szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Továbbra is jár Hunvald György (MSZP) VII. kerületi polgármesternek az önkormányzattól a havi 742 560 forintos juttatás, az erzsébetvárosi képviselő-testület ugyanis hétfői ülésén nem vette napirendre a Fidesz indítványát, hogy függesszék fel a polgármester illetményének kifizetését, illetve vonják meg tőle költségátalányát - közölte hétfőn a Fidesz VII. kerületi frakcióvezetője.

Előterjesztésüket, amelyet napirendi módosítóként adtak be, mert előzetesen nem került napirendre - a képviselő-testület 10:7 arányban leszavazta, így nem is tárgyaltak róla - mondta el Vattamány Zsolt. Megjegyezte, hogy az MSZP soraiból senki nem támogatta a napirendre vételt. Hozzátette: a polgármesternek így továbbra is jár a havi 742 ezer forint, "ennyibe kerül az adófizetőknek Hunvald György" havonta.

Vattamány Zsolt vasárnap az erzsébetvárosi polgármesteri hivatal előtt közölte, hogy mintegy hatmillió forint juttatást kapott az önkormányzattól Hunvald György polgármester a februári előzetes letartóztatása óta eltelt idő alatt.

A politikus sajtótájékoztatóján kifejtette: a polgármester számára február 10. óta - amióta nem jár be a munkahelyére - az önkormányzat havi 742 560 forint juttatást adott, vagyis az előzetes letartóztatása óta eltelt idő alatt összesen 5 940 480 forintot kapott. Hunvald Györgyöt hivatali vesztegetés mellett hűtlen kezeléssel, magánokirat-hamisítással, hivatali visszaéléssel és többrendbeli csalással gyanúsítják.

A Népszava múlt csütörtökön azt írta, hogy a Hunvald Györgyhöz köthető vagyon zár alá vételéről döntött a nyomozati bíró. A lap értesülését Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője megerősítette, hozzátéve, a döntés nem jogerős, ellene a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő polgármester védője fellebbezett.

Fazekas Géza beszámolt arról is: a Legfőbb Ügyészség döntött arról, hogy helyt ad indítványuknak, és az erzsébetvárosi ingatlanügyekben folytatott nyomozás október 3-án lejáró határidejét négy hónappal, 2010. február 3-ig meghosszabbítják. Indoklásként arról beszélt: az ügy kiterjedtsége és bonyolultsága egyrészt további nyomozati cselekmények végrehajtását teszi szükségessé, másrészt felmerültek olyan adatok is, amelyek újabb bűncselekmények gyanúját vetik fel.

Az ügynek 21 gyanúsítottja van, közülük szeptember elején Kardos Pétert - a pénzügyi bizottság volt elnökét - kiengedték az előzetesből, és a kényszerintézkedést lakhelyelhagyási tilalomra változtatták - írta a Népszava.

MTI Itthon

Egykori III/II-es tiszt az MSZP jelöltje

A Magyar Nemzet információi szerint a pártállami titkosszolgálat kötelékében dolgozott Kivágó Iván Györgyné, aki Hunvald György helyét veheti át a Fővárosi Közgyűlés szocialista frakciójában.

MTI Itthon

Meghosszabbították Hunvald előzetes letartóztatását

Három hónappal meghosszabbította a vesztegetéssel, hűtlen kezeléssel és más bűncselekményekkel gyanúsított Hunvald György erzsébetvárosi polgármester előzetes letartóztatását a Pesti Központi Kerületi Bíróság kedden.

MTI Itthon

Az MSZP kitart a volt kémelhárító mellett

Az MSZP budapesti párttanácsa Kivágó Iván Györgynét, Soroksár alpolgármesterét delegálja a Fővárosi Közgyűlés szocialista frakciójába, a testület erről egyhangúlag döntött - közölte Molnár Zsolt, az MSZP budapesti szervezetének ügyvezető alelnöke.

hvg.hu Itthon

Újabb gyanú Hunvald társával szemben

Újabb ügyekkel gyanúsították meg ma Gál Györgyöt, az erzsébetvárosi képviselő-testület gazdasági bizottságának liberális elnökét a VII. kerületi ingatlanpanama kapcsán – tudta meg a hvg.hu. Keresztes Imre, a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) vezetője megerősítette az értesülést, de ennél többet csak későbbi közleményében közölt.

MTI Itthon

Jövő héten esküt tehet Kivágó Iván Györgyné

Jövő csütörtökön, a Fővárosi Közgyűlés rendkívüli ülésén teheti le esküjét a fővárosi MSZP-frakció új tagja - mondta Tiba Zsolt főjegyző, a Fővárosi Választási Iroda vezetője kedden.

MTI Itthon

Vesztegetéssel is gyanúsítják már Hunvald Györgyöt

Kötelességszegéssel, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett vesztegetéssel is gyanúsítja már a Központi Nyomozó Főügyészség Hunvald Györgyöt, Erzsébetváros február óta előzetes letartóztatásban lévő szocialista polgármesterét, akit eddig bűnszervezet tagjaként elkövetett csalás bűnsegédletével és hivatali visszaéléssel gyanúsítottak - értesült a Magyar Hírlap.

MTI Itthon

Megzsarolták Hunvald családját, zárolják a vagyont

Csaknem félmilliárd forintot kér egy zsaroló az erzsébetvárosi ingatlanpanama miatt előzetes letartóztatásban lévő Hunvald György polgármester feleségétől. Az illető azzal fenyeget, hogy az MSZP-s politikusra terhelő adatokat, fényképeket és hangfelvételeket hoz nyilvánosságra – tudta meg a Népszava.