SZÉPSÉG

Gyors megoldás hajproblémákra - hajhosszabbítás

Szerző:
Szabó Anna
Olyan szexi megjelenést szeretnél, amilyen a sztároknak van a kifutókon? Eddig szinte csak az övék volt a kiváltság, hogy silány, rövid vagy akár félhosszú hajukból dús, vonzó sörényt varázsoljanak. Ma bárki számára elérhető a hajhosszabbítás.

„Lépj túl” a frufrudon azonnal!

Ha állandóan a szemedbe lógnak, de még nem elég hosszúak, hogy a füled mögé tűrd őket, a legjobb megoldás számodra egy 10-15 cm-es tincs lehet. Ez segít a növekedési fázis átvészelésén.

 

Játssz a fénnyel természetesen!

Ha világosítani vagy sötétíteni akarod hajadat, előbb győződj meg róla, hogy áll. Próbáld ki, hogy milyen az, ha kölcsöntincsekkel dobod fel megjelenésedet. Egy jó szakember be tudja illeszteni az egészséges hajtincseket úgy a hajadba, hogy nem teszi tönkre mindféle kemikáliákkal. Ha szőke vagy, próbáld ki a napsütötte szalmaszőkét, vagy vörösként a homokszínt, de a barnához jól megy a borostyán is.

Dobd fel hóbortos, szeszélyes színekkel a frizurádat!

Ha kedveled a lila, pink és mindenféle vad színeket, kipróbálhatod anélkül, hogy megrongálnád vele a hajadat, amit később úgy is megbánsz. Csak néhány öltés kell hozzá, és már kész is! Beszéld meg a szakemberrel, hogy pontosan milyen „vad elképzelésed” van, és máris gazdagabb lehetsz néhány extrém színnel, no meg tinccsel.

 

Szárnyald túl a legvadabb fantáziádat is!

Érhet a hajad akár fenékig is pár órán belül, ott ahol korábban csak bubi frizurád volt.

Orvosolhatod a félresikerült frizurádat!

Elrontotta a fodrász a hajadat? Kértél egy kis fazonigazítást, és túl rövid lett? Netán sokáig hagyta rajtad a festéket, és leégett az egyébként egészséges hajkoronád? Semmi gond! A tehetségesebb hajhosszabbító szakemberek bármilyen rosszul „elsült” hajkölteményt helyrehoznak. Úgy átalakítják sörényedet, hogy a réginek nyoma sem lesz, teljesen összekeveredik az újjal. Vagyis a régi „láthatatlanul látszik”.



Dúsíthatod a hajadat!

Csodálatos eredményeket érhetnek el a ritkás hajúaknál, ha hullámos tincseket varrnak az eredeti alá. De ha nem szereted a hullámos hajat, akkor sincs baj. Hiszen egy vékonyszálú, kevés haj eleve többnek hat majd, ha a szakember közé tesz néhány sor szép, egészséges hajat.

Kopaszodás esetén is van megoldás!

Ha eleged van abból, hogy sapkákkal és parókákkal takarod el fejbőrödet, takard el igazi hajkoronával, míg a természetes haj kinő. Meglátod, az eredmény csodálatos lesz.

 

 

A haj, amelyet a hosszabbításhoz használnak

Többféle minőségű haj létezik, hiszen ahány népcsoport él a földön, mindnek más és más a haja. Mivel mi is európai emberek vagyunk, ezért a szakemberek külön felhívják a figyelmet arra, hogy kizárólag európai hajjal lehet pótolni, hosszabbítani a saját hajunkat. Az ázsiai, illetve indiai hajak jóval olcsóbbak, de sokkal erősebbek, dominánsabbak, mint az európai haj. Ezért vagy lehántolják őket, vagy megmunkálás nélkül használják fel a hosszabbításhoz. Sajnos maradandó károsodásokat okoznak a saját hajunkban, így alaposan győződjünk meg, hogy a szakember milyen hajjal szeretné meghosszabbítani a hajunkat, nehogy a végén pórul járjunk! Egy jó szakember először felépíti a frizurát, „felcsipeszeli”, hogy lássa, mennyi hajra van szükség ahhoz, hogy az természetesnek és szépnek hasson a kész hajkorona. Fontos tehát, hogy soha ne higgyünk az előre leírt, megszabott áraknak, hiszen mindenkinek más mennyiségű, szerkezetű a haja, más méretű a feje, és máshonnan kezdődik a hajkiterjedése. Magától értetődő, hogy egyénenként eltérő az a hajmennyiség, amit felvesz a saját hajunk. Konkrét, pontos árat tehát telefonban nem tud mondani a szakember. Ha mégis elkápráztat bennünket egy telefonban hallott, vagy hirdetményekben, weboldalakon olvasott összeg, érdemes elgondolkoznunk, vajon honnan tudnak ilyen pontos árat meghatározni???

