Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
bungle
I. C. Wiener
I. C. Wiener 2010. 01. 15. 13:27 | #121
Ez igaz, de ezeket országon belüli elemzésekre használják. :)
Senki nem arra gondol országok közötti összehasonlításban, hogy létezik-e olyan szelete adott országnak, aminek az egy főre vett GDP-je magasabb-e mint egy másiké.
Nem igaz tehát, hogy ha USA egy térségének egy főre vetített GDP-je magasabb, mint Kongóé, akkor a két ország egy lapon említendő. Ennek alapján minden országot lehetne egy kategóriaként kezelni, hiszen jóformán bárhol van olyan fejlett térség, ami egy másik ország legfejletlenebb részével fel tudja venni a versenyt.
Előzmény: Nyúzó (120) 0 VÁLASZ
Nyúzó 2010. 01. 15. 13:06 | #120
"legjobb emlékeim szerint GDP-t, illetve GDP/főt országos szinten néznek"
Ennek nézz utána, mert nem igaz. Könnyen megtalálhatod pl. az USA tagállamainak GDP adatait külön-külön, vagy Hamburg, London, Budapest, Prága, Bayern (akár külön is: Oberbeyern, Franken..etc), BW...
Előzmény: I. C. Wiener (118) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2010. 01. 15. 13:01 | #119
Most olvastam:

BKV érettségi tételek

Az elsõ három kérdés Szalainé Szilágyi Eleonórával kapcsolatos.
Minden helyes válasz 3 pontot ér.

1,) Hány darab használt autóbuszt vásárolhatott volna a BKV, ha Szalainé 100 milliós végkielégítését, 1,2 milliós fizetését, és az ehhez járó 120 százalékos prémiumot, melyet közel 1 évig kapott, járműbeszerzésre költi, ha tudjuk, hogy egy ilyen busz ára 20 millió forint?

2,) Hány darab vonaljegyet (és/vagy bérletet) kell eladni a BKV pénztárosainak, hogy kitermeljék Szalainé fizetését és végkielégítését?

3,) Ki lehet a felelős azért, hogy Eleonóra az elbocsátást követően továbbra is a cégnél dolgozhatott? (Csak egy helyes válasz van):

a,) Az akkori vezérigazgató, Balogh Zsolt
b,) A BKV teljes vezetése. Mindenki, aki tudott erről, és nem szólt
c,) Magyarországon vagyunk, így senki

4,) Vajon hány másodperc alatt ég ki teljesen a Rákóczi úton az az Ikarus 435-ös autóbusz, melynek a motorterében a karbantartás teljes hiánya miatt tűz keletkezett? A megoldáshoz függvénytáblázat használható. (10 pont)

5,) A Moszkva tér felé közlekedő 22-es busz a Szent János korháznál fékhiba miatt elszabadult. Számítsa ki, hogy az autóbusz hány perc alatt ér a Moszkva térre. (Amennyiben lehetséges, adja meg a "becsapódás" helyét is) (12 pont)
Ön szerint ki lesz a hibás a balesetért?

a,) A vezérigazgató
b,) A karbantartó szolgálat
c,) Természetesen a buszvezető

6,) Ábrázolja koordináta-rendszerben a BKV jegy és bérletárainak növekedését 2000-től napjainkig. Más színnel jelölje a szolgáltatás színvonalának csökkenését. Milyen arányosság figyelhető meg a jegyárnövekedés és a szolgáltatás színvonalának csökkenése között? (20 pont)

7,) A BKV 5 színésszel kötött szerződést a Nagykörúti villamosok és a 7-es buszcsalád utas-tájékoztató szövegeinek felmondására. Vajon hány darab autóbuszt lehetett volna teljesen kitakarítani, ha tudjuk, hogy a tájékoztatás "fejlesztésére" 5 millió forintot költött a cég, és azt is tudjuk, hogy egy busz kitakarítása 50 ezer forint. (10 pont)

8,) Tippelős feladat:
Ön szerint hány embert foglalkoztatnak feleslegesen az Akácfa utcában?
Tippelje meg azt is, ha ezeket kirúgnánk, mennyi plusz bevételhez jutna a BKV. (20 pont)
I. C. Wiener
I. C. Wiener 2010. 01. 15. 12:34 | #118
én: "Ha valamelyest is ragaszkodunk a tényekhez, akkor érdemes ennek megfelelő adatokat keresni, és azok alapján összehasonlítani -jelen vitában- a gazdaságot. Ilyen -minden hibája ellenére- a GDP/fő, GNP, PPP, stb. Ezek alapján akárhogy is nézzük "fényévekre vagyunk" Németországtól, Angliától. "

Te: "De össze lehet hasonlítani. Nyilván nem össztermék alapján, hanem per capita. Keresd meg a Mecklenburg-Vorpommern, Thüringen, Brandenburg tartományok egy főre jutó GDP-jét, majd hasonlítsd össze Nyugat-Magyarország, vagy Budapest ugyanazon érékeivel."

(Annyi megjegyzést tennék, hogy legjobb emlékeim szerint GDP-t, illetve GDP/főt országos szinten néznek... erre korábban nem akartam reagálni, mivel azt mertem hinni, tudok olvasni a sorok között, és elvonatkoztattam ettől, és feltételeztem, hogy valami olyasmire gondolsz, hogy mondjuk a Thüringeniek hogyan élnek, mennyire gazdagok, stb..)

én: "Magyarán ha találok olyan térséget az USA-ban, ahol a GDP/fő közel azonos (vagy akár kevesebb), mint a Kongói Demokratikus Köztársaság legfejlettebb térségében, akkor mondhatom, hogy összehasonlítható a két gazdaság? :)"
Ez viszont -megbocsáss- következik abból, amit írtál. Az elemzés logikája ugyanaz...

Szóval mi nem tudatosul bennem?
Előzmény: Nyúzó (116) 0 VÁLASZ
I. C. Wiener
I. C. Wiener 2010. 01. 15. 12:22 | #117
Nem mondok én semmit, csak kérdezek az eddig elhangzottak jobb megértése végett... ;)
Jelzem, a kérdésem is a GDP/főre vonatkozott. Sőt, emlékeim szerint nem is beszéltem korábban sem másról :)

Visszautasítom, hogy csak kötözködni akarok. Hibát véltem felfedezni a gondolatmenetedben, és saját szerény eszközeimmel -a tévedés lehetőségét végig fenntartva- igyekeztem erre rávilágítani.

