Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
r2d2tibi 2011. 07. 25. 21:27 | #40
hát ez nagyon zsír ,agyzsibbasztó de jó!!!
lokko 2011. 07. 22. 19:12 | #39
"csakhogy másképpen szar" ... főáramú fos az SP ... ő próbálta utánozni Lady gagát rosszul, előtte az R&B-t, azt meg bárhogy utánozza abból sikere nem lesz, az R&B mindig alkalmatlan volt popműfajnak, mivel a hétköznapi ember nem tudja énekelni, és sokszor nem is táncolható. Megkérdezem: azon kívül hogy a mizu elektro zene, milyen egyéb közismert slágerre hajaz?? mert nekem kb semmi nem jut eszembe ... bár nem nagyon ismerem a főáramot, csak azt ami átfolyik a facebook-os szűrőrendszeremen (amit az ismerősök postolnak), és még így is ritka hogy egy esetleg így felbukkanó új számot végig bírok hallgatni ... de a mizu-t elsőre végig hallgattam, és le is szóltam az ismerőst, aki napi büntinek szánta, hogy ez most mitől szar? mert attól, hogy egyszerű mint a LEGOkocka, attól nem szar (ahogy a LEGO sem szar, sőt) ... ekkor kb 10 000-es nézettségnél járt, majd egy nap múlva már 1 milliónál, ami ebben az országban extrém teljesítmény, ami mögött van valami ... erre megfoghatatlan valamire mondtam azt, hogy a mizu megmozgatja az embereket, ez a valami a pop eszenciája, az ok amitől valami képes átütően sikeres lenni ... ha valaki érzi, hogy mi ez a valami, az bizony nagyon gyorsan nagyon ismert lesz

megj: hamár a kisgyerekeket felhoztad, azt megnézném, hogy az Alma együttes szülinap slágere hogyan ívelt felfele
Előzmény: Sturmann (37) 0 VÁLASZ
te.sas! 2011. 07. 22. 19:01 | #38
mmi a szar ez? :DD
90-es évekbeli sláger 2011-es kiadásban? ezek eltévedtek 20 évvel...
Sturmann 2011. 07. 22. 17:00 | #37
A Mizu is ugyanúgy szar mint a többi a felsorolásodban, csakhogy másképpen szar - már ami a dalszöveget illeti. Az ének meg a zene ugyanolyan főáramú fos!
Lehet komolytalannak tűnik, de a mizu nagy sikeréhez szerintem sok köze van annak is, hogy a legozás miatt az egészen kisgyerekek is rákaptak. Azt hiszem itt az izén is volt fent jó néhány video amin 3-4 éves gyerekek énekelték, és én is találkoztam már legalább 5 olyan hasonló korú gyerekkel aki önfeledten idézett Flourtól, pedig nem gyakran járok kisgyerekek között, tehát nem lehet a nagy számok törvényére fogni. :D A gyerek ezt énekli, ezért apának meg anyának is berögzül az agyába, sőt lehet tetszik is nekik, mert mégis csak ez az első olyan dal amit magától tanult meg a kissrác, benyomják neki youtubon, megveszik CD-t hagy élvezkedjen. Minap életemben először hallottam autóból bömböltetni flourt, nézem egy jól megtermett figura vezeti az autót, de miután jobban megvizsgáltam láttam, hogy ott ül mellette egy 4 éves forma gyerek. Emellett kb 2 hete volt a városunkban flour koncert, amin meglepő módon ugyan nem voltam, de néhány ismerősöm arra járt és tudósításuk szerint a közönség két részre oszlott, egyrészt voltak alapvető tartozékként a 14 éves tinipicsák, másrészt kisgyerekes szülők.
Tehát egyetértek veled abban, hogy a lego szónak nagy jelentősége van a dalszövegben, csak nem olyan értelemben, ahogy azt te felvázoltad. Én is legoztam ám nagyon sokat gyerekként, még a barátaim, közeli ismerőseim is, de hirtelen nem tudnék neked senkit sem mondani közölük akik flourt hallgatnának, vagy legalább tetszene neki. Ha téged megmozgat, akkor szvsz Te egy nagyon kivételes eset vagy. :D

Előzmény: lokko (36) 0 VÁLASZ
lokko 2011. 07. 22. 15:32 | #36
ez a gondolkodás beleesik abba problémába, hogy akkor miért pont a mizu volt az, aminek az ismertsége ekkorára fúvódott ... míg SP, a No Thanx, Tóth Gabi, és még sok említésre sem méltó tucatszar mögé felsorakozott marketing és média gyenge volt, hogy komoly eredményt érjen el?
Vagy a mizu azért lett ennyire híres, mert lefele hágott át egy határt, amit eddig nem mert senki? ... gondolom te is érzed, hogy ez az állítás egy fars baromság ... mert mi sem egyszerű mint bármit alulmúlni könnyű menni: illatos a pinám Tereskova ... aztán simán belefingok egy hosszút a mikrofonba ... de nem lesz azonnal milliós nézettségem a youtube-on ...

