Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
bungle
bungle 2012. 02. 15. 12:06 | #20
realista küldte:
URL: http://www.sg.hu/cikkek/87676/nemetorszag_es_lettorszag_is_kihatralhat_az_acta_mogul
Szöveg: "Remelhetoleg Magyarorszagon is kovetik a peldat..."
psmith68 2012. 02. 10. 16:53 | #18
A törvény elfogadása előtt írtam az országgyűlési képviselőimnek, saját névvel, hogy ne szavazzák meg.
Annyit nem bírtak válaszolni, hogy megkapták a levelet. Tetves hazug megélhetési politikusok.

Képviselőimnek= az egyéni választókörzetben és a területi listán bejutottaknak is.
sahinel 2012. 02. 10. 01:00 | #17
A legnagyobb átverés hogy az adathordozó után fizetsz hogy úgyis masolsz, aztán meg még meg is büntetnek ha másolsz ténylegesen és elkapnak. Az ACTA, SOPA nem is csak erről szól. Ha valaki csak a másolás tiltását látja benne akkor az még olvasson utánna. A megosztás is másolás mint régen mikor winyókkal főiskolások, egyetemisták terjesztették az infót, filmeket, programokat. Ezért alakultak ki az opensource dolgok is. Ha a média kontroll működik akkor hol a szabad szólás joga? Az internet még ha nem is tetszik mert túl sokmindent mutat meg, de pont ezért is jó, mivel bármit olvashatsz, és leht véleményed bármiről. Mi lessz ha kontroll miatt csak amit engednek olvashatsz? Kalózpártok ezért is szaporodtak el a fejlett országokban. Már ahol az emberek megértették mit is akarnak ezzel elérni.

Vagy itt nézzen utánna.
http://www.youtube.com/watch?v=xoW26CwhcR8
http://www.youtube.com/watch?v=TTteeacxtiQ


Tooni 2012. 02. 09. 19:48 | #16
Másik: van egy kocsmád, megvetted a Lagzi Lajcsi összest magadnak, be akarod dobni a krimóban, háhá bekaphatod, azért is kell fizetni még egyszer, sőt, rendszeresen. Panziód van és be merészelsz tenni egy szaros tévét a vendég szobájába hááá külön illetéket kell arra is de az miben különbözik az eddig fizetett tévédíjtól?
Zolibaba24 2012. 02. 09. 17:52 | #15
A szerény megélhetéshez szükséges 47 ezer forintban benne van vajon a 1500ft-os mozi vagy a 3000ft-os cd vagy a 10000ft-os játék??? Mert csak így állná meg a helyét a kár! Leginkább anyagi okok miatt "tőőőt" az ember, ha bezárják az összes kalóz szervert, akkor se fog elmenni moziba, nem vesz zenét ha "nincs mibűl". Előbb utóbb törne , zúzna, a nép, mert nem lenne mivel levezetni a feszültséget. Szóval,szerintem ne nagyon piszkálják ezt a dolgot ;)

Még 1 valami a Magyar jogdíjakról. Veszek 1 fényképezőgépet, aminek a memória kártyája jogdíjas, lefotozom az asszonyt, felmásolom a pc-m merevlemezére, ami jogdíjas, kiírom egy cd-lemezre ami jogdíjas. Magyarul eleve abból indulnak ki, hogy lopsz. Jogilag ez megállja a helyét? Ki kapja a pénzt?
Turmion Kätilöt
Turmion Kätilöt 2012. 02. 09. 17:21 | #14
Ketten beszélgetnek a börtönben:
- Te miért vagy bent?
- Kiraboltam egy családi házat, vittem ékszert, pénzt, amit lehetett. Hát te?
- Letöltöttem a Karib Tenger Kalózai 3-at!

