Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
Mammut 2009. 02. 01. 21:08 | #35
Én is inkább játszok, minthogy TV-t nézzek :DDDDD
Előzmény: sahinel (34) 0 VÁLASZ
sahinel 2009. 01. 31. 16:30 | #34
A média olyasmit csinál ami gáz de csak mert el lehet adni. A fiatalok nagyrésze pl videófilmeket kéregetett kölcsön mikor volt 1 csatorna kb a tv-ben. Ment a pornó, rambó, horrorfilmek, stb. A gond ha a gyerek nem tud különbséget tenni fikció és valóság között. Ez csak burokban nevelt idiótáknál jön elő. Ha egy film durván tudna hatni a gyerekek személyiségére, akkor a tom & jery filmek miatt a fiatalok nagyrésze baltával feldarabolta volna egymást, és hasonlók. Na meg a cowboy, indián filmek után halomranyilazták volna egymást. Pedig mi is készítettünk ilyesmiket, és lövöldöztünk, de nem jut az ember eszébe a másikra lövöldözni.
Ez kb akkora baromság mint a magyar népmesék túl sok szexuális képet mutatnak. A gond a TV-vel ha a gyerek már csak abban talál szórakozást.

Vegyenek neki PC-t, és rögtön kocka lessz belőle nem kell a TV-től félteni:DDD
Éjfélilány 2009. 01. 30. 18:25 | #33
Én kiskoromban sose néztem "csúnya" filmeket, mert anyuék azt mondták h nem szabad mert rosszat álmodok éjjel. Sose mertem megnézni. Emlékszem h egyszer bementem a szobába és pont egy lövöldözös, talán háborus film ment, és nem mertem a tvre nézni. :) Nekem alvás volt miútán a maci köpött :) vagy diavetítőztünk , vagy anyu olvasott mesét, sose néztem tvben mást mint gumimacik, kacsamesék, micimackó, süsü stb :).
Erunder
Erunder 2009. 01. 30. 15:38 | #32
A karikákról csak annyit h amikor még a mozikba vetítették a Resindet Evil egyet a haverjaimmal nagyon meg akaratuk nézni de 18 as karikát kapott mi meg voltunk 15-16 évesek. Ezért megkértünk egy fószert h vegye meg nekünk a jegyet. :D
Tehát tényleg nagyon kevesen tartják be. Plusz manapság már egy csomó gyereknek van a szobájába tv, és a kedves szülőknek elárulnám h a gyerekzár sz*rt se ér. Nem hülye hanem gyerek és jobban ért a technikához mint mi az ő korukban. :)
Mammut 2009. 01. 30. 14:41 | #31
Sokkal könnyebben lehet befolyásolni egy olyan korú gyereket, akikről a hirdetés szól, mint minket. Akik már tisztában vagyunk dolgokkal, például azzal, hogy a bácsi a képernyőn nem hal meg, csak lehuppan földre, és, hogy nem minden sarki üzletben lehet pisztolyt venni, hogy utána azt lőjjek le, akit akarok, stb-stb...
Tényleg nem KELLENE belecsinálni olyanokat. De akkor hol lenne belőle a haszon? Gondolom nem a 6-12 éves korosztályt célozza meg a média, egy-két műsortól eltekintve. Ami érthető is. Naivság azt akarni és várni, hogy mikor lesz olyan világ, vagy olyan média-tartalom (hogy témánál maradjunk), ami minden korosztálynak és minden személyiségnek megfelelő.
Internet... Lekódolom gyerek elől, na bumm. Ezt is embere válogatja. Ha annyira nem akarja valaki, hogy az 5 éves fia interneten függjön, akkor megoldja, hogy ne függjön, és ne szokjon rá. Ha meg nem tesz meg érte mindent, amit tudna, hát istenem. Akkor barom.