ezt a sikert nem lehet kidumálni, a mizuban van valami, ami nagyon sokakat megmozgat (hiába vagyok ősrocker, engem is), az ellenkampány ereje meg pont abból származik, mert sokan koncepcionális okokból megpróbálják letagadni ezt a hatást (és valóban, ez is csak tovább viszi a mizu hírét)

A poptól soha nem vártunk el intellektuális mondanivalót, az aki elvár tőle az egyszerűen sznob, a sznobok meg ne mondjanak véleményt, mert pont az, ami nincs nekik ... csak valami felszínes koncepciójuk arról, hogy miről milyen véleménnyel kell lenniük
Előzmény: Sturmann (35) 0 VÁLASZ
Sturmann 2011. 07. 22. 14:52 | #35
Átütő siker lenne?. Nagyon primitív dal, és az egészen fiatalokat kivéve nem sok rajonganak érte. A példátlan ismeretségét én abban látom, hogy a zenecsatornák, ha kellett, ha nem ezt adták. Természetesen az 4-16 évesek jelentős részének nagyon tetszik, körülbelül az SP rajongók lehetnek a törzsközönsége. A klip orrba-szájba nyomatásával elérték persze azt is, hogy olyanokhoz is eljusson akiknek nem tetszik. Ezeknek az embereknek szintén egy nagy része folyamatos késztetést érez magában arra, hogy megbotránkozzon az ilyen primitívségeken, és nem csak magukban teszik fel a kérdést "Hogy lehet ilyen semmirevaló számot ennyire reklámozni? Arányban áll a minősége azzal, ahányszor leadják a TV-ben/rádióban?". Erre a válasz természetesen a nem, de én ezen már nem lepődök meg, ilyen világban élünk. Nos azok akik nap mint nap Flourt fikáztak (különböző weboldalak, csoportok, magánszemélyek közösségi oldalakon és személyesen stb), azoknak köszönhető hogy most már mindenki ismeri (és kívúlről fújja a szövegét), de nem azért, amiért anno a Mennyország touristot.
Mire is kaphatók legjobban az emberek? Minek van nézettsége? Hát persze hogy a botránynak. Márpedig a Mizu és a köré felhúzott tervezett, és tervezetlen mindent kitöltő médiakampány kombinációja elég botrányos --> nem csoda, ha mindenki ismeri.
Tehát még egyszer. Átütő siker? Igen, valamilyen értelemben. Biztos vagyok benne, hogy rendkívüli üzleti siker a magyarországi zeneiparon belül. Kultúrális téren átütő a sikere? Szerintem nem. Ha mégis az, nagyon szomorú lennék.
Előzmény: lokko (31) 0 VÁLASZ
hauz 2011. 07. 22. 14:23 | #34
e'n sokáig azt hidtem,hogy Johnny Gold ot nem lehet felülmúlni,de végül is ő legalább jópofa,de ez a három gyíkarc...ha végignézem a videót azt max lenémítva,csak azért,mert szépek a csajok benne.
CRaPtRaSH 2011. 07. 22. 11:24 | #33
nem jobb, de akkoriban szerintem még valahogy mindenki jobban viselte, vagy kevesebb ilyen gáz "zene" volt... :DDD
nekem ezerszerinkább ez, mint egy SP vagy Fluor (legalábbis a mai "zenéikből", mert a régieket szerettem, mikor még nem voltak vivás arcok)
Előzmény: Maccoyi (26) 0 VÁLASZ
CRaPtRaSH 2011. 07. 22. 11:21 | #32
én valamelyik nap hallottam a viván, általában nem hallgatom, mert ótvar, csak kapcsolgattam, de annyira meghökkentem, hogy kínomban végignéztem....
és szó szerint ugyanezt mondtam, hogy tényleg jön a világvége :DD
Előzmény: Nusihusi (20) 0 VÁLASZ
lokko 2011. 07. 22. 10:54 | #31
a ritka és az átütő volt a két jelző, amit használtam rá ... és pont a ritkaság garantálja, hogy ilyen átütőt alkotni nem könnyű, különben sok ilyen lenne ... és mivel nincs ilyenből sok, a sablonos jelzőt a könnyelmű arrogancia mondatja veled.
Egy átütő erejű szám soha nem sablonos, mert pont azért üt át, mert megkülönböztethető a minden mástól, és tud valamit amitől megjegyezhető ... erre a tulajdonsága az a legjobb szó az, hogy frappáns ... (ilyen a Tankcsapdától a Mennyország Tourist refrénje is, szerintem az volt a mizu előtt az utolsó ilyen átütő erejű magyar sláger)

