Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
DubleB 2010. 08. 06. 14:15 | #35
Nekem azok az implantátumok nem tetszenek, a többi viszonylag ok.
Nas
Nas 2010. 02. 08. 19:31 | #34
Hát, nem mondom, hogy nem lepődnék meg... :D De biztosan nem vágnám az orrára az ajtót, ha a 3 fejével ugyanakkor kedvesen közölné, hogy meghozta a hawaii pizzám dupla parmezánnal... :D
Előzmény: Purple (33) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2010. 02. 08. 19:26 | #33
"tőlem 3 feje is lehet. " :DD azért a te egy fejed megnézném, mikor korgó gyomorral ajtót nyitsz a pizzafutárnak és ezt látod XD
Előzmény: Nas (32) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2010. 02. 08. 19:23 | #32
Nem azt mondom, hogy jó, ha valaki a külső alapján ítéli meg az állására jelentkezőket. Szerintem a szakmai tapasztalat, a hozzáértés, a munkához való hozzáállás és értelmi szint alapján kéne válogatni (én legalábbis ezt tettem, és eddig nem bántam meg...:)) - és a legtöbb helyen szerintem így is tesznek, mivel a munkáltatónak is (általában) az az érdeke, hogy jól dolgozó alkalmazottja legyen, nem pedig az, hogy minden tekintetben a konvencióknak megfelelő, tökéletes kinézettel rendelkezzen (de vannak ilyen állások is, ezt el kell fogadni...).

A külső alapján történő válogatás ugyanakkor egyrészt elkerülhetetlen, hiszen mindenkinek számít, hogy milyen az első benyomása az illetőről, másrészt nem feltétlenül az alapján válogatnak, hogy a főnöknek tetsszen az jelentkező, hanem hogy az ügyfeleknek is szimpatikus legyen. Ezt pedig figyelembe kell venni, ha valaki olyan állásra szeretne jelentkezni, ahol emberekkel kell foglalkozni, és az ilyesmi számít...vagy ha az ilyen típusú önkifejezés számára fontosabb, akkor olyan szakmát kell választania, ahol ez nem jelent hátrányt.

Konkrétan a tetoválással meg extrém testékszerekkel kapcsolatban nekem az a szubjektív véleményem, hogy az embereknek inkább a személyiségükkel kéne egyedinek és érdekesnek tűnni...én személy szerint nem szeretem az ilyen típusú "stílusreklámozást" (sem), hogy az emberek magukra tetováltatnak valami olyasmit, ami közel áll hozzájuk (vagy amiről szeretnék, ha közel állna hozzájuk...khmm...), hogy mindenki már messziről lássa, hogy milyen fasza, stílusos, egyedi gyerekek.... Szerintem ez felesleges magamutogatás. Nem biztos, hogy mindenki olyan rohadtul kíváncsi rá... Ettől függetlenül láttam már szép, művészi kidolgozású tetoválásokat, amire azt mondom, hogy tényleg jól néz ki, csak én a fent említett okokból nem varratnék ilyesmit magamnak. Ennyi.
Azt viszont pont leszarom, hogy a pizzafutárnak / banki alkalmazottnak / stb. milyen tetoválása, testékszere van vagy nincs. Hozza ki a kajám, intézze az ügyem, stb. - ezt várom tőlük, nem a testrészeiket akarom nézegetni. Onnantól kezdve, hogy tisztességesen megcsinálja, amit kérek tőle (és amiért fizetek neki...), tőlem 3 feje is lehet.
Ennek az elutasítása viszont szerintem nem generációs probléma, hanem felfogásbeli. 100 év múlva is lesznek olyanok, akik meg fognak botránkozni, ha számukra szokatlan külsejű emberekkel találkoznak...
tool 2010. 02. 07. 20:34 | #31
ez tök jó! akkor az jó hely ebből a szempontból.
egyébként pedig nem tart soká és felnő az a generáció akikhez már eljutott ez a fajta kultúra.