És igen, sajnos fejlődik minden. Mennyivel egyszerűbb lenne az őskorban, barlangokban, tűz körül ülni és ringatni a porontyot, nem? :D Látod, téged is felneveltek rendesen, esti mese meg minden, gondolom nem engedtek éjjel TV elé, hogy olyat láss, amit nem kéne. Mégis ugyanúgy táplálod a dolgokat, mint mindenki más. És hála istennek ezek a dolgok nem feltétlenül károsak, csak tudni kell kezelni és mértéket tartani. És mivel a kisgyerek még erre lehet nem képes, anyucinak vagy apucinak kell kézbe vennie a dolgokat. Nem másnak.

Előzmény: mekszamnojz (30) 0 VÁLASZ
mekszamnojz
mekszamnojz 2009. 01. 30. 13:56 | #30
23 évesen nemhiszem hogy olyan nagyon felnőtt lehetsz... én sem mondom magam annak 28 évesen, sőt apám 60 éves és neki is vannak gyrekes dolgai néha...pedig megélt ő is én is már sokmindent elhiheted ahogy gondolom te is... asziszed a korunkbeliek vagy az idősebbek lelkét nem lehet fertőzni és befolyásolni? hát tévedsz... és a gyerekek az idősebbek által formálódnak közvetve és közvetlenül is. nem a gyereket kell eltiltani a tévétől, hanem nem kell a tévébe belecsinálni sok pénzé olyan filmeket reklámokat meg meséket .... etc. amik ártanak.
A gyerekek a legigazmondóbb tükrök a világon....a szülőkkel és a 'felnőttekkel' kell megértetni hogy tenni kell valamit, és hogy teremtsenek értelmes környezetet a gyerekek számára és formálják át a szokásaikat amiket ráaggatnak a gyerekre is..... én is tévéztem kiskoromban, de én kockásfülű nyuszin meg runcájszon szoptam a hüvelykujjam este 7 kor és minden nap este 8- kor már aludtam, miközben apa estimesét mesélt.... ma hol van ilyen 'felnőtt' aki így neveli a gyerekét? elvétve...
a komplett média és filmipar apraja nagyja nem gondol a következményekre... pedig nekik is vannak gyerekeik, meg lesznek ha nincs. és ha ebből nem vonjuk ki a mára már legnagyobb felületet, az internetet, akkor bizony mi is hibásak vagyunk hogy direkt avagy nem de tápláljuk azt a legnagyobb eszközt ami nemhogy felkelti egy gyerek érdeklődését, de a szakmai vonalon bele is kényszerülnek fejlődésük során, ki később, ki hamarabb. aztán ezt összecsomagolva kész is a doboz amiről beszéltek...hát ennyi.
Előzmény: Mammut (28) 0 VÁLASZ
Ordas 2009. 01. 30. 12:51 | #29
én szinte sosem tv-zem, néha letöltök valami filmet, és megnézem. Én nem mondom, hogy a tv rossz, de azt érzem, hogy rengeteg fölösleges információtól menekülök így meg...lehet, azért járok az Izére :)
Mammut 2009. 01. 30. 12:48 | #28
És ki itt a gyerek? :D Mert gyerekekről van szó.
mekszamnojz
mekszamnojz 2009. 01. 30. 10:57 | #27
már nemazé, de itt vitatkoztok a TV ártalmain, de a net jobb? nem.... itt vagytok? igen. akkor meg? csitt.
nnna. :)
Mammut 2009. 01. 30. 10:54 | #26
Az erőszakot, erotikát, egyéb gyereknek nem való dolgot nem lehet kitiltani a filmekből, híradóból, TV-csatornákról, mert a való életben is jelen vannak. Korlátozni lehet, bár elég hülye módon csinálják a karikákkal, mert szerintem nagyon kevés ember van, akit érdekel, milyen szám van benne (bevallom, engem se érdekelne, szülőként se). Az enyhébb horrort, thrillert még hasznosnak is lehetne mondani, abból a szempontból, hogy a gyerek nem élesbe fog először látni levágott fejet, szétroncsolt emberi testet (ha fog egyáltalán élete folyamán). Mielőtt bárki kiforgatná a szavaimat, nem a legjobban vérben tocsogós, valótlan, idióta, gagyi filmekre gondolok.
