Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
Laretta 2011. 04. 07. 20:32 | #26
Pár évtized múlva ezen a videón is mosolyoghatnak majd a fejlesztők
Laretta 2011. 04. 07. 20:31 | #25
A jövőben nem egészen boztos hogy ezt fogják alkalmazni mivel minden jövőre vonatkozó feltevés a mából indul ki (mai technológiából csak hiperszuperebb változatban)
Dieselboy 2011. 04. 04. 09:41 | #24
Hát a Microsoft elég közel jár már most ehhez az élethez. Az már más dolog, hogy az átlagember számára tényleg csak 2050-ben lesz elérhető.
bszögi 2011. 03. 17. 16:44 | #23
Nem értem mért kell itt ennyire vitázni.Ez a jövőkép olyan 2050-60-as.Nekem egyébként a teljesen üveg kijelzős telefon jött be.
bungle
bungle 2011. 03. 06. 17:52 | #22
Előzmény: csuf (21) 0 VÁLASZ
Kuly 2011. 03. 01. 13:01 | #20
Hol volt benne a fészbuk? :-)
Én bírom, nekem tetszik a jövőkép! :-I)
varvizib 2011. 03. 01. 10:40 | #19
Nézzük másképp. Mi tetszik a videóban? ...

Nekem a kellemes, családias hangulat, a szeretet, a gyerekek jókedve, az összetartozás...

És ez az amihez nem feltétlenül kellenek a technikai dolgok (amiket ez a videó a jó hangulattal akar nekünk eladni, mert mással nem tud, a kütyük előnyei önmagukban nem elegendőek hozzá). Ellenben az összképhez amit bemutatnak kellene, hogy védjük a környezetet, megóvjuk az értékeinket, megoldjuk a túlnépesedés problémát, helyreállítsuk a gazdaságot, és a fenntartható fejlődésre törekedjünk. Akkor realitás lehet(ne) egy ilyen jövő, kütyükkel vagy anélkül.
varvizib 2011. 03. 01. 10:20 | #18
Ha a videóból kiszedjük a kellemes hangulatú zenét, a jókedvű családot pedig lecseréljük egy átlagos mai magyar családra, ahol a szülők bérrabszolgái a cégüknek, akkor vajon mennyire marad szimpatikus a technikai kütyükkel teli világ, mit tesz hozzá az életünkhöz? (És milyen vacak, hogy a jövőben is órára kell kelni...)

