Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
Porcelanbaba 2012. 02. 15. 06:56 | #25
@közlegény: azt hiszem nem reagálok már a te kommentedre, az előttem lévők nagyon szépen leírták azt, amit gondolok én is róla.
Illetve @nagydee: egyetértek.
Nekem van kint rokonom Afganisztánban (szándékosan nem írok pontos rokoni szálat) aki talán többet is mesélt és mutatott, mint kellett volna. De én azóta már más szemszögből (is) nézek az afganisztáni helyzetre.
+1 VÁLASZ
MADve
MADve 2012. 02. 14. 23:14 | #24
egyetértek, azonban azt is be kell ismerni, hogy akit temetnek a videóban, szintén terrorista, csak őt legálisan képezték ki, és az ő általa képviselt terror elfogadott. ettől függetlenül még megilleti a tisztelet, mint mindenkit, aki már nem ezeken a vadászmezőkön rohangál.
Előzmény: nagydee (23) 0 VÁLASZ
nagydee
nagydee 2012. 02. 14. 22:44 | #23
már a lenne afgán nép.
de nincs. törzsek vannak, ezek egy rész örül, más része nem örül, sőt olyan is van, akit baromira nem érdekel.
a savval lelocsolt arcú nők örülnek. azok a gyerekek is, akik iskolát, kórházat kaptak...

a tálibok nem örülnek. fuccs a zsíros lóvénak a terrorista kiképzőtáborokért, meg nem gyújthatnak fel szabadon megunt feleségeket, meg ilyenek...
Előzmény: közlegény (22) 0 VÁLASZ
közlegény
közlegény 2012. 02. 14. 21:06 | #22
Bármennyire jóravaló, hazaszerető, derék katona volt is, az afgán nép egyértelműen a tudatára hozta, hogy nem szeretné tovább vendégül látni, mert beledöglik abba a sok szeretetbe, amit tőle kapott.
+2 VÁLASZ
MADve
MADve 2012. 02. 14. 20:53 | #21
egyrészt nem hiszem, hogy ezt a temetésén tették, másrészt Kadafi a szavaival és utasításaival több ember életét keserítette meg és végezte be. ez egyetlen katona temetése, ahol végső búcsút szeretne venni tőle a családja és azok, akikkel együtt harcolt a fronton... szerintem óriási különbségek vannak.
Előzmény: zuu (20) 0 VÁLASZ
zuu 2012. 02. 14. 20:07 | #20
Mi a külömbség eközött és például aközött amikor Kadafi halálát ünnepelték ?
http://globalvoicesonline.org/wp-content/uploads/2011/10/887364-640x480.jpg

sahinel 2012. 02. 14. 19:02 | #19
Bizonyos városokban az USA területén elmenni katonának az egyik legjobb opció. Munka nincs, bandázni lehet, meg a sereg toboroz, és igen jó megélhetést, karriert igér. Ez melett hazaszeretőek még ha nem is tudnak sokmindent a világról. Tehát ha elmegy katonának valaki nem jelenti hogz ugyanúgy gondolkozik mint a politikusok akik kiküldik őket harcolni azért hogy nekik több pénzük, hatalmuk legyen. Ennyi erővel te is hibás vagy mindenért amit otthon akármelyik kormány csinál.

A temetésen ennyire ordenáré módon viselkedni az gáz. Ha nem tetszik neki a politikai döntés hogy harcoljanak, akkor talán azok ellen kéne fellépni. De a temetést megzavarni azt mutatja hogy semmi agyuk nincs csak pártkatona módjára mindenhol üvöltözik amit épp a párt diktál.

Ezért tetszik az Anonymous is mert nincs feje, vezetők, hanem közzétesznek dolgokat amiket szerintük gázosnak ítélnek, és aki akar felléphet ellene. Ez úton valsz több értelmes ember véleményére is hallgatnak, nem csak egy kis csoport mondja meg mit csináljanak, nem lesznek annyira szélsőségesek. De majd meglátjuk mennyire működő rendszer ez.