Köszönöm a kívánságot, nemes jellemre vall.
Előzmény: Nyúzó (116) 0 VÁLASZ
Nyúzó 2010. 01. 15. 12:11 | #116
Nem! Ezt csak Te mondod.;-)
Én GDP/fő-ről beszéltem és életszínvonalról, de mivel csupán kötözködni akarsz, ezek vagy véletlenül nem tudatosulnak benned, vagy direkt. Minden esetre úgy emlékszem, hogy magyarul írtam, de azért visszanézem, mert már nem vagyok benne biztos.
Én sokkal jobban érzem magamat itthon, kirándulni viszont szívesen vissza-visszajárok a barátaimhoz. Nekem itthon megfelelőbb az ár-érték arány is. Kívánom, hogy Te is ott lehesséll majd, ahol jól érzed magad.
Előzmény: I. C. Wiener (114) 0 VÁLASZ
Tooni 2010. 01. 15. 11:48 | #115
Megelőztük az USA-t, fejlettebbek vagyunk a Halál völgye GDP-jénél :D
Előzmény: I. C. Wiener (114) 0 VÁLASZ
I. C. Wiener
I. C. Wiener 2010. 01. 15. 11:44 | #114
Magyarán ha találok olyan térséget az USA-ban, ahol a GDP/fő közel azonos (vagy akár kevesebb), mint a Kongói Demokratikus Köztársaság legfejlettebb térségében, akkor mondhatom, hogy összehasonlítható a két gazdaság? :)
Előzmény: Nyúzó (113) 0 VÁLASZ
Nyúzó 2010. 01. 15. 10:58 | #113
De össze lehet hasonlítani. Nyilván nem össztermék alapján, hanem per capita. Keresd meg a Mecklenburg-Vorpommern, Thüringen, Brandenburg tartományok egy főre jutó GDP-jét, majd hasonlítsd össze Nyugat-Magyarország, vagy Budapest ugyanazon érékeivel. Bizony, a magyar érték magasabb, és a budapesti meg nem már közelít BW ugyanazon értékeihez.
Már 7 éve folyamatosan vagyok vendég a németeknél, és még soha nem tudtak előrukkolni semmi olyannal, amire azt mondanám, hogy; igen, ez ennyi pénzért már szolgáltatás! Még a sokat istenített ADAC is pont nekem sült be. Eddig mindig vagy gyengébbet nyújtotak, vagy ugyanolyat mint itthon, csak 7-szeres áron. Ezért itthon inkább elnézem az esetleges bakikat, mint nekik. Ha akkora ászok, mint ahogyan itt és máshol mindenki szajkózza, akkor ilyet nem engedhetnek meg maguknak.
Előzmény: I. C. Wiener (112) 0 VÁLASZ
I. C. Wiener
I. C. Wiener 2010. 01. 15. 09:12 | #112
Nekem éppen ellenkező tapasztalataim vannak Németországgal kapcsolatban, mint neked. Több rokonom "tősgyökeres" német, és azt merem mondani, többé-kevésbé ismerem az ottani helyzetet, hiszen sűrűn látott vendég voltam arrafelé. :) (Nem feltételezem, hogy valótlan dolgokat írtál volna le, azt viszont igen, hogy meglehetősen szerencsétlenül alakult a németországi tartózkodásod. Az átlag ugyanis közel sem az, amit felvázoltál...)
Ennek ellenére nem tartom megalapozottnak, hogy egy (vagy 2) ember személyes tapasztalatai alapján ítéljünk meg egy országot, társadalmat, vagy akár gazdaságot. Neked ilyen tapasztalataid vannak, nekem másmilyenek. Egyik sem mérvadó, hiszen nem objektív. Még ha tényszerű is lenne akkor is azt mondom, hogy két "mért adat" nem adat... ;)
Ha valamelyest is ragaszkodunk a tényekhez, akkor érdemes ennek megfelelő adatokat keresni, és azok alapján összehasonlítani -jelen vitában- a gazdaságot. Ilyen -minden hibája ellenére- a GDP/fő, GNP, PPP, stb. Ezek alapján akárhogy is nézzük "fényévekre vagyunk" Németországtól, Angliától. Ha így haladunk lassan Szlovákiától is. :)
Előzmény: Nyúzó (110) 0 VÁLASZ
Nusihusi
Nusihusi 2010. 01. 15. 04:31 | #111
Nem lehet hosszú távon sztrájkolni, mert befagy a város:S Jó volt a rövidfilm:)
Nyúzó 2010. 01. 15. 01:08 | #110
Én Németországot ismerem nagyon jól, különösen BW-t és Bayernt. Nem tudom, milyen volt a 80-as években. Azt tudom, hogy milyen volt 7 éve, milyen ma és hová tart. Mindenért lehúzzák az emberről a jó pénzt, de itthon sokszor többet kapok. Budapest, Székesfehérvár életszínvonala messze felülmúlja a volt NDK területekét, de megértem azt is, hogy egy kiskunhalasi, vagy szolnoki embernek sokkal nehezebb jólétről beszélni itthon. Az alapvető probléma az, hogy engem kint alig értek pozitívumok. Voltak/vannak barátaim. Nem erről van szó. Pont a szolgáltatások, amiktől sokkal többet vártam volna.
Igényeltem egy bankszámlát a Postbanknál. 2 hét helyett 2 hónap múlva kaptam meg a kártyámat. A nevemet elírták. Reklamáció, javítás, 1 hónap múlva új kártya, szintén hibás névvel. Újabb reklamáció (közben a jutalom 25 eurómat is elfelejtették ráutalni), újabb hónap, újabb kártya, ezúttal oké. Kipróbáltam, fizettem vele. az eredmény az lett, hogy 40 eurós vásárlásért 30 eurót levontak kezelési költségként. És még mindig nem utalták a 25 eurómat sem. Kicsit mérges lettem. Újra bementem (persze minden alkalommal órákat kellett várnom, mert a 4 ügyintézőből egy dolgozott, a többi nézett rám és dohányzott kint - órákon keresztül), reklamáltam, majd kiderült, hogy 3. alkalommal nem fénymásolták a diákigazolványomat, és mivel ez diákszámla, nem diákként használva nagyon drága. Előtte 2-szer már lemásolták, teszem hozzá. Nah, akkor fénymásolás, közben megemlítettem a 25 eurómat, valamint egy ígért jutalom labdát is. A levont 30 eurót visszakaptam másnapra. A 25 eurót megígérték másnapra, de csak hetekkel később utalták. A labdát azóta is várom.
Más: Vettem egy laptopot még Stuttgartban. Elkezdett zörögni fél éven belül, de akkor már Münchenben voltam. Egyszer stuttgartba kellett mennem, hát magammal vittem a garanciális notimat, hogy nézzenek rá (egyébként máshol nem vették fel, nem volt DHL futárszolgálat, egyetlen lehetőség az volt, hogy elvigyem hozzájuk). Ott bevették volna, de nem volt velem az eredeti doboza. Minden kábel, egyéb velem volt, de doboz nélkül nem tehetnek semmit mondták. Nah, akkor visszamentem Münchenbe, akkor a laptop már nem működött. Két hetet voltam informatikusként laptop nélkül, mire újra eljutottam stuttgartba, ahol azt mondták, hogy 4 hét múlva mehetek érte!!! Addig nem adtak semmit. Megoldottam, jó pénzt fizettem az internetkávézóknak. Kölcsön nem ad a barát, az ott nem szokás. Ha egy házaspár 40 éve együtt él, az étteremben akkor is külön fizetnek. (vagy együtt, de utána elszámolnak egymással). Nah, lényeg, vártam 4 hetet. Közben felhívtam őket párszor, de agresszíven leintettek, hogy majd szólnak, ha kész. Az 5. héten újra rájuk telefonáltam, mire azt mondták, jó, hogy hívtam őket, mert elfelejtették!!! Ezt követően 2 hét múltán mehettem a notebookomért.
Beteg lettem, kórházba kerültem (a TUM egyetemi, legmodernebb korházába). 3 menü közül választhattam, és inom volt. Az emberek kedvesek voltak. Később rosszul lettem, utóbb kiderült, spóroltak vmi cuccal az infúzióban (talán görcsoldó?) és csoda, hogy túléltem. Azért utóbb kaptam egy 200 euróról szóló számlát. Még azon felül, amit a biztosítóm fizetett nekik. (3 napot voltam benn)
Más: számtalanszor próbáltak már átverni 5, 10 eurókkal pizzafutárok, pénztárosok....hihetetlen.
Legnagyobb csalódás mégis az, hogy a "híres" közlekedési kultúrájukban nemhogy én, de még apám is korrektebb sofőr mint az átlag. Igaz, ez inkább müncheni, mint stuttgari jelenség, de ugyanaz, mint Pest, csak münchenben jobban dudálnak. Előttem ütöttek el egy biciklis lányt.
Egyszer egy új ismerősöm furcsán nézett rám, mert leszóltam a (nemcsak, hogy bio, de a csillagok állása alapján gondozott, termesztett) almáját, amit a piacon vett, 10 euróért kilóját. Éppen most jön nagy divatba ez a marhaság. Megint a semmiről akarnak jó pénzt lehúzni.
Viszont a sörük az jó.:-) Az egyetlen élelmiszer, amit ott éri meg vásárolni. 14 euróért már egy egész rekesz (20db) erdingert kapni, aminek itthon 450Ft üvegje. ;-) Én azért bor párti vagyok inkább, de ez mégis nagyon nagy jó tulajdonságnak számított és számít. Talán a legnagyobb.
Sajnos ez csak egy kis része annak, amiket tapasztaltam. Természetesen vannak jó élményeim is, de én Magyarországot ezerszer különbnek tartom, ezerszer okosabb, a világot reálisabban látó emberekkel.
Szerintem versenyképesek a szolgáltatásaink, a Combínókat minden szomszéd megirigyelheti, épp úgy, ahogy az autópályáinkat.
Angliában nem dolgoztam, túrista voltam sokszor, mert nagyon szeretem. Ezen a téren mindössze annyi a tapasztalatom, amiket az útjaim során megismert szerencsétlenül járt magyarok tucatjaitól hallottam. Kivétel nélkül mind ott tanulták meg értékelni és szeretni a hazájukat.
Olyanról is tudok (jómagam), aki itthon kezdett vállalkozásba, itthon építette fel a cégét, és ha látogatóba megy a német barátokhoz, nem Ő az, akinek sóherkednie kell.
És a lényeg, amiből kiindultunk, egy BKV dolgozó éppúgy meg tudna élni itthon a juttatásaival együtt, de dolgozzon. Az a sok ember pont úgy ment ki Angliába, hogy csodát remélt. Te pontosan tudtad, hogy a világot a munka viszi előre, és ennek megfelelően cselekedtél. Meg is lett az eredménye. A BKV most nem dolgozik, és minaennyian látjuk a valódi eredményét.
Mégvalami: az ericson a világon mindenhol leépít, kivétel két helyet, ahol viszont fejleszt, és míg máshol (müncheni tapasztalat) 6000 embert bocsátotak el az utóbbi két évben, Budapesten folyamatosan kínál munkalehetőséget. (a másik hely Kínában van).
Greg46 2010. 01. 15. 00:05 | #109
mint mondtam, nem tudom mi van németországban, nem éltem ott... így nem is tudok nyilatkozni...

angliában nem találkoztam ezzel a magatartással...
Előzmény: Nyúzó (108) 0 VÁLASZ
Nyúzó 2010. 01. 14. 23:56 | #108
"Míg a szomszédom feldob az apeh-nál mert én miért tudom megengedni hogy ekkora autóval járok, ráadásul külföldi rendszámmal, meg még vállalkozásom is van... És az apeh nem tud mit kezdeni velem mert minden 100%-os és mindenről van papírom..."
Tévedsz ha azt hiszed, hogy ez Németországban másképpen van. Személyes tapasztalat. Ott ez a dolog még 10-szer ilyen durván van jelen.
Előzmény: Greg46 (102) 0 VÁLASZ
Greg46 2010. 01. 14. 23:32 | #107
Csak egyetérteni tudok.
Előzmény: rmx rider (97) 0 VÁLASZ
Greg46 2010. 01. 14. 23:31 | #106
Nem gondolom hogy magyarországot egy lapon lehetne említeni gazdaságilag mondjuk angliával vagy a németekkel vagy bárki mással, viszont azt igenis hiszem hogy tudna mit tanulni a magyar gazdaság ezektől az országoktól, és ebben gondolom egyetértünk.
Előzmény: I. C. Wiener (96) 0 VÁLASZ
Greg46 2010. 01. 14. 23:28 | #105
Egyet is értek meg nem is...

Inkább mondom hogy mivel nem értek egyet: én 6 évet éltem londonban, nem dolgoztam robotként, 18 éves voltam mikor kimentem. Tapasztalat nuku, elkezdtem egy szállodában dolgozni... befogtam a pofám és csináltam a dolgom. napi 8 órát dolgoztam, ha túlóráztam megfizették. Aztán elkezdtem magamnak dolgozni, rendezvényszervező vállalkozást csináltam. Ott ugyanis más magánvállalkozónak lenni mint mondjuk itt... Szép lassan eljutottam oda hogy egyedül béreltem egy studio flat-et, ekkor jöttem össze a párommal, aki szintén jó helyzetben volt. Csináltuk ketten a céget, ment a buli... Ellentétben a kinti magyarok 90%-ával, mi nem dorbézoltuk el a fizetésünket feleslegesen, hanem forgattuk bele az üzletbe... közel 6 évet éltem kint, párom 8-at... (nem angol tudás nélkül indultunk el mint a legtöbben)
Haza jöttünk úgy hogy vettünk még kintről egy kis lakást vidéken ami ki van adva, illetve vettünk magunknak egy lakást amiben élünk, emellett hoztunk 2 autót, egy jeep-et és egy rs focus-t. Hozzáteszem hogy kint sem éltünk nyomorogva, megvolt mindenünk. Viszont nem volt büdös a munka és a saját vállalkozás mellett angolul tanítottunk magyarokat, reptereztem iwiw-en stb.... Ketten egy hónapban kerestünk közel 5000Fontot ami kinti viszonylatban sem rossz...

jelenleg magyarországon működik a rendezvényszervezés itt élő külföldieknek, illetve kint megmaradt a cég, és emelett én foglalkozom azzal is amit szeretetből csinálok, van egy telefonos üzletem (gsm bolt)

Én nem érzem azt hogy ha kint rendesen dolgozol, akkor ne lehetne jól élni... Egy átlag angol sem keres többet kb 2000-2500 fontnál...