gondolom ugyanez volt odakint is, a már említett páldákban/országban. csak ugye hozzánk később jutotnak el a dolgok. tetkó, piercing stbstb. egy idő után nagyon sok embernek lesz, és egy idő után megszokott lesz ez is.
Előzmény: vöri (30) 0 VÁLASZ
vöri 2010. 02. 07. 18:34 | #30
Nyilván, de mikor már az fennakadás valakinek,hogy több luk van a fülemben mint általában az embereknek.. és e miatt meg sem néz,hogy hogy dolgozom.. szóval.. egy ideje bankban dolgozom.. érdekes itt mikor felvettek semmit sem számított a külső, és van egy két érdekes arc még rajtam kívül.. szóval ez nem pozició, hanem elfogadás kérdése..
Előzmény: Nas (21) 0 VÁLASZ
twitch 2010. 02. 07. 16:44 | #29
Ez is igaz.Aki megteheti, h tényleg szétvarrassa magát, annak nyilván nincsenek megélhetési gondjai, és nyilván más területeken fog dolgozni, ettől még kereshet jól tisztességes munkával, és olyan közegben amiben jól érzi magát.Én sem vennék fel mondjuk egy "tarisznya rákot" :D
tool 2010. 02. 07. 13:44 | #28
igazából nem feltétlen annak vannak előítéletei aki mondjuk nem fog felvenni egy munkahelyre. Nasnak/nek abban igazat adok, hogy a feletteseknek nyilván át kell gondolniuk milyen megjelenés milyen reakciókat vált ki. Tudatában kell lenniük, hogy a döntéshelyzetben lévő emberek nagy része pl alapból idősebb (ranglétra megmászása) úgyhogy egyértelmű hogy másfajta megjelnéshez vannak szokva. Ha egy éles helyzetben a 2 pályázó szakmailag ugyanolyan szinten van, mégis választani kell köztük, a szimpátia lesz az ami végül eldönti a helyzetet. Alapvetően a szimpátia a főnök felé, és munkakör függően a szimpátia a majdani pl ügyfelek felé.
el lehet bőven lavírozni szerintem a visszafogottabb magyar társadalomban is (nekem is van tetoválásom a hátamon) feltűnés nélük. persze ha valaki bevállalja és tudja mit választ, szíve joga, de szerintem csökkennek az esélyei a hazai piacon. döntés kérdése, van akinek megéri, nekem nem érné, mert számomra ez nem annyira fontos min pl a megélhetés.
Előzmény: twitch (27) 0 VÁLASZ
twitch 2010. 02. 07. 13:31 | #27
Szerintem meg ez sima ügy, nem vagyunk egyformák és megértem, ha valakinek előítéletei vannak(korlátolt).Én meg nem feltétlen szeretnék minden egyes ilyen embernek bizonyítani, mert nem tartom őket annyira.Nem szeretnék én sem olyan közegben dolgozni, ahol tudom,h másként néznek rám,hisz nyilván nem érezném jól magam ilyen emberek társaságában.Megoldás: mindenki boldoguljon úgy, ahogy tud, nehogy már azért ne varrassak oda, ahova akarok mert esetleg valaki olyan is meglátja akinek egyébként nem akartam megmutatni(aki mellett simán elmegyek az utcán).A postot meg sem néztem :) ebből a pár képből viszont nem derül ki, h Debbie Sloan jó avagy rossz tanárnő-e... :D
Előzmény: Nas (21) 0 VÁLASZ
sahinel 2010. 02. 07. 03:16 | #26
legdurvább hogy managerektől kezdve az agencys vezetőkik mindenki tudja de mivel minket kérnek folyamatos munkára a cégtől mert jól dolgozunk senki nem említi meg. Pediog mondják nekünk, illetve előttük tekerünk, és tépünk. Nem érdekli a normális embert hogy honnan jöttél, vagy mit csinálsz ha a temelés jó. És ez többet jelent nekem int az hogy szopatnak mert nem illek a világképébe valakinek. Szeretném élvezni az életet, és

