Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
kotta 2009. 07. 13. 23:13 | #88
Ha éppen olyanom volna, nagyon jót tudnék beszélgetni veled. A lényeg az, h nem vitázni: beszélgetni.
De ez így, meg itt és most: alkalmatlan.
A lényeg: mindig örülök, ha tisztán, előítéletektől mentesen gondolkodó emberre találok. Valahol talán ez a lényeg: nem bedőlni mindenféle szélnek, hanem gondolkodni, megélni, és az alapján úgy élni, ahogyan helyes. A helyességen meg sok vita folyik mindenütt, mindenféle formában, de mégiscsak van valami, amihez 99,99998%-ban mindenki igazodik. Ennek megfejtése meg asszem elég jó kis feladat mindenkinek az 50-60-70 évében, amíg egyáltalán.
És akkor jóccakát, ezeken agyaljon az, aki munkanélküli vagy nagyon ráér. :-)
Előzmény: morrdon (87) 0 VÁLASZ
morrdon 2009. 07. 13. 21:34 | #87
NEM vagyok keresztény.
Nem vagyok zsidó.
Sem mohamedán.
Sem buddhista.
Mégis hiszek valamiben. Abban, hogyha isten létezik, akkor az ő neve nem Jehova, Allah, stb., hanem ő az a megfoghatatlan energia, aki minden emberben benne van faji, nemi hovatartozástól függetlenül. A legtöbb hívő inkább féli az istent, mert mindenáron a mennyek országába akar kerülni, de hogy halálunk után mi lesz, azt senki nem tudja megmondani. Önmagadban kell hinni ahhoz, hogy erőt meríts az élet viharos tengerén való hánykolódáshoz, mert Te vagy saját magad istene.Ennyit a vallásokról.
A fenti videó ismét ráébresztett arra, hogy az amerikaiak nagyon tudnak valamit. A lelkiekben szegény embereknek szép csomagolásban eladni a szart. Az a legnagyobb bajom, hogy ezt globálisan teszik.
Ui.: a fent leírtak saját szubjektív és kissé szociopata véleményemet tükrözik, sokakkal (a postok írói közül) ellentétben senkitől nem várom el, hogy egyetértsen velem.
kukulkan
kukulkan 2009. 07. 13. 19:15 | #86
Ja, szóval a fundamentalisták nem _igaz_ keresztények/muszlimok állításod szerint... Sőt, a fenti videón látható amerikai keresztények sem igazi keresztények. A Katolikus Egyháznak a vallást a politikával egybemosó tagjai sem (voltak) igaz kerszesztények. Ja, akkor mennyi is marad a "normálisan" gondolkodó keresztényekből, akik tartják magukat Jézus _minden egyes_ tanításához? Tégedetet is beleszámítva? 1-en? Vagy talán így belegondolva most elkezdtél magadban is kételkedni? Ó, persze hogy nem, a vallásos mémek ehhez túl mélyen áthatják a gondolkodásodat... Amúgy milyen kár, hogy

(1) ettől ők még ugyanúgy igaz hívőnek tartják magukat, akárcsak te magadat, sőt, azok alapján, amiket állítasz, még téged kiáltanának ki _nem_ igaz hitű kereszténynek/muszlimnak. Én mint hmmm... felekezeten kívüli akkor mégis kinek higgyek? Miért ne adnék inkább nekik igazat? Ja, igen, olvassam el a Bibliát/Koránt, ugyebár? (Jó, majd egyszer talán helyet szorítok nekik A Gyűrűk Ura és Grimm legszebb meséi között. :P) És ez amúgy min változtatna? Az én olvasatomban talán valami egészen mást vélek majd "kihallani" a lapok közül, mint ahogy más a Te számodra, és megint más a fundemantalisták számára. Tehát ismét felteszem a kérdést: akkor mégis kinek kéne, hogy higgyek? Neked, mert olyan szépen mentegetetd itt a vallásokat? És mert hát különben is, olyan édibédi a kicsi Jézuska a képeslapokon, no hát ez a vallás akkor biztosan a legjobb, ami csak történhetett az emberiséggel? (Na persze.)
(2) ez valószínűleg továbbra sem vígasztalja meg a fent említett vallások kialakulása óta napjainkig eltelt időszak vallásháborúiban/üldöztetéseiben/terrorcselekményeiben, stb. elhunyt sok-sok ezernyi áldozatot és hozzátartozóikat.

Különben is, ami vallás ki bír termelni magából ilyen szélsőségeket (és itt teljesen mindegy mik az arányok), ilyen mélyen szántó gyűlölet és emberi primitívséget, az az én szememben csak is rossz lehet. Mert hát tudod, nem a fegyver öl, hanem aki meghúzza a ravaszt, csakhogy ha nem lenne mit meghúznia, akkor máris nem lenne olyan egyszerű ölnie...
Előzmény: cskaroly (77) 0 VÁLASZ
kotta 2009. 07. 13. 14:44 | #85
Help: http://wwwold.sztaki.hu/~smarton/zene/jcs.htm, 8. és 9. dal

Na ennyi, erről én ezt gondoltam.
Előzmény: kotta (84) 0 VÁLASZ
kotta 2009. 07. 13. 14:13 | #84
http://www.youtube.com/watch?v=e_XnuDhknfg&feature=related

A posztolt jelenségekre ott van a válasz 4:05 környékén. Elég jó kis gondolkodtatós mondat, MINDENKINEK csak ajánlani tudom, bár itt ép angolul van.
Kár, hogy nem én mondtam. :-)

