Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
csaty 2012. 04. 09. 13:46 | #23
Nekem ezekről a dolgokról mindig egy dal jut az eszembe :
" De te az orrodig se látsz,
Neked jó a McDonald's,
Neked elég ha Coca a kóla,
Te ugyanúgy tehetsz róla,

Hogy átbasztak a reklámmal,
Ezzel az Amerika-lekvárral,
Ezzel a műanyag élettel,
Ahol annyi ember tévedt el.

Mint a háborúban a foglyok,
Csak a parabolamocskot fogjuk,
Ahol minden nő tökéletes,
És minden férfi izmos.

Meg a legjobb mosópor,
Ami a faszom tudja, hogy mos"
( Tankcsapda: Jönnek a férgek)
Előzmény: hawkeye (22) +1 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2012. 04. 07. 09:28 | #22
Mert nincs, aki változtasson ezen.

Nagy baj, hogy alig van független média.

Az emberiség pedig mára mosóporreklám-szindrómában szenved, azokat választja meg vezetőnek, akiket leghatásosabban reklámoznak.

Mindegy hogy milyen keretén, pl. a Milla egyik elnökjelöltje:
http://index.hu/video/2012/04/07/bartos_film/
csak az ő érdekeiket szolgálja, akár így, akár úgy.

A reklámot pedig ezek a bankárdinasztiák tudják megfizetni. Meg is teszik, olyan mértékben, hogy lassan elfelejtünk gondolkodni.

Én nem látom a kiutat. Soha nem gondoltam volna, hogy Ray Bradbury világa valósággá válik....

Előzmény: DemJan (20) 0 VÁLASZ
GreenHell 2012. 04. 07. 08:54 | #21
szerintem az íreknél is lángolni fog egy-két bank nemsokára :D
DemJan 2012. 04. 06. 17:44 | #20
Régen a koronák öröklődtek, most a cégbirodalmak. Nem fog ez soha változni.
Előzmény: hawkeye (19) +2 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2012. 04. 06. 16:11 | #19

Ehhez nincs mit hozzátenni:

"Ameddig lesznek emberek, akiknek a saját jóléte és - akár ésszerűtlen - gyarapodása mindennél fontosabb, amíg létezik hatalomvágy, amíg létezik önzés, addig nem fog itt változni semmi."

Ez minden bajnak az esszenciája.
Előzmény: Stickhorse (18) 0 VÁLASZ
Stickhorse 2012. 04. 06. 10:03 | #18
robi0000016, tökmindegy, kik ülnek a székekben. Az is tökmindegy, hogy mire költik a vagyonukat. Egyébként többségében mégtöbb vagyon szerzésére, vagy egyszerű fogyasztási cikkekre, vagy csak van nekik. Tökmindegy. A "probléma" az, hogy ilyen létezik. A probléma az, hogy a mai fejlettségünkkel világméretű jólétet lehetne teremteni, és mégsem tesszük. A probléma az, hogy ha elküldenél egykét "zsidót" - a zsidózás akármilyen formáját elítélem a pénzügyi világban, legtöbbjüknek mára lényegében köze nincs az eredeti zsidósághoz, maximum rokoni kapcsolatok által, de úgy meg kb. mindenkinek van -, szóval minden elküldött zsidó helyett jönne másik. Ameddig lesznek emberek, akiknek a saját jóléte és - akár ésszerűtlen - gyarapodása mindennél fontosabb, amíg létezik hatalomvágy, amíg létezik önzés, addig nem fog itt változni semmi. Az emberi viselkedés szükségképpen kitermeli saját korának kegyes és kegyetlen vezetőit, szenvedőit, békés megalkuvóit. Ezen "központilag" nem lehet változtatni, az emberekben kellene változásnak végbe mennie, hogy senki ne legyen hajlamos a másik elnyomására. Csak sajnos itt bukott meg a dolog.
+3 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2012. 04. 06. 02:30 | #17
hogy a mi pontos igazság szerintem nem nagyon fogjuk megtudni, de talán nem is ez a lényeg. Ha csak mindenki azzal foglalkozna, hogy észreveszi azt ami és ez szerint formálná az életét akkor valljuk be ez nem lenne ennyire virágzó rendszer az uralkodó elitnek.