http://www.youtube.com/watch?v=Xg0tOj6GRGY ő nagy igazságokat mondott szerintem. mint ahogy sok filozófus tartaja mostanában magát. Ez lenne egy elfogadott társadalmi elfogadás szerintem. Amíg az én életembe nem avatkozik bele más úgy hogy abból nekem károm származhat addig csinálja amit akar, ha én is csinálhatom azt amit szereitnék. Ha korlátozzuk egymást akkor meg lehet beszéln hogy miképp lehet a dolgot elintézni. A lényeg hogy élni kellene nem pedig csak létezni amíg meghalunk. És amíg az ellentétek uralkodank addig csak létezni tudsz nem élvezni, élni az életed. Ez az egyetlen dolog amiért kinn maradok még, hogy nem érdekel hogy több pénzt keresek, ha jól élhetek otthon is és nem baszogatnak, de emberileg itt jobban elfogadnak még külföldiként is.
Előzmény: sahinel (25) 0 VÁLASZ
sahinel 2010. 02. 07. 02:46 | #25
Ez igaz és ezért is néztem hogy itt öltönyös melőkat is el tudnak látni pedig látszik a fülbevaló, tetoválás, stb. És itt nem probléma. Ezért is tetszik itt mivel teljesen elfogadnak mindegy mit csinálsz, csak a munkád a fontos. Biuztos itt is vannak kivételek, de itt tényleg durván mindenki csinálja,l és nem problémáznak rajta. Nállunk húsokkal dolgozva a piercing, és ékszerek eléggé korlátozhatnak tehát látható helyen nem lehet mert véletlen beleeshet a kajába. De tetoválása még afőnökeimnek akik a munkát szerzik is van. És direkt szabadnapot is adnak ha elmentél tetováltatni. Pl a haveromnak. Csak azért mert nekik is van.

számomra ez a város a szabadság városa eddig. A munkahelyen tépünk, addig nincs gond amíg a munka kárára nem megy, és minden mást is úgy fogadnak el ahogy van, amíg őket nem zavarod meg. Itt jobban elfogadnak ha nem szólsz te is bele az életükbe. Pl könyebb partzt szervezni otthon mert a vadidegenek is hamarabb szólnak neked mint a rendőrségnek mert mindenkinek lehet otthon néha bulija. Akár nekik is és ezért elnéznek sokmindent. Sokkal toleránsabbak mint otthon. De ez látszik ahogy viselkednek. Pl utazásnál sokkal kedvesebbek elnézőbbek mint otthon.
Előzmény: Nas (23) 0 VÁLASZ
te.sas! 2010. 02. 07. 00:17 | #24
hát ez nagyon kígyó... ...na jó, csak picit kígyó! :)
Nas
Nas 2010. 02. 06. 23:16 | #23
Mindenkinek más a tűréshatára...más kérdés, hogy mikor van joga beleszólni valakinek más életébe, csak mert neki nem tetszik valami. (Mondjuk konkrétan a füvezéssel kapcsolatban szerintem a főnöknek igenis van joga beleszólni ebbe...persze munkája válogatja - de ne kezdjük újra a füves bébzes postnál már végigtárgyalt vitát... :))
Mindenkinek joga van úgy kinézni, ahogy akar...a munkaadóknak viszont joga van azt felvenni, aki neki megfelel... Ez van. :)