(Ja: és kár, hogy nem én írtam ezeket a zenéket se. :-( )

cskaroly 2009. 07. 13. 14:01 | #83
Oké, semmi gond, örülök, hogy ezt írtad. Akkor az előző posztomat akár vissza is vonhatom: mégsem tök feleslegesen írkálok :)
Gondolom így több századik sorom után abban azért maradhatunk, hogy a post videóban - ha lenne - a beszélő mocsári teknős Nobel-díjat kaphatna a többiekhez képest. Súlyos értelmi fogyaték, ijesztő sötétség...
Előzmény: ismeretlen (82) 0 VÁLASZ
ismeretlen 2009. 07. 13. 12:48 | #82
Oké, bár félreértetted a szándékaimat. Én nem a vallást szídtam, és nem is ilyen felvilágosult eszme alapján, hogy fúú nem kell vallás, mivel magam is vallásos vagyok. Én csak azt mondtam, hogy mindegyik vallás nevében emberek sokaságát írtották, mindegyik vallásnak meg van a maga keresztes háborúja, lerohannak minden hitetlent a vallás mögé bújva, pedig sokszor nem is az a valódi ok, hogy valaki muzulmán, zsidó, keresztény vagy akármi más. Sőt nem is mondhatnám azt, hogy nem kell a vallás, főleg manapság, amikor ebben a fene fejlett világban egyre többen kanyarodnak vissza a vallásokhoz, max nem a régiekhez. Lásd mennyi ezoteri van, hányan hisznek a horoszkópban, az angyalokban, hányan lesik árgus szemekkel mint mond Frabato a mágus, hányan jósoltatnak maguknak stb. stb. stb. Persze, hogy ez pont azt bizonyítja, hogy igenis kéne valami lelki útmutatás, kéne valami felsőbben hinni, mert nem bírják az emberek elviselni azt a gondolatot, hogy mindenki a saját maga sorsának a kovácsa, vagy milye.

Bocsi, ha megsértettem a vallásos embereket, egyáltalán nem volt szándékomban, és szerintem sértő sem voltam.
Előzmény: cskaroly (79) 0 VÁLASZ
cskaroly 2009. 07. 13. 09:57 | #81
Most erre mit mondjak. Kezdem úgy érezni, hogy tök feleslegesen gépelek...
Mindazonáltal vicces a post, ne hidd, hogy nincs humorérzékem. VICCnek jó :)
Előzmény: wtf (80) 0 VÁLASZ
wtf 2009. 07. 13. 09:46 | #80
Mi lett volna az emberiséggel kereszténység nélkül? A tudomány biztos előrébb tartana...
http://www.funpic.hu/hu.picview.php?id=35494" target="_blank">http://www.funpic.hu/hu.picview.php?id=35494
Előzmény: cskaroly (79) 0 VÁLASZ
cskaroly 2009. 07. 13. 09:29 | #79
Sajnos az emberi természetben benne van az erőszak, méghozzá iszonyú mélyen és nagy erővel. A vallások általában mind arrafelé mozdítanak el, hogy ezt tompítsák, látszik milyen kicsi eredménnyel, épp elég nagy baj ez nekünk. Magam részéről jelenleg ez a mélyről jövő vallásgyűlöletet tartom a legveszélyesebbnek, ugyanis az emberek maguktól tömegesen nem állnak ellen az ösztönös őrületnek: előbb-utóbb nagy galiba lesz belőle. Az igazán nagy irtások pont a vallásos rend megbomlásából keletkeztek, csak pár példa: az általatok oly gyakran emlegetett inkvizíció, amikor a Vatikán és a királyságok hatalomvágya erősebb lett annál, amit eredetileg képviseltek; vagy Sztálin és Hitler őrült vallás ellenessége, ne beszéljünk Maoról, Pol Potról, a magukat isteni színben feltüntető egyeduralkodók őrületeiről: kínai császárok, miazmás.
És hogy megfejeljem a dolgot, bár nem bántani akarlak: nem szoktam postolgatni, de a mostani miatt kivételt tettem. Pont azért, mert nagyon nem örülök annak, hogy azt látom, hogy mostanában az a "felvilágosult", "gondolkodó", stb, aki reflexből szidja a vallásokat: "...agybutító propaganda a vallás...". Na, ez az agybutító propaganda.
Látszik, hogy jót akarsz, de hadd javasoljam, hogy nézz utána, amiről beszélsz, és gondolj bele mi lett volna az emberiséggel, ha nem lett volna olyasmi, ami huzamosabb időre megállítja a vad természetünket, és értékrendet közvetít. Akár tetszik ez, akár nem. Nem szabad félni belegondolni, pont ehhez kell bátorság. Hajrá.
Előzmény: ismeretlen (78) 0 VÁLASZ
ismeretlen 2009. 07. 13. 08:04 | #78
Csak az elsőre reagálnék annyit, hogy teljesen mindegy mi van a vallásban, mi van a bibliában koránban tórában írva, mert nagyjából mindegyik azt mondja hogy ne ölj, (max a hitetlent, de még azt se) az a baj, hogy nem így értelmezik. A keresztények is írtották a másokat, a muzulmánok is, a zsidók is, még a buddhisták is irtották annak idején a nem buddhistákat, és mindig is fogják, és erre a legjobb agybutító propaganda a vallás mindig is. A mögé burkolózva lehet ölni a hitetlen népet, közben meg tök másért folyik a harc. Szép világ lenne, ha minden vallás minden tagja helyesen értelmezné a szentírását és el tudná olvasni és felfogni, hogy ne ölj, ne lopj, szeresd a felebarátodat.
Előzmény: cskaroly (77) 0 VÁLASZ
cskaroly 2009. 07. 13. 06:47 | #77
Hát igen, van benne valami, lehet, hogy jobb félni az ilyenektől. Bár félni meg utálok. Na mindegy.
Egyébként nem nézel egy kicsit sok filmet? Olyan víziót rittyentettél ide, hogy ihaj :)
Az általad hírbe hozozz két egyházról meg csak annyit, hogy:
1. Nem vagyok mohamedán, épp csak felületesen ismerem az iszlámot, de nálad úgy tűnik jobban. Abban a vallásban nincs semmi erőszakos. Ez inkább a tévé frankó propagandája. Igen, vannak arrafelé fanatikusok, például Palesztinában, öngyilkos merénylők. Így küzdenek az izreali tankok, rakéták, helikopterek, stb. ellen a saját hazájukban. Ki is a rosszfiú ott? Vagy igen, ott vannak tálibok. Tényleg nem matyóhímzés, de 10-20000 emberből megítéled 1 milliárd ember vallását? Olvasd el a Koránt, épülésedre fogsz szolgálni.
2. Nem kell nekem mentegetni a kereszténységet. Itt is pont ugyanabba a hibába esel, mint az iszlámnál. Amikről beszélsz, sajnos a Katolikus Egyház és a nyugat-európai uralkodók politikájának következménye, teljesen ellentétes Jézus tanításával, következésképpen nem keresztény. Olvasd el az Újszövetséget, épülésedre fog szolgálni, ne vaktába vádaskodj. Azon kívül meg észre kéne venni az értéket is, nem csak a rosszat. Kicsit olyannak érzem a mondataid, mint azét az emberét, aki ha virágillatot érez, megkeresi a legközelebbi temetőben a friss sírt...
Előzmény: kukulkan (76) 0 VÁLASZ
kukulkan
kukulkan 2009. 07. 12. 19:44 | #76
"Szerintem ezek agyament emberek, sokkal inkább sajnálom őket, mint haragszom rájuk."