a két kicsi lego hasonlat hol máshol fordult még elő? nem véletlen amúgy, hogy mindenki ezt idéz, mert pont ebben rejlik a számnak a fő ereje, a LEGO az amiben az egész fiatal felnőtt generáció egyet ért (21-31 éves korig), hogy a gyerekkorunk legkúlabb cucca volt, úgymond egy nagyon mélyen beágyazott kulturális mémünk, amit a mizu egybe mos a tömegkultúránk alapvető altesti motivációival ... és ez ütős! ezen túl a mizu habkönnyű, helyén kezeli önmagát, nem mond magáról többet mint ami, míg az utóbbi évtized minden popja durván izzadságszagú volt ... és ez minden amit egy jó popnak tudnia kell, és a hatás nem is maradt el !!!
Előzmény: olcha (27) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2011. 07. 22. 10:48 | #30
atyaisten :DDDD lényeg, hogy nem Vengaboys koppintás :D
Előzmény: Maccoyi (26) 0 VÁLASZ
kamubekLaca 2011. 07. 22. 10:18 | #29
Uram Isten! Ti komolyan veszitek, hogy ők komolyan veszik ezt?! Senki nem látja az iróniát? :D Nézzétek meg még egyszer Guetta új showbusiness vezérelte zenegyárát és 50 Cent gyalázatos csöcsrázós klipjeit, aztán talán átlátjátok a lényeget. Szerintem ez nem a Viva szégyene, hanem az előadóé, hogy a Viva adja...
alfie07 2011. 07. 22. 08:21 | #28
Bazmeg, ez a Boldi, volt osztálytársam! :D (a Riddim Colony-ban is énekelt sokáig)
olcha 2011. 07. 21. 22:59 | #27
az, hogy ismeri mindenki a refrénjét, az nem azt jeletni, hogy jó is, csak annyira könnyű a szövege, hogy minden jött-ment ember megjegyzi, mert egy primitív és nagyon sablonos szám :D meg ez aztán nagy szöveg, hogy: "álljunk össze, mint két kicsi LEGO"...hurrá...
Előzmény: lokko (12) 0 VÁLASZ
Maccoyi
Maccoyi 2011. 07. 21. 21:41 | #26
Jobb? "Ájájjájájjj... :DDD
http://www.youtube.com/watch?v=4rqjFStMITk
Előzmény: Purple (6) 0 VÁLASZ
Lennier 2011. 07. 21. 21:33 | #25
lvd: csak két kérdés:
1. Ki a Sziget főszponzora?
2. Ki "támogatta" ennek a klipnek az elkészültét?

Előzmény: lvd (24) 0 VÁLASZ
lvd 2011. 07. 21. 20:22 | #24
azt hittem előszőször, hogy valami új sziget reklám.... komolyan
denghez 2011. 07. 21. 20:09 | #23
most mi bajotok a lábszekszvel?
kolkrabe 2011. 07. 21. 20:00 | #22
Javasolnám ennek a kabátos gyökérnek, hogy kérjen kölcsön egy vadászpuskát, vegye a csövet a szájába, majd valamelyik lábujjával süsse el. Az talán vicces is lesz.. De ez....ez egy sz@r.
Szancso 2011. 07. 21. 19:37 | #21
Aranygatya?Klapka!Vámház körút 9.:)
Nusihusi
Nusihusi 2011. 07. 21. 19:21 | #20
Ez nagy bünti:D Tényleg jön a világvége:D
scripter 2011. 07. 21. 19:20 | #19
Nekem valahogy Bhorat ugrott be először mikor megláttam ezt a hogyishívjákot
riccso 2011. 07. 21. 18:59 | #18
Ez direkt egy poén az ilyen Fluor féle figurák arcába(és ez nem csak vélemény), nem kell komolyan venni. Azt már annál inkább, hogy a Viva leadta.
justil 2011. 07. 21. 18:38 | #17
"azt a manapság már elavult nézetet vallom, miszerint a zenéhez hangszerek kellenek"

Ez nem elavult nézet, hanem fizikai tény. A zene hangokból áll, a hangkeltéshez hangszerek kellenek. A számítógép pedig egy remek hangszer. Az ének pedig egyáltalán nem alapfeltétele a zenének.