+1 VÁLASZ
bungle
bungle 2012. 02. 09. 16:57 | #13
Egy érdekes meglátás a 2. kommentben lévő cikkből:
"A lemeztársaságok üzletpolitikája egy csillogó műanyagdarab köré épült, és amikor ott volt előttük a lehetőség, hogy szembenézzenek a változásokkal, nem tették meg. 41 millióan használták a Napstert, és nagyjából 85 százalékuk havidíjat is fizetett volna ezért. A kiadók azonban hátat fordítottak, és azt mondták: szó sem lehet róla, zárják be az egészet. Ahelyett, hogy meglátták volna, hogy az átlagos vásárlók továbbra is fizetnének a zenéért, inkább ignorálták őket. Amikor a lemezbiznisz még jól pörgött, az emberek átlagosan két és fél CD-t vettek évente. A Napster díjaiból két hónap alatt befolyt volna ugyanez az összeg, vagyis még növelhették is volna a bevételeket, de kihagyták a lehetőséget. Továbbra is egy leszállóágba lépett, haldokló struktúrára építettek, most pedig már mindenkinek más utakat kell keresnie."
Előzmény: bungle (2) +1 VÁLASZ
Turmion Kätilöt
Turmion Kätilöt 2012. 02. 09. 16:55 | #12
Igen, mi már csak ilyen illegálisan letöltögető "cigány" népség vagyunk akárcsak sok millió egyéb felhasználó szerte a világon.
Te folyton anyagi dolgokról beszélsz (mobil, autó). Itt olyan szellemi termékekről van szó, ami kultúrának számít elsősorban, nem egy darab hús!
Egy példa: Van egy kedvenc együttesem. Nosza vegyük meg a cd-jét 3-4 ezerért. Hoppá, de az autórádióm, az mp3 lejátszóm, a telefonom... csak mp3-at tud lejátszani. A CD nem fér beléjük, ha felaprítom sem. Grabbelni kell a CD-ről a zenét Mp3 formátumba nincs mese.
Egyik nap velem utazik egy barátom és pont a kedvenc együttesem zenéjét hallgatjuk: Ő azt mondja, tök jó ez szám, itt a laptopom áttöltenéd rá? Erre nekem azt kéne felelnem, hogy: Hogy képzeled??? Vedd meg szépen te is magadnak! A büdös tolvaj fajtádat!

Másik példa: Facebookon beszélgetnek haverok:
- Épp Korpiklaani-t hallgatok, nagyon zúzós folk metal!
- Sosem hallottam róluk, megosztod, átküldöd?
- Dehogy is, majd meghallgatod a rádióban, vagy megveszed a lemezboltban te kis tolvaj fattyú!

Még példa: A barátaim bulit csapnak, viszek zenéket is. Ezért fogok egy köteg CD-t és elviszem... vagy a jogszerűen megvett zenét rátöltöm SD kártyára, Pendrive-ra...stb. és ott fogok pattogni nekik, hogy át ne merjétek másolni, mert megmondalak titeket a szerzői jogvédő tündérnek!

EMBER!!! EZ A XXI. század! Intenet, sok sok adat és megfelelő technikai fejlettség!
Előzmény: imki (7) 0 VÁLASZ
Stickhorse 2012. 02. 09. 16:50 | #11
imki, tudod ezzel én úgy vagyok, hogy ha ebből akarnak megélni a zenészek, akkor csinálják úgy, hogy meg lehessen élni belőle. Tudod a piaci működésnek van egy olyan sajátossága, hogy minden annyit ér, amennyit hajlandóak kifizetni érte. Az pedig egyértelműen látszik, hogy ma nagyon kevesen hajlandóak kifizetni 6000 Ft-ot egy albumért.