Valóban kint drágább minden, de ha csak a közlekedésnél maradunk, kint ugyan a heti bérletem 1-3 zónakik volt közel 50 font (20.000 ft) viszont kaptam érte szolgáltatást... nem bántam kifizetni.. amit akárhogy nézel havi közel 200font ha metrózni is akarsz... ha csak azt nézem hogy autónként az útadó 167 font egy évre... az két autónál 334font/év ami kb 103e ft.... viszont kaptam érte olyan úthálózatot...

Az alapvető probléma ott kezdődik, hogy míg magyarországon az únióból és a "nagy nyugatból" csak az árakat érezzük, addig a fizetéseket, és a szolgáltatásokat nem...

Nem bánnám ha a vonaljegy 400ft lenne a bkv-n... ha kapnék érte az idegbajon kívül mást is..

Valóban diákként nem olcsó külföldön lenni... de diákként limitáltabbak a lehetőségeid is.

Én angliáról, londonról tudok nyilatkozni, ott éltem, németországban csak túristaként voltam, nem éreztem drágának az angol fizuhoz képest, nem tudom milyen ott élni... USA-ban is csak egy hónapot voltam, de nem tűnt irreálisnak hogy mit kapok a pénzemért...


Előzmény: Nyúzó (95) 0 VÁLASZ
clownessa 2010. 01. 14. 23:16 | #104
Ha nyersz a lottón! ; )
Előzmény: go-free (80) 0 VÁLASZ
I. C. Wiener
I. C. Wiener 2010. 01. 14. 23:15 | #103
Szólok nekik legközelebb :)
Egyébként erről jut eszembe. Az egyik legzseniálisabb "Izés" dolog, amit valaha láttam, az ez:
http://ize.hu/click.php?id=8724&url=http%3A%2F%2Fcamels.evilsun.org%2Findex.php
:)
Greg46 2010. 01. 14. 23:11 | #102
Igyekszem nem autópályázni velük:D

Nem vagy közgazdász, csak tanultam. Mással foglalkozom a cégemen belül.

Nem áll fel a szőr a hátamon, lehet hogy azért mert éltem ott... fene tudja...

Sajnos a probléma az amit te méregfogként hoztál fel... nem 10-20 évvel van Mo agyilag lemaradva hanem fényévekkel... és ha a hozzállás változna akkor lehetne másképp... addig nem...

Míg a szomszédom feldob az apeh-nál mert én miért tudom megengedni hogy ekkora autóval járok, ráadásul külföldi rendszámmal, meg még vállalkozásom is van... És az apeh nem tud mit kezdeni velem mert minden 100%-os és mindenről van papírom...

És sajnos ez ma magyarország....
Előzmény: I. C. Wiener (92) 0 VÁLASZ
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2010. 01. 14. 23:04 | #101
Semmi értelme... megfagyna benne a teve... ;)
Előzmény: I. C. Wiener (100) 0 VÁLASZ
I. C. Wiener
I. C. Wiener 2010. 01. 14. 22:31 | #100
Légkondis kocsival :)
Előzmény: Tooni (99) 0 VÁLASZ
Tooni 2010. 01. 14. 22:28 | #99
Teveháton :)
Előzmény: I. C. Wiener (98) 0 VÁLASZ
I. C. Wiener
I. C. Wiener 2010. 01. 14. 22:16 | #98
Jordániában egyébként kb. 50 Ft-ért elvisznek akárhova egy Bp. nagyságú városon belül. Taxival... :)
Előzmény: rmx rider (97) 0 VÁLASZ
rmx rider 2010. 01. 14. 22:08 | #97
szia!
6 éve élek Belgiumban, Brüsszelben. Elmondhatom, hogy a magyar tömegközlekedés a béka segge alatt sincs. Itt egy jeggyel ami ugyan 1.20 euro (ha az ember 10es jegyet vesz) az ember eljut a város bármelyik pontjára, akárhol is van, ugyanis 1 órán belül ingyen át lehet szállni. Ez elsőre nem tűnik nagy érvnek, de igenis rengeteget nyom a lattba. A villamosok, buszok légkondisok, graffiti nélküliek, és nem rohadnak szét.. szerintem az egész ott ment félre Magyarországon (na persze azon kívül, hogy milliárdokat sikkasztottak), hogy az emberek elkezdtek bliccelni, és erre rá is szoktak. Itt az ellenőrök rendőrök, pisztollyal, és 'falkákban' szállják meg a buszokat (4-5 ember)..otthon eközben egy 500assal el lehet intézni a dolgot (személyes tapasztalat). A BKV kihasználja a monopolhelyzetét és egy átlag ember pénztárcájának határait feszegeti.. Itt 3 vállalat van, STIB, LIJN, TEC, és egymással versenyeznek az utasok kegyeiért...

szóval:" már láttam egyet, s mást, mégsem hiszem, hogy nálunk fényévekkel fejlettebb országok egyáltalán léteznek"
szerintem igenis léteznek (attól függ mit értünk fényévek alatt :D)

pisz, hulljonaférgese
Előzmény: Nyúzó (95) 0 VÁLASZ
I. C. Wiener
I. C. Wiener 2010. 01. 14. 21:59 | #96
Persze igaz, hogy a világ szerencsésebbik felén élünk. Többnyire jut az asztalra étel, van fedél a fejünk felett, a legtöbb helyen ez nem adottság. Összetehetjük a két kezünket...
Ennek ellenére nem gondolom, hogy a magyar, és az angol (vagy német, stb.) gazdaság egy súlycsoport, sem azt, hogy összehasonlítható. Titkon azért remélem, hogy igazából Te sem :)
Előzmény: Nyúzó (95) 0 VÁLASZ
Nyúzó 2010. 01. 14. 21:35 | #95
A nagydarab kopasz valóban ember, ezt én is tanúsíthatom.:-)
Más: már láttam egyet, s mást, mégsem hiszem, hogy nálunk fényévekkel fejlettebb országok egyáltalán léteznek. (hacsak nem Japánról van szó, mert ott még nem jártam). Nem szeretem, mikor ilyenekkel bolondítják a népet. Vannak fejlettebb országok, de ha belegondolsz, mi a világnak azon kis részéhez tartozunk, akik hálásak lehetnek azért, ahová születtek. Szerintem sok problémát oldana meg, ha ezt végre minden magyar képes lenne belátni. Talán sztrájk sem lenne.
Németországban pl. jó a tömegközlekedés, csak 360Ft-os benzinár mellett is kétszer olyan drága, mint autóval közlekedni. Nálunk lássuk be, rengeteg pénz elmegy a diákkedvezményekre (4000Ft egy havi bérlet Fehérvár-Budapest között) valamint arra, hogy a nyugdíjasok ingyen utazhassanak. Ezeket az adózó társadalomnak kell finanszíroznia. Ezért is sajnálom, mikor látom a nyafogó nyugdíjasokat. Nagymamám már hatszor végigutazta az egész országot, élvezi a nyugdíjas éveit, a szabadságot, és még csak nincs is annyi nyugdíja, mint egy villamosdrájvernek. Szerintem az átlaghoz képest jól keresnek a BKV alkalmazottak, így egy szavuk sem lehet. Egyszerűen jobb nem dolgozni és pénzt kapni, mint megdolgozni valamiért. És a legrosszabb, hogy el is hiszik, hogy ennél több járna nekik.
Párizsban egy metrójegy 1.6 euró=432Ft. Nincs diákkedvezmény, de vehetsz 10-et már 12euróért (3200Ft)
Londonban 15 font volt egy 4 napos bérlet, ha jól emlékszem. Túristaként voltam már 6-szor, nem csak én találtam drágának.
Münchenben és Stuttgartban diák voltam. Nem mondhatnám, hogy annyival jobb dolguk van. Alig vártam, hogy visszatérjek az itthoni társasághoz. Metró diákbérlet egy vagyon. Vehetsz vonatbérletet is adott távra, ami úgy működik, hogy megveszed a bérletet, majd vehetsz minden alkalommal 30 euróért jegyet (200km-re), de csak azért ennyi, mert előtte megvetted már a bérletet 100 euróért.
Engem felbosszantanak azok a hülyeségek, amiket itthon hallok. Európa legfejlettebb államában, annak is a két leggazdagabb tartományában éltem elvileg, mégsem éreztem azt a marhanagy anyagi szabadságot. Itthon diákként a zsebpénzemből utazhattam ahová akartam. Ott a sarkig nem mehettem. Itthon bementem a boltba, vettem a zsebpénzemből gyümölcsöt, kolbászt, zöldséget. Ott rászoktam az itthonról vitt főtt krumplira. Mert míg utóbb említettnek itthon 80Ft volt kilója, ott 2 euró a legolcsóbb supermarketben. A valóság az, hogy ha kint élsz, dolgozol, akkor nem érzed, hogy olyan marhanagy különbség lenne. Az egyetlen igazság az, hogy ha ott megkeresed, túlórázol, vállalod a gép szerepet évekig, akkor később gazdag emberként élhetsz: itthon!!!
Előzmény: Greg46 (88) 0 VÁLASZ
Nyúzó 2010. 01. 14. 21:07 | #94
Én már évek óta azt a hitet vallom, hogy egyedül nem frankó utazni. Mivel többnyire egyedüli sofőr vagyok, ilyenkor mindíg megállok a stopposoknak. Nem egyszer vittem már Győrből Stuttgartba stopposokat, csak, hogy ne kelljen egyedül lennem. Gyakran megállok a buszmegállóknál is, de az általában nem túl pozitív élmény. Az átlagos eset; megállok a Petőfi hídnál, lehúzom az ablakot, majd kedvesen kiszólok, hogy ha valaki Fehérvárra menne, szívesen elviszem. Erre kapok vagy 15 fintorgó fapofát, ami kb. azt sugallja, nem így kell ismerkedni. Aztán kifelé mindíg találok valami kedves stoppost. És igenis, nagyon változatos és érdekes embereket lehet így megismerni.
Előzmény: zizi (56) 0 VÁLASZ
go-free 2010. 01. 14. 20:41 | #93
egész szimpatikusakat írogatsz, de én be nem mernék szállni melléd az biztos... megáll mellettem egy 3 méteres halálfekete halottaskocsi és kiszól belőle egy "nagydarab kopasz", inkább szaladok! :D
Előzmény: Greg46 (88) 0 VÁLASZ
I. C. Wiener
I. C. Wiener 2010. 01. 14. 20:38 | #92
Az érved méregfoga a következőben rejlik:
"nem egy nem kettő nálunk fényévekkel fejlettebb országokban látok".

