Melyik smink illik hozzád? - Így készítsd el

Akár a natúr sminket kedveled, akár az élénket, esetleg szeretsz füstös szemekkel nézni a világba, most megtudhatod, hogyan készítsd el.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

A kozmetikai módszerekkel történő szépítés egész koncepciója abból a vágyból ered, hogy valahogyan határozottabbá tegyék, kiemeljék az arcvonásokat. De mint annyi más is a történelem folyamán, a smink alkalmazása is változott, különböző jelentéseket, értelmezéseket és előnyöket hordozva magában.

Ma másért használunk kozmetikumokat, mint régen, és az ok egyénenként is különbözik. Mégis, annak ellenére, hogy annyiféle emberi arc létezik, ahány ember, az alapstruktúra mindannyiunk közös jellegzetessége.

Amikor legközelebb szembenézel önmagaddal a tükörben, próbálj meg gondolatban hátrébb lépni, majd meglátni az embert, illetve azt, amire szükséged van - mint teljes egészet, nem mint elkülönülő részeket. Az átfogó kép segít eldönteni, hogy milyen célt kövess, amikor kifested magad. Ha a megjelenés összképe helyett túlságosan a részletekre összpontosítasz, elveszhetsz bennük, és pont a lényeget, saját magadat nem látod majd.

Időhiányban szenvedőknek

Vékony rétegben tegyél hidratálót az egész arcra, hogy a bőrt puhábbá tedd, majd hagyd beszívódni. A felesleg felitatható egy papírzsebkendővel. Tegyél korrektort a piros foltokra, és jól dolgozd el. Vékony hegyű ecsetet használj a korrektor felvitelére, de ujjbeggyel vagy szivaccsal dolgozd el.

Nagyon vékony rétegű alapozás következik, amit az arcon kifelé irányuló mozdulatokkal, az ujjbegyek segítségével jól dolgozz el.
Ujjbeggyel pötyögtess élénkpiros, krémes pirosítót az arc almácskáira, a halántékra és az állcsúcsra, majd jól dolgozd el. Ha a bőröd zsírod, por alapú pirosítót tegyél fel.

A szemöldököt a sorból kilógó szálak kihúzásával igazítsd meg. Ha hézagok vannak, igazítsd ki sötétbarna szemöldökceruzával. Fésüld át a szálakat szemöldökkefével, föl- és kifelé irányuló mozdulatokkal. Ujjbeggyel simíts selyemfényű, fehér szemhéjpúdert a belső szemzugra, hogy kiemeld azt. Közepes méretű szemfestékecsettel vigyél fel barna szemhéjpúdert a szem külső sarkára, a szempilla- és a mélyítővonalra. Satírozva lágyítsd a széleket.

Göndörítsd a szempillákat, és fesd át sötétbarna szempillaspirállal. Az ajkak természetes formáját világos hússzínű szájkontúrceruzával rajzold körbe, majd fesd át semleges vagy áttetsző szájfénnyel.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Csillagszeműeknek

Igazítsd ki a szemöldököt, szedd ki a fölösleges szálakat. Barna szemöldökceruzával töltsd ki a ritkás részeket. A ceruzával kövesd a szemöldök természetes ívét, és erősítsd meg a vonalát. Ha a szemöldököd amúgy is sűrű, akkor ezt kihagyhatod.

Használj a bőrrel azonos tónusú alapozót, illetve korrektort, ahol szükséges, hogy egyenletessé tedd a bőr színét, és alaposan dolgozd el ujjbeggyel vagy szivaccsal. Vékony rétegben púderszivaccsal vigyél fel áttetsző porpúdert, hogy rögzítsd az alapozót.

15 gyönyörű sztársmink

Nézegess képeket!

Elolvasom

Fésüld át a szemöldököt, és színtelen szempillaspirállal vagy átlátszó szemöldökzselével simítsd át, hogy a szálak a helyükön maradjanak.

Nagy pirosítóecsettel vigyél fel rózsaszín porpirosítót az arccsont fölé. Vékonyan vigyél fel lime-zöld szemhéjpúdert a felső szemhéjra, majd finoman alulra is, közepes szemfestékecsettel. Satírozd el kifelé és fölfelé, a mélyítővonalon túl. Az élénk színek használatának titka az, hogy kis mennyiséggel kezdj, majd satírozd és puhítsd. Nézd meg az összhatást, mielőtt több festéket tennél fel, mert nagyon hamar túl intenzívvé válhatnak.

Fesd át a pillákat két rétegben fekete szempillaspirállal fent és lent is, ettől leszel igazán csillagszemű. Tarts kéznél egy szempillafésűt, ezzel az esetleges festékcsomókat kifésülheted.

A klasszikus füstös szem

Vékony rétegben kend be a bőrt hidratálóval, majd a fölösleget itasd fel egy papírzsebkendővel.

Javítsd ki a hibákat korrektorral az arcon, majd vigyél fel vékony rétegben alapozót. Hogy a szép szemfestés sokáig megmaradjon, a szemhéjra is vigyél fel egy keveset, majd dolgozd el. Várj egy picit, ha pedig esetleg összegyűlt a szemzug tetején, akkor simítsd el.

Tegyél fel néhány pötty rózsás árnyalatú, folyékony pirosítót az arccsontra, a halántékra és az állra, majd alaposan egyengesd el az ujjbegyeddel. Mivel a dörzsölés hatására a bőr kipirulhat, a sminkelés végén még egyszer ellenőrizd, hogy jól eldolgoztad-e.

A szem belső peremét húzd ki fekete szemceruzával, majd oszlasd el a festéket a szempillatövek vonalában kicsi szemfestékecsettel vagy szivacsos végű applikátorral. Puha, sötétbarna szemhéjpúderrel füstöld tovább a szemhéjat, közepes szemfestékecsettel. Figyelj, hogy alulra is tegyél egy keveset, és minden látható szélet jól satírozz el.

A barna szemfesték sokkal szerencsésebb, mint a szürke, ami öregítheti, és fáradttá teheti a szemet.

A szemöldököt lágyítsd barna szemöldökceruzával, és húzd ki, a szálakat pedig fésüld kis szemöldökkefével fölfelé. Fekete szempillaspirállal fesd ki a felső és az alsó szempillákat is.

Az ajkakat csak finoman, illetve egyáltalán ne hangsúlyozd, hogy ne legyen túl erős a sminked.

Cikkünk az Aréna Kiadó Sminkvarázs című könyve segítségével készült.

Ezt is szeretjük