Azzal gondolom mindenki egyetért, hogy amit kiokoskodnak az mi általunk valósul meg. Szóval én még mindig azt mondom, hogy egy jól informált közvélemény a francba söpörné ezeket a mocskos hatalommániás idiótákat.
Előzmény: robi0000016 (16) +1 VÁLASZ
robi0000016 2012. 04. 06. 01:38 | #16
Ha ezt tudta volna napóleon vagy Hitler, hogy így is ell lehet foglalni a világot akkor nem lett volna világháború, mert megy a paraszt magától is adót fizetni, csak nem adónak kell hívni, hanem hitelnek, ami jó és örömmel fizeti az ember hiszen az csak egy szolgáltatás és nem kényszer. az elfoglalt területett meg úniónak kell hívni mert az szépen cseng. és egy deka fegyver nem kell ehez csak néhány magasrangú megfizethető báb. És így létrejött a legnagyszerübb legcsodálatosabb dolog a világon.Én csak azt mondom hogy le a kalappal azok előtt akik kitalálták. Legálisan ennyii pénzt szerezni.. nem semmi, csak tudnám hogy mire költik... Létezik Olyan akinek teljesen tiszta a kép, A rotschildokkal, rokefellerrel a zsidókkal kapcsolatban? Aki kimeri állítani hogy amit mond az tény és hogy úgy Van?A neten Szinte képtelenség lekövetni a történelem ezen homályos részét, a sok összeesküvéselmélettől és az antiszemita baromságoktól, máramenyire Write('Baromság');!!!!!!
DemJan 2012. 04. 05. 18:14 | #15
Legközelebb nem fog a taxisok felvilágosultságával poénkodni a bankár úr..
Úgy utálom amikor emberi életek megrontói parádéznak-viccelődnek az ember képébe. Mint amikor a rájen idehozta az erjét és viccelődött, hogy utazzunk a repülőivel, mert ő milyen jóképű...
Szobabicikli
Szobabicikli 2012. 04. 05. 18:08 | #14
Mit képzel ez, hogy ilyen logikus kérdéseket tesz fel?! Ostoba vénember...pfej.
norbertvincze
norbertvincze 2012. 04. 05. 17:29 | #13
ilyenkor felpezsdül a vérem amikor látok valakit aki kiáll az emberek és a jövő érdekében. És ráadásul azt teljesen értelmi módon teszi.

"Az igazság utat tör!"
ben11 2012. 04. 05. 15:25 | #12
Az a szörnyű, hogy ha kilépnénk az EU-ból, azzal kb egy (vesztes) háború utáni állapot állna elő. Senki nem venne tőlünk semmit, felénk sem nyitna a kutya sem. Nekünk kéne megtermelni mindent amire szükségünk lenne. Csak hát nem lesz min. A földjeinket is szépen kihúzták alólunk. Nagyon borúsan látom MO jövőjét.