Közgazdászként gondolom Benned is kettéáll minden, amikor olyasmit hallasz, hogy "bezzeg Nyugaton", meg "Amerikában működik, biztos itthon is fog." Nos, bennem legalábbis igen.
Egy átlagos londoninak sztrájk esetén talán nem jelent akkora terhet mondjuk taxiba ülni, mint egy átlagos magyarnak. Ilyen értelemben taxi helyettesítheti a villamost, a buszt, vagy a metrót. Ezen feltételek mellett valóban el lehet gondolkodni azon, hogy magánkézbe adjuk a BKV-t. Ettől viszont legalább annyira messze vagyunk, mint amennyivel fejlettebb nálunk Anglia.

Szép dolognak tartom, hogy felvennéd az embereket, csak autópályára ne tévedjetek ;)
Előzmény: Greg46 (88) 0 VÁLASZ
Tooni 2010. 01. 14. 20:38 | #91
"Gyere le a falvédőről", nem papírról. Igen, ahogy mondod, mentalitás kérdése. Ha a figyelmüket az emberek pozitív dolgokra irányítanák, és szart se törődnének vele, mit gondolnak róluk a többiek - teszemazt buszvezető sztrájkot tör és rendesen munkába áll mert leszarja a hatalmi harcokat, a politikát, de nem a honfitársait - az eredmény ugyanaz lenne mint egy rákos betegnél, a különbség: élet vagy halál.
Előzmény: Greg46 (89) 0 VÁLASZ
go-free 2010. 01. 14. 20:35 | #90
még nincs is meg! ne bátoríccsá má te is! :D
Greg46 2010. 01. 14. 20:25 | #89
gyere le a papírról hippi és ne haluzz:D (bocs de ez kellett)

Ha bedőlne a gazdaság és elértéktelenedne a pénz (ami nem fog) akkor korrumpálódnának máson... pl javakon...

Ahelyett hogy ellopnák pénzed, elvennék a terményt vagy bármi mást amit eltudnak....

A korrupciót soha semmi nem fogja kiírtani a világon... Amivel alapvetően nem lenne baj... mindenhol van, csak van ahol/akik tudják kezelni a dolgot... Magyarországon ez nem sikerült...

A probléma a magyar mentalitással van... ha van, még több kell... és még több és még több... mohóság....

Ha 500nettót keresne is találna valamit hogy hisztizzen....
Előzmény: Tooni (87) 0 VÁLASZ
Greg46 2010. 01. 14. 20:17 | #88
Egyetértek azzal is amit te mondasz, ha hiszed ha nem közgazdaságtant tanultam, és vállalkozásom is van, tudom hogy működik.

Amit viszont nem egy nem kettő nálunk fényévekkel fejlettebb országokban látok, hogy a közlekedés magán kezekben van! Valamilyen szinten összefogja őket mondjuk London esetében a TFL, de alvállalkozók üzemeltetik...

És most fogsz meglepődni... MŰKÖDIK.... nem tudom hogy mennyi idő kellett hozzá nekik, de működik... Ott nem hallasz olyanról hogy sztrájk... mert mondjuk a metró vezető keres 40.000 Fontot egy ÉVBEN... ha meg hisztiznek hogy valami nem tetszik nekik, akkor kevesebb járat indul... és akkor nem 5 percenként megy metró hanem mondjuk 10...

De megoldották, működik. Én innen vettem a teóriám alapját. Sajnos alapvetően itt azért nem működne az ötlet, mert mindaddig amíg politikai érdekeltség van a BKV-ben, és a vezetők nem kis lóvékat akasztanak le rólunk addig az életben nem lesz ez másképp....

A buszmegállós témára annyit, hogy én volt olyan hogy láttam hogy a srác elől kihúzott a busz este a megállóból, (helyi járat, nem bkv) futott, de lemaradt, este volt tudtam hogy egy óra mire jön másik, felvettem és bevittem Csepelre. A srác nem győzött hálálkodni...

Ha most járnék olyan helyen a városban (hála istennek nem kell bemennem) akkor én is felvennék embereket.... Jeep-be elfér...

És meglepődnének, hogy lásd a nagydarab kopasz is ember.... :)
Előzmény: I. C. Wiener (86) 0 VÁLASZ
Tooni 2010. 01. 14. 20:02 | #87
Hmmm... ha bedőlne a pénzügyi rendszer, elértéktelenedne a pénz, értelmetlenné válna a korrupció, és az emberek kötelességtudatból vagy egymás megsegítéséért munkálkodnának...jujj de hippi gondolataim vannak.
Előzmény: I. C. Wiener (86) 0 VÁLASZ
I. C. Wiener
I. C. Wiener 2010. 01. 14. 19:56 | #86
Nyugodtan, nem Szentírás, csak egy vélemény :)

Költséghatékonyabb eszközöket akkor is be lehet vezetni, ha a jelenlegi szervezeti felépítés megmarad. A költségek viszont -szétszedés esetén- kelletlenül is megsokszorozódnak, ráadásul motiválva sem lennének a leendő vállalatvezetők abban, hogy lényegi változtatást eszközöljenek.
Korrupciós szempontokat már nem is keverek bele... :)
VS 2010. 01. 14. 19:49 | #85
Vélemény: hát így jártatok Budapestiek :p
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2010. 01. 14. 19:37 | #84
Muszáj belepiszkítanom az elképzelésbe....
Tételezzük fel, hogy alapjaiban változtatjuk meg a struktúrát és költséghatékonyabb eszközökkel, alacsonyabb üzemeltetési költségekkel és kötetlenebb menetrendekkel oldjuk meg a gyakorlati szállítást, pl. mint a taxi társaságok... Olyan megbotránkoztató lenne az hogy magán cégek üzemeltessék megfelelő közterhek fejében ?
Én nem vágnám fel miatta az ereimet...
Előzmény: I. C. Wiener (83) 0 VÁLASZ
I. C. Wiener
I. C. Wiener 2010. 01. 14. 19:30 | #83
Attól tartok, a vázolt elképzelés aligha vezetne megfelelő eredményre -bár a tévedés lehetőségét fenntartom. :) Leírom, szerintem miért lenne hiba szétkapni a BKV-t.

A közgazdaságtan szerint a monopólium (=egy eladó vállalat) alapvetően szarabb struktúra, mint a versenyzői piac (=ahol egymást gyilkolják a vállalatok a profitért). Röviden azért, mert az előbbi az adott piacon magasabb árakkal dolgozik, kevésbé hatékony, a szolgáltatás minősége is alacsonyabb, stb. Ennek alapján tökéletesen igazat adnék Neked, hiszen elvileg valóban a versenyzői piac az etalon. Nade...

Mondjuk, hogy valóban az általad vázolt elképzelés szerint alakul a BKV felépítése, vagyis az egyes vonalak magánkézbe kerülnek.
Ekkor sajnos ugyanúgy monopóliumokról beszélnék, hiszen a 4-6-os vonala nem kezd el versenyezni a 7-es buszéval, hiszen más vonalon haladnak. Fogalmazhatunk úgy is -kicsit eltúlozva-, hogy más a piaca az egyes vonalaknak. Ennek eredményeként -leegyszerűsítve- több pici monopólium alakulna ki, tehát sem az árak, sem a minőség tekintetében nem következne be változás. A szétbontás szerintem már emiatt is nemhogy felesleges, hanem egyenesen hibás lépés lenne.

Problémát jelent a költségek megsokszorozódása. Ha van egy nagy (10x akkora mint a többi) vállalatod, rendszerint nem kell 10x annyi biztonsági őrt, takarítónőt, nyomtatót, stb. alkalmaznod/tartanod. A közgazdaságtan az olyan monopóliumot, ahol egy vállalat képes alacsonyabb költségekkel ugyanazt elérni, mint több kicsi, a közgazdaságtan "természetes monopóliumnak" nevezi. A BKV ilyen.

