Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
7sleeper 2014. 09. 10. 17:56 | #27
"gyere öcsi, Twisterezzünk egyet születés előtt! azt mondja.. jobb láb az epehólyaghoz. nab+.."
Előzmény: bungle (26) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2014. 09. 10. 16:34 | #26
Nas
Nas 2009. 12. 09. 19:02 | #25
"De én itt nem az afrikai, indiai, koreai....stb. emberekről beszélek, mivel mások a kulturális, vallási, társadalmi elvárások.
Hanem azokról, akik a fejlettnek nevezett országokban élnek, és anyagilag nem élnek jó körülmények között, ennek dacára mégis a gyerek mellet döntenek. Lásd: romák (bár nem akartam ide belekeverni a cigányságot)"

Ezzel teljesen egyetértek. A postban viszont egy indiai gyerek szerepel, azt hittem, arra reagáltál.
Előzmény: clownessa (24) 0 VÁLASZ
clownessa 2009. 12. 08. 23:25 | #24

"mi lenne, ha az éhező afrikai, indiai, kínai, vietnámi, koreai, bolíviai, guatemalai emberek megismernék, hogy hogyan él a szerencsés kisebbség (és főként milyen áron, kinek a "számlájára"), és hirtelen úgy döntenének, hogy igenis a saját kezükbe veszik a sorsuk irányítását...." Igazából nem értem, hogy ez hogy jön ide. Nem erről van most itt szó. Legalábbis ezt most ne keverjük bele. Persze, az hogy a fejletlen országok népessége úgy él, ahogy, abban szerepe van a nyugati hatalmaknak IS. Mert szerintem a vallási fanatizmus, a hagyományokhoz való görcsös ragaszkodás nagyban hozzájárul, ahhoz hogy egyes népek hogyan élnek. Bár például ott vannak a japánok, akik köztudottan nagyon hagyománytisztelők, és mégis a világ egyik legfejlettebb országa. Megfér egymás mellett a tradíció és a modernkori életfelfogás. Gondolok itt a születés szabályozására (ha mát gyerekvállalásról beszélünk). Oké, ők nem kifejezetten a szegénység miatt vezették be, hanem a túlnépesedés miatt, de lényeg az, hogy annak ellenére, hogy a japánok nagy része vallásos, és hagyománytisztelő, ennek ellenére be tudtak vezetni egy ilyen jogszabályt.

De én itt nem az afrikai, indiai, koreai....stb. emberekről beszélek, mivel mások a kulturális, vallási, társadalmi elvárások.
Hanem azokról, akik a fejlettnek nevezett országokban élnek, és anyagilag nem élnek jó körülmények között, ennek dacára mégis a gyerek mellet döntenek. Lásd: romák (bár nem akartam ide belekeverni a cigányságot)
Előzmény: Nas (23) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2009. 12. 08. 22:39 | #23
Oké, ennek örülök. :) Csak azért írtam, hogy nehogy flame legyen belőle. :)

Persze, az alapvető életfeltételek biztosítottságát minden szülőnek mérlegelnie kéne. Azonban mi innen, a fejlettnek nevezett világból hiába kérünk ilyesmit számon mondjuk olyan emberektől, akik hírből sem ismerik a nyugati egészségügyi ellátást, oktatást, élelmezést. Ott a sámán (vagy guru) a faluban, az majd meggyógyítja, ha beteg lesz, élelmet ad a természet (vagy Visnu), amennyit gondol, tanulni meg megtanulja a szüleitől azokat a dolgokat, amire az ottani közösségben szüksége van. Ők ezt fogadják el.
A családtervezés sem ismert fogalom sok országban. Nem készülnek tudatosan a gyermekvállalásra, meg egyáltalán az életük vezetésére, mint mi. A Ha mondjuk brahmanisták vagy buddhisták a szülei, akkor a hitük szerint amúgy is elfogadják, amit a karmájuk adott nekik, mert úgy érzik, hogy nem bírálhatják felül ezt. Inkább belenyugodnak a helyzetükbe. (Másként mondjuk nem is lehet nyomorban élni, mert beleőrülsz...)