A másik fontos különbség az európai és az indiai/ázsiai haj között a minőség. Míg az európai hajat akár évekig is viselheted, addig az ázsiait/indiait jobbik esetben néhány hónapig. De az is megeshet, hogy már egy hajmosás után összecsomósodik úgy, hogy csak az olló segít.

 

A fodrász egyben hajhosszabbító szakember is?

A válasz egyértelmű: NEM! A fodrász hajat fest, vág, melíroz, dauerol, stb. Nem ért a hajépítéshez, a hajpótlásokhoz. Hiába mondja, hogy elvégzett egy tanfolyamot, és most már ő is hajhosszabbító mester. A fodrász iskolában nem tanítják a szakmát, a néhány napos tanfolyamokon elsajátítandó tudásról pedig mindenkinek meg van a véleménye. Lehetőség szerint parókakészítőhöz forduljunk, akinek szinte már a vérében van a haj.

 

Te is szeretnél hosszú és dús hajkölteményt?

Te is elégedetlen vagy a hajaddal? Rövid, vékonyszálú, silány, és nem nő rendesen? Keresd fel a Gyémánt Hajklinikát, ahol magasan képzett szakemberek lesznek a segítségedre! Néhány óra alatt Neked is megvalósulhat az álmod!

GYÉMÁNT HAJKLINIKA

1035. Budapest, Raktár u. 4.

 

 

Hajhosszabbítás fajták

Hajbevarrás

A hajbevarrás a legegészségesebb és a legtermészetesebb eljárás! Ráadásul a legolcsóbb és a leggyorsabban elkészíthető. A módszer lényege, hogy a saját hajból kb. 3 vízszintes, vékonyka fonatot fonnak, és erre a fonatra – láthatatlan öltésekkel – varrják fel az előre felfűzött hajat. Új hajunkkal ugyanúgy élünk, mintha a sajátunk volna. A sajátunkkal együtt kezeljük, mossuk, formázzuk, ápoljuk. Nem is lehetne másképp, hiszen az új haj teljesen beleolvad a sajátunkba. Persze csak akkor, ha európai hajról van szó. A szakember a hajkorona felépítésénél szigorúan ügyel arra, hogy mind szerkezetében, mind minőségében azonos felépítésű haj kerüljön a saját haj közé. Így alakul ki tehát az egységes, természetesen összeolvadó frizura. A hajat természetesen csak egyszer kell megvásárolni – ha európai -, évekig felhasználható.

Hőillesztés

Ennél a módszernél a saját hajat apró tincsekre szedik, és tincsenként hozzáillesztik a vendéghajat. Mindezt egy speciális - hőre kötő - ragasztóanyaggal rögzítik. A kemikáliák káros volta miatt inkább csak azon hölgyeknek ajánlott, akiknek mindössze 2-3 cm a saját hajuk. Az ilyen rövid hajat ugyanis más módszerrel nem lehet meghosszabbítani, és a károsodott hajszálak hamar lenőnek. Hosszú távon azonban nem egészséges ezt a módszert választani, mert mind a felrakáshoz, mind a leszedéshez kemény vegyszerek szükségesek, ezért a rendszeres viselet már komoly problémákat okozhat. Ha európai hajból készül, akkor szintén megegyezik az ápolása és kezelése a saját hajunkkal. Magyarul ugyanazokat az ápolószereket alkalmazhatod rá, mint amit a saját hajadnál megszoktál!

 

FIGYELEM!

A hőillesztéshez használt vegyi anyag a hő hatására olvad, ezáltal a tincsek könnyen lepotyoghatnak! Kerülendő tehát a forró hajszárító, a hajtőre kent balzsam, a túlzott napozás, szoláriumozás, szaunázás.

Mikrocsomózás

Ez egy szintén tincsenként illesztett módszer, de semmiféle vegyszert nem használnