Hirdetés
. Hirdetés

Válik a Sony és az Ericsson?

|

A tegnapi hírek megerősítik a régi pletykát, miszerint elválhatnak a Sony és az Ericsson útjai. Egyelőre kiszámíthatatlan, mi történne a Sony Ericsson márkával.

Hirdetés

A német Manager Magazin hamarosan megjelenő kiadása szerint az Ericsson komolyan fontolgatja, hogy kilép a vegyesvállalatból. Ezzel egyidőben Howard Stringer, a Sony vezérigazgatója, a Die Weltnek adott interjújában elégedetlenül nyilatkozott a Sony Ericsson pénzügyi teljesítményéről. Stringer megjegyezte, hogy az elmúlt pár év nem éppen a legjobb időszaka a vegyesvállaltnak, de hozzátette: sosem könnyű egy partner kivásárlása. A japán vállalat vezetője elmondta, hogy szeretnék helryeállítani a gyümölcsöző kapcsolatot az Ericssonnnal; ha ez nem sikerül, akkor saját megoldást kell keresniük.

A Sony tehát hajlik az Ericsson kivásárlására, de kérdéses, hogy a gazdasági válság közepette hogyan, honnan tudná előteremteni a megfelelő forrásokat. A Sony Ericsson közben egyre lejjebb csúszik a gyártók világranglistáján, mostanára már csak a negyedik helyen szerepel - még a Motorola is megelőzte. Sokan azzal indokolják a hanyatlást, hogy a vállalat mostanában semmilyen áttörő újdonsággal nem tudott szolgálni, mint amilyen például annak idején a K750-W800 páros volt.

Egyébként valószínű, hogy a felhasználók csak jól járnának a szétválással, hiszen jól ismerjük a japánban Sony Ericsson néven árusított telefonok tudását - ezek a készülékek ínyencségnek számítanak az öreg kontinensen árusított modellekhez képest. Ettől függetlenül nagy kérdés, hogy az esetleges felvásárlás után hogyan alakul majd a Sony Ericsson márka további sorsa, illetve milyen újításokat szeretne a Sony bevezetni. Amíg nincs a szétválásról hivatalos megerősítés, maradnak a találgatások.

Forrás: nonstop MOBIL


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.