Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
peloponészosz 2010. 11. 30. 20:22 | #48
Én úgy gondolom, hogy sok ember óriási fogalomzavarban van! A verés és egy tasli vagy egy pofon nem ugyanaz. Csak az tudja mi a verés aki már kapott. Aki nem annak már a pofon is annak számít holott nem az. Egy gyereket megverni aljas dolog. Visszaélés az erőfölénnyel. Ha egy gyereket jól nevelünk kellően figyelünk rá, következetesek vagyunk vele szemben akkor annak a gyereknek elég lesz ha csak csúnyán nézünk rá vagy megszorítjuk a kezét. De ugorjunk néhány évet. A mi édes kis szófogadó kisfiunk kislányunk elkerül óvodába, ahol ha szerencséje van barátokat talál és él mint marci hevesen. Ez ritka. Ha nincs szerencséje kiközösíthetik ha túl jó, vagy rosszabb esetben meg is verhetik. Lelkileg is érzelmileg is terrorizálhatják. Most vagy ő lesz a folyamatosan elnyomott, vagy úgy kezd viselkedni mint a többiek hogy a csoport tagja lehessen. Mi egy jó gyereket neveltünk akit a saját csoporttársai fognak elrontani. A gyerekek a közösségből nem csak a bacikat hanem a viselkedésnormákat is hazahordják. Visszafeleselnek csúnyán beszélnek, holott itthon ezt sohasem látták senkitől. Akkor végül is nem mi rontottuk el a gyereket. És ez már csak rosszabb lesz ha nem teszünk semmit. Már mit sem ér az összehúzott szemöldök, meg a megemelt hang. Kérdezem ilyenkor se kell egy nyakleves? Nem kell hogy leszakadjon a gyerek feje. Csak tudja, hogy ki az erősebb. Kíváncsi lennék, ha a gyerek az anyjától kapott volna egy valószínűleg nagyobb pofont. Nem gondolta volna e meg kétszer, hogy kezet mer e rá emelni. Én anyukámtól több nyaklevest is kaptam mégse féltem tőle úgy mint apukámtól aki sohase ütött meg. Csak egyszer szorította meg erősen a kezem, és már akkor tudtam ha tőle kapnék nyaklevest az az anyáénak a négyszerese lenne. Ez nem megfélemlítés, csak egy következmény. Lelki terror ha a gyereknek azt mondjuk, hogy ha megcsinálod megverlek? Akkor az is lelki terror, hogy aki embert öl bűncselekményt követ el és börtönbe zárják? Vagy bizonyos országokban halálbüntetést kap? Ezek elrettentések, hogy ne öljenek. A veréssel való fenyegetőzés csak elrettentés. Ebbe még senki nem rokkant bele. Ha pedig már az sem elég, egy pofon, vagy egy tasli még nem bűn.
Előzmény: Lisa (47) +2 VÁLASZ
Lisa 2009. 03. 15. 15:03 | #47
Szájba verném ezt a gyereket.
yushuf 2009. 03. 14. 21:27 | #46
egy gyereket nem a sajátomat meg pláne nem, de ezt az elkényeztetett genyó kis idegbeteg csíragépet simán
Előzmény: Erunder (44) 0 VÁLASZ
eol 2009. 03. 14. 11:36 | #45
Na ha eddig hülye is volt Amerika, ha ez így folyik mindenkinek azt ajánlom úgy 20 év múlva a közelébe se menjen. Egy jó magas elektromos kerítéssel körbezárni az egész országot, nehogy véletlenül kiszökjenek a normális emberek közé.
Előzmény: sanchez (42) 0 VÁLASZ
Erunder
Erunder 2009. 03. 14. 11:27 | #44
Te tényleg képes lennél megütni egy gyereket? Pláne a sajátodat?