Épp most folytattam édesapámmal egy kis beszélgetést a témában. Ő, mint a mezőgazdasághoz közel álló mesélt(mert kellett tekintettel relatíve fiatal koromra) az EU előtti mezőgazdaságról, hogy milyen szinten lett ellehetetlenítve az egész működés. Pl a cukorrépa termesztés, feldolgozás. jött az EU, megszabta, hogy mától pedig az 5-ét szabad csak termeszteni. De igaz ez az állattenyésztésre is ugyan úgy.
Stickhorse 2012. 04. 05. 14:39 | #11
Csak hogy kitérjek a bizonyos dec. 5-i szavazásra is. Attól az emberek nem vártak előnyt...lehet, hogy hátrányuk sem lett volna belőle, de nem reméltek előnyt, így nem szavaztak. Az már más kérdés, hogy akkor a kormányzati politika is erősen a szavazás bojkottját támogatta, de ez a lényegen nem változtat. Az EU-ban mindenki a szája felé tartó sültgalambot látta, ezért volt nagyobb a lelkesedés. Csak ismételni tudom magam, mindenki elsősorban a saját növekedését hajszolja...aztán később ennek látja kárát. Nem szép, de akkoris ez van, és ez nem "az ájemef", "az Unió" meg a nemtomki baja. Mindegyik emberekből áll, mindegyiket az emberek emelték pozícióba. Nem a szervezetben van a hiba, hanem abban, aki működteti. Utóbbi meg az elnöke mellett a szomszéd józsibácsi, a testvéred, a szüleid, meg a svájci tehénpásztor is. Meg úgy általában mindenki. Magunkba kellene nézni...csakhát belülről még annyira sem szép az ember, mint kívülről...
Előzmény: Makkász (9) 0 VÁLASZ
Stickhorse 2012. 04. 05. 14:30 | #10
Makkász, pont erről beszéltem én is, amit a hozzászólásod második felében leírtál. Mi is azért léptünk be az Unióba, mert az majd jó lesz. Ennyit láttunk, hogy az majd jó lesz. Jön a német, angol, francia támogatás, mi meg megyünk ki dolgozni jópénzért. Az ESZAK létrehozását a nacionalista, történelmi nagyságában erősen megtépázott franciák sem a közjóért támogatták, hanem mert egyrészt nyerhettek vele a német nehézipari központok felhasználásával, másrészt meg kordában tarthatták a gonosz germán szomszédot. A bankról is tudja mindenki, hogy gátlástalanul aládvág, amint neki úgy jó - neked meg úgy rossz, mégis bízol abban, hogy ilyen nem lesz, és ezért belemész a játékba. Az remélt előnyök felülbírálják a sokkal inkább várható relatív károkat. MINDENKI profitra játszik, és sajnos a gazdasági folyamatok azt mutatják, hogy lehetőleg a másik kárára, de semmiképp sem annak növekedésével is számolva - ha igen, akkor maximum félelemből, hogy "fel tudjon ellene készülni". A teljes rendszerben benne van a veszély és a kudarc, csak bízunk az elkerülésében. Aztán néha nem jön be a dolog, mint ahogy most sem akar. Mint ahogy előbb is írtam, mindenki érzi a közös "végtermék" szagát, de senki nem vallja magáénak...
Előzmény: Makkász (9) 0 VÁLASZ
Makkász 2012. 04. 05. 14:16 | #9
Igen, igazad van. De hogy Magyarországra kitérjek (ilyen nacionalista vagyok, vagy mi), milyen lelkesen szavaztak sokan az EU-tagságra, és milyen lelketlenül NEM szavaztak sokan saját népük egységére (dec. 5.). Amíg ez nem megy, addig nem is remélem, hogy egy sokkal nagyobb közösségben való együttvállalást megvalósítana akár a mi népünk. Kicsit olyan ez, mint amikor valaki a saját családjáért nem vállal felelősséget, és akkor a mittudoménmilyen nagy szervezetekért kellene, mert ott is tag. A másik dolog meg, hogy ami miatt szarban vannak országok, mégsem CSAK a saját hibájuk, úgyhogy én mélységesen egyetértek a bankszövetkezetek elítélésével. Egy korábbi poszt volt, ahol egy részvényes nagyarc megmondta: őket csak a profit érdekli, sz*rnak ők a kisemberre meg a népekre meg a zúnijóra, meg Európa egységére meg nagyságára is. Ez a mezőgazdasági nagytermelés lelkülete: leszarom, mi lesz a földdel, meg a természettel, csak most minél többet kisajtoljak, mert az nekem jó. Tipikus ukrajnai mentalitás, ott tapasztaltam, hogy még a kisboltos is 1 év alatt akart minél jobban meggazdagodni, de hogy figyelembe vegye a hosszú távú fejlesztéseket, a kísérő tényezőket (meg hogy majd az unokájának is jó legyen az a vállalkozás) azt neeeem. Mindenkit meg kellene rugdosni, aki csak magában és a mában képes gondolkodni...
Előzmény: Stickhorse (8) 0 VÁLASZ
Stickhorse 2012. 04. 05. 13:19 | #8
Na emberek, öntsünk tiszta vizet a pohárba. A felvételen az EKB elnöke annyira szerepel, mint én - gy.k. én nem vagyok látható a felvételeken. A kérdést Klaus Masuch kapta, aki bár az EKB munkatársa, azért közel sem Mario Draghi.

