Shoes Are My Loves

Gyanútlanul bóklászol. Nézelődsz. Beszélgetsz. Aztán meglátod A cipőt. A légzésed felgyorsul, elakad a szavad. Gyönyörű. Ha nem lehet a tiéd, nincs értelme az életednek. Ismerős? Persze sokszor sajnos tényleg nem lehet a tiéd. Éppen ezért hoztam létre ezt a blogot. Ha már nem is a szekrényünkben, de legalább itt nézegethessünk szebbnél szebb, drágábbnál drágább cipőket. Remélem sok nő szívét megdobogtatja majd :)

Az évtized legrondább cipői

2010.12.20. 19:34 Ibiza Hippie

Két napja furcsa és bizarr, most csúnya/ronda/förtelmes/szörnyűséges cipőkkel jelentkezem.

Készítettem egy 10-es listát, melyben igyekeztem feltüntetni az összes nagyon-nagyon csúnya cipőt. Sajnos igen nehéz dolgom volt a lista összeállításában, hiszen rengeteg ronda lábbeli született az elmúlt esztendőkben. De azért fogamat összeszorítva megpróbáltam beleadni mindent. Íme. "Gyönyörködjetek."

(A csúnyasági sorrendet nem tudtam igazán megállapítani, most csak felsorolom az egyes darabokat. A pontos sorrend megállapítása, vagy legalábbis a 3 legförtelmesebb cipő díjának kiosztása rátok vár. Kommentben.)

1. Alice Csodaországban
A tervező: Nicholas Kirkwood.
Az inspiráció: Alice Csodaországban.
Az esemény, amire készült: a francia Printemps áruház 2010. márciusában megrendezett, egész hónapon át tartó Alice installációja. Sokak bánatára/örömére ezt a darabot nem lehetett megvásárolni, csupán a program részeként szerepelt a kirakatokban.

Tény, hogy nem kifejezetten lehet csúnyának mondani ezt a darabot - mindenképpen ez számít a leglightosabbnak - ha szabad így fogalmaznom. Néha a kifejezetten szép és érdekes, néha pedig az úristenhogynézki jut róla eszembe. De szerintem már olyannyira giccses, hogy fel kellett kerülnie a listára.
Ide kattintva tudjátok megnézni lábon. Szerintetek?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Louis Vuitton csizma
Bizonybizony, Vuitton darabok is kerültek ide. Ezek a darabok a 2010 tavasz/nyár kollekció csúcsdarabjai közül valók.
Zöldben is kapható, de nekem mégis a rózsaszín a kedvencem.
A csizma LV-logós farmeranyagból készült, a talpa fa és szegecses is, a sarka aranyozott, a szárán hátul hatalmas bojt található. Mindehhez hozzájön még a rackajuh-szerű szőrme. Tökéletes recept a katasztrófához.
És hogy mennyibe kerül? $2080 az ára, azaz nagyjából 440.000Ft.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Olvadó sarkak
Ismét egy különleges pár következik Nicholas Kirkwood-tól, mely az idei tavaszi-nyári kollekció egyik darabja.
Nekem maga a cipő feje sem nyerte el túlzottan a tetszésemet, a sarka meg pláne nem. Olyan, mintha olvadó viasz lenne, mely különböző színekben pompázik.
Az ára: £1030, azaz kb. 305.000Ft.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Az a csodás elefántürülék
Igen. Ez a szép pár cipő - pontosabban a 25,4 centis (!) platformtalp - elefántürülékből készült.
A cipő története: hat tervezőt kértek meg arra, hogy készítsenek 'válaszokat' egy létező kiállításra, ahol a művész a fent említett anyagot használta festményeihez. A kiállítás címe 'A Szent Szűz Mária' volt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. Kristálytüskék
A tervező: Lauren Tennenbaum.
A koncepció: van egy átlátszó műanyag alap, melyre kristálytüskés bőrpántokat lehet illeszteni minden mennyiségben.
Szerintem az ötlet nem lenne rossz, csak a műnyag cipő alap nem tetszik. Meg kissé balesetveszélyesek ezek a tüskék. (Bár valószínű, hogy nem a zsúfolt metrón hordaná az ember lánya.) És ezen a képen kissé túlzásba vitték már a sok jót.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Innentől kezd igazán durvulni a helyzet...)