Az utolsó bekezdéseddel egyetértek. Nincs koncepció az ország vezetésében... (Sem most, sem korábban.)
Előzmény: Greg46 (46) 0 VÁLASZ
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2010. 01. 14. 19:27 | #82
Szart se ér a diplomád... bocsi... :D De az általad mellékelt példa is bizonyítja... :DDD
Előzmény: go-free (80) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2010. 01. 14. 19:27 | #81
A maffiát ne keverjük ide. Az már nagyon régóta jelen levő, az állam mellett működő árnyékállam. Megvannak a saját törvényei, vezetői, feltételei, stb., akikre nem érvényesek a mi törvényeink. Ez a szomorú igazság...
De a politikusok a mi államunkban, legálisan dőzsölnek ilyen feltételek mellett...
Előzmény: go-free (80) 0 VÁLASZ
go-free 2010. 01. 14. 19:23 | #80
kulcsárnak a 8osztálya is alig volt meg. nekem lassan lesz diplomám és mikor fogok milliárdokat szakítani? :D
Előzmény: Nas (78) 0 VÁLASZ
Nico 2010. 01. 14. 19:22 | #79
Részben igazad van.Valóban nehéz helyzetben vannak.Mint a legtöbbünk.De mi változik ha nem állnak munkába?Semmi.
Ha mákunk van,akkor napokon belül megegyeznek.És?Változni fog valami?Pár hónap múlva megint sztrájk lesz,majd megint és ez így fog menni.Tényleg sajnálom őket,de amit egyik kezükkel megadnak nekik,azt a másikkal elveszik.Kap fizetés emelést,de nem újítják fel a járműveket,nem vásárolnak újakat.Vagy fordítva.Olyan itt nem lesz,hogy mindenre legyen pénz.Különben a felsővezetés miből "gyűlésezik" Ibizán vagy miből épít 80 millás házat a Normafán?!:)
Én úgy gondolom,hogy ebből a sz@rból csak közösen mászhatunk ki.1-2 terület dolgozói nem váltják meg a világot és nem így!Ha lázadunk,akkor lázadjunk 1ütt,de nekem is adjanak lehetőséget.
Előzmény: go-free (72) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2010. 01. 14. 19:21 | #78
Hát jah. Ez a rákfenéje az egésznek. Hogy önmagukat ellenőrzik, nevezik ki, bírálják...és javadalmazzák a politikusok... :/
Hogy klasszikusokat idézzek: "mindig is lesz olyan semmihez sem értő ingyenélő, aki ezt a pályát választja..."

Amúgy azt is enyhén szólva röhejesnek tartom, hogy képviselő KIZÁRÓLAG a pártban felmutatott tevékenysége (törtetése, pofátlansága, kapcsolatai...), nem pedig a hozzáértése alapján lesz valaki a Tisztelt (?) Házban (és ez mindegyik pártra igaz...). Eleve hogy van merszük olyan embereknek közgazdasági, fejlesztési, menedzsmenttel kapcsolatos kérdésekben véleményt formálni, és egy ország nevében döntéseket hozni, akik rohadtul nem értenek hozzá...? Tudjátok mi a feltétele annak, hogy valaki képviselő lehessen? Érettségi...Ennyi. (Még egy rohadt nyelvvizsga sem kell nekik, nekünk meg már lassan a felmosáshoz is kettőt kell bemutatni.) De egy ország sorsa, egy komplett gazdaság van a kezükben, amivel játszhatnak...Ez kb. olyan, mintha egy postás állna neki szívátültetést csinálni (csak annak van annyi lelkiismerete, hogy nem vállalja el, mert tudja, hogy nem ért hozzá...). Ezek után csodálkozunk, hogy szarban vagyunk?
Bocs, elragadtattam magam. :/
Előzmény: Tooni (75) 0 VÁLASZ
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2010. 01. 14. 19:14 | #77
Félreértés ne essék, nem támogatom a sztrájk semmilyen formáját.... Csak gondoltam tegyük tisztába a felelősségvállalás és bérezés kérdését... ;)
Előzmény: Nico (76) 0 VÁLASZ
Nico 2010. 01. 14. 19:09 | #76
Tudod,szerintem senki nem sajnálja tőlük a pénzt.Sokan dolgoznak olyan területen,ahol nagy a felelősség és emellett precizitást is igényel,mégsincs megfizetve.A legtöbben mégsem tehetik meg ezt,amit a BKV és MÁV dolgozók.És nem hiszem,hogy a sztrájk is feltétlenül a dolgozók agyában születik.Feltételezem,hogy gondol egyet a szakszervezet és sztrájkot hírdet.Lehet,hogy szegény "Feribá a váltókezelő" azt sem tudja miért sztrájkol.
Sajnálom csóri biztonsági őrt is,aki egy személyben "védi" a kerületi bankfiókot.Gondolom nagyjából tudod mit szakíthat?!:)
Nekem személy szerint nem is a sztrájkkal van bajom.Sztrájkoljon....óbégasson a Kossuth Téren vagy gyújtsa fel a korrupt főnöke házát,de ne a dolgozni igyekvő polgárokkal baszakodjon.Én úgy látom,hogy ezzel csak jobban magukra haragítják az amúgy is paprikás kedvű állampolgárokat.Jobb is,hogy a kellerek nem ellenőriznek,mert amit kapnának....:)
Tooni 2010. 01. 14. 19:06 | #75
Elő kell terjeszteni a Parlamentbe, és majd ők megszavazzák.
Előzmény: Nas (74) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2010. 01. 14. 19:03 | #74
Ebben igazad van. Csak az a probléma, hogy amíg nem olyan dolgot csinálsz, ami a vezetőket, döntéshozókat is közvetlenül (!) érinti, addig magasról leszarják, hogy hőbörögsz (max. húznak maguk köré egy kordont...ugyebár...). Ha viszont olyan dolgot csinálsz, az általában büntetőjogi eljárást von maga után, és ezt értelemszerűen kevesen hajlandóak bevállalni...kevesek szava meg nem döntő. (Még mielőtt bármit rámsütne valaki, nem vagyok híve a kockakővel való dobálózásnak és hasonlóknak, de a sztrájknak kb. ugyanannyi értelme meg haszna van. Szerintem az összes politikustól el kéne kobozni a vagyona felét (még így is túl sok maradna nekik), meg szolgálati kocsi helyett BKV-val közlekedtetném őket...úgyis "válság" van, nem? Akkor majd észbe kapnának...)
Előzmény: go-free (72) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2010. 01. 14. 18:54 | #73
Én sem sajnálom...de ennyi erővel tényleg mindenki sztrájkolhatna. Abban azért egyezzünk meg, hogy ha a buszvezetők sztrájkolnak, akkor legfeljebb elkésik egy csomó ember, de ha az orvosok, akkor viszont meghal egy csomó ember, szóval nem teljesen ugyanakkora a két szakma felelőssége...
go-free 2010. 01. 14. 18:54 | #72
nemrég láttam egy műsort egy töpörödött öreg szociálpszichológussal, azt mondta, hogy a jelenlegi Magyarországon a reformok csak alulról tudnak elindulni. gondolom a sztrájk az egy ilyen dolog lehet, félretéve a szakszervezeti vezetők ténykedését, és minden egyéb kis bosszantó részletet, mi mást tudnak csinálni az emberek, amikor senki kutyába sem veszi őket? nagyon kettős dolog ez a sztrájk, mert viszonylag tűrhető fizetésekkel rendelkező emberek sztrájkolnak és közben szopatják a részben náluk rosszabb bérekért dolgozó polgárokat. viszont nem keresnek annyit, amennyi felelősséggel jár a melójuk és rossz munkakörülmények között dolgoznak. nem mondom, hogy bármilyen módon privilegizálom a bkv-sokat, mert ugyanez a helyzet az összes közalkalmazottal is. de ugyanakkor azt gondolom, hogy valahol el kell kezdeni megszüntetni ezt a bürokratikus, közembereket eszköznek tekintő rendszert.
nem vagyok erőszakos típus, de azt a dagadt, undorító, gaz nőt, aki a sokmillás végkielégítést kapta a beleinél fogva húznám végig az utcán. nem igaz, hogy párezernyi mocsok miatt egy egész ország kénytelen állandó létbizonytalanságban élni. ezt nem szabad hagyni...
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2010. 01. 14. 18:50 | #71
Mind az orvos, mind a buszvezető rengeteg ember életéért vállal felelősséget... Mindkét szakma elég komoly felkészültséget igényel... és precizitást.... Én nem sajnálom egyiktől se a pénzt...
Előzmény: Nas (69) 0 VÁLASZ
Tooni 2010. 01. 14. 18:31 | #70
Nem írok!
Előzmény: Nas (69) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2010. 01. 14. 18:29 | #69
Ne is...ezen felesleges. :)
Nem emlékszem már, ki volt az elkövető, de az egyik Rádiókabaréban volt ezzel kapcsolatban egy eszmefuttatás, hogy mi lenne, ha mindenki sztrájkolna. Például a humoristák ("Nem mondok viccet...!") vagy a filozófusok ("Nem gondolkozom...!"). :D
A közlekedésben dolgozók kihasználják, hogy sok ember mindennapi életébe szólhatnak bele ezzel (csak az a baj, hogy nem azokéba, akiknek a döntés a kezében van...azok viszont magasról tesznek arra, hogy néhány ember elkésik a munkahelyéről, vagy nem tudja elintézni az ügyeit...ezt kéne végre belátni). :/
Amúgy a rinyáló buszvezetőknek, ellenőröknek ajánlom, hogy nézzenek utána, mennyit keres egy frissen végzett orvos vagy egy mentőorvos (8 év egyetem után)...és ők nem 8 órát dolgoznak egy műszakban...és egyáltalán nem mind fogad el hálapénzt...
Előzmény: Nico (68) 0 VÁLASZ
Nico 2010. 01. 14. 18:18 | #68
Így van,pontosan.Szolidarítási sztrájkot tartanak,hogy egyem a szívüket.:)
Visszaélnek a helyzetükkel,,mert nekik van szakszervezetük.Azért kíváncsi lennék,hogy mi lenne ha legközelebb az orvosok sztrájkolnának és ezért 1 hétig nem műtenének.Szolidarításból pedig a tűzoltók is sztrájkolnának.:)
Ááá,vicc az egész,nem is idegesítem magam.:)
Előzmény: Nas (66) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2010. 01. 14. 18:09 | #67
xDDD