Konkrétan az ügyfelekkel kapcsolatot tartó alkalmazottak esetében szerintem nem is arról van szó, hogy a főnöknek nem tetszik ez az önkifejezési mód, hanem attól félnek, hogy a vevők egy részének nem fog tetszeni, ezért választanak az ilyen munkákra inkább minél átlagosabb, a "közízlésnek" megfelelő kinézetű embert. (Emiatt viszont nem csak a tetováltak vannak hátrányban az ilyen munkahelyeken, hanem a túl kövérek, túl soványak, túl fiatalok, túl öregek, testi fogyatékosok, kancsalok, stb. is.)
Előzmény: sahinel (22) 0 VÁLASZ
sahinel 2010. 02. 06. 22:54 | #22
Ja de ennyi erővel ha a másik drága feltünően jól öltözködik akkor ugyanúgy kitűnik valamivel a tömegből. Tehát mindkettő csak az önkifejezés egy formája. Ha valaki nem fogadja el a másikat mert az pl tetovált akkor ő se várja el hogy mások elfogadják az ő gondolkodását. Mert ugyanúgy eltérhet sok emberétől.

Munkahelyen tépünk van aki nem szereti de mégsem szól mert úgyvan vele amíg a munka megy addig semmi gond az emberrel. És hiába ellenzi nem kezd el pampogni, szövegelni mert hagy élni.
Előzmény: Nas (21) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2010. 02. 06. 22:03 | #21
Ez attól függ, hogy milyen munkára jelentkezel... :)

Tetkód van, félbevágott nyelved vagy bőr alá ültetett implantod, ami korlátoz a munkahelyeden? :) Abban igazad van, hogy a legtöbb munka elvégzésében egyáltalán nem akadályoz senkit egy tetoválás, ez általában csak a főnökök szemét szúrja, mert társítják egy bizonyos életszemlélettel, hozzáállással. Azt azért meg tudom érteni, hogy egy puccos szálloda recepciójára vagy konferenciatolmácsnak nem feltétlenül extrém külsejű embereket keresnek...
A megoldás: olyan helyre varrasd, ahol csak az látja, akinek meg akarod mutatni... ;)
Előzmény: vöri (19) 0 VÁLASZ
I. C. Wiener
I. C. Wiener 2010. 02. 06. 21:01 | #20
"Nem ismerős? Sült hal, Tom Jones, délutáni tea, rossz kaja, még rosszabb idő, kib@szott Mary Poppins... LONDON!"
:D
(Igaz, nem Liverpool... :) )
Előzmény: sahinel (17) 0 VÁLASZ
vöri 2010. 02. 06. 20:08 | #19
na akkor ott a helyem :] Munkahelyemen eléggé korlátoz a külsőm.
Ez pedig elég szomorú,hogy a megjelenés az első ami döntő,hogy alkalmas vagy e a pozíció betöltésére.
Előzmény: sahinel (17) 0 VÁLASZ
közlegény
közlegény 2010. 02. 06. 18:06 | #18
Ami a karján van még tetszik is, de a többi ciki (lesz később). Meg pár év múlva, ha ez az agyontetovált generáció kiöregszik, teljesen ciki lesz a tetoválás, a fiatalok azért nem fognak tetováltatni, mert akkor az öregasszonynak lesz a hátán ribirendszám és csak azért sem csináltatnak...már szerintem.
sahinel 2010. 02. 06. 16:40 | #17
Pesten is volt sok ember tetkóval de ennyi mint itt nem. És jobban is elfogadják. Símán öltönyös munkahelyen is dolgozhatsz szétvarva. De kislányokon, nagymamákon nem sokat látok otthon tetkót. Nem kisvárosból jöttem ki és otthon fele ennyire sincs elfogadva az ilyesmi. Munkahelyemen kb a 30-40 közötti angol munkások nagyrészének 4-5 tetkója van. Elég ha megnézed mennyi szalon van itt és kb fele annyian laknak mint pesten. + sok lengyel és más arc otthon csinálják nem stúdióban. + a Fociőrültek szintén nagyrésze tetováltat. focit meg alig szeretik idekinn:D
Előzmény: serci (16) 0 VÁLASZ
serci 2010. 02. 06. 15:55 | #16
Mér itthon is sok embernek van tetkója,pl nekem is van kettő. Már nem a hetvenes években élünk,hogy a tetkó miatt a rendőrök figyeljenek minket! Ez ma már csak pénz kérdése. A tanárnéni azért fetűnési viszketegségben szenved,mert ki a lógége ültet magába ilyen szarságokat?
Előzmény: sahinel (15) 0 VÁLASZ
sahinel 2010. 02. 06. 15:38 | #15
Liverpool is durva nagyon. Alig Van olyan ember akinek ne lenne tetoválása. A kiscsajoktól kezdve a nagymamákik szinte mindenkin látni valami kis felíratot,. Igaz itt is azt mondják kb 4-5 éve van hogy már nem foglalkozik vele senki. Előtte itt is voltak akiknek nem nagyon tetszett. Sokszor alig látható vagy alapból nem látható helyekre teszik, és az ember meg sem mondaná hogy lehet a másiknak valamilye.
RokkantTroll 2010. 02. 06. 15:10 | #14
A skót gyerekek nem normálisak, úgyhogy a tanárnéni teljesen beleillik a képbe.
Előzmény: Maki (11) 0 VÁLASZ
Swordfish 2010. 02. 06. 14:35 | #13
Tényleg szép csaj, nem értem, hogy miért pont az ilyenek vagdossák szét magukat, olyan kiábrándító :(
tool 2010. 02. 06. 13:27 | #12
helyes lány, szerintem elég ízlésesen oldotta meg a dolgokat, legtöbben elmennének mellette az utcán.
egyedül a halánték implantátumot nem értem. ráadásul olyan szép pofija van, az a szar meg elhúzza a bőrt a bal szeméről amitől asszimetrikus lett az arca. miintha nehezebben is pislogna azzal a szemével. bár lehet majd tágul még a bőr, de szerintem ott mindig is zavarni fogja a mimikát
Maki 2010. 02. 06. 12:43 | #11
Az mindenkinek a szuverén joga hogy hülye legyen, de az biztos hogy én nem engedném normális gyerekek közelébe.