Személyes tapasztalat: horrort nézek gyerek korom óta, imádom őket, kinek a pap... Lehet hülyézni. Kezdetben apukámmal, kb. 6 évesen láttam először. Mégse lett belőlem kaszabolós, szurkálós gyilkos. Magamra hagyva csak a Kis hableányt meg talán Sailor Moon-t nézhettem délutánonként, hazaérve az oviból. Lehet ennek a "tapasztalatnak" köszönhetem, hogy leszakadt testrészek látványa nem okozott lelki sérülést, sem a gyomrom nem fordult fel tőle, mint másoknak. (Részletezni nem szeretném, több ilyen helyzetben is részt vettem, sajnos, gyerekfejjel is, és nem is olyan régen is.) Csak rossz emlékként maradtak meg. És apukám annak idején igenis elmagyarázta, hogy ez egy film, nem a valóságban történik, és nagyon szerencsétlennek kell lenni ahhoz, hogy ilyen rossz bácsikkal találkozzak a való életben. Úgy látszik felfogtam. Arra valahogy soha nem gondoltam, hogy felkapom a konyhakést és álmukban halálra szurkálom az ősöket. Ahhoz, hogy egy gyerek ilyenre gondoljon, valamit nagyon el kell b*szni a nevelésében, vagy alapból megvan rá a hajlam, és azellen lehet, hogy már anyuci sem tud tenni.
Visszatérve a hirdetésekre meg karikákra, úgyis a szülő dönti el, hogy mit enged a gyereknek, mit csak felügyelettel, és mi az amit egyáltalán nem, ennyit a karikákról. A hirdetés meg lehet hasznos, lehet, hogy néhány zakkant szülőnél felkapcsolja a lámpát, de szerintem a legtöbbjük sz*rik az egészre ezek után is.
Winston 2009. 01. 30. 07:57 | #25
Amúgy mindenben van erőszak. Piroska és a farkas, biblia, hogy a Te példáddal is éljek. Azt még sem fikázzák.
Az a szülő aki meg nem tud elég időt fordítani a gyerekére, az oldja meg, hogy ne a szart nézze...

Jah még valami. Nézz meg egy műsort: Híradó .... némely hírnél 18-as karika simán jöhetne ennyi erővel. Mikor tüntetnek és verik a jó népet... vagy öldöklésről beszélnek...
Egyéb magazinműsorok (aktív, fókusz)... ott is kb ez. Csak ott puncik cicik kefélés is jön mellé...

Másfél éve nem nagyon nézek tv-t. Épp emiatt. Naponta híradót nézek (nem kereskedelmi és szolgálatit). Magazin műsort akkor ha a háttérben szól vmiért... Vannak a tv-ben jobb sokkal jobb műsorok.
Előzmény: Erunder (10) 0 VÁLASZ
Erunder
Erunder 2009. 01. 29. 21:46 | #24
Sztem a legtöbb gyerek színész élvezi a forgatást, nyilván nem véletlenül csinálják.
A legtutibb gyerek rombolós jelenet pedig az Én Pán Péterben volt amikor a játszóházat verte szét Freddie Highmore és v 4-5 ször fel kellet venni mert h vmi mindig rossz volt v a hang v a fény erre a kiskölök csak annyit mondott h "Szupi még egyszer szét verhetem." :D
Apokalipsz István 2009. 01. 29. 21:35 | #23
Hogy élvezhette a kissrác a forgatást.
Ordibálhatott, késsel hadonászhatott minden büntetés nélkül :-)
CRaPtRaSH 2009. 01. 29. 18:21 | #22
vagy aki fikázza a bébeket és közbe a gép előtt veri rájuk XD

bocs de ez magas labda volt:D
Előzmény: Purple (19) 0 VÁLASZ
CRaPtRaSH 2009. 01. 29. 18:19 | #21
Társadalmi Célú Hirdetés...