Jah, aztán az egyikünk megszólalna: Tudod mit? Baszd meg a fűnyíródat...! xD
(Aki nem érti: ez egy vicc csattanója...csak mert volt már, hogy el kellett magyaráznom idézetet...:))
Nas
Nas 2010. 01. 14. 18:07 | #66
Ezzel teljesen egyetértek. Ugyanez igaz a MÁV sztrájkokra is, amik mostmár féléves rendszerességgel követik egymást, nulla eredménnyel...csak az utasokkal van kib*szva, de azt meg lesz*rják...
Előzmény: Nico (63) 0 VÁLASZ
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2010. 01. 14. 18:07 | #65
Hogy kerülgetnétek egymást sanda tekintettel... :DDDDD
Előzmény: Nas (64) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2010. 01. 14. 18:04 | #64
Az egészséges paranoiám tiltja, hogy idegenek kocsijába beszálljak. (Túl sok az elmebeteg...) :)
De elvben jó látni, hogy segítőkészek is tudnak lenni az emberek. :)
Előzmény: Erunder (62) 0 VÁLASZ
Nico 2010. 01. 14. 18:02 | #63
Most nagyon meg fogsz lepődni!:)
Tegnap mentem dolgozni délután.Mivel hallottam a rádióban,hogy próbáljunk meg felvenni embereket és amúgyis sajnáltam az utasokat,félreálltam a buszmegállóban.Nem álltak sokan nálunk ott a helyi megállóban.Kiszálltam és mondtam,hogy merre tartok,akinek jó elviszem.2 idős hölgy és az 1ik fia boldogan szálltak be.Na de most jön a lényeg.:)
Amikor el akartam indulni,beállt elém egy rendőrautó és igazoltatott.Az igazsághoz hozzátartozik,hogy kicsit felhúztam magam és nem voltam teljesen tisztelettudó velük szemben(de kapják be).Az utasok is próbálták meggyőzni a sheriffet,hogy mi történt.Nem hatotta meg a dolog,a "buszsáv indokolatlan használata" miatt kaptam egy 15.000.-Ft-ról szóló csekket.:)
Tehát ennyit erről.Te legyél kedves,meg segíts másoknak,míg a yard seggbe.....:)Na mind1.
A sztájkról meg csak annyit,hogy jelen helyzetben a polgárok többsége ilyen vagy még rosszabb helyzetben van,csakúgy,mint a BKV-sok.A többség mégsem teheti meg,hogy sztrájkoljon,mert azonnal kirúgnák a munkahelyéről, a "nem kötelező itt dolgozni" szöveggel kísérve.Csak nem képzeljük,hogy ha megállapodnak,akkor a pénzt a vezetők dobják majd össze?!Nem,majd elveszik máshonnan,pl.az új buszokra szánt pénzből.:)
Nekem van BKV buszsofőr ismerősöm.A nettó bére 130.000 forint/hó.Ez nem tartalmazza az utazási hozzájárulást(a család tagoknak is),a kaja utalványt,illetve az utazási csekket.A különböző éves juttatásokról ne is beszéljünk.Szóval nagyon sajnálom őket.....
Amúgy én is azt vallom,hogy nem szabad hagyni az elnyomást és a korrupciót,de nem ebben a formában kellene véleményt nyilvánítani.

Köszi a lehetőséget:)
Előzmény: zizi (56) 0 VÁLASZ
Erunder
Erunder 2010. 01. 14. 18:02 | #62
Az egészséges paranoiám tiltja, hogy idegeneket vegyek fel. (Túl sok az elmebeteg, főleg mióta bezárt a lipótmezei elmegyógy. :))
Előzmény: Nas (60) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2010. 01. 14. 17:59 | #61
Bocsánat, visszaszívom az utolsó, pesszimista megjegyzésemet! Szerencsére van ilyen. :)
Előzmény: Nas (60) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2010. 01. 14. 17:57 | #60
:D Mindjárt kiderül, hogy az egész BKV sztrájkot azért szervezték, hogy közelebb hozzák egymáshoz a rohanó, nagyvárosi életbe belefásult embereket. :) Amúgy respect annak az autósnak, aki ilyenkor segít a megállóban nyomorgókon (ha van ilyen...). :)
Andra 2010. 01. 14. 17:53 | #59
Igen, volt már nekem is ismerősöm, aki így jutott be vizsgázni. :) Egyébként akkor mégegyet: http://www.facebook.com/bkvpotlo?ref=ts
Itt egy kicsit még közvetlenebb is a dolog, lehet csatlakozni.
Előzmény: zizi (56) 0 VÁLASZ
go-free 2010. 01. 14. 17:10 | #58
nem vagyok robot! :D tehát érzésből tolom. de egypólus az veszélyes.
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2010. 01. 14. 17:05 | #57
Egyik ismerősöm ismerősének az ismerőse éjszakai járaton volt buszsofőr.... reggel amikor ment haza a civil Ladájával, reflexből megállt a buszmegállónál és kinyitotta az ajtót a jobb egynél.... nem akart beszállni senki... ;)
Előzmény: zizi (56) 0 VÁLASZ
zizi 2010. 01. 14. 17:02 | #56
Találkozott már valaki olyan autóssal, aki megállt egy buszmegállóban és felvett idegen embereket? :D Én még nem láttam ilyet.
Előzmény: Andra (52) 0 VÁLASZ
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2010. 01. 14. 16:58 | #55
Pest megye tarja el a vidéki csődközeli önkormányzatokat.... Budapest a kereskedelmi központ, ennek megfelelően az iparűzési adó nagyja is képződik, nembeszélve arról, hogy mi fizetjűk a SZJA bevételek nagyját.... Szóval erre nem igazán éreztél rá... ;)
Előzmény: go-free (50) 0 VÁLASZ
RoGeR 2010. 01. 14. 16:56 | #54
Ez a sztrájk közvetlenül kapcsolódik a tömeges horribilis végkielégítésekhez. A vezetőség szépen elosztogatta a pénzt aztán meg a dolgozók juttatásain spórolnak.
Nas
Nas 2010. 01. 14. 16:45 | #53
Hmmm...nem lehet, hogy azért, mert Budapesten lakik az ország 10 millió lakosából 2 millió? Ha az agglomerációban lakókat is hozzáveszed, akik döntő többségében szintén Budapesten dolgoznak, akkor ez 4 millió is lehet. Tehát durván az ország lakosainak egyharmada "használja" rendszeresen ezt a várost. Szerintem logikus, hogy ide tervezik a legnagyobb beruházásokat. Nem véletlenül a politikusok is ide koncentrálják a választások előtti kampányaikat...

Az már egy másik kérdés, hogy miért alakult ez így, de azt is tudomásul kell venni, hogy Magyarország nem egy nagy ország, nincs értelme minden városban olyan intézményrendszert fenntartani, mint ami Pesten van. Ott viszont minden megtalálható, így logikus, hogy a cégek, üzemek is inkább a közelébe települnek, így a munkahely is ott több, ami vonzza az embereket. (A sok embert kiszolgáló infrastruktúra, logisztika, ellátási rendszer pedig még több munkahelyet teremt...szemben vidékkel, ahol inkább a munkahelyek megszűnése jellemző).
Ezen kívül Magyarország kereskedelmi, szállítási és közlekedési csomópont is Nyugat-Európa és a keleti részek között, tehát emiatt is értelemszerű volt egy nagyobb központ kialakulása az országon belül. Több viszont nem kell, mert annyian nem vagyunk, meg az ország sem akkora, hogy ez indokolt legyen...

Nem mondom, hogy ez így jó, de szerintem logikus, hogy miért alakult ki...
Előzmény: go-free (50) 0 VÁLASZ
Andra 2010. 01. 14. 16:38 | #52
http://colabs.hu/bkvpotlo/
Nézegessétek meg ezt a kezdeményezést. Szerintem hatalmas ötlet.
Jó látni, hogy ilyenkor megy az összefogás rendesen.
Ez meg generátor hozzá :)
http://1rem1.com/bkv-potlo-tabla/
Greg46 2010. 01. 14. 16:33 | #51
:)

Tudod mi a baj? ha félmilla nettót kapna is sírna a szája valamin... Az se lenne elég... ezeknek a kurva isten fasza is kevés lenne....

De hát ugye dolgozni azt neeeeeem........ Az nem magyarnak való.... sírni, meg sztrájkolni az igen... de hogy esetleg dolgozzon is... ugyan kérem:D

Amúgy a volánosok csak kussoljanak... Szigetszentmiklós- Csepel jegyár 250Ft kb... teljesárú, felszállok, "jónapot, egy teljesárút kérnék csepel hévvégállomásig"
válasz: "százasé' jólesz?" (hogy a picsába ne lenne jó, egy héten költöttem 1000Ft utazásra...
Csak ezt megcsinálja minden jegyvásárlónál... egy csuklós buszon... egy ilyen Szigetszentmiklós- Csepel körből csinál mondjuk egy reggeli rohanásban 8e-t oda 8-et vissza... egy oda-vissza kör... és csinálnak egy nap ebből mennyit? 5-6-t?
Egy nap csinál mondjuk alhangon 30e Ft-t a fizetése mellé... emellé nem fűt a buszon hogy több gázolaj maradjon a tankban.... Miért is jár a 90%-uk diesel autóval?
dolgozik egy héten 5 napot... akkor hova is sír a szája bárkinek is hogy nem elég a fizuja?

NEM AZT MONDOM HOGY MINDEN VOLÁNOS KORRUPT! DE NEKIK SINCS OKUK A PANASZRA....