Én inkább megrettenek az ilyenektől. Gondolj csak bele... vajon mennyi választja el az ilyen (gyakorlatilag még ártalmatlannak tekinthető) gyűléseket, attól hogy egy nap majd egy-egy ilyen vallási vezető mondjuk arra szólítja fel az általa hipnotizált tömeget, hogy "Öljük meg ezt és ezeket!"? Vajon mikor vonul ki egy ilyen vallásos önkívületben őrjöngő csőcselék, és lincsel meg mondjuk pár abortuszt végző orvost, őssejtkutatót, vagy a kreacionizmus/intelligens tervezés biológiaórákon való tanítása ellen tiltakozó embereket?

Nem kell messzire menni, az iszlám országokban hasonlóan "kondicionálják" a gyerekeket a fundamentalisták...

"Még mielőtt megkapom az arcomba: az inkvizíció és a hasonlók sem keresztényi cselekedetek, akkor sem, ha a Vatikánból indult (részben), az is az akkori brutális politikai harcok következménye. Nem összekeverendő Jézus tanítása, a hit, a vallás, az egyház és a politika."

Mentegetheted a kereszténységet, beszélhetsz jézusi szeretetről és megértésről, de elnézve a kereszténység kétezer éves történetét valahogy mégsem a végtelen szeretet és megértésben jegyében teltek a napjai, sokkal inkább a gyűlölet, a megosztás és a népbutítás jegyében, így nem igazán mérvadó mik a tanítás valós alapjai, és valószínűleg engem sem vigasztalna meg, ha éppen egy máglyán égnék, vagy egy vallási belviszály kiváltotta háború folyományaként egy bárd állna ki a mellkasomból...
Előzmény: cskaroly (58) 0 VÁLASZ
Arcsee 2009. 07. 12. 18:24 | #75
Én is hiszek.....Most pont azt hiszem, hogy elmegyek a haverokkal, és iszom 1-2 sört...
cskaroly 2009. 07. 12. 18:05 | #74
Na jó, végülis nem akarok én itt rögtönzött vitafórumot nyitni. Sajnálom, hogy ennyire ridegen állsz hozzá, de a te dolgod. A Dogmát én is láttam, jó film, méltó követője a ShopStop-nak, de ennyi. Film. Az előbb még te voltál, aki kétségbe vontad az anyanyelv-hit hasonlatomat, pedig szerintem sokkal közelebbiek, mint a hit és egy pohár víz. Értem hogy hasonlat, de rossz, és így sokkal inkább félrevisz, mint előre. Mint mondtam, a hit egy életforma is egyben, és nem mindegy, hogy mikor kezded gyakorolni, nem almát veszel a piacon, ami ráér holnap is. Az utolsó mondatodat nem is értem: honnan veszed ezt, és mire alapozod? Szerintem tökéletesen nem igaz, ez csak a te sajátos "hited", hogy így van, tengernyi cáfolat lenne rá, de ennek nem ez a fóruma. Nem vagy hívő ember ahogy olvasom a soraidat, így aztán más paradigmában gondolkozunk. Mint mondtam én nem vagyok hittérítő, beszélgetni szeretek ilyesmiről, de nem dolgom, hogy te is higyj. Csak annyit szeretnék elérni, ha már itt vagyunk, hogy egy picit gondolj bele, amikor ilyen mély dolgokról írsz, hogy olyasmit véleményezel, ami emberek milliárdjainak a teljes életformája, lelkivilága. Nem egy pohár víz, nagyon rossz a hasonlat. És a "káros" voltáról beszélni meg baromi szubjektív. Én nem írogatok ilyesmit, hogy "hitetlen, a pokol tüzén fogsz égni", mert nem akarok senkit megbántani, és belátom, hogy ez marhaság. Te viszont megítélsz és elvárod, hogy a te paradigmád szerint gondolkozzak. Nem fog menni, de igyekszem. Szerintem te is tégy így.
Előzmény: Erunder (72) 0 VÁLASZ
unumunu 2009. 07. 12. 15:45 | #73
az egyik ismerősöm akkor gondolkodott el először istentiszteleten, amikor azt hallotta, hogy
"menjetek hirdessétek az igét szerte a földön"
meg hogy
"sokan jönnek majd az én nevemben, ne higyjetek nekik"
gondolta így a legjobb, na a kereszthalálról most hallott, meg a feltámadósdiról és nem is kell többet templomba mennie. :)
megtanulta, hogy "boldogok a sajtkészítők",
majd igaz bűzbánatot mondott fennhangon a kátézáskor, nem így tervezte, ami kicsit zavarta, de megszerezte a papírt :) (ami egy Biblia volt teleírt kezdőlappal)
valójában nem is volt olyan nagy égés, mert ott mindenki ugyanúgy mosolygott tovább, vagy aludt, vagy pletykált... :)
De egy ilyen szertartásra biztos be se menne, mert ezek annyira megszállottak, hogyha az utolsó sorban kártyáznának, akkor valaki beköpné őket :)
Erunder
Erunder 2009. 07. 12. 11:15 | #72
A vallással kapcsolatban a "Dogma" c. filmben hallottam a legkielégítőbb hasonlatot.
"Gyerekkorodban a pohár is kisebb így kevesebb víz is megtudja tölteni, ahogy nősz úgy a pohár is nő, és ugyanaz a mennyiségű víz már nem tudja megtölteni."
Könnyebb még gyerekkorban terelni valamilyen vallás felé, mert kisebb vallási dimenzió is nagy hatással lehet rá.
Én inkább azt mondom hogy várok 13-14 éves koráig, és akkor elbeszélgetünk minden vallásról, és minden opcióról az életben, és hagyom hogy ő válasszon. Így a pohár még kicsi, de már ő dönt hogy mivel tölti meg, és még megbírja tölteni, így, nem fosztom meg semmitől, maximum attól hogy elfogult legyen.
A gyerekkori élmények a vallással kapcsolatban, csak arra szolgálnak, hogy elkötelezzenek, nem pedig azt szolgálják, hogy valódi hitet ébresszenek benned.
Előzmény: cskaroly (71) 0 VÁLASZ
cskaroly 2009. 07. 12. 10:42 | #71
Pedig értem, hogy mit mondasz, csak nem értek vele egyet. Ha én a kereszténység szellemében nevelem a gyerekeimet, akkor szerintem semmit nem ártok neki, sőt, minden szempontból a javára teszek. Az én gyerekeim jogaiért örülök, hogy aggódsz, köszönöm is, de hidd el, szép családban élünk, nincs itt semmi gond. Elég idióta a világ anélkül is, hogy még egy-két gyökértelen ember kerüljön bele, azon morfondírozva, hogy hova akar tartozni, meg hogy mi van azzal a sok szerencsétlennel, akit a szülei gyerekkorában "lelocsolnak", és szétcseszik ezzel az ő egóját. Azt írtam viszont, ha nem nevelem keresztény szellemben, akkor viszont garantáltan és visszafordíthatatlanul megfosztom valamitől. Ezt én személyes tapasztalatra alapozom, mint már írtam. Hidd el, nem vagyok egy Torquemada, vagy valami a fenti videóban fetrengő kretén, akit az ilyen német sanci klónok hirtelen megsuhintanak a "hit" erejével.
Egyébként neked van gyereked? És ha igen, milyen jövőt szánsz neki? Legalább megmutatod, mit NEM választasz neki? Vagy amikor majd saját maga kerül választás elé (tényleg, mikor?), megmutatod neki ezt a verziót is? Szerintem az írásod alapján ez nem túl valószínű, viszont akkor mi lesz a gyerek jogaival?
Előzmény: Erunder (69) 0 VÁLASZ
Párna 2009. 07. 11. 22:23 | #70
Jó a hit zömében a felmenőkkel együtt jár. Ez olyan hogy a gyerek nem utálhat meg azért mert kék a szemem és ő is ezt örökölte. Az én családom se tipikus templomba járó, általánosban úgymond kötelező volt mert ha nem vagy első áldozó, akkor nem lehetsz megbérmálva------->nem házasodhatsz templomban. Nekem pl ez az egyszerű magyarázatom.