Előzmény: yushuf (43) 0 VÁLASZ
yushuf 2009. 03. 14. 11:13 | #43
akkor átviszem egy hétvégi kirándulásra Mexicóba az adok az arcának :O)))))))))
Előzmény: sanchez (42) 0 VÁLASZ
sanchez 2009. 03. 14. 07:58 | #42
Látom sokaknak 1 jó nagy pofon tünik a legmegfelelőbb megoldásnak ebben a helyzetben,amiben van valami,csak az felejtődik el hogy ez amarika!!!Az idióta hülye amerika.Ott,ha 1 másik szülő meg tudja hogy te csak rosszul néztél a gyerekre, esteleg meg merted ütni.FELJELENT a rendőrségen és télleg el is visznek.Teljesen mindegy hogy esetleg meg sem történt.Mint ahogy a Született Feleségekben volt a gyerek csak kitalálta hogy megverte az anya máris ott voltak nála.Nyílvános helyen,utcán nem lehet még csak csúnyán se beszélni a gyerekkel,mert a többi szülő néz hülyének,vagy le is fognak.Saját szememmel láttam és nem értettem a bevásárló központban ordított a gyerek minden és az anyja nem csinált semmit pedig 1értelműen zavarta.
joceszko 2009. 03. 14. 06:45 | #41
Chuck Norrisos pörgőrugás a kisgömböcnek.Ezek a mai fiatalok :)
Vorsika 2009. 03. 14. 04:17 | #40
Látom pár embernek az jutott eszébe,hogy ha az ő gyereke lenne,veréssel "megnevelné". Hát...én soha nem tudnám megütni a gyerekemet. De az is biztos hogy nem hagynám idáig fajulni a dolgot.
Engem soha nem ütöttek meg a szüleim,pedig voltak nekem is olyan dolgaim,amiért megérdemeltem volna. De mégis normális embert neveltek belőlem...verés nélkül. És ezért nagyon tisztelem őket,mert jó példát mutattak. Minden szempontból...nálunk soha nem voltak balhék. A legtöbb ember az otthon látott példa alapján éli az életét - neveli a gyerekeit,és szerencsésnek érzem magam,hogy én úgy nőhettem fel,hogy soha nem emeltek rám kezet,és én sem fogok a gyerekemre.
Bár lehet hogy ezen a gyereken már tényleg csak egy pofon segítene,viszont ehhez,hogy ilyen legyen,sok mindennek kellett történnie..
+1 VÁLASZ
Békatallér 2009. 03. 14. 00:50 | #39
XD. Elegendő, és maradandó nyomot hagy:D... Azt hiszem, ha egy perccel több lenne akkor könyörögne, hogy legyen eltiltva a ZENE hallgatástólXD. És leül elolvasni egy könyvet, akarom mondani egy ZENÉTXD...
Előzmény: nyehőce (33) 0 VÁLASZ
bigyminyő 2009. 03. 13. 23:54 | #38
Azt mondják veréssel nem lehet gyereket nevelni.Itt egy végső stádiumot látunk,ami sorozatos szülői hibák eredménye.Nem szabad idáig eljutni,mindig meg kell beszélni a gyerekkel,hogy mi a probléma.Persze ez nagyon fárasztó dolog,többször elmondani neki ugyanazt.De ha érzi,hogy következetes a szülő,szereti őt,akkor eredményes.
brandboy 2009. 03. 13. 23:49 | #37
Ez a srác tökéletes tükörképe az idióta anyjának. Egyébként helyenként egész jól érvel a saját igaza mellett.
Erunder leírta, hogy miért ilyen "dühös".
Yoda mester is megmondta a tutit:
A félelem dühhöz vezet, a düh gyűlölethez vezet, a gyűlölet szenvedéshez vezet."
Erunder
Erunder 2009. 03. 13. 23:34 | #36
Az én véleményem szerint egy ember sem tudja semmivel sem azt úgymond kiérdemelni h fizikailag v lelkileg bántalmazzák, végképp nem egy gyerek. Egy gyerekkel értelmesen kell beszélni, és nevelni is következetesen kell a kezdetektől fogva. Ha a kezdetektől normálisan van nevelve akkor egyáltalán nincs szükség a konfliktus kezelésre, ugyanis ha elő is fordulna vmilyen probléma az megoldható egy sima beszélgetéssel. Viszont ha a nevelés el van cseszve, mint a videóban szereplő gyereknél ott már pszichológusra van szükség (nem dr Phil-re, egy igazi praktizáló pszichológusra aki nyugodt körülmények közt rendel és nem kamerázza a gyereket közben).
Az erőszak erőszakot szül. Azzal ha megütöd a gyermeket csak gyűlöletet ébresztesz benne magad iránt. Mert lehet h te úgy gondolod és érzed h jogosan bűntetted meg, de a gyermek ha még azt is mondja h "igen megérdemeltem" (amit sohase fogsz hallani egy gyerektől se, hacsak nem félelemből mondja) nem úgy gondolja és a büntetés (azaz a fizika fájdalom érzetét) fogja csak fel. Megmagyarázhatod neki h ez most miért volt beszélhetsz vele h mért verted meg de ugyan úgy haragudni fog rád és frusztrált lesz amiért fájdalmat okoztál neki.
drgore 2009. 03. 13. 22:47 | #35
Az erőszak pedig igenis helyes és hatásos, csak meg kell tanulni hogy hol és mikor kell alkalmazni mivel nem jelent mindenre megoldást. Megfelelő mértékben, megfelelő helyen és időben nincs más ami jobb megoldás lenne, úgyhogy igenis szükség van rá.
Előzmény: focuskoma (32) 0 VÁLASZ
drgore 2009. 03. 13. 22:41 | #34
Azért nevelő célzattal nem árt 1-2 pofon, persze nem arról beszélek hogy véresre kell verni a gyereket. Én is kaptam nem egyszer és így felnőtt fejjel vissza gondollva igenis megérdemeltem. Arról pedig hogy egy gyerek ilyen szinten elpofátlanodik csak és kizárólag a szülei tehetnek. Amikor valaki kezet emel a saját szüleire megérdemli hogy véresre verjék, eltörjék kezét-lábát és amikor a korházban fekszik nyakig gipszben akkor talán elgondolkozik azon hogy miért kapta.
Előzmény: focuskoma (32) 0 VÁLASZ
nyehőce 2009. 03. 13. 22:30 | #33
Na jó, tényleg, az már túl durva. Akkor csak 2 és fél órát, jó? :D
Előzmény: Békatallér (31) 0 VÁLASZ
focuskoma
focuskoma 2009. 03. 13. 22:20 | #32
Akik poénból írták, hogy egy nagy sallert kéne neki leosztani oké. De akik komolyan gondolták és így elnézve a kommenteket a többség azonnal erőszakhoz folyamodna, azok szégyellhetik magukat. Engem nagyon sokszor megvertek szüleim, és mélyen elszomorít, hogy a mai világba is sokan ütnék meg a gyereküket. :(:(:(:(:( Lehet a pillanatnyi problémára jó az erőszak, de nem megoldás. Ha egyszer majd lesz gyerekem, biztos nem fogom megütni. Vagyok olyan intelligens, hogy találjak megoldást a problémákra. Csal a buta és tehetetlen ember folyamodik erőszakhoz.
Békatallér 2009. 03. 13. 19:39 | #31
Nyehőce ekkora bűnt senki nem követhet el:D! Bár tudom, hogy a ZENE sok mindenre megoldás:D... Nem teljes idegroncsot akarunk csinálni belőle:D, nem azt akarjuk, hogy Zolofton meg a kis társain éljen haláláig:D...