Előzmény: punyukli (49) 0 VÁLASZ
go-free 2010. 01. 14. 16:27 | #50
kicsit olyan érzés mintha az egész ország Budapestet tartaná el... és nem csak az érzés olyan, hanem tényleg. túlságosan a főváros a központja az országnak. nem akarok belemenni politikai hovatartozásba vagy "érzületbe", de például mindig a főváros dönti el, hogy ki a kormány, hiába szavaz az ország egész többi része másra...
Előzmény: punyukli (49) 0 VÁLASZ
punyukli 2010. 01. 14. 14:40 | #49
persze az okés, hogy mindenkinek kevés amit kap, meg a főnök mindig többet kap, de szted akkor mégis mennyit kellene kapnod? félmilla nettót? az még nem tisztázott, h nettó 100-120 vagy bruttó? de ebből kiindulva mindenki sztrájkolhatna, mert egy targoncavezető is felelős lehet több milla értékű áruért, és bárkit felhozhatnék, mert mindenki munkája fontos, és akkor mindenki kapjon egy valag pénzt? persze kapjon. csak nincs miből. nyilván arról nem a buszsofőr tehet h mennyit lopnak a vezetőségben, de az emberben az van, hogy menjen a komplett BKV a kurva anyjába, mert a jegyár mindenkinek magas, a szolgáltatás meg finoman szólva is alacsony, mégis milliárdok tűnnek el ott évente és azt se tudja senki, hogy honnan pótoljanak benneteket az állami költségvetésből vagy az fővároséból állandóan. ezt spékeli még a vidékiek szemében, hogy kapja be a pesti a faszt meg a bkv, miért egy vidéki adójából foltozzuk a feneketlen zsákot? piac van, éljen meg a bkv ha tud. lehet, h rosszul gondolom, de sztem a helyi tömegközlekedést minden más város a saját ktgvetéséből oldja meg, csak a retek bkv-t kell a nagy közösből tolni egyfolytában, de minek mert így is úgy is döglődik. a gond az, hogy a sztrájkkal sztem a főnököd marhára nem fog kevesebb kajacsekket kapni, viszont kibasztatok egy kétmilliós várossal. sztrájk helyett alternatív javaslat nektek, hogy rángassátok ki hírhedt/híres vezetőiteket a bkv székházból, és kezdjétek el őket felhúzni a lámpaoszlopokra, esetleg a villamos után kötni őket. akkor majd rend lesz UTÁNA. na písz.
Előzmény: szaki77 (7) 0 VÁLASZ
Nyúzó 2010. 01. 14. 14:34 | #48
És szerinted akkor mi van az országban más munkahelyeken? Miért nem sztrájkolnak a Praktiker vagy a Tesco dolgozói? Miért nem sztrájkolnak azok az alvállakozók, akik a Strabag alatt építik az autópályákat? Ők pontosan tudják, hogyan kell kihasználni a munkavállalókat. Nem, hogy sztrájkolni nem mernek, de sok helyen ingyen túlórát vállalnak az emberek azért, hogy megtarthassák a munkahelyüket.
Ezek meg ott csücsülnek, rendesen be vannak jelentve, megkapják a biztos pénzüket és még sztrájkolni is van idejük. És természetesen azok szívják meg, akik dolgoznának, akik fizetnek, hogy ők megkaphassák a pénzüket. Egyszerűen csak nem akarnak dolgozni, mert túl jó dolguk van.
Vannak dolgok, amiket még megértenék (ha életveszélyes villamos vezetésére köteleznék őket, vagy olyan buszt kellene vezetnie, amiért esetleg a rendőr megbünteti), de ez nem az a szituáció. Az ilyennek azt kívánom, tapasztalja meg, amikor baja van és éppen a mentős, vagy az ápolók sztrájkolnak. Azok még ennyit sem keresnek, mégis többet dolgoznak.
pepeti 2010. 01. 14. 13:33 | #47
Mondandód utolsó részével értek tökéletesen egyet.
Előzmény: Greg46 (46) 0 VÁLASZ
Greg46 2010. 01. 14. 12:06 | #46
félre értettél szerintem.

Nem egy nagy magánkézbe... hanem több kicsibe... mondjuk egy vállalkozó felelős x vonalakért, egy másik egy másik adagért... Viszont azzal hogy magánkézbe menne, esetlegesen kevesebb felsővezető kéne... az ilyesfajta botrányoknak véget lehetne vetni... És esetlegesen lehetne azzal foglalkozni hogy szolgáltassanak... És akkor lenne x alkvállalkozó, aki üzemeltet...

Példának itt van a volán... tudomásom szerint vannak olyan vonalak amik ki vannak adva magán kézbe.. Ott érdekes módon van szolgáltatás... kényelmesek a buszok, és rendben vannak tartva... ott működik????

Tudod a baj az, hogy mindaddig amíg politikai háttér van minden egyes bkv botrány mögött, és politikai érdekeltség sem kizárt, addig ez nem fog változni... csak az is biztos hogy Februártól nem veszek bérletet...

6. hónapja vagyok ismételten az országban, és már szervezem hogy megyek tovább... nem bírom aggyal ami itt van...

Az a baj, hogy semmit nem lehet tenni... Tök mindegy hogy bal, jobb, szélső jobb vagy bármi.... kéne egy olyan brigád aki esetlegesen ért is a politikához... mert hogy ezek nem.... kommunistázni, meg nácizni azt tudnak... meg zsidózni meg cigányozni.... de aztán tenni azért hogy a dolgok másképp legyenek azt egyik se tud...
Előzmény: I. C. Wiener (44) 0 VÁLASZ
cintula 2010. 01. 14. 11:54 | #45
Szvsz ennél csak jobb lehet. Pedig a tapasztalat azt mutatja, hogy mindig lehet méglejjebb zülleszteni egy országot. :(
Előzmény: Greg46 (43) 0 VÁLASZ
I. C. Wiener
I. C. Wiener 2010. 01. 14. 11:48 | #44
Magam sem gondolom, hogy akármelyik párt is jobb lenne, mint a másik.

Magánkézbe adni a BKV-t nem tartom jó ötletnek. Az ilyesmi akkor szokott jól működni, ha az adott terméknek/szolgáltatásnak van közeli helyettesítője (lehetőleg minél több), ami az említett szervezet esetén aligha áll fenn.
Előzmény: Greg46 (43) 0 VÁLASZ
Greg46 2010. 01. 14. 11:25 | #43
Mielőtt majd elhordtok mindennek, hangúlyoznám hogy nem támogatom egyik magyar politikai pártot sem!

Kérdezném én a bkv-től, hogy mivel most a héten az Ő sztrájkjuk miatt eddig 20.000-el tankoltam többet az autóba mint szoktam, mert máshogy nem tudtam eljutni A-ból B-be ezt ki fogja kárpótolni? Vagy esetlegesen a havi bérlet árából az egy hetet hogyan oldjuk meg ami kimarad?
No biggie... nem anyagilag fáj az hogy többet kell tankolni vagy kimarad egy hét a bérletből... hanem az elvek..

De persze erre nem gondol senki... RT-nek van igaza... teljesen mindegy hogy Fidesz vagy MSZP van hatalmon, a kisembernek így is úgy is szar...

Több mint 5 évet éltem Londonban, és azt láttam hogy magán cégeknek van kiadva az egész TFL (tranport for london)

És ha van egy korrupt, azt megbasszák...
annak is igaza van aki ebben politikát lát, mert sajnos van benne... Ma Magyarországon mindenben van politika ha tetszik ha nem...

Nem mondom hogy ez most egy fideszes szervezés, de sajnos ma sokan azt hiszik hogy majd ha ők lesznek hatalmon akkor jobb lesz...
I. C. Wiener
I. C. Wiener 2010. 01. 14. 10:27 | #42
/* objektív látásmódodban
Előzmény: I. C. Wiener (41) 0 VÁLASZ
I. C. Wiener
I. C. Wiener 2010. 01. 14. 10:24 | #41
Esetleg meg tudnál osztani velem néhány információmorzsát, ami azt mondatja Veled, hogy a sztrájk mögött nem a BKV szervezeti gondjai, hanem a fidesz áll? Bízom az objektívlátásmódodban :)
Előzmény: RobiRobi (31) 0 VÁLASZ
Turmion Kätilöt
Turmion Kätilöt 2010. 01. 14. 09:47 | #40
Ez pedig a ló túloldala. Amit ma modern rabszolgatartásnak is neveznek. Ha nem törölték volna el a rabszolgaságot, vagy már az 1700-1800-as években lett volna mekdolnálc, akkor láncra vert négerek pucolnák ott krumplit és sütnék a hamburgert. A teszkóban is ők pakolnák a joghurtot és az étolajat a polcokra.
Ilyen alapon majdnem az összes munkahely kizsákmányolhatná a dolgozóit, hogy: ne pampogj, mert van helyetted 30 másik a helyedre. És megtehetne vele bármit. És amekkora a létbizonytalanság az országban...

De az is a szomorú valóság része, hogy az ilyen bkv, máv sztrájkok sem igazán a dolgozókról szólnak. Inkább csak a szakszervezeti vezető magáncirkuszai.

Gondoljatok csak bele, mennyivel másabb lenne a helyzet, ha a szakszervezeti vezető csak egy cím lenne, és a személye egy lenne a többi sofőr közül, akik nap mint nap dolgoznak. És nem ezek az öltönyös majmok, akik irreálisan magas pénzeket kapnak a posztjukért.
Előzmény: Nyúzó (38) 0 VÁLASZ
Turmion Kätilöt
Turmion Kätilöt 2010. 01. 14. 09:33 | #39
Persze, hogy az utasok közvetve érintve vannak. De én úgy értettem, hogy ha figyelted az elmúlt napok (hetek) történéseit a bkv-nál. EGY KURVA SZÓ NEM VOLT ARRÓL, AZ UTASOKNAK MI JÓ ÉS MI NEM!!! (Pedig ők veszik a jegyet és bérletet.)

- Amikor tömeges horribilis végkielégítések mentek azért nem sztrájkoltak!
- Amikor a cigányok baszogatják az utasokat (van, hogy a sofőrt is), azért nem sztrájkolnak!
- Szarrá vannak firkálva és karcolva a járművek, azért nem sztrájkolnak!

Ja most nem kapnak 24.000 Ft év végi jutalmat és nem lesz nekik ilyen olyan juttatás... bazz' nekem sincs !!!
Nem lenne egyszerűbb összefogni a sofőröknek és egy kihalt helyen összeverni néhány fejest ???