Értem hogy mit írtok, hogy jaj szegény gyerekre rákényszerítem. Én személy szerint nyitott vagyok arra hogy a gyerekemmel majd megbeszéljem ezeket. A többi emberről se cskároly, se én nem tehetünk. Kiállunk azért a kb.60%ért akik azt szeretnék hogy a gyerek ne legyen pogány, és hogy tartozzon legalább 1 "brigádhoz".

Vegyük a nagymamákat,dédiket. Hova járnak? Discoba?Nem. Akkor hova? Templomba. Lehet hogy 50 év múlva mi is itt kötünk ki és akkor oké hogy van család, eljönnek hetente 1x és a többi nap? Hallgatják a miséket,elmennek templomba,kertészkednek stb.

Tehát értem hogy az a baj hogy megsértem a szerencsétlen gyerek akkor még nem létező akaratát és esetleg megkeresztelem. De ha később váltani akar, hát váltson.
Előzmény: Erunder (69) 0 VÁLASZ
Erunder
Erunder 2009. 07. 11. 16:39 | #69
Valamit nagyon nem akarsz megérteni, te se, és a cskároly sem.
Ha azt akarod hogy a te hitedben nőjön fel már ott bukott az egész, mert akkor nem fogja 10 éves korában azt mondani neked hogy ő zsidó akar lenni, mert a vallás és a családja beszűkítette a tudatát.
Előzmény: Párna (67) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2009. 07. 11. 16:37 | #68
igen, én már kicsi koromban rájöttem, hogy ez hülyeség... de aki nem jön erre rá? elhitetik vele, hogy ezt ő választotta, közbe meg nem. a gyerekek szinte mindent elhisznek amit mondasz nekik, pláne ha csodálatos varázslatos hittanóra keretei közt mesélik nekik, hogy húúú micsoda csodákat tett xy... persze könnyebb ezt elhitetni valakivel, mint az evolúciót meg minden tudományos dolgot ami bonyolult. aztán kész a vallásos ember. (most lehet jönni azzal h a vallás nem erről szól, de hát meg kell alapozni valamivel a dolgokat, és erre tökéletes a hittanóra meg ha gyerekkorban kezdik...) a mi családunk nem vallásos, ők is csak tipikus megszokásból csinálnak ilyeneket, ahogy Errtu is írta. megkereszteltek... de minek?? megszokásból... én undorodom ettől az egésztől... baromira nem az ember választja magának (legtöbbször), ha vallásos akar lenni, hanem a felmenői. mert az ő felmenői is neki választották... értelme nincs az egésznek...