Amúgy szerintem nem mindenki állítaná a falhoz azonnal a gyereket, meg nem mindenki gondolt az agyonverésére (tisztelet a kivételnek;D). Szerintem a legtöbben -így jómagam is- azon háborodtunk fel, hogy a gyerek megütötte az anyját. Ezért csördítenénk le egyet a kis pirospozsgás pofikáját még pirosabbá téve. Kinek mi elég ahhoz, hogy megtartsa a határokat. Sajnos neki lehet, hogy dr. Phil meg egy tucat agykurkász segítsége sem lenne elég. Ilyenkor egy csattanó megoldás lehet, abból a legtöbb ember ért. Ugyanakkor nem fogja soha megérteni azt a fájdalmat, amit az anyja élt át amikor megütötte őt, valamint soha nem érzi azt a kudarcot, amit az anyja érezhet, mert ilyen a gyereke. Nem tudom hogy milyen lehet ez az egész, csak tippelni tudok, próbálom kitalálni mit érezhetnek. Bár igaz a mondás, hogy ki mint vet, úgy arat. Itt is érvényes lehet, hogy a szülők toligáltak el sokdolgot, először is gondolom, hogy a nevelésben a TV nevű bébicsősz vállalta a legnagyobb részt, meg még a többi. Ezekkel szerintem könyveket lehetne megtölteni.
Előzmény: nyehőce (27) 0 VÁLASZ
izébigyó 2009. 03. 13. 17:59 | #29
Valamiért ez a német gyerek jutott róla eszembe: http://www.ize.hu/comments.php?post_id=3033
zozifater 2009. 03. 13. 17:44 | #28
Gyűlölöm az ilyen kis férgeket. Ökölbe szorul a kezem és csak ütnék. Szerintem is meg lehetett volna előzni az iylen helyzetet egy korai stádiumban lenyomott pofonnal, vagy egy pohár vízzel. Ha lesz gyerekem, az első nagyobb hisztinél benyomom a zuhany alá aztán mehet a hideg víz... Nem követem el azokat a hibákat, amit már annyiszor láttam.
nyehőce 2009. 03. 13. 17:36 | #27
Megérdemelne vagy 3 órányi MC Mariska hallgatást.
miertne 2009. 03. 13. 17:31 | #26
Ket nagy istenes pofon, majd Vekerdy Tamas. Ezzel mentheto lenne. Elszomorito azert..
Lui-G 2009. 03. 13. 17:01 | #25
Vannak jó gyerekek, de sokan vagyunk akik rosszalkodtunk, fára másztunk, tiszta sárosan mentünk haza, kilőttük csúzlival az ablakot, tüzeskedtünk és néha bizony feleseltünk. Kaptunk pofonokat és tanultunk belőle.
Van viszont olyan haverom, akiből kinézem, hogy sose verték meg, mert nemigen volt rossz sosem. Kíváncsi vagyok, ő milyen nevelést részesít majd előnyben és ezúton is gratulálok neki a kisfiához :)
Előzmény: Ytsro (23) 0 VÁLASZ
View 2009. 03. 13. 16:47 | #24
Én nem vagyok vallásos, de egyetértek egyik kollégám soxor emlegetett példabeszédével: "A vessző és dorgálás bölcsességet ád; de a szabadjára hagyott gyermek megszégyeníti az ő anyját." /Példabeszédek 17:10/
Tessék, hát nem igaz? :o)


Ytsro 2009. 03. 13. 15:52 | #23
Nem kell itt verekedni! Olyan szülői hozzáállás kell! Engem a szüleim soha nem vertek meg, még egy pofont sem kaptam senkitől. Elég volt, ha édesanyám "felvillantotta" a szemeit, elkezdett velem magázódva, nagy hangsúllyal beszélni és tudtam, hogy gond van. Úgyszintén nővérem is.
Mégis "rendes" emberek lettünk... Nem vagyunk agresszívak, sem elkényeztetettek, de ha kell, megvédjük magunkat... De egy anyát megütni?!?! Soha, még rémálmaimban is, még csak a gondolat is mélységes bűntudatot okozna! Nem vagyunk agresszivitás ellen, anyám mindig azt mondta, ha szükség lett volna rá, adott volna pofont... Sőt, általános suliban a tanároknak is megmondta, ha kell, vágjanak nyakon nyugodtan. Sosem kellett.