Előzmény: bandee1219 (36) 0 VÁLASZ
Nyúzó 2010. 01. 14. 09:07 | #38
Tudod, mit? Ezeknek legalább van munkája. Van aki dolgozni szeretne, de nincsen munka. Van aki a felét keresi a mekdonáldzban frissdiplomásként, az miért nem sztrájkolhat? Azért mert félti a munkahelyét.
Ezeknek meg ott van a biztos munkahely, egy közepes, de szintén biztos fizetés, és nekiállnak sztrájkolni. És valóban mi szívjuk meg a legjobban az egészet. Én nem tudok rendesen munkába menni, a kiskereskedőnek meg még annyi bevétele sincs, mint egyébként lenne.
Én a mekis példát alkalmaznám. Az első nap elbocsátanék minden sztrájkolót, meghirdetném a megüresedett helyeket. Biztos lenne jelentkező (talán pont a szerencsétlen ingyenbérrért dolgozó frissdiplomás). Csak az új munkaerő már meggondolná, hogy csináljon-e sztrájkot legközelebb, ha az elődöket kirúgták.
Az a baj, hogy ezek jó dolgukban nem tudják mit csináljanak. Ezeket nem lehet kirúgni. Ezek túl biztosan ülnek abban a villamos székben. Arra meg mindíg vehetők, hogy ne kelljen dolgozni, mert miért dolgoznának, ha nekik nem fenyegeti veszély a munkahelyüket még válságban sem. Sokkal jobb így, ha csücsükélésért meg seggvakarásért kapnak fizetést. Te mit tennél a helyükben?
Davek 2010. 01. 14. 08:32 | #37
Baszódjon meg a BKV, ma mehetek a város másik felébe vizsgázni és fizethetek taxit :D
bandee1219 2010. 01. 14. 07:38 | #36
Szerintem az utasokat nem hagyták ki..., nagyon is érintettek!

Vannak, akiknek semennyi pénz nem lenne elég és megtehetik, hogy sztrájkolnak, mert sokan vannak és mind a közszférában... , míg más emberek nem ugrálhatnak, ha nem elég az a kibaszott minimál bérük... (annak kéne ennyiből élni, aki kitalálta + aki rábólintott)
Turmion Kätilöt
Turmion Kätilöt 2010. 01. 14. 07:13 | #35
Ebből az egész sztrájkból és a körülötte lévő hercehurcából egyvalakit hagytak ki:

AZ UTASOKAT !!!!!!!

Ezek a szerencsétlen majmok nem azt szopatják, aki megérdemelné. Mikor fog végre blokád alatt lángokban állni egy egy ilyen fehérgalléros bűnöző háza ??? Akik gyakorlatilag az egész szarról tehetnek!?
Eddig a pirosak loptak, nemsokára a narancssárgák fognak lopni.
anyaddalszorakozz 2010. 01. 14. 06:36 | #34
de a legfainabb a gaskó féle vdszsz:D az "SZOLIDARITÁSBÓL" sztrájkol. LOL.
Vágási feri mondja a frankót, mint mindig. csak az olyan balf#szok mint ő, szinte már kihaltak.
anyaddalszorakozz 2010. 01. 14. 06:31 | #33
ugyanmá, nincs fidesz, nincs mszp. vannak politikusok, meg a nép. (kb gazdagok meg szegények) a bkv alkalmazottainak magasabb a fizetése,mint a hasonló képzettségű, máshol dolgozónak. ilyen tré munkáért,amit ezek (meg a máv) végeznek egy normális cég már rég kirúgta volna őket. erre még sztrájkolnak. szopatják a tisztességes dolgozót. több fizut fognak ezért kapni? elérnek valamit? megsúgom,nem. egyébként is egy csomó ember azt hiszi, hogy majd ha fidess lesz,akkor minden megjavul, és az ilyen kedvezménymegvonásokat, mint amiért most sztrájkol, nevetve fogja tűrni,mert viktor sleppjének ugye muszáj spórolnia, a bajnai meg zsidó,az csak hazudik,és lop.
go-free 2010. 01. 14. 03:40 | #32
úgy gondolod, hogy ennek a kormánynak a működése alatt és közreműködésével osztottak szét rengeteg pénzt prémium címén és ehhez hozzáigazítottak törvényrendeleteket, hogy a szerződések szabályosak és megtámadhatatlanok legyenek és ezt is a fidesz csinálja? bizonyára a fidesz hipnotizálta a kormányt, hogy lopjanak el mindent, igaz nagymama? . . .
Előzmény: RobiRobi (31) 0 VÁLASZ
RobiRobi 2010. 01. 14. 00:59 | #31
Aki erre nem a Fideszt látja annak kicsit jobban kellene irformálódnia , vagy átlátnia az ország működését, és hogy ki mit is tart pontosan kézben :)
Előzmény: Zsuga (4) 0 VÁLASZ
spider86 2010. 01. 14. 00:27 | #30
feri megmondja a tutit :D
mindig találnak egy újabb gyöngyszemet :D
nagyonhulyevagyok 2010. 01. 14. 00:21 | #29
csónakkal gyorsabb, de visszafelé valóban macerás egy kicsit
Előzmény: Nas (26) 0 VÁLASZ
dude 2010. 01. 14. 00:03 | #28
Ilyen szép nyári időben... ;)
Előzmény: Nas (26) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2010. 01. 14. 00:02 | #27
-1 mondjuk
Mondjuk asszem megyek inkább aludni. :)
Előzmény: Nas (26) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2010. 01. 14. 00:01 | #26
Mondjuk azt megnézném, hogy mondjuk Békásmegyerről Csepelre mikor indulnál el reggel, ha gyalog akarsz munkába menni...? :)
pepeti 2010. 01. 13. 23:59 | #25
Pedig pont az adja meg az egész gerincét és báját :)
Előzmény: Nas (10) 0 VÁLASZ
nagyonhulyevagyok 2010. 01. 13. 23:59 | #24
a végére eljutunk odáig, hogy az emberek megtanulnak járni és már nem is lesz szükségünk a BKV-ra

még jó, hogy nem vettem bérletet
Nas
Nas 2010. 01. 13. 23:58 | #23
xDDD
Előzmény: bungle (16) 0 VÁLASZ
bigyminyő 2010. 01. 13. 23:12 | #22
ÓÓÓÓÓÓ....régi szép idők!!!Hogy néztük,naná nem volt még Barátok Közt,ha jól emlékszem.Azok a beállított jelenetek...
de rég volt!Vágási Ferit egy pár epizód után már egészen megkedveltem.....:)Azt hiszem azért akkor még nem voltak annyira rossz idők,mint ahogy a sorozatban ezt mutatták....
BKV sztrájk:Részemről sajnálom azokat akik a maradék buszokon nyomorognak,mert MUSZÁLY dolgozni menniük.Amúgy is sok ember a tűrőképessége határán van,nem hinném,hogy örülnek a sztrájknak....Bármilyen hatalmi kérdés van,a kényelmetlenségeket nekünk munkába járóknak kell lenyelnünk...:(
Zsuga 2010. 01. 13. 22:50 | #21
nem, aki a bkv sztrájkban is azt látja h a fidesz miatt van az, az.
Előzmény: dsi (13) 0 VÁLASZ
1nessa 2010. 01. 13. 22:44 | #20
KurvajoxD
Előzmény: Davek (19) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2010. 01. 13. 22:29 | #18
NO! THIS IS PATRICK!!!!
:D
Előzmény: Tooni (17) 0 VÁLASZ
Tooni 2010. 01. 13. 22:27 | #17
ROFL XD XD XD
Előzmény: bungle (16) 0 VÁLASZ
bungle
plantek 2010. 01. 13. 22:25 | #15
Naah neeeeeh:D This is Athen!!?:D
Előzmény: Tooni (14) 0 VÁLASZ
Tooni 2010. 01. 13. 22:19 | #14
Ha lemaradt volna valaki róla :D
http://kuvaton.com/bshit/fuuuuuu.jpg
Előzmény: plantek (12) 0 VÁLASZ
dsi 2010. 01. 13. 22:18 | #13
miért, aki nem fidesz párti az már vérbeli komcsi??
Előzmény: Zsuga (4) 0 VÁLASZ
plantek 2010. 01. 13. 22:15 | #12
vááááá THIS IS SPARTAAAAAAAA hogy gondolod, hogy... jah izé bocsi akkor mégsem:)
Előzmény: Nas (11) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2010. 01. 13. 21:47 | #11
...még mielőtt flame indul: a Szomszédokban elhangzó eszmefuttatásokra céloztam...
Előzmény: Nas (10) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2010. 01. 13. 21:46 | #10
ÁÁÁÁÁÁÁ...ettől a hétköznapi bölcsességek kicsiny tárházától mindig is kirázott a hideg...ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
RT/TURBO 2010. 01. 13. 21:38 | #9
Ha már a kérdésre kell válaszolni:teljesen mindegy ki kerül hatalomra,és ki lesz az ellenzék....ez csak az én véleményem...
Livivs 2010. 01. 13. 21:24 | #8
Vágásiék nemi élete (1. liink) háhá :)
meg a többi...
Nem Chuck Károly :)
szaki77 2010. 01. 13. 20:47 | #7
ez nem pártkérdés bakker. valakinek el kell kezdenie harcolni az igazért mert a politikusok lexarnak minket.
egy rakás kakáért dolgozunk amíg a "nagyjaink" teletömött borítékokat kapnak a parkolókban és szétszórják az adóforintokat. Én is buszt (nem Bkv-t) vezetek 8-12 órában felelek kb 40m forintos buszért és kb 70-120 ember épségéért, 100-120e hufért. A főnökség meg kajacsekkben többet kap. És még a hiányt is rajtunk kellene leverni?
themasterhealer 2010. 01. 13. 20:24 | #6
Vajon megjelent ez IMAX 3D-ben is?

dude 2010. 01. 13. 20:01 | #5
Ez a fej a képen! :D
Csak úgy sugárzik Feriből az értelem... mint egy atomreaktor! :DDD
Zsuga 2010. 01. 13. 19:45 | #4
gratulálok ha ebben is a fideszt látod, vérbeli kommunista lehetsz.
Előzmény: RobiRobi (3) 0 VÁLASZ
RobiRobi 2010. 01. 13. 19:24 | #3
hibátlan :) hatalmi kérdés tény sajnos a mostani sztrájk is. fidesz be akarja biztositani magát mégjobban :) grat.
vityu 2010. 01. 13. 19:16 | #2
a vége elég szausz parkos volt ...HÜMMM OKÉJ!? "...
balogh predator 2010. 01. 13. 19:11 | #1
Ezek aztán bele tudták élni magukat a szerepbe.XDXD A mostani Amerikai színészek elbújhatnak mögöttük XDXDXD