Lehet, hogy az én hozzáállásom tolvaj, de akkor az ő hozzáállásuk kétszínű és demagóg. Az egyik oldalról azt hangoztatják, hogy ne vesszen el a munkájuk, hiszen kultúrát teremtenek, ami mindenkinek jó, a másik oldalról viszont olyan irreális piaci körülmények között kínálják a teremtett kultúrájukat, amihez legális úton meglehetősen nehezen férek hozzá. Tessék eldönteni, hogy potenciális célcsoport vagyok-e, és akkor olyan áron kínálják a terméküket, amit én, mint célcsoport képes vagyok megfizetni, vagy mondja azt, hogy nem vagyok potenciális fogyasztó, viszont akkor az én használatomat ő ne könyvelje el az elvárt nyeresége kieséseként, hiszen mivel nem voltam potenciális fogyasztója, nem is számolhatott velem nyereségforrásként. A mai kereskedelemnek jellemzője, hogy a fogyasztó könyörtelenül otthagyja a számára előnytelen konstrukciót, ha hozzáférhető egy előnyösebb. Ezt be lehet látni, és lehet ellene küzdeni szabad piaci körülmények között (nem állami korlátozással), vagy fel lehet függeszteni a tevékenységet, aztán el lehet menni valami meló után nézni. Megnyugtatlak, a zenészek nagy része egy hónap után visszatérne a keserves bőrfoteles keverőpultos stúdiós körülmények közé szenvedve alkotni, meg turnézgatni, mert még így is mérföldekkel jobban megéri nekik.

Ez az egész nem szól másról, mint a lemezkiadók profitkieséséről. Meg is értem, hogy nekik nem tetszik, nekem sem tetszene. Szerintem anno a céheknél dolgozó kézzel szövögető-fonogató iparosnak se tetszett, hogy lesöpörte a piacról a gépi textilgyártás. Akkor géprombolással próbáltak ellenállni, most ACTA-val...
Előzmény: imki (7) 0 VÁLASZ
Samu. 2012. 02. 09. 16:44 | #10
illetve ha azzal sincsen problémád, hogy mennyire látványosan irányítják az elvileg szuverén államok hatóságát:
http://pcworld.hu/hogyan-tartoztattak-le-a-megaupload-vezeret-20120208.html akkor én be is fejezem, többet nem írok, nem érvelek...
Előzmény: Samu. (9) 0 VÁLASZ
Samu. 2012. 02. 09. 16:26 | #9
azt viszont elfelejted, hogy nem a mi nemzetünk olyan nagyon tolvaj, hanem az egész világ, hiszen nem a mi kis országunk miatt SOPAtják az ittternetttet.

én pl valószínűsítem, ha egy filmet otthon 300 forintért meg lehetne nézni olyan bevételei lennének a filmstúdióknak, amit jelenleg elképzelhetetlennek tartanak.. annyiért, hd minőségben bármikor fizetnék akár 10 filmet is egy hónapban.. és láss csodát, máris dollármilliós bevételt realizált egy szolgáltatásból ahelyett, hogy harcolna ellene szintén dollármilliókért.
érdekes módon az itune-s szolgáltatását azóta sokan lemásolták, mert MŰKÖDIK! mert az emberek MEGVESZIK ha azon az értéken adják olyan szolgáltatásban amit ők reálisnak tartanak!

opelt pedig semelyik kalóz nem fog lopni azért mert NEKI AZ JÁR! senki nem mondta, hogy, NEKI AZ JÁR! viszont a zeneeladások a tavalyi évben 23%-l nőttek.. fúúú micsoda dolgok ezek :OO a zenék 95 százalékát nem is ismernéd ha nem lenne internet, és nem tudnád beszerezni... => a zenészek 95 százaléka vesztegetné a tehetségét targoncásként egy gyárban ahelyett, hogy alkotna.. érdekes módon itthon aki tehetséges bőven megél belőle, hiszen egy zenekar tagonként legalább 50-60 ezer forintot elkér egy fellépésért. észre kell venni, hogy egy bukott üzleti modell: " hitelezünk egy zenekarnak aki majd talán sikeres lesz, mi eladjuk a cd-t és meggazdagszunk belőle " harcol az ellen, hogy az interneten szabadon terjessze bárki a kedvencét, amiből a kedvence csak profitál hiszen tud menni koncertezni. tud menni koncertezni akkor stúdiót is tud bérelni. a felvételeket pedig ugyancsak interneten terjeszti.
a nagy kiadóknak ez nem tetszik, mert ebből nem látnak pénzt, egyre nehezebben tudják kifizetni a prémiumokat, tehát gyorsan tenni kell valamit... ilyen brutálisan egyszerű.