Előzmény: Erunder (15) 0 VÁLASZ
bandee1219 2009. 01. 29. 18:01 | #20
Persze, de nyilván az érintett (fertőzött) réteget kell elérni és őket meg itt lehet(ne, ha ebből ők leszűrnének valamit, de kizárt :-/ ). én nem kockázok senkit, ez nem is szégyen, hülyézni azt szoktam embereket, pedig arról sem tehetnek, szegények, nem választás eredménye. :s
Előzmény: Purple (19) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2009. 01. 29. 17:41 | #19
én is értem a lényegét meg minden meg elgondolkodtató blabla, de akkor is paradoxon :D mint amikor itt fikázzák szét egymást az emberek, hogy ki mekkora kocka és nincs élete (már akik komolyan írják ezt a másiknak) INTERNETEN érted!!! :DD
Előzmény: bandee1219 (18) 0 VÁLASZ
bandee1219 2009. 01. 29. 17:29 | #18
Hát, érdekes lenne, mint hangjáték, a rádióban... :)
Egy kis gyermek szülinapi tortánál áll, kezében késsel, arcán hatalmas mosollyal, körötte kicsik-nagyok biztatják az ünnepeltet. stb... :)
Előzmény: CRaPtRaSH (6) 0 VÁLASZ
Agytumor 2009. 01. 29. 17:29 | #17
Hmm az első mondat elég furán hangzik...
Előzmény: Agytumor (16) 0 VÁLASZ
Agytumor 2009. 01. 29. 17:28 | #16
Ez egy nagy baromság...az okos szülők állandóan idegeskednek és perelnek az ilyen dolgok miatt,
mert nem képesek rájönni hogy egyszerűen nem képesek normálisan felnevelni a gyereküket.
A Tv sok mindent "bemutat",jót és rosszat is,de ha ottvan egy szülő hogy mindezt elmagyarázza a
gyereknek,semmi gond nem lesz belőle...
Szóval végülis a jelmondat nem baromság,de nem azért,mert a tv rossz...
Erunder
Erunder 2009. 01. 29. 17:17 | #15
Mi az a "TCH"?
Én csak azt mondtam h sok szülőt meg fog hatni, persze lesznek továbbra is olyanok akiket nem érdekel csemetéjük.
Előzmény: CRaPtRaSH (14) 0 VÁLASZ
CRaPtRaSH 2009. 01. 29. 17:05 | #14
aki kurvára leszarja hogy mit csinál a gyerek azt nem fogja meghatni. nem pont rólad van szó, ha valakinek magától nincs annyi esze egy TCH sem fogja meghatni.
de nyugodtan kössél bele ebbe is.

Előzmény: Erunder (13) 0 VÁLASZ
Erunder
Erunder 2009. 01. 29. 16:09 | #13
Én szoktam tv-zni és meghatott. :D
Egyébként meg sztem sok szülő felfigyel rá. És pont az h a tv-ben kell adni, h lássa a nyomorék h mit csinál a kölkével.
Előzmény: CRaPtRaSH (12) 0 VÁLASZ
CRaPtRaSH 2009. 01. 29. 15:41 | #12
nem vagyok gyépés, a lényege az hogy a tévében adják le és aki tévézik azt kurvára nem fogja meghatni.
Előzmény: Erunder (8) 0 VÁLASZ
Belkar 2009. 01. 29. 15:31 | #11
hát ha vannak olyan szülők akik hagyják a gyereküknek hogy hajnali egykor 18-as karikás horrort nézzen a Tv-ben minden egyes nap és ezzel szemben napi 5-6 percet beszélnek vele... azok meg is érdemlik hogy majd mikor kicsit idősebb lesz megkéseli őket vagy álmukban megfojtja...