aztán akkor még nem beszéltünk a térítőkről meg a többi egyházról, akik persze mind mind nekünk akarnak jót és a mi javunkat szolgálják.. hát persze...
Előzmény: Párna (66) 0 VÁLASZ
Párna 2009. 07. 11. 16:09 | #67
De furcsa ha külső szemlélőként nézi az ember. De ha ő már abban a hitben nő fel, hogy van Isten és eljár hetente templomba neki nem lesz az. Ha pedig nem akarja és 10 évesen azt mondja majd nekem h ő zsidó akar lenni hát akkor legyen az. Ez is szülő függő. Én speciál nem leszek az aki a sport ember gyerekére ráerőlteti a varrást. Mert most kiemelted azt a mondjuk hogy 40%ot aki így cselekszik és értem hogy felháborít a dolog mert én is dühös lettem volna ha mondjuk olyan faktot jelöltetnek be velem amit utálok. Szóval a lényeg hogy később mikor már be nő a feje lágya xD akkor dönthet ő is.
Előzmény: Erunder (60) 0 VÁLASZ
Párna 2009. 07. 11. 16:05 | #66
Hát pedig hidd el nem vagyok divat megszállott :D A lényeg végülis hogy nem szeretetted, de megtapasztaltad és később változtattál rajta. És persze a szülők. Lehet anyud csak egy irányt akart neked mutatni hogy van ilyen is, próbáld ki, lehet azért rángatott akkor mret tudta hogy a durcis korszakodban vagy :D:D Sosem tudni, mindenből tanul az ember.
Előzmény: Purple (61) 0 VÁLASZ
Errtu
Errtu 2009. 07. 11. 14:39 | #65
Azért a hitet, meg a nyelvet egy kalap alá venni...
Az anyanyelv egy kissé más dolog, mint a hit. A nyelvre szükség van, és ott nem válogat az ember. Bele születsz egy közösségbe, ahogy vannak szabályok, előírások, törvények, stb. Ezekhez ha tetszik, ha nem igazodnod kell. Ilyen az is például, hogy az adott közösségnek -jelen esetben országnak- mi a hivatalos nyelve. Ettől nem térhetsz el.
A hit nem ilyen. Az inkább olyan, mint a munkád. Majd te eldöntöd amikor itt az ideje, hogy mit szeretnél dolgozni. Minek tanulsz tovább.
Keresztelés. Én mást sem hallok a környezetemben, hogy azért keresztelnek meg egy gyereket mert az a SZOKÁS! Nem azért, mert hívők, semmi ilyesmi nincs benne, csak az, hogy szokás! Mint egy szükséges rossz. Kérdem én: valóban szükség van erre? Lényegében ráerőszakolni valamit valakire, aki ráadásul még tiltakozni se tud ellene? Létezik olyasmi, hogy szabad vallásgyakorlás. Hát ezzel már eleve elvan baszva a dolog. Persze nem vagy köteles később hinni, ha nem akarsz, vagy más vallást is választhatsz, de azért már eleve egy ilyen nem túl burkolt irányt megszabni...
Mellesleg a legszemetebb dolog egy gyerekre -akár milyen módon- egy ilyen dolgot ráerőszakolni, vagy ilyen téren befolyásolni. Elrángatni templomba, ájtatoskodni vele, stb. Aztán amikor felnőve a gyerek rájön, hogy neki ez nem felel meg, nem hisz, vagy uram isten másban akar hinni, akkor jönnek általában a családon belüli veszekedések, kitagadások, sértődések, stb. Persze mondhatod, hogy te nem ilyen vagy, és elhiszem, de rengeteg olyan család van akinél ebből hatalmas gondok voltak.
Előzmény: cskaroly (64) 0 VÁLASZ
cskaroly 2009. 07. 11. 14:05 | #64
Elég gyakran hallom én is azt, amit írsz, hogy "majd később eldönti". Ezzel csak az a baj, hogy ez nem olyan, hogy van-e kedve mondjuk sakk fakultációra járni, vagy nincs. Sokkal jobban hasonlít arra, mintha azt mondanád, hogy majd ha nagyobb lesz eldönti melyik legyen az anyanyelve. Ugye, hogy nem mindegy?
Egyébként engem 2 hetes koromban kereszteltek, és 36 évesen elsőáldoztam, bérmálkoztam. A saját döntésem, örülök neki. De soha az életben nem leszek olyan, mintha ezt gyerekkorom óta megkaphattam volna, és ez egy kicsit bánt. Nem bánom a múltamat, volt benne vargabetű rendesen, de azért mégis hiányzik belőle valami. Vagyis nem valami, hanem konkrétan tudom mi.
Egyébként a kereszténység nem csak azt jelenti, hogy te jársz-e templomba, stb. Inkább neveltetés, életmód, hit. Én nem akarom másoktól, még az ateistáktól sem megvonni a jogot attól, hogy életüket teljesnek éljék meg, viszont tény, hogy ahogy a gyerekeimet nevelem, az meghatározza az életüket. Ettől vagyok én az apjuk. Nem kordában tartom őket, meg predesztinálom, hanem nevelem. Nagy különbség.
