Slota szerint Magyarország Szlovákia lerohanására készül

A magyar hadsereg inváziójától tart Ján Slota, a Szlovák Nemzeti Párt elnöke. Szerinte Szlovákiát EU- és NATO-tagsága sem védi ettől a fenyegetéstől.

Lassanként harcképtelenné válik a szlovák hadsereg, Magyarországon viszont olyan gyakorlatot rendeztek, amelynek célja a Dunán való erőszakos átkelés – jelentette ki a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnöke a SITA hírügynökségnek adott interjújában. „A Magyar Köztársaság gazdasági téren katasztrofális helyzetben van. Ha nem vettek volna fel hitelt a Nemzetközi Valatualaptól, már csődbe jutottak volna. Ennek ellenére (Magyarország) a jelenlegi helyzetben is intenzíven fegyverzi fel a hadseregét. Tizennégy csúcsminőségű Gripen vadászgépet vettek. Ki ellen vásárolták ezeket? Mi egy szárny megvételét sem engedhettük meg magunknak, nemhogy egy új vadászgépet. Mi lassacskán szélnek eresztjük a hadseregünket” - fejtegette a szélsőséges kijelentéseiről ismert politikus.

Slota úgy vélte, a dunái á  tkelést szimuláló gyakorlaton a magyar hadsereg valamennyi fegyverneme részt vett. Dél-Szlovákiát pedig elárasztották a magyar hírszerzés tisztjei, Szlovákiában azonban hallgatnak erről. „Nem mintha nem tudnánk, hogy itt működnek, de semmi sem történik. Ez rendkívül veszélyes” - mondta.

Szerinte az is megtévesztő, hogy Szlovákiát NATO- és EU-tagsága miatt nem fenyegeti veszély. „Ez egy óriási tévedés. Vegyük példaként Ciprust, ahol Törökország és Görögország is a NATO tagjai, mégis rendes háborút vívtak egymással, melyben ezrek estek el. Ciprus két részre szakadt. Ezért fel kellene ébredünk, és tenni valamit védelmünk érdekében. És kevesebb hidat kellene építenünk, mivel a Dunán és Ipolyon átívelő hidakból már így is elég. Nehogy egyszer még megbánjuk, hogy ilyen sok van” – figyelmeztetett aSlota.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.