Erunder
Erunder 2009. 01. 29. 15:03 | #10
A családba amelyik konkrét szeretet csomagot kapott és nem volt tv és a gyerekeknek esti mese ként a bibliából olvasnak fel történhet meg az h a gyerekek a homokozóban keresztere feszítőset játszanak. :D
Az h ki mennyire erőszakos v perverz v defektes nem a tv-től függ hanem a neveléstől. Ám amíg a szülők nem tudnak elég időt fordítani a gyerekre addig az ORTT-nek kell gondoskodnia arról h a tv-ben ne menjen olyan amitől a debil gyerekek még jobban meggajdulhatnak.
Előzmény: Winston (9) 0 VÁLASZ
Winston 2009. 01. 29. 14:46 | #9
ORTT elmehet a p*csába!!!!
Ez a társadalmi hirdetés nem rossz sőt ez még frankó is! Tényleg ne TV nevelje fel a gyerekeket. De azért a karikáik meg adás szüneteik... nem is beszélve az agyonvágott filmekről csak azért, hogy főműsoridőbe be lehessen tenni!
A szülőknek kéne odafigyelni, hogy mit néz a gyerek! Aki meg hülye az...
Pl.: Dragonball és DbZ... megszüntették, mert bla bla... én is végig néztem még sem ugráltam kamion elé meg ki az ablakon. Láttam pár "lövöldözős" másikat jól kinyírós filmet még sem öltem meg még senkit és az erőszaknak sem vagyok híve... Pedig nem vagyok hú de öreg! Aki meg alapból ódzkodik az ilyentől nézze a falat, vagy menjen el sétálni, vagy lásd jó dolog, ha félti a gyerekét a szeméttől ami a TV-ben van, AZ NE NÉZZEN TV-T HANEM FOGLALKOZZON A GYEREKKEL! Meg is van oldva a dolog. Nem lát aztán erőszakot és legalább játszanak is vele!

Ezt magyarázné inkább a k*csög ORTT és az összes többi bojler fejű a jó népnek, nem adást szüneteltetni meg karikákat kirakni, műsorokat megszüntetni!
Erunder
Erunder 2009. 01. 29. 14:27 | #8
Figyelj most lassabban írom h te is megértsd. :D
T Á R S A D A L M I C É L Ú H Í R D E T É S.
Nem reklám. A reklám el akar adni vmit. Ez semmit se akar eladni csak egy td-i jelenségre hívja fel a figyelmed.
Előzmény: CRaPtRaSH (6) 0 VÁLASZ
consiglieri 2009. 01. 29. 14:13 | #7
egyébként román készítésük és onnan vette az ORTT. nekik még ennyi fantáziájuk sem lenne
CRaPtRaSH 2009. 01. 29. 14:03 | #6
azért kicsit akkor is tré szerintem hogy egy tévéreklám ;]
de sajna van benne valami, sokan inkább beültetik a kölket a tévé vagy a sz.gép elé hogy addigi elvannak és nem őket nyaktatják :S
bandee1219 2009. 01. 29. 13:43 | #5
én is linkelni akartam, az egyes elég komoly
Előzmény: Erunder (2) 0 VÁLASZ
Penge70 2009. 01. 29. 13:35 | #4
Az ortt-t soha nem szerettem, elsősorban a számozott karikák miat, de most ebben igazuk van !
pepeti 2009. 01. 29. 13:26 | #3
Hát nem tudom, szerintem kicsit erőltetett. Mondanivalóval egyetértek mondjuk.
Erunder
Erunder 2009. 01. 29. 12:57 | #2
És itt az első és a második:
http://www.youtube.com/watch?v=Z_u0iSYQy1g&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=FDy0l188xoU&feature=related
Egyébként meg az m1-en és az m2-őn adják mint társadalmi célú hirdetés.
Nálam személy szerint az első viszi a pálmát. :D
livy 2009. 01. 29. 12:53 | #1
Szerintem a 2.-ik a legtalálóbb.