Előzmény: Erunder (60) 0 VÁLASZ
sien 2009. 07. 11. 12:32 | #63
ha van isten, akkor ez itt az ördög az biztos. ha meg nincs, akkor ez egy ló után kötendő rohadt nyomorék, már ha elbírja húzni egy ló. én nagyon rosszul viselem a gyermekekkel történő gaztetteket, és amit itt csinálnak az egyik legundorítóbbak, legkárosabbak egyike.
Előzmény: kukulkan (36) 0 VÁLASZ
joovan 2009. 07. 11. 10:36 | #62
meg akkor, ha a gyereknek később lesz magához való esze, akkor úgyis rájön, hogy mi az ami érdekli, meg mi az amiben hisz. Hiába a hittan óra meg az istentisztelet, ha mondjuk 13 éves korodban egy hirtelen balesetben elveszítesz valakit, aki nagyon jó ember volt és nagyon közel állt hozzád... akkor mindenki elgondolkodna, hogy ha van isten, akkor kinek is volt jó az, hogy meghalt, aki a légynek sem ártott.
Előzmény: Erunder (60) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2009. 07. 11. 10:33 | #61
miért kéne hinnie? hit és meggyőződés/életszemlélet között óriási a különbség.... divat ezt mondani, hogy mindenki hisz valamiben.. a HIT az vallásos szemlélet. a többi meg felfogás. ennyi. én matricák nélkül is mehettem kirándulni :D tipikus, odaédesgetik őket matricákkal meg minden hülyeséggel, mert a vallás az jó, "éérteem"? :D persze, mert magától senki nem maradt volna ott. :D én is jártam agymosásra (hittan) mi is kaptunk képecskéket. bár én már akkor is rühelltem, és anyukám ordítva vitt a templomba vasárnap reggelenként. mármint én ordítottam hogy utálom :DD Erundernek meg igaza van :D engem zongorázni is járatott anyukám, de azt is utáltam. majd mikor döntés elé érkeztem, infós gimibe iratkoztam be és biológia fakultációt választottam. mert ez érdekel. és jól érzem magam, hogy ebből érettségiztem, és ez az érdeklődési köröm.
Előzmény: Párna (59) 0 VÁLASZ
Erunder
Erunder 2009. 07. 11. 10:11 | #60
De nem dönthetne ő később, hogy miben szeretne hinni? Azzal hogy te beíratod a hitten órára és elviszed a templomba valamilyen szinten meghatározod neki hogy miben higgyen. Ezt nem találod furcsának? Nem furcsa az, hogy az ő akaratát semmibe veszed?
Ez ugyan olyan mint amikor a szülők eldöntik hogy milyen fakultációra járjon a gyerek. Azzal meg is határozzák a jövőjét. Mert pl ha sakkra íratják be, akkor egy kis vézna okos gyerek lesz, aki szociálisan hátrányos helyzetbe kerül. Így lehetett szépen megfogalmazni, hogy minden nap hülyére verik, és elveszik az uzsi pénzét azok a gyerekek, akiket a szülei focizni írattak be. :D
Hinni fog ő is valamiben, de lehet, hogy a buddhizmusban, de az is lehet hogy ateista lesz aki a tudományban hisz. Egyikben sincs semmi rossz. De az hogy te mondom meg neki, hogy te kisfiam igen is keresztény leszel, az nem túl szép dolog.
Előzmény: Párna (59) 0 VÁLASZ
Párna 2009. 07. 11. 08:53 | #59
Én is jártam templomba míg általános suliba jártam. Senkise rángatott sehova. A vallásomhoz hűen heti 1x misére kellett menni, ott kaptam ostyát, a paptól pedig a mise után egy matricát, amit beraktál egy kis gyűjtőfüzetbe és ha megvolt nagyjából az összes elmehettél kirándulni. Volt aki ezért ment, azokat csak sajnálni tudom mert az ő értékrendjük nem fejlődött. Már én se járok, nem imádkozok, semmi. Ennek ellenére ha majd gyerekem születik beíratom hittan órára és eljárok majd vele a templomba. Miért miért? Mert mindenkinek hinni kell valamiben.
Előzmény: Purple (39) 0 VÁLASZ
cskaroly 2009. 07. 11. 07:25 | #58
Én gyakorló hívő keresztény vagyok, de a véleményem az, hogy ha ezek itt kereszténynek, akkor én inkább állok be bantu törzsfőnöknek esőtáncot járni. Nem állítom, hogy nem gondolják magukról azt, hogy azok. Csak annyit, hogy a dolgaiknak közük nincs Jézus tanításaihoz, sokkal inkább a stabil nagyösszegű bevételhez.