Én tartom magam ha családtagom temetésére jönnek így akkor elborulna az agyam.
Előzmény: közlegény (18) 0 VÁLASZ
közlegény
közlegény 2012. 02. 14. 17:15 | #18
A végtisztesség, a kegyelet minden embert megillet. Tiszta sor. Ha eltemetik szűk családi körben, nyilván kegyeletsértés lett volna, ha bárki odamegy ilyen táblákkal.
De ez egy nyilvános, katonai temetés, része a propagandának, így az ellenzők és az éljenzők tábora is képviselve van. A tiltakozás itt nem az adott személy ellen szól, hanem az amerikai katona,a hadsereg, mint intézmény ellen.
Revanor 2012. 02. 14. 16:49 | #17
Európában, különösen Magyarországon egy ilyen Patriot Guard jellegű szervezkedést (a különbségekből adódóan többnyire jogosan) nácinak bélyegeznének.
cameloti 2012. 02. 14. 16:18 | #16
Amikor bevonulnak a seregbe nagyon büszke és örül mindenki. Amikor küldik haza a koporsót akkor meg mindenki hibás és gonosz, nagy a sírás-rívás. Ráadásul tényleg elhiszik, hogy a demokráciát importálják. Nem tudom sajnálni őket.
+1 VÁLASZ
MADve
MADve 2012. 02. 14. 15:28 | #15
tesó, a zsoldost nem érdekli a felsőbb cél, sem az ok-okozati viszony. a zsoldost a pénzt érdekli. tény, hogy sok zsoldos van az USA által megszállt területeken, legyen szó magáncégekről, vagy a hadseregbe beállt, saját családjáról ilyen formán gondoskodni akaró katonáról. a zsoldosra leginkább az jellemző, hogy tudja magáról, hogy szociopata, vagy csak simán képes elviselni egy darabig a parancsra történő gyilkolászást - a lényeg a pénz, amit érte kap. ezt persze lekötheti, hogy megéljen, vagy a családjának adja, vagy elgépezi, kurvamindegy, pénzért teszi azt, amit tesz.
namost legyen az indíték pénz vagy hazaszeretet (avagy legyen valaki zsoldos vagy patrióta), be kell látnunk, hogy ezek az emberek azért halnak meg a fronton, mert egy felsőbb hatalom (legyen az a pénz, vagy a hazát jelképező mindenkori elnök - és itt nem az elnök személyére utalok, hanem arra a durván kiépült rendszerre, ami mögötte van és irányítja; ne feledjük, hogy az elnök szava egyedül semmit sem ér az egész kongresszus ellen) kényszeríti rá. ezeknek az eszetlen, "vallás" címszavába burkolózó majmoknak ezt kellene belátni, és tényleg megadni a tiszteletet a holtaknak, amint azt már előttem többen észrevételezték.
egy szó, mint száz: attól, hogy valaki papíron "önként" írt alá valamit, még lehet a háttérben sok kényszerítő erő. ilyen a pénz is, és az ahhoz kapcsolódó mindenféle társadalmi elvárások.
Előzmény: közlegény (2) 0 VÁLASZ
MatyiZeg 2012. 02. 14. 14:41 | #14
Benned egyébként azt bírom a legjobban, hogy minden témából kihozod a zsidózást, ha volt róla szó, ha nem. Aztán pedig te vádolsz mindenkit antiszemitizmussal.....ehhhhh
Előzmény: Levibubu (12) 0 VÁLASZ
El Diablo 2012. 02. 14. 14:15 | #13
Valahogy ezt szeretném látni itthon is... kiállni tömegben mint a meneten a műelnyomttakkal szemben, és meg nem mozdulni...csak a tömeget adni. Láttatni az erőt hogy mi az amivel packáznak és mi nem csap le nap mint nap...

Levibubu 2012. 02. 14. 14:04 | #12
Vicceset nem írtál, de baromságot azért sikerült. Áruld már el, hogy mi köze egy homofób baptista egyháznak a neoliberalizmushoz? Adott pár elborult ultrakonzervatív vallásos geci (egyre gyakoribb az ilyen, ugye), akinek nem futja többre, mint összekapcsolni a buzikat 9/11-el meg a háborúban elesettekkel. Te erre jössz az elvakult amerikai demokráciával.
Olvastam már hasonlót, mostanában nagy divat ez az idegenkedés a nyugati demokráciáktól, rettentő cuki amúgy, csak azt nem értem, hogyha meglátsz 50 komolytalan embert tüntetgetni, akkor miért érzed, hogy ennek bármi köze lenne ehhez.
Értem, hogy nagy zsidó ármány ez a szólásszabadság, csak abba próbálj belegondolni, hogyha ennek a pár agyhalottnak megtiltod, hogy kimenjen az idióta tábláival bohóckodni, akkor még többen kezdenek el konspirálni arról, hogy a tiltott igazság nagy tudósait így akarja az elnyomó kormány elhallgattatni.
Láttunk már ilyet itthon is, hála a kék szalagos exszdsz-es nyugdíjas hordának, akik bár rázzák az öklüket, amikor úgy érzik, hogy sérül a szólásszabadság, de nem restek megjegyezni, hogy a kurucinfo-t bizony be kell tiltani. Meg is lett az eredménye, majdnem egy teljes generáció nőtt fel úgy, hogy az idiótábbik fele azt gondolja, szerencsés ember, mert a nagy tiltott igazság őrzője, amit a gonosz zsidó gazemberek megpróbálnak elhallgattatni. A nagy lófaszt.
tl;dr: A demokrácia jó.
Előzmény: sexdealer (8) -2 VÁLASZ
Mordredd 2012. 02. 14. 14:01 | #11
Nem mondhatnám hogy az amerikai tengerész gyalogság a szívem csücske, de a halottnak akkor is meg kell adni a tiszteletet legyen az bárki, ez egy régi íratlan morális szabály és aki még ezt az egyszerű végső jogot is képtelen megadni a elesettnek és a családjának az mennyen inkább a pokolba.. főleg ha a saját honfitársáról van szó.




+1 VÁLASZ
El Diablo 2012. 02. 14. 13:49 | #10
Ezt szépen megoldották! Tiszta szép kinyilatkoztatás.
Nope 2012. 02. 14. 13:22 | #9
Rájuk kellett volna leadni a díszlövést ... pont.