Most képzeld el, mi lenne, ha az éhező afrikai, indiai, kínai, vietnámi, koreai, bolíviai, guatemalai emberek megismernék, hogy hogyan él a szerencsés kisebbség (és főként milyen áron, kinek a "számlájára"), és hirtelen úgy döntenének, hogy igenis a saját kezükbe veszik a sorsuk irányítását, és mondjuk számon kérik a nyugati hatalmaktól, hogy hogy is van ez a dolog a gyarmatosítással, gyermekmunkával, földkisajátítással, fegyverkereskedelemmel, korrupcióval, demokratizálás címszóval a nyugati befolyás és hatalom terjesztésével, stb...Az egy dolog, hogy egyrészt kitörne a 3. Világháború, de másrészről a lelki békéjüket is elveszítenék.
Előzmény: clownessa (22) 0 VÁLASZ
clownessa 2009. 12. 08. 21:44 | #22
Ja, és még csak annyi, hogy nem veszem provokációnak. Szerintem kultúrált módon elmondtuk a véleményünket. Ezzel pedig nincs semmi baj. : )
clownessa 2009. 12. 08. 21:40 | #21
És ahogy írtam: Az én szavam sem szentírás.
Csak egy vélemény. Nyilván ha csak az anyagi jólét lenne a döntő abban, hogy valaki válalljon gyereket vagy sem, akkor a Föld lakosságának egy jelentős része nem tenné. Nem ilyen egyszerű. És nincs mindenkinek választási lehetősége.
Én amúgy is azokról beszélek, akiknek megadatott, hogy döntsenek, arról, hogy fel tudják e nevelni a gyereket, vagy sem, és annak ellenére, hogy van lehetőségük a választásra, nem mérlegelnek eléggé.

Előzmény: Nas (19) 0 VÁLASZ
clownessa 2009. 12. 08. 21:36 | #20
Persze, vannak kivételek, ahogy azt én is írtam. Igaz, hogy más kultúrákban más jelentése a szegénységnek.
És oké, az is igaz, hogyha valaki szegénységben nő fel, akkor attól még lehet jó gyerekkora és válhat belőle rendes ember.
Azt egy szóval sem írtam, hogy az, aki szegény nem szeretheti a gyerekét. De szerintem igenis van jelentősége az anyagi helyzetnek, a szülők életkörülményeinek a gyerek életében. Egy szülőnek akkor is biztosítania kell/kéne az ALAPVETŐ feltételeket e gyerekének. Gondolok itt az ételre, ruhára stb.
Ezért nem is érdemes Amerikával és Svédországgal példálozni és összehasonlítani Magyarországgal, mert az igaz, hogy ott magasabbak az életkörülmények, de ettől, még mi nem nyomorgunk, mert az alapvető dolgok megvannak az életedben neked is.
Előzmény: Nas (18) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2009. 12. 08. 16:26 | #19
Ja, azt kihagytam, hogy a "normális" körülmények meg a szegénység kultúránként, sőt, az egyes emberek számára is mást jelentenek...miért gondolod azt, hogy a te elképzelésed a jólétről a mérvadó és helyes? :) (Nem provokálni akarlak, csak gondolatot ébreszteni.)
Előzmény: Nas (18) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2009. 12. 08. 16:21 | #18
Nem minden nehéz körülmények között élő tudja, hogy léteznek más körülmények is, nem mindenki tud a fogamzásgátlásról sem...!
Amúgy meg az számít, hogy a szülő a lehetőségeihez és képességeihez mérten mindent megadjon a gyerekének. Nem zárhatsz ki senkit a gyermekvállalásból csak azért, mert szegény. Attól még szeretheti a gyerekét, és felnőve a gyereknek lehet lehetősége a kitörésre. Persze ha eleve meg sem szülik, akkor nem...
Egy amerikai vagy svéd ennyi erővel joggal mondhatná azt, hogy minek akarsz te gyereket szülni Magyarországon, amikor a felét se tudod megadni neki annak, amit ő Amerikában megad a gyerekének. Minden viszonyítás kérdése...

Előzmény: clownessa (17) 0 VÁLASZ
clownessa 2009. 12. 08. 13:39 | #17
Nyilván aki a nehéz életkörülményei ellenére gyereket szül, annak meg sem fordul a fejébe, hogy milyen kötelessége van a gyereke iránt, hiszen hiába van tudatában annak, hogy úgysem fog tudni megadni mindent a gyereknek, akkor is válallja.

És persze olyan is van, hogy nem tudnak mit tenni a terhesség ellen, gondolok itt arra hogy például egy isten háta mögötti afrikai faluban nem megoldott az abortusz lehetősége, plusz a gyerek, miután elért egy kort besegít a család eltartásában. Én most nem ezekről beszéltem az előbbi kommentekben.

Természetesen az én szavam sem szentírás, én csak a véleményemet fejtettem ki ezzel kapcsolatban. Akkor inkább úgy fogalmazok, hogy, aki nem tudja tisztességesen felnevelni a gyerekét, mindent megadni neki, amire szüksége lehet, annak nem KÉNE gyereket válallnia.