A neozsidóról, és a mindenféle "keresztény" szektákról meg annyit, hogy a XIX.század végén és a XX.elején elég sok kikeresztelkedett zsidó ember lépett be és alakított ilyeneket: tömegjelenség volt. Ettől még nem lettek más emberek, meg is látszik abból, ahogy a kereszténységhez hozzáálltak. Vannak, régebbi gyülekezetek is, mert régebben is voltak olyanok, akik felhatalmazva érezték magukat arra, hogy megmondják a tutit.

Engem személy szerint elszomorít az ilyen szintű butaság, hogy értékes gondolatokat ilyen szintre degradálnak, meg hogy mindezt a kereszténység nevében teszik. Szerintem ezek agyament emberek, sokkal inkább sajnálom őket, mint haragszom rájuk.

Még mielőtt megkapom az arcomba: az inkvizíció és a hasonlók sem keresztényi cselekedetek, akkor sem, ha a Vatikánból indult (részben), az is az akkori brutális politikai harcok következménye. Nem összekeverendő Jézus tanítása, a hit, a vallás, az egyház és a politika.

Na sokat írtam, leszakad a kezem, szóval vidi vasi német sancival nagyívben kerülendő :)
Előzmény: kukulkan (54) 0 VÁLASZ
Ildi 2009. 07. 10. 20:49 | #57
"boldogok a sajtkészítők!" :)
Előzmény: gergeli. (56) 0 VÁLASZ
gergeli. 2009. 07. 10. 19:02 | #56
"boldogok a heringek,mert övék lesz a föld"
Maccoyi
Maccoyi 2009. 07. 10. 18:36 | #55
Na az még betyár lenne. :DDD
Előzmény: Purple (5) 0 VÁLASZ
kukulkan
kukulkan 2009. 07. 10. 17:30 | #54
Neozsidó... hah... Elárulom neked, hogy Hagin a pünkösdizmus nevű _keresztény_ mozgalom "jeles" képviselője volt.
Előzmény: Kurszan (49) 0 VÁLASZ
lokko 2009. 07. 10. 17:00 | #53
98 tájékán Német Sanya is próbálkozott ilyesmivel a Hitgyüliben valami homályos bibliai utalásból kiindulva (és persze a videóban látott gurut utánozva), nevető kenetnek hívta a dolgot ... aztán valahogy eltűnt a nevető kenet ...
Sanyában pont az a durva, ha ő túlment egy bizonyos ponton, akkor nem azt csinálta mint egy normál tömeghipnotizör, hogy túlzásba viszi a hülyeséget, hanem meglepő módon visszafogta magát
Sztumi 2009. 07. 10. 16:59 | #52
Ezek vajon milyen szeren vannak?:D
Ugye ez egy zártosztályos kezelés, és nem engedik őket emberek közé.
TeamCo. 2009. 07. 10. 16:20 | #51
Benne van a lábukban a boogie
Zorro 2009. 07. 10. 16:06 | #50
Magyarázd el légyszi, hogy ennek a mondatnak mi az értelme?
Előzmény: Kurszan (49) 0 VÁLASZ
Kurszan 2009. 07. 10. 15:45 | #49
Tipikus Hit gyülés neozsidó tömeghülyités.
izébigyó 2009. 07. 10. 14:36 | #48
Te is régen láttál már magyar tévécsatornát! :D
"Hit tv" nincs. Hír TV van, meg ATV. Ez utóbbin megy a hitgyülis hülyítés...
Előzmény: MiniMe (47) 0 VÁLASZ
MiniMe 2009. 07. 10. 13:33 | #47
azert mar bocsanat de ilyen magyarosrszagon is van.
csak annyit mondok hit tv.
talan nem ennyire huzos de mindig kiraz a hideg ha latom.
joovan 2009. 07. 10. 13:14 | #46
Ja Amerikában nincs annyi gondjuk az embereknek, jobban ráérnek az arra szakosodottak hülyíteni őket.
Előzmény: wtf (44) 0 VÁLASZ
Zorro 2009. 07. 10. 13:11 | #45
Na mondjuk nem is várok sokat tőlük, mikor a kocsi használati utasításába bele kell írni, hogy vezetés közben fogni kell a kormányt, meg ahol azért beperelnek valakit mert elsózta a hamburgert :P :D
wtf 2009. 07. 10. 13:06 | #44
+ teljesen más az emberek mentalitása, viselkedése, mint itthon. Nem mintha Magyarországon ne rohangálna sok agyhalott, de ott sokkal jobban rávehetők az ilyenre...
Előzmény: Zorro (43) 0 VÁLASZ
Zorro 2009. 07. 10. 13:04 | #43
Na jó, de amerikában megagiga templomokat töltenek meg ilyen elmebetegekkel.
Előzmény: wtf (41) 0 VÁLASZ
wtf 2009. 07. 10. 13:04 | #42
Egy haszna volt a tábornak, Harry Pottert halálraítélte benne zsírfóka asszonyság! :D
Előzmény: kukulkan (36) 0 VÁLASZ
wtf 2009. 07. 10. 13:02 | #41
Egyik hitgyülis videóban sem volt ekkora tömeghisztéria, ott 1-2 beépített ember eljátssza a kis műsorát, aztán annyi.
Előzmény: Zorro (40) 0 VÁLASZ
Zorro 2009. 07. 10. 12:59 | #40
Na látod, akkor miért mondod, hogy nincs? Csak itt nem filmezik le az összeset.

S mily érdekes ilyet egy vidám vasárnapban sem látsz?
Előzmény: wtf (38) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2009. 07. 10. 12:58 | #39
ohh igen a jövő generációja :)) számomra az is agymosás, mikor a gyerekeket csak "simán" elrángatják a templomba meg ilyenekre... miért?? ez legalább olyan, mintha politikai szarral tömnék a fejüket. majd ha felnő eldönti mivel akarja magát agyilag korlátozni....
Előzmény: kukulkan (36) 0 VÁLASZ
wtf 2009. 07. 10. 12:57 | #38
Előzmény: Zorro (37) 0 VÁLASZ
Zorro 2009. 07. 10. 12:55 | #37
Van neki ilyen mókás kacagásos is. Valaki be is posztolt ilyet régebben.
Előzmény: wtf (35) 0 VÁLASZ
kukulkan
kukulkan 2009. 07. 10. 12:54 | #36
Ennél sokkal durvább, mikor szerencsétlen gyerekekkel csinálják ugyanezt:

http://www.youtube.com/watch?v=LACyLTsH4ac
wtf 2009. 07. 10. 12:53 | #35
De az nem ilyen mókás kacagásos, legalábbis ami videókat láttam róla, ezért írtam, hogy kicsit még bele kéne húznia Németh Sanyikának.
Előzmény: Erunder (34) 0 VÁLASZ
Erunder
Erunder 2009. 07. 10. 12:52 | #34
Tévedsz. Van M.O.-n is ilyen.
Vidám vasárnap. Fizetsz, megint fizetsz (sokat), akkor ők elgondolkoznak, felmérik hogy milyen anyagi körülmények közt élsz, mennyire vagy befolyásos, és ha úgy vélik hasznos vagy a számukra , akkor megengedik hogy higgyél abba amit mondanak és eljárj az extázis bulikra.
Előzmény: wtf (29) 0 VÁLASZ
Zorro 2009. 07. 10. 12:52 | #33
az ilyeneknek még azt sem tudod bebizonyítani, hogy mekkora idióta. Mintha hipnotizálva lennének :P
Purple
Purple 2009. 07. 10. 12:50 | #32
nekem az is bőven megtenné :D el tudnék vele beszélgetni.....
Előzmény: wtf (29) 0 VÁLASZ
Zorro 2009. 07. 10. 12:50 | #31
Ok, támogatom :D

Azért volt itt olyan poszt is, ahol a Német Sanyika nyomta, bár nem ennyire nagyban. Mondjuk az is igaz, hogy ezt összevágták, azt meg nem.
joovan 2009. 07. 10. 12:49 | #30
Benne vagyok :D:D
Előzmény: Purple (28) 0 VÁLASZ
wtf 2009. 07. 10. 12:48 | #29
Itthon szerintem nincs ilyen jó móka... kicsit még bele kéne húznia Németh Sanyikának.
Előzmény: Purple (28) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2009. 07. 10. 12:47 | #28
na akkor alapítsunk egy izés csoportot, menjünk el egy ilyenre és röhögjük ki/rúgjuk gyomron/maradjunk állva *a megfelelőt kérem húzza alá *