A tömeggyártott sztárokkal kapcsolatban persze csak egyetérteni tudok.
Előzmény: adam10603 (11) 0 VÁLASZ
Csádi 2011. 07. 21. 18:02 | #16
Arany János után már ez semmi
dude 2011. 07. 21. 17:55 | #15
Ez most valakinek tényleg poénos volt? :O
Turmion Kätilöt
Turmion Kätilöt 2011. 07. 21. 17:44 | #14
Hogy nekem mennyire tele van a t.... ezzel a hülye autotune-nal :S
7sleeper 2011. 07. 21. 17:15 | #13
0:30 lábszex
lokko 2011. 07. 21. 17:10 | #12
olyan, hogy kimondod, hogy Fluor, és 10 emberből 9 a környezetedben tudja kiről beszélsz ... sőt ugyan ennyi idézni is tudja a mizu refrénjét. Ilyen a fluor szintű popzene, teljesen minden, hogy amúgy milyen, de vitathatatlan, hogy ezt tudja. És hogy lásd, hogy ez mennyire nem gyakori: Magyarországon a 90-es évek óta nem volt ilyen átütő popsláger.
Előzmény: olcha (9) 0 VÁLASZ
adam10603 2011. 07. 21. 17:03 | #11
Ezek a mai sztárok...
felveszek valami "menő" göncöt, írok valami szöveget hogy buli így buli úgy, szánsájn stb. eléneklem (persze nem tudok énekelni, közöm sincs a zenéhez, dehát ott az autotune, manapság ez a sztárság titka), alákeverek valami mosógépfrekvenciát amit a délelőtti kávé és az ebéd között szerkesztettem a gépen, és kész is, sztár lettem...
Rohadtul elveszett a ZENE fogalma a mai világban. 18 éves vagyok, de azt a manapság már elavult nézetet vallom, miszerint a zenéhez hangszerek kellenek. A korosztályomban ezzel eléggé egyedül vagyok...
Most nem Beethoven-re meg ilyenekre célzok, de bármire amit ZENÉSZEK csinálnak HANGSZEREKKEL, és a SAJÁT HANGJUKON énekelnek. ANNAK van zenei értéke. Nem ezeknek a tömeggyártott tinisztároknak, akiknek közük nincs a zenéhez.
Nagyon fel tudnak idegesíteni az ilyen zenék...
+2 VÁLASZ
tokmagosjack 2011. 07. 21. 16:16 | #10
'90es években még jó is lett volna, Hiphopboys után... de most omg...
olcha 2011. 07. 21. 15:56 | #9
fluor szintű pop zenét nem csinál senki? lol... milyen az a fluor szintű pop zene? :D
+2 VÁLASZ
lokko 2011. 07. 21. 15:48 | #8
pont hogy ebből látszik, hogy Flour szintű popzenét nem csinál bárki ... használhatatlan jellegtelen idézhetetlen szart bárki képes alkotni, és alkotnak is sokan ... nem is emlékszik rájuk senki ...
Előzmény: Sziszo (7) 0 VÁLASZ
Sziszo 2011. 07. 21. 15:29 | #7
azt hittem a kis köcsög fluort már nem lehet überelni... tévedtem!
Purple
Purple 2011. 07. 21. 14:53 | #6
igaz XD

(de akkor is jobb volt, mai szemmel nézve is...)
Előzmény: Tooni (5) 0 VÁLASZ
Tooni 2011. 07. 21. 14:49 | #5
Tekints magadra 10 év távlatából, na?
Előzmény: Purple (2) 0 VÁLASZ
Mlinarcsik 2011. 07. 21. 14:44 | #4
"Boldogság end tugetör, ájlávjú bébi forevör!"

Hat ez nagyon jo!!! Bekonnyezett a szemem a rohogestol!

Aki ezt meg sztm komolyan veszi, az alljon meg egy pillanatra...

:)

Jo ez gyerekik!!!!
Butaparaszt 2011. 07. 21. 14:44 | #3
TelaVIVA tv az agymosó csatorna segíti a fos egyenletes elterítését.
+3 VÁLASZ
Purple
Purple 2011. 07. 21. 14:39 | #2
azta, pont tegnap estem bűnbe, kb 10 év távlatában bekapcsoltam a Vivát alváshoz huzamosabb időre és pont ez ment :D atya úr isten mennyi fos megy azon a csatornán.... régen is ekkora szar volt, vagy csak nekem tűnt jobbnak az emlékek miatt? :D
termi-nator 2011. 07. 21. 14:39 | #1
ebben legalább vannak bikinis csajok