+1 dolog
"Mi is a lényege annak, amit írsz?
- Nincs lóvém megvenni a többezer forintos dolgokat.
- Ezért inkább adják olcsóbban, vagy ha nem, akkor lophassam szabadon.
- Mindezt azért, mert "nekem ez jár". "

ha nincs lóvém megvenni a többezer forintos dolgokat, AKKOR HOGYAN OKOZHATOK ANYAGI KÁRT AZZAL, HOGY LETÖLTÖM? hiszen én nem vagyok potenciális vevő!
Előzmény: imki (7) 0 VÁLASZ
Turmion Kätilöt
Turmion Kätilöt 2012. 02. 09. 16:14 | #8
A magyar filmekkel az a helyzet, hogy a két legutolsó, amit moziban megnéztem: Apám beájulna és a Kalandorok. Egyik sem érte meg a pénzt. És ezek még azok a filmek voltak, amiket ha nem moziban nézem meg, akkor talán letöltöm. Ide tartozik még a Papírkutyák. De legtöbb még arra sem érdemes, hogy letöltsem!!! Könyörgöm, mit várnak ezek a szerencsétlenek???
Külföldi filmeknél szintén rengeteg a bóvli, ami még egy itthoni letöltést megér, de a mozit már egyáltalán nem.

A zene terén még siralmasabb az összkép. A nagy többség bevonul a stúdióba aztán autotune hangon valami gépzene mellett megalkotják a slágert.
A magyaroknál pedig csak az agyatlan stílusmajmolás megy, (pl.: Ganxta Zolee).

1. Rá kéne ébredni, hogy a pici, fényes, műanyag korong kiment a divatból!!!
2. Rá kéne ébredni, hogy tehetséggel, tudással kell rajongókká tenni az embereket, akik hajlandóak lesznek pénzt áldozni a kedvenc zenekarért.

+1 VÁLASZ
imki 2012. 02. 09. 16:05 | #7
[Komment megjelenítése...]
Előzmény: Stickhorse (5) -4 VÁLASZ
Stickhorse 2012. 02. 09. 15:20 | #6
Ha még hozzáadom azt, hogy régen hallottam már jobb minőségű eredeti zenei CD-t, mint amit letöltöttem, a mozik 3D-s őrülete nem csak a pénztárcámat, hanem még a szemtengelyferdülésemet is megterheli, a hangosítás pedig gyakran tényleg kritikán aluli, akkor nem tudom, miről beszélünk. Be kell látni, hogy az ár-érték arány erősen eltorzult az ingyenes hozzáférés megjelenésével. Nem tudom, hogy milyen üzleti modellel lehetne közelíteni az álláspontokat, úgy, hogy nem korlátozzuk, hanem kihasználjuk az internet adta lehetőségeket (az iTunes-os megoldásokat én pl. használhatónak tartom), de a tiltás vagy ésszerűtlen szankcionálás szerintem nem a legoptimálisabb megoldás. Megint a tüneteket kezeljük, nem a kiváltó okkal próbálunk meg kezdeni valamit...
Előzmény: Stickhorse (5) 0 VÁLASZ
Stickhorse 2012. 02. 09. 15:08 | #5
Lássuk csak: nagyjából 12000 Ft-os kombinált TV-telefon-internet előfizetésünk van, amit az egész család egyszerre tud használni. 1500 Ft-os fejenkénti átlag moziköltséggel egy 4 fős család számára egy alkalom 6000 Ft (valós körülmények között nem úsznánk meg ennyiből), tehát az 12000 Ft havi 2 filmre elegendő a család számára. A kedvenc zenekarom legutóbbi lemezét kb. 6000 Ft-os áron tudnám jelenleg megvenni. Számoljunk átlag 3000-rel, ha új zenéket szeretnék beszerezni, csak nekem 4 album megvásárlására lenne elég a 12000 Ft, és azt nagy valószínűséggel a családban rajtam kívül senki nem használná. A dvd-film árakban sajnos nem vagyok otthon, de talán joggal feltételezhetek ott is egy 2000-3000 Ft-os átlagárat friss filmeknél. A Windows-t nem számolom, előtelepített volt a laptopon (bár az árát ott is megfizettetik, és ugyebár az se jönne ki a 12000-ből). Ha most optimálisan leosztjuk, a család el tudna menni a 12000-ből havonta egyszer moziba, meg mondjuk tudna venni egy zenei meg egy film-lemezt. Azt hiszem összehasonlíthatatlan ahhoz képest, hogy a 12000 Ft-ért gyakorlatilag korlátlan mennyiségben hozzáférek mindegyikhez (ha az energiaárakat hozzászámolom, akkor sem lesz más a mérleg, hiszen ugyebár azt is költhetném akár mozira meg CD-re is).