:D
Hajni 2009. 07. 10. 12:44 | #27
Elképesztő, felnőtt emberek hogy képesek úgy viselkedni, mint egy csoport hiperaktív óvodás bolondgomba szedés után!
joovan 2009. 07. 10. 12:41 | #26
Fúúú de szívesen beépülnék azok közé a hanyattesős színészek közé, aztán mikor előttem hadonászna jól gyomorba rúgnám >:D
kukulkan
kukulkan 2009. 07. 10. 12:39 | #25
Még jó, hogy Hagin Papa már évekkel ezelőtt megtért a képzeletbeli istenéhez, és többé már nem hülyíti az agymosott hívőket a vallásos hipnózisaival, bár követője sajnos akad bőven...
Zorro 2009. 07. 10. 12:39 | #24
Fogyatékosok gyülekezete :D
Erunder
Erunder 2009. 07. 10. 12:39 | #23
Meglesnék egy ilyen tagot hogy mit reagálna ha reflexből kapna egyet visszakézből. :D
De tényleg mit csinálna ha csak simán állva maradnék és megszólalnék, hogy banyek nálam nem müxik. :D
Ja és a sátánista elmélet még mindig áll.
Előzmény: bungle (19) 0 VÁLASZ
joovan 2009. 07. 10. 12:39 | #22
a videóban leselejtezett kaszkadőrök fetrengenek? Tiszta vicc... :D
Ha valaki ilyet tudna, akkor az menne a K1 kupáért Tokyoba, meg a NWA övekért.
Nevetséges :)
Előzmény: bungle (19) 0 VÁLASZ
Zorro 2009. 07. 10. 12:38 | #21
Szerintem ezt minden tejtermékkészítőre érti :D
Előzmény: fokhagyma (16) 0 VÁLASZ
Borzth 2009. 07. 10. 12:37 | #20
Nekem erről ez a kép jut eszembe :)

http://img117.imageshack.us/img117/984/biblewarning5hl.jpg
bungle
bungle 2009. 07. 10. 12:34 | #19
Let the bodies hit the floor
http://www.funpic.hu/hu.picview.php?id=31312
joovan 2009. 07. 10. 12:22 | #18
azért kell az ilyen post is, ettől olyan színes az izé :D
Előzmény: Errtu (17) 0 VÁLASZ
Errtu
Errtu 2009. 07. 10. 12:21 | #17
nem boldogok az IZÉ-lők...

... mert ilyen postot kaptak :(
Előzmény: fokhagyma (16) 0 VÁLASZ
fokhagyma 2009. 07. 10. 12:19 | #16
boldogok a sajtkészítők
majd most 2009. 07. 10. 12:17 | #15
szerintem minden szertartas hujen nez ki (beszelunk itt vallasrol) ahogy a kis csuhas gay porontyok hujitik a nepet, borral, ostyaval, egy kis enek, egy kis pletyka, egy kis perselypenz es maris elvesztegettel az eletedbol egy ertekes orat vasarnap.
Ezek ellenben itt nem hujen neznek ki, hanem patologiai esetek, szanalmas
Előzmény: Erunder (11) 0 VÁLASZ
1nessa 2009. 07. 10. 12:16 | #14
sztem is a szajszag...:D csinalhatnanak egy jo fogkrem reklamot...
Előzmény: joovan (13) 0 VÁLASZ
joovan 2009. 07. 10. 12:15 | #13
Ez a fasz jedi-nek képzeli magát? Bár lehet tényleg a szájszag teszi :D
izébigyó 2009. 07. 10. 12:14 | #12
Egyik röhögése tisztára Joker! :D
Ennek az elején van ilyen: http://www.youtube.com/watch?v=QehZjjwb7-I
Előzmény: Erunder (11) 0 VÁLASZ
Erunder
Erunder 2009. 07. 10. 12:11 | #11
Ez szerintem inkább egy sátánista szektának az egyik bulijához hasonló.
De tényleg ahogy a fószer röhög, az valami horrorfilmbe illő, ahol az antikrisztus testet öltött és behülyítette az embereket a kis kamu vallásával, és ő meg a képükbe röhög.
Ja és számomra elképesztő, hogy egyes embereke képesek olyan extázisba esni, hogy még az agyukat is elvesztik tőle, de nem csak az extázis idejére hanem még utána is.
De most komolyan, ezek nem fogják fel, hogy mit is csinálnak, meg, hogy az egész mennyire hülyén néz ki?
Errtu
Errtu 2009. 07. 10. 12:03 | #10
De legalább belehalna a szent révületbe! De nem... :(
|-=O=-| 2009. 07. 10. 12:03 | #9
1:23-nál csávó milyen denszet lenyom! :D
"Travolta elmehet a picsába!" :DDD
1nessa 2009. 07. 10. 12:03 | #8
nem nagyon vagom h ebben mi a lenyeg..
majd most 2009. 07. 10. 12:01 | #7
ezek urvacsoran biztos LSD belyeget osztanak, a fene...., azert meg nem fogok hinni.
deeprecen 2009. 07. 10. 12:00 | #6
Vazz..én meg veszem itt pénzért a nevetést..:P
Purple
Purple 2009. 07. 10. 12:00 | #5
lehet el kéne menned pár ilyenre, akkor belejönnél :DD
Előzmény: Maccoyi (3) 0 VÁLASZ
Wicked 2009. 07. 10. 12:00 | #4
Na ez az igazi vidám vasárnap! :DDD
Maccoyi
Maccoyi 2009. 07. 10. 12:00 | #3
Ebbe belenéztem tegnap, de nem voltam olyan lelkiállapotban, hogy beküldjem. :DDD
Purple
Purple 2009. 07. 10. 11:58 | #2
de ez persze csak a nagyon szélsőséges kivétel, mi??.... :DD (csak kár hogy egyre több van, és ezek csak a filmre vettek :D)
Schwed 2009. 07. 10. 11:56 | #1
Nah ilyen ha valakinek igazán büdös a szája!