A pedofiloknál csak a kegyeletsértőket utálom jobban!
sexdealer 2012. 02. 14. 12:24 | #8
Ide nem tudok/akarok vicceset írni. Ez nagyon feldúlt, még úgy is, hogy nem érteke egyet Amerika nem minden érdektől mentes, egész világra kiterjedő "atyáskodásának" a demokrácia védelmében és nevében vívott "keresztes" hadjárataival, de az ilyen aljas, minden tiszteletet mellőző, életellenes tüntetés tipikus példája az amerikai, ész nélküli, elvakult demokráciájának, meg a neo-libelarizmus mocskának...:(
+1 VÁLASZ
közlegény
közlegény 2012. 02. 14. 11:19 | #7
Az lenne a legjobb, ha mindenki maradna a saját háza táján pro és kontra. Én nem akarok elmenni innen és örülök, hogy magyar vagyok és magyarok közt élek, mások se jöjjenek ide. Egyszerűen csak nem értek egyet azzal, amit "demokrácia" védelmezése alatt csinál pl. az usa kormánya, és ilyen címszó alatt beleavatkozik más országok belügyeibe. Az usa megtehetné azt, hogy megvásárolja a lítiumot az afgánoktól, megvásárolja az olajat az irakiaktól, de nem ezt teszi, hanem elveszi erőszakkal és ennek megvannak és meg is lesznek a következményei. Ha Magyarországon találnának valami ritka nyersanyagot és nem akarnának fizetni érte, bennünket is meggyilkonának és lealáznának mondvacsinált okokkal, mert nem tetszik nekik a hatalmi berendezkedésünk. Éltessem a drága amerikai katonákat, nem fogom azt tenni, mert rossz ügyet szolgálnak.
Előzmény: sahinel (6) 0 VÁLASZ
sahinel 2012. 02. 14. 11:04 | #6
Most linkeljek videókat ahol lefejeznek, stb embereket? Nyilvános akasztás, kövezés, stb is jó látványosságnak számít a retardáltaknál. Ha neked jobban tetszik ott lehet kiköltözni és meglátjuk mennyire fog tetszeni.

Én inkább éleg az USA-ban, vagy más országokban mint a sivatagban 500-600 évvel ezelőtti visszamaradott primitív barmok közt.

Igen nem kell bemutatni ezeket a selejteket mert idejönnek és szeretnének úgy élni mint a fejlett országokban, de a törvényeiket, gondolkozásmódjukat is hozzák magukkal. Ha valakinek nem tetszik ahogy mi itt élünk akkor takarodjon vissza a sivatagba és bassza ott a tevét, ne ugasson jogok, jobb élet, stb után. Kicsit nézz szét mennyien jönnek az EU-és más területekre, és ugyanúgy akarnak viselkedni, öltözködni mint otthon és még ugatnak is hogy ehhez joguk van.

Éljél kibaszott pakik, és más retardáltak közt pár évig akkor megtudod hogy is viselkednek. Kb mint otthon a cigányok nagyrésze... Ha a boltban töllük vásárolsz mindíg nézd mit ütnek a gépbe, mert lehúznak ha tudnak.

Én ha egy családtagom temetném és meglátnák ilyeneket, nem érdekelne hogy rendőrök vannak. Csúnyán összeverném amelyik nem bír magával.
Előzmény: közlegény (3) 0 VÁLASZ
mattan 2012. 02. 14. 10:42 | #5
Annyit tennék hozzá, hogy a magyar tüntetők példát vehetnének az amiktól a kulturált tüntetés-megzavarásról és ellehetetlenítésről...
MatyiZeg 2012. 02. 14. 10:34 | #4
Veled értek egyet, elvektől és céloktól függetlenül ilyet nem lehet kívánni, kiírni, főleg nem Istenre hivatkozva.

A muszlim szélsőségesek Allah nevében ölnek, ezek meg a saját istenük nevében kívánják más halálát, örülnek annak. Mégis mi a különbség akkor közöttük?
Előzmény: Porcelanbaba (1) +2 VÁLASZ
közlegény
közlegény
közlegény 2012. 02. 14. 10:11 | #2
A házba csapódó repülő okozata annak, amit a világban az amerikai katonák/amerikai kormány csinálnak. Nem illeti őket tisztelet, önként /zsoldosként/ mennek, bárhová is vezérlik őket.
Előzmény: Porcelanbaba (1) 0 VÁLASZ
Porcelanbaba 2012. 02. 14. 10:00 | #1
Szégyen, nem szégyen ilyet kívánni, de bizony kívánom a tüntetőknek, hogy az ő rokonaival teli házba csapódjon bele egy repülő. Lehet nem egyetérteni az afgasztináni, stb. amerikai "megszállással", de akkor menjen az elnökhöz tüntetni, de ilyet bazz amik a táblákon voltak, hát... Őszintén szólva egy istenes verést vártam volna, de így nagyon szép volt, le a kalappal a veteránok előtt.
+3 VÁLASZ