6. Szörnylábak
Ezek a Phylea cipők kissé (?) fétises benyomást keltenek. Emellett persze elég ijesztőek is. Kicsit egy kecske lábára hasonlít, kicsit az Alien-ére. Nina Ricci sarkatlan cipői kezdték el ezt az egész mániát, de ez már nagyon durva szerintem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7. Robotlábak
Mintha egy régi űrben játszódó sci-fi film ruhaterveit nézném, és ez a darab egy speciális robot számára lett volna tervezve.
A csizma a Kronier Creations keze munkáját dicséri. Szívem szerint szinte az összes lábbelijüket kitettem volna ide, mivel a legtöbb nem egy kifejezett szépség. Ide kattintva lehet őket megnézni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8. Újabb Alien
Ezt a fényes, Alien-re hajazó Alexander McQueen cipőt elvileg Atlantis, az elsüllyedt város ihlette. 
Sajnos, nem sajnos, de ebből a fazonból csupán 11 pár készült, azok is divatbemutatókra. A szóvivő elmondása szerint azért készültek ezek a cipők, mert a divat kezdett túlzottan kényelmessé válni, így fel kellett rázniuk valamivel. Tisztában vannak azzal, hogy ezek nem utcára való, hordható cipellők (a modellek állítása szerint amúgy is szinte lehetetlen bennük járni), de a kifutón nagyon jól mutattak, egészen túlvilági hatást kölcsönöztek a ruháknak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 9. A kitömött galamb
Nem tudom, hogy ezekkel mi volt a célja a tervezőnek (Iris Schieferstein, ha jó infót sikerült megtalálnom). Ha az, hogy a magassarkúknak angyali hatást kölcsönözzön, akkor bizony csúfosan megbukott a projekt.
Nem sok információt találtam róla, de úgy vettem ki, hogy ezek igazi galambok. Amik egyszer éltek. És amik most ki vannak tömve. Egy cipő orrán.
A többi munkája is kissé beteges, itt és itt lehet őket megnézni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10. Kecskelábak
Szintén az előző tervező agyszüleménye ez a 'Vegas Girl' elnevezésű darab. Nem is nagyon tudok róla mit elmondani, csak annyit, hogy zipzárból, játékpisztolyból és tehénpatából áll. Tehát a cím nem is helytálló, de annak ellenére, hogy tehénpatából készült, nekem mégis inkább kecskés benyomást kelt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nos? Melyik nyeri el az évtized legrondább "cipője" címet?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://shoesaremyloves.blog.hu/api/trackback/id/tr742528119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kísérletinyúl 2010.12.21. 08:58:01

uhh,ez az Iris lány valami nagyon komoly cuccot tolhat..
ez a kecskeláb egyértelműen az első helyen van,de a szörnylábak is dobogósak

Kísérletinyúl 2010.12.21. 09:00:25

azért a kis rózsaszín csizó is kicsalt belőlem egy nyögést ::))

Ibiza Hippie · http://shoesaremyloves.blog.hu/ 2010.12.21. 11:44:00

@Kísérletinyúl: igen, elég kemény anyagot használ, az tuti. Nem tudom, megnézted-e a többi művét, de az egyik szobor-félében egy kitömött kutyából csinált hotelt.

2010.12.21. 18:24:58

Fölhuzatnám büntiből azzal aki tervezte az ilyen cipőket és amíg le nem szakad a lábáról, addig kéne neki hordania...
t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQfqd2DnkxdQkiZj-_pWW5ThCWq3wVzNvsLZxZ-PtsBkXmsQvW2rQ

2010.12.21. 23:01:07

Amelyik olyan szarból betontalpú, lehetne belül üreges és a belsejébe lehetne tenni szarszagú bűzkapszulákat, szerintem nagyon poénos lenne...

Kísérletinyúl 2010.12.22. 08:11:07

megnéztem a többi "munkát" is
az a szarvasagancsos kimondottan tetszik,de a többi rémítő
komoly traumák érhették gyerekkorában :(

Intizar 2010.12.22. 20:19:29

Mit ehettek ezek vacsorára műveik megálmodása előtt???
És mennyit???

Kremyy 2010.12.26. 11:59:10

Az Alizos gyönyörű:)

rH 2011.01.11. 21:42:11

elso helyezett az osszes...
süti beállítások módosítása