Annyit még szükséges szerintem módosítani a filmen, hogy az emberek házon kívül maszkot hordanak majd (a légszennyezettség miatt), az ég nem kék lesz, hanem inkább szürke, a fák nem élettel teliek, a hűtő nincs telepakolva, a zöldségek a mai formájukban nem lesznek kaphatóak, helyette mesterséges élelmiszerek lesznek, és - hacsak nem nincs már mindenki begyógyszerezve hangulatjavítókkal, meg tudatmódosítókkal - kissé nagyobb gondterheltség látszódik majd az arcokon. A többi lehet akár reális is, szóval átlátszó gombokat nyomogatunk mindenhol, meg képeket húzogatunk.
lb7
lb7 2011. 03. 01. 08:06 | #17
Nekem nyomasztó ez a sok üveg vagy műanyag vagy mifene... még a könyv is csak egy átlátszó valami? Basszus nem lesznek tárgyaink? A végén kormány sem lesz a kocsiban csak egy kisképernyő amin egy kört mozgatsz az ujjacskáiddal? Sőt tovább megyek...majd nem lesz kocsi, hanem felülsz egy átlátszó műanyag-, vagy üvegszőnyegre beprogramozod aztán az majd odavisz...?!! Nekem ez nembegyere! :(
Kovi87 2011. 03. 01. 06:41 | #16
Oda kell menni a tv-hez, h átkapcsolj a hírekre? Milyen jövő az ilyen? :D
Am nekem nem jön be ez a sok üveg cucc.. Egyelőre. Ha megérem, lehet tetszeni fog :]
Ctx Twin 2011. 03. 01. 00:06 | #15
A milliomosok egy átlagos napja a jövőben.
exortus 2011. 02. 28. 19:00 | #14
Egyrészt ha a mostani 6-8 litert zabáló autók helyett 10 év múlva 2-4 litert zabáló típusok lesznek forgalomban,akkor úgy hogy tíz év múlva az olajkitermelés volumene a mostani szinthez képest +- 10%-on belül lesz miért ne lehetne több embernek autója,vagy miért ne szánhatnánk többet műtrágyára. Ez főleg úgy igaz, hogy a szénből különböző becslések szerint 3-8 szor annyi van energiatartalom szerint mint hagyományos olajból, ami szintén folyékonnyá konvertálható, aminek területén szitén nagy fejlődés következett be az elmúl évtizedekben(bár az inkább az áramhoz kell)
Az ugyan igaz, hogy a fosszilis cuccok égetésével akkora globális felmelgedést tudunk elindítani amibe 100éven belül beledöglünk, de amíg Kína 3szor annyira növeli CO2 kibocsátását, mint amit mi ezekkkel a jeleleg még marha költséges megújulókkal csökkenteni tudunk, amiknél vannak sokkal hatékonyabb módszerei a kibocsátás csökkentésének, csak a zöldeket ezze lehet szavazásra bírni. Ha a megújuók annyira versenyképesek, akkor miért kell nekik olyan rengeteg támogatás? Ez az ország alapvetően nem alkalmas arra,hogy megújulók legyenek az enregiaforrásai. Vannak ellenpéldák,de más éghajlati öveken.
Előzmény: Eredu (11) 0 VÁLASZ
Szobabicikli
Szobabicikli 2011. 02. 28. 18:04 | #13
Persze,ezek alapján,akkor az üvegtisztító cégek lesznek az elsődleges világhatalmak :D
mm554 2011. 02. 28. 18:02 | #12
Ami leginkább szembeötlő, hogy mindenki civilizált, még a négert is el tudnám képzelni szomszédomnak. Sehol egy cigány, vagy moszlimnigger-arab. El lehet képzelni hogy mit tennének drága szeretett kisebbségeink a plátmátíví buszmegállóval, vagy bevándorló iszlám fundamentalista sorsüldözött, aki meglátná női családtagjait a helyi divatnak megfelelően. Persze aki olyat állít, hogy nem kéne befogadnunk a tunéziai, szomáliai moszlim menekült (backdoor invader) horát, az mocskos náci, rasszista...
Bocs, csak már sok kissé a kurucinfo mára. Mindenesetre nekem ez jutott eszembe. És ha a jelenlegi bevándorlási tendenciákat figyelembe vesszük, akkor a madmaxnál dúrvább európai faji-polgárháború borítékplható lesz. Franciaországban 50% felett van a (nem európai) bevánorlók aránya. Németország alig lemaradva követi. 2000 éve, az írott történelem óta, fennmaradt a nyugat EU civilizáció, a pestis, és a folyamatos háborúk ellenére. Amióta a libsik (zs) az urak, nem kellett 30 év, és a nyugati népek a kihalás szélére kerültek. 100 év múlva lesz egy ország,-- ha még lesz valaki aki képes számontartani-- amit úgy hívnak hogy Franciaország, és nem lesz benne fehérember. Németország szintén. Nálunk is zajlik a cigányszaporítás. 8 gyerekes családmodell, mer abból van a segíj, az én adómból. Iskola minek, majd apuka megtanítja neki amit az életről tudni kell: késelni, rabolni, stb.
Nem kell azt hiszem bemutatni, akinek van szeme látja, hogy a drága moszlimniggereknél az iskolának hasonló a megbecsülése mint cigányainknál.
Eredu 2011. 02. 28. 16:01 | #11
Igen, az olajhomok nagyobb költséggel nyerhető ki. De azt is figyelembe kell venni, hogy növekszik a föld népessége, egyre többen lihegnek az amerikai álom után (egyre több autó, egyre nagyobb kényelmi elvárások), a gazdasági rendszerünk növekedésre van ítélve (ami erőforrás növekedést igényel), a népességszaporulat miatt egyre több földet kell mezőgazdasági célokra használni, a kizsigerelt földeket egyre nagyobb befektetésekkel(kőolaj) lehet csak használni.
És ha végtelenségig lenne olaj és égethetnénk évszázadokon át, akkor nem lenne hatása a környezetre? De.. már most van.
Az ember rákos daganatként viselkedik egy ideje a földön, mindent kibillent az egyensúlyából, amit csak lehet. Természetesen a környezetünk egy önszabályzó rendszer, megoldja a helyzetet majd helyettünk, még akkor is, ha az emberiség létszámát minimálisra kell, hogy csökkentse.
Nem látjátok, hogy magunk alatt vágjuk a fát?
Nem hiszem, hogy ilyen lesz egy átlagos nap a jövőben. Csak ahhoz vagyunk elég fejlettek, hogy megnyomjuk a RESET gombot és primitív állattá fajulunk...
Inkább a MAD MAX, THE ROAD, THE BOOK OF ELI, típusú jövőre fogadnék én is.