Neveltséghez nem kell erőszak, de van rá lehetőség...
A videót nem teljesen vágtam le, lehet a gyereknek akár születési rendellenessége, kromoszóma hiba, hormon probléma vagy bármi, láttam ilyet már nem egyet. Ha meg neveltetésből fakad, hááát akkor az a legnagyobb szégyen az anyukára nézve.
+1 VÁLASZ
eerix 2009. 03. 13. 15:27 | #22
Legjobb módszer, hogy ne legyen ilyen gyereked: nem kell elkényeztetni, meg mindent a segge alá rakni és hopp...még óvszer sem kell, mert ha rendes nevelést kap, nem lesz ilyen!
session 2009. 03. 13. 15:20 | #21
Azonnal egy golyó a fejébe, de azonnali hatállyal!
Mocskos elkényeztetett Amerikai szarházi!
kisadria 2009. 03. 13. 15:14 | #20
Hát én abba a szentséges pillanatba azzal a kezdőlendülettel adnák neki akkorát hogy a feje megpördülne 4-szer oda meg vissza..:D
megmondóember 2009. 03. 13. 15:07 | #19
Legjobb módszer, hogy ne legyen ilyen gyereked: használj gumit vagy szedj tablettát. ;)

Békatallér 2009. 03. 13. 14:30 | #18
Nekem már a postképről Cartman jutott az eszembe:D... akár kerülhetett volna ő is a a képre:D... Nem Dr. Phil, hanem egy b@szott nagy pofon kellene neki, és elzárni minden szórakozástól, tv playstation meg ilyen vackok. Aztán tudná hol a helye... Utánna meg egy kezelés Cesar Millan-nal:D, mint Cartmannak:D...
És anyukának egy kis tanácsadás:
http://www.youtube.com/watch?v=F3QOEJnm4Ns
Előzmény: Achilles (11) 0 VÁLASZ
alphadog 2009. 03. 13. 14:26 | #17
Az ilyen elkényezetett kis csökevények miatt mennek nagyon jól amerikában a nevelő táborok, ahol katonai fegyelemmel próbálják meg (sokszor tényleg hatékonyan) fegyelemre nevelni a kis ördögfiókákat. Persze jó pénzért.
weedjay 2009. 03. 13. 14:14 | #16
uh. ugy nyakon vagtam volna hogy a takony menetet ver a torkaba...
hawkeye
hawkeye 2009. 03. 13. 14:10 | #15
Költöztessétek hozzám fél évre! Látványos változás elé nézne...

Az "anya" meg megérdemli. Nyilván azon kékharisnyák közül való, akik azért szülnek csonka családba gyereket, hogy ne legyenek egyedül... :(
GTracer 2009. 03. 13. 13:39 | #14
Ez lesz ha meg tobb jogot adunk gyerekeink kezebe. Nalunk ez forditva volt otthon. Egyszer szoltam kozbe mikor anyam osztotta az eszt es akkora fulest kaptam, hogy nem volt kedvem tobbet okoskodni. A fater meg szijjat hasitott volna a hatambol ha anyamra emelem a hangom nemhogy a kezem. Megis normalis es ugy erzem sikeres felnott lett belolem es latom masokbol is a kommentek alapjan akiket bizony nyakon vagtak a szuleik. Kellett is neha, hogy eszhez terjunk.
Lui-G 2009. 03. 13. 13:31 | #13
Neked még én is hagynám :)

Dr. Phil műsora, aki férfi.

Én sokat kaptam gyerekkoromban és sokat térdepeltem a sarokban. Így utólag MINDET MEGÉRDEMELTEM. És nem lettem pszichopata. Én támogatom az erőszakot, tanulja meg, mit szabad és mit nem. Persze csak mértékkel.