Reális árakat kérek, meg ésszerű jövedelmet, aztán akkor ACTA-zhat meg SOPA-zhat aki akar. Hozzátéve azt, hogy akármennyire is szeretem, a keményen dolgozó rockzenésznek sem kell sokszáz négyzetméteres villa, ha a legnagyobb rajongója utcaseprő közmunkában. Bár tudom, hogy a világ nem így működik...sajnos...
7sleeper 2012. 02. 09. 14:31 | #4
ráadásul előbb volt ugye a törvény ami "engedi" a film és zeneletöltést
és erre akaszkodtak rá artisjuék, hogy akkor leszedik érte a sápot (maguknak)
ezzel szemben nyomatják, hogy lopás meg bűn meg kalóz..

Samu. 2012. 02. 09. 14:14 | #3
nem szeretem amikor az illegális letöltésekbe belekeverik a szoftvereket is... ugyanis ha üzleti felhasználásra tervezték őket, akkor tudták, hogy mekkora annak a piaca, tehát az otthoni felhasználót nem lehet megvetni azért, mert néha fotosoppol kicsit.. még anyagi haszna sincs belőle amire hivatkozhatna.. eredeti vindóz meg egyre több szgépen van, főleg a sok notebook eladás miatt.

de úgy tudom, nem is ők, hanem a zene- és filmipar az, akik ezt az egész szart pénzelik. értem én, hogy kell a pénz... de attól, hogy én letöltök egy albumot még nem biztos, hogy megvenném.. a letöltött zenéim 90%-t nem hallgatom, a többi zenészt pedig támogatom koncerteken való részvétellel!
filmeknél dettó.. 2011ben 3szor voltam moziban, ez 15ezer forint, és filmenként 4 óra.. ráadásul kiküldi a dobhártyámat a fosul belőtt hang, a képminőségről meg ne beszéljünk...

a harmadik dolog, hogy a proartos ribanc fapofával azt mondja nem kell változtatni, majd fél mondattal később "előfordulhat változás".. hát meg az anyátokat.. így is igen sok sok ingyenélőt tart el a magyar szórakoztatóipar, de még rátesznek 3 lapáttal, mert a 15. rokont is foglalkoztatni kell valahol
bungle
bungle 2012. 02. 09. 13:34 | #2
„A kiadók egy haldokló struktúrára építettek"
www.shockmagazin.hu/portal/hirek/a-kiadok-egy-haldoklo-strukturara-epitettek
bungle
bungle 2012. 02. 09. 11:47 | #1
brier küldte:
URL: http://www.adoforum.hu/index.php/articles/73778/81965?wa=hk10
Szöveg: "Lecsapott a NAV - vége az ingyen filmletöltéseknek?"