Előzmény: exortus (9) 0 VÁLASZ
exortus 2011. 02. 28. 14:15 | #10
Ezt én akkor tudnám leginkább elképzelni,ha egy Közel-Keleti nukleáris háború elpusztítaná az ottani forrásokat(töltő terminálokat) ami tényleg nagy gáz lenne.
Előzmény: POC (2) 0 VÁLASZ
exortus 2011. 02. 28. 14:10 | #9
Amúgy a Földön kb 3-szor annyi olajhomok van, mint hagyományos olaj, amit ugyan drágábbban tudunk majd kitermelni,de nem annyira instabil régiókban találhatók meg(Kanada önmagában annyival rendelkezik, mint a világ jelenlegi hagyományos olaj készlete).A hagyományos olajnál a kitermelt és ráfordított olaj aránya kb 20:1 addig olajhomoknál ez 6:1,5:1 de rengeteg van belőle és gazdaságosan kitermelhető.
Ami igazán probléma,hogy mind az olajhomok kitermelés bővítése, mind a még megmaradt hagyományos olajmezők szintentartása nagyon tőkeigényes, ami miatt előfordulhat,hogy átmenetileg csökken az összesített termelés, ami tényleg egekbe lökheti az olajárakat,de arra nem kell számítani,hogy 20-30 év alatt minimalizálódik a termelés. Azon se lennék meglepődve(takarékosabb autók+olajhomok révén) hogyha még az észázad közepén is a belsőégésü technolóiák lennének a dominánsok.
Előzmény: Anthraxia (4) 0 VÁLASZ
exortus 2011. 02. 28. 14:00 | #8
Nem feltétlenül engedhetik meg maguknak kevesebben, csak a magasabb kezdeti befektetési költséget sokkal alacsonyabb fogyasztáson fogjuk visszanyerni, és kicserélődik majd a géppark. A jelenlegi átlag kb 8l/100km-es autók 2020 környékére lecserélődhetnek 5-6literes fogyasztású autókra,de forgalomban lesznek már 2litert fogyasztó csodák is, ami jelentősen mérsékelni fogja a keresleti nyomást. Az árak ettől még nem fognak elfogadhatóbb szintre állni,mert Kína eszetlenül motorizálódik(ott a kormány hatalmas mértékben növelni akarja az autók számát),de a technológia reagál a kihívásokra. Átmenetileg tényleg lehet hogy kevesebben engedhetik meg maguknak, de az ipar termékpalettájának megváltoztatása éveket vesz igénybe, amit még nem láthatunk annyira erőteljesen.
Előzmény: matyi91 (6) 0 VÁLASZ
Gazdiablo
matyi91 2011. 02. 28. 13:28 | #6
15-20 éven belül bőven nem fogyunk ki, csak rohadt drága lesz és még kevesebbek engedhetik meg maguknak
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2011. 02. 28. 13:05 | #5
Szép energia.... ? Van benne fantázia... :D
Előzmény: Anthraxia (4) +1 VÁLASZ
Anthraxia 2011. 02. 28. 13:00 | #4
Nah kezdjük ott h mingyárt kifogy a föld maradék energiakészlete is és mivel túl hülye a kormány és az "elnök" h letegyenek pár millió dollárocskáról az olajból így sosem térünk át nap/szép/geotermikus energiaforrásokra pedig ebben a videóban még a legegyszerűbb feladathoz annyi áram kell h csak na :S

Amúgy nemez az első övökoncepció és amúgyis nekem ami a Vasember c. filmben volt jobban tetszett xP
tikshow 2011. 02. 28. 12:56 | #3
na akkor kezdjünk el befektetni a homokba :)
POC 2011. 02. 28. 12:45 | #2
+3 VÁLASZ
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2011. 02. 28. 12:44 | #1
Az autós rész túl földhözragadt... nem a középkonzolon lesz a megjelenítő, hanem maga a szélvédő lesz az... Oda lesz kipakolva az összes műszeradat, és teljesen testreszabható lesz.... nem egy vékony csík fogja mutatni az utat, hanem az egész sáv lesz beszínezve előtted... szerintem...