Előzmény: Carmen (3) 0 VÁLASZ
|-=O=-| 2009. 03. 13. 13:27 | #12
A nő az anyja.
Előzmény: Achilles (11) 0 VÁLASZ
Achilles 2009. 03. 13. 13:26 | #11
Nem vagyok túl jó angolból, de ez nem egy olyan show, mint a Dr. Csernus? Mert akkor ez a nő nem az anyja, és nem is dobálhatja a sallereket a saját műsorában. Nem tudom, hogy mit lehetne tenni az ilyen gyerekkel, lehet, hogy ha kapna ő is párat, akkor a következő már a baseball ütő lenne, vagy egy fegyver a kezében, és az senkinek sem jó. Az ilyet be kell adni határozatlan időre egy intézetbe, és ott megnevelik a többiek, vagy ha nem, mert ő ott a "király", akkor már totál menthetetlen. Az ilyen ember támad rá a szüleire, munkatársaira hirtelen felindulásból elkövetett emberölés címén. És ha mákja van, még el se ítélik, mivel "nem volt beszámítható állapotban, segítség kell neki" mondjuk egy szép fehér muszálykabát formájában... Engem Eric Cartmanre emlékeztet kicsit :-)
jóllakott napközis 2009. 03. 13. 13:07 | #10
Azért az jellemző, hogy mindenki csak felületesen nézi a dolgot és egyből még agresszívebben visszareagálna. Legyetek maximalisták! Mindkettőt ki kell nyírni egy rozsdás tompa vajazókéssel! >:P
Pubycsavo
Pubycsavo 2009. 03. 13. 13:04 | #9
azt mondják az erőszak nem megoldás, a faszt nem az, egy parasztlengővel leteríteni az ilyet, nyakig elásni, és otthagyni amíg észhez tér, egy nőt megütni? ráadásul a saját anyja? kényszerzubbonyt neki, irány a gumiszoba
enti 2009. 03. 13. 12:42 | #8
ide tartunk mi is... a szülőknek nincs ideje a gyerekeket nevelni, a tanároknak meg nincs joga és eszköze...
Slarioux 2009. 03. 13. 12:39 | #7
Asszem kapott volna tőlem is akkora sallert, hogy utána azt se tudná fiú-e vagy lány... Majd fél év szobafogság, azt megtudná hol a helye, meg hogy miújságvan!
Swamiji 2009. 03. 13. 12:37 | #6
Hát ez történik,ha nem neveli a szülő a gyereket.:)
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2009. 03. 13. 12:32 | #5
Láthatóan hagyta anyuci.... csak nézett tágra nyílt szemekkel... és még ő csodálkozik .... :DDD Igazából meg is érdemelte azt a pofont... :DDD Szánalmas.hu
Előzmény: Carmen (3) 0 VÁLASZ
Mr.T. 2009. 03. 13. 12:29 | #4
Az anyja helyében: nekifutásból pároslábbal mellbe :D mégegyszer biztos nem emelne kezet :D
Carmen 2009. 03. 13. 12:26 | #3
Olyat kapott volna tőlem visszakézből, hogy egy hétig pörgött volnal... mit képzel az ilyen magáról?! Igaz ami igaz, ha hagyják neki, akkor meg is érdemlik.
|-=O=-| 2009. 03. 13. 12:20 | #2
Remélem tartanak otthon lőfegyvert... ;)
Bár szerintem apja nincs a gyereknek, vagy ha van, elég baj, hogy hagyta idáig fajulni a dolgokat. "Modern nevelés."
Purple
Purple 2009. 03. 13. 12:18 | #1
és ilyenkor hol van az apuka nadrágszíjjal? na ilyenkor kéne :D kis szharchimbock :D én megvonnám tőle a hamburgert 2 hétre, tuti észheztérne :DD