Vincent Browne kérdése pedig - számomra - eléggé kettős megítélésű. Bizonyos szempontból érthető, hogy nem akar bedőlt pénzintézeteket bailoutolni, a józan paraszti ész is ezt diktálná. Csakhogy a pénzügyi élet nem a józan paraszti ész szabályai alapján szerveződik. Azt felejti el mindenki, hogy aki belép ebbe a szörnyű körbe, az minden ilyen dolgot felvállal - akarva, akaratlanul. Aláírjuk, hogy Európa egységéért és nagyságáért mindent megteszünk, a közösség mindenek előtt, stb. Csak sajnos - vagy nemsajnos, merthát érthető - ebből elsősorban mindenki az "egy mindenkiért", és nem a "mindenki egyért" részt látja, vagyis azt, hogy majd nekünk kánaán lesz, ha belépünk, de abba bele sem gondolnak, hogy a szarba is együtt gázolunk bele. Nyilván a szar szagát előbb és jobban érezzük, mint a paradicsomét...

Én elhiszem, hogy most sokmindenért lehet őket hibáztatni, de azért ha amikor azt mondták, hogy "euró lesz, meg gazdagság, meg lapátolják be a pénzt az ablakon", akkor senki nem akart kimaradni...
Xenophil 2012. 04. 05. 13:03 | #7
Az a baj, .. Negatív dologként állítja be mindenki számára az EU -t . Mostanában egyre nagyobb a törekvés erre , mindenki az Uniót hibáztatja ? Még az alapítók is !. Maga a szándék egy gazdaságilag erős Európa létrehozása volt. Egy összetartó közösség , szép dolog. Természeti értékek védelmével, kulturális örökségek védelmével stb... Nagyon magas szintű törvényi szabályozásokkal, és fejlettséggel. Azonban Ezeknek a Bizonyos GAzdasági hatalmaknak , konglomerátumoknak ez ÉRDEK ELLENES ! AZ IMF nem az uniót szolgálja ahogyan az ESM sem..!! Az ő érdekük az idáig jól müködő EU kisbankok bedöntése ! Ugyanúgy mint USA ban ! Az adósság gyűrű csak ennek a koronája.
DemJan 2012. 04. 05. 11:31 | #6
Nagy baj lesz ebből hamarosan. Nem konkrétan ebből, de effélékből.
ben11 2012. 04. 05. 11:19 | #5
TEJÓÉG!
Nevetséges ez az egész.. Egyre inkább úgy érzem, hogy az EU nélkül jobb lenne.
Ez a sok mellébeszélés szánalmas.
közlegény
közlegény 2012. 04. 05. 11:17 | #4
ez a cél, az adósrabszolgaság fenntartása, csak kevesen mernek nemet mondani:
az izlandiak rájöttek valamire
http://ize.hu/comments.php?post_id=20424
Tooni 2012. 04. 05. 11:12 | #3
"– Itt jön a dolog csattanója – válaszolt Hardin. – A három dokumentum közül ezt volt a legnehezebb kielemezni. Mire Holk kétnapi kemény munkával kirostálta az összes üres kinyilatkoztatást, a ködös fecsegést, a semmitmondó véleményt – egyszóval az egész szózagyvalékot; kiderült, hogy egy árva szó sem maradt. Pelyva volt az egész.
Uraim, Lord Dorwin a tárgyalások öt napja alatt nem mondott az égvilágon semmit! Anélkül, hogy ezt észrevették volna. Ennyit érnek azok a biztosítékok, amelyeket a maguk drágalátos Birodalma nyújtott maguknak."
Isaac Asimov - Alapítvány
+1 VÁLASZ
Kornéliusz 2012. 04. 05. 11:01 | #2
Pedig igazán válasznhatott volna :D
brier 2012. 04. 05. 10:49 | #1
veriveri XD ööö.ööö.ööö.ööö pff