont ezt fölszámolta, és azok akik meg akarták tartani a fiókot-azoktól az emberektől egyszerűen elvette.

Ezermilliárdok nem az égből potyognak hanem a mi zsebünkből, egy szegénységellenes politikai berendezkedés miatt, és sorozatos rossz döntések miatt, ahol sikerült az országunkat a nemzetközi közmegítélés szintjén a béka segge alá süllyeszteni.
Stadionokra nagyobb szükség van, mint öreg emberekre elismerem... :P
Márpedig politikai széljárástól függetlenül, minden nemzet össze van fonódva gazdaságilag az összes többivel, nem tudja magát egyetlen ország sem izolálni, mert egyszerűen egymásból élünk, és egymással kereskedünk.
Ez nem azt jelenti hogy az EU-egy frankó intézményrendszer, egyszerűen csak azt hogy nagyon más módon kellene gondolkodni az embereknek, Magyarországon különösen, mert mi szavaztunk teljhatalmat egy DIKTÁTORNAK!
Előzmény: naezazamaz (12) +3 VÁLASZ
naezazamaz 2012. 05. 21. 13:04 | #12
Ne feledjük el hogy ez egy baloldali rálátás a dolgokra!!!!!!!!!!!!!
Tény, hogy van gond. A nyugdíjrendszer nagy gondban van. Ennek az oka a társadalom elöregedése. A felosztó kirovó rendszerű nyugdíj ami abból indul ki hogy az aktív korúak tartják el a nyugdíjasokat, nem tud működni mert sokkal kevesebb gyerek születik, született mint régebben és az emberek átlagéletkora is kitolódott. Az igaz hogy 1998óta rengeteg meggondolatlan döntés született a nyugdíjrendszer kapcsán (13.havi nyugdíj stb.) ami gazdaságilag elképesztő mód primitív döntés volt, mert a versengő pártok csak ígérgették a "finomat" a választások előtt de gazdaságilag nem gondoltak bele a következményekbe. De tudnék írni erről regényeket.... A lényeg az hogy fontos az ÖNGONDOSKODÁS, mert a nyugdíjrendszer szarban van és emberek ne erre építsünk! Édes mindegy hogy bal vagy jobb oldali kormány van nincs megoldás nem fognak ezermilliárdok az égből lehullani.
+2 VÁLASZ
komcsi 2012. 05. 21. 12:40 | #11
Szerintem a médiában elég sok szó esik róla. Sőt, ahogy az interjúban Mihályi említi, a kormány legtöbbször erre hivatkozva szorít meg ill. vet ki újabb adókat, mivel "a válság rákényszeríti".
Előzmény: realista (9) +1 VÁLASZ
GreenHell 2012. 05. 21. 12:32 | #10
nem feltétlenül a TV az irányadó, nekem (magamat beleértve) ismerőseim 70%-ának nincs munkája, nem kapnak, nem alkalmaz senki senkit, családaik tartják el őket (engem is) és várják a nagy recssenést
Előzmény: realista (9) 0 VÁLASZ
realista 2012. 05. 21. 12:29 | #9
Persz hogy valsag van. Csak a TV nem beszel rola. Es ugye, amirol nem beszel a TV az nem is letezik ;)
Előzmény: komcsi (6) 0 VÁLASZ
GreenHell 2012. 05. 21. 12:28 | #8
mit csináljak vele?
Előzmény: tikshow (7) 0 VÁLASZ
tikshow 2012. 05. 21. 12:24 | #7
aztán egy-két év múlva jön a 200-300 ezres csekk ;)
Előzmény: GreenHell (2) 0 VÁLASZ
komcsi 2012. 05. 21. 12:03 | #6
Ez mondjuk érdekes kérdés, hogy akkor most Magyarországon van válság, vagy nincs...
GAlex 2012. 05. 21. 11:52 | #5
Ez a Mihályi Péter unszimpatikus. "Még nem döglöttél éhen. Tök jól élsz. Ezért még lehet spórolni!!!!" 10 év munkatáborra ítélném egy uránbányába.
-2 VÁLASZ
kaktusz1983 2012. 05. 21. 11:51 | #4
Sokakat úgy sem érdekel, mert jön a Csillagszarik meg a megaszar, meg anyátokközt következő része. Sokan ezt se tudják miről van szó. Csak azt nem értem ki a tököm dolgozik ebben az országban ha 4 millió a nyugdíjas, ahhoz hozzá vesszük a munkanélküliek számát, az iskolába, egyetemre, járok számát, plusz a gyerekekből élőkét, ki marad? Meg egy a lényeg, aki idáig dolgozott tisztességesen annak a nyugdíját kell csökkenteni, aki meg egész életében csak a gyerekekből él, másképp mondva segélyből, azokét nem fogják, ez biztos!

http://elegemvan.comli.com/

+1 VÁLASZ
xion 2012. 05. 21. 11:35 | #3
hmmm... ez így van egy fél de lassan egy éve, nyugdíj szempontjából meg évek óta ez a helyzet. Remélem erre nem most döbbenünk rá mert akkor komoly gond van! Érdekes hogy egy Mihályi Péter kell hozzá hogy ez port kavarjon. Juszt László, igen sokatlátott ember létére meg nem értem miért van meglepődve (oké... műsor), mikor már ezek éves tények.
GreenHell 2012. 05. 21. 11:24 | #2
ezért nem fizetem a TB-t december óta :D
-1 VÁLASZ
Élien 2012. 05. 21. 10:43 | #1
Nagyon remélem, hogy most a "vihar előtti csend" fázisában vagyunk...

+1 VÁLASZ