Előzmény: Valerius (14) 0 VÁLASZ
Ghavin 2009. 12. 08. 01:29 | #16
Ha létezne pokol, tuti oda kerülnék ezért, de sírva röhögök ezen a képen. Ha csak a középső szemeit és azt a lyukas micsodát nézem a két orra között, pont úgy fest, mint egy bandzsi oroszlánfóka karikatúrája :D
Ctx Twin 2009. 12. 08. 01:07 | #15
Hát, ez a kép most nagyon rámfért. Gratula a beküldőnek.
Valerius 2009. 12. 07. 21:30 | #14
akkor ezt most magyarázd el 3 milliárd embernek..
Előzmény: clownessa (13) 0 VÁLASZ
clownessa 2009. 12. 07. 19:36 | #13
Persze, a születési rendellenességet nem minden esetben lehet kiszűrni. Sajnos ez van.
Az elvetemült "emós buzeránsokról és a myvipen kurválkodó kiscsajokról" meg csak annyit, hogy ők legalább nem éheznek, olyan körülmények között élnek, hogy mindenük megvan. Ellenben azokkal, akik a nyomor és a putri kellős közepébe születnek. A szülő felelősséges biztosítani a saját gyerekének a normális életet. És ha ez nem megy, akkor igenis ne válalljon gyereket!


Előzmény: Noszferatu (12) 0 VÁLASZ
Noszferatu 2009. 12. 07. 19:24 | #12
Jaj istenem... Születési rendellenesség... Sajnos benne van a pakliban! Arról meg, hogy ki-hogy vállal gyereket legyen a saját maga döntése! Lehet sufniban is boldog egy család! Például akkor a mai degenerált szülőknek se kellene gyereket vállalnia, akiknek a lányai myvipen kurválkodnak vagy fiaik emos buzeránsnak öltöznek és fiukkal smárolnak...
varazs 2009. 12. 07. 16:03 | #11
Jaj ne csinàld màr! :(
Előzmény: 1b0r90 (8) 0 VÁLASZ
clownessa 2009. 12. 07. 15:52 | #10
De az ilyeneknek gyereket sem kéne vállalnia. Most függetlenül attól, hogy a gyerek beteg vagy sem, a nagy szegénységbe felesleges kölköket potyogtatni. De hát a vallás és a tudatlanság....

clownessa 2009. 12. 07. 15:49 | #9
Igaz, a nyomor kellős közepén kizárt, hogy az ultrahang volt az elsődleges.

Előzmény: pepeti (7) 0 VÁLASZ
1b0r90 2009. 12. 07. 15:47 | #8
ezek úgy néztek ki mint akik jártak ultrahangra?
szerintem terhes tornára se jártak....és nemcsakhogy kiságyra de még szappanra se futja nekik

amúgy a feje közepén a feneke van..ezáltal lerövidül az emésztés útja és több marad a többi szervnek
evolúció...
Előzmény: clownessa (6) 0 VÁLASZ
pepeti 2009. 12. 07. 15:45 | #7
Igazad van, de nem vagyok benne biztos hogy voltak ultrahangon egyáltalán.
Előzmény: clownessa (6) 0 VÁLASZ
clownessa 2009. 12. 07. 15:41 | #6
Az ilyeneknek nem kéne megszületnie!
Szerencsétlenre milyen "élet" vár?! Az biztos, hogy nem emberhez méltó!
Kizártnak tartom, hogy az ultrahang nem mutatta ki a rendellenességet, csak gondolom a nagy vallási fanatizmus közepette nem lett megszakítva a terhesség. Úgyhogy a vallásnak meg a KUR** száját! Aztán meg jönnek a hülyébbnél hülyébb magyarázatokkal!

Ivanhoo 2009. 12. 07. 15:28 | #5
Azért a homlokszőr befigyel...meg a felőlünk jobb oldalinak a keze nagyon rááll a scratch-re :D nagyon tudná zúzni egy bulin...:D
Jó, én is sajnálom :( ha van isten, ritka beteg humorérzéke van :D
vityu 2009. 12. 07. 15:24 | #4
A fejük közepén az egy pofa zacskó lenne kis lyukkal a közepén(gondolom én). szegényekért inkább azért aggódok mert piszokba dög legyek( amik szarról szarra járnak) között élnek pár hetes koruktól már az amúgy sem túl tiszta lakhelyükön:S
tremor 2009. 12. 07. 14:33 | #3
olyan mintha egy has lenne és az a kis lyuk a köldök.. :S:S:S
szegééény :(:( úgy sajnálom azokat akik ilyen rendellenességgel születnek.
alapból elvan b.szva az életük és nem tehetnek ellene semmit.
a vallásról meg csak annyit, hogy ha lenne isten nem lennének ilyen nyomorult sorsú emberek...
varazs 2009. 12. 07. 14:20 | #2
Nem èrtettem az angoln nyelvù kommenteket, de azt làttam, hogy ezek az indiaik màr ki is magyaràztàk valami vallàsos akàrmivel..Mint volt az a soklàbù kislàny egy règebbi postban.

Szegèny!! De mi az ott az arca kòzepèn?Vagy feje kòzepèn?
enti 2009. 12. 07. 13:52 | #1
ebédidőben! juhé!