Ivanhoo 2010. 02. 06. 07:23 | #10
Remélem egyszer JÓL hasra esik, és akkor majd megérzi milyen rossz helyen van a mellkasában az a szar...de rühellem az ilyen embereket...teljesen felesleges önrondítás! vagy csak a halántékát üsse be valahova:D vagy kiszakad, vagy megőrül a fájdalomtól :D hehe:D
Nas
Nas 2010. 02. 05. 17:11 | #9
Szerintem ezzel azt érte el, hogy a diákok direkt szívatják, csak hogy büntiből mutasson nekik valami szokatlant...
donnie81 2010. 02. 05. 16:20 | #8
hagy csinálják,ne legyél már olyan korlátolt mint egy lépcsőház
Előzmény: markymango (7) 0 VÁLASZ
markymango 2010. 02. 05. 15:51 | #7
Jó fej, több ilyen tanár kellene, legalább láthatják a kölkök, milyen lesz 20 év múlva a most vágyott "tuti menő" tetkó... Ha már csináljuk, csináljuk komolyan.
Asagrim 2010. 02. 05. 15:10 | #6
Nyelv tapsnál szakadtam a röhögéstől! :D
kiszely 2010. 02. 05. 13:13 | #5
Azért az a "dupla" nyelves dolog azért eléggé izgatja a fantáziám! :)
Nusihusi
Nusihusi 2010. 02. 05. 13:04 | #4
Jópofa tanár:)
clownessa 2010. 02. 05. 13:03 | #3
Ez szerintem még nem is vészes. Sőt, kifejezetten jól áll neki. :D


Davek 2010. 02. 05. 12:48 | #2
Bár ilyen tanáraim lettek volna... :D
Tonoic 2010. 02. 05. 12:43 | #1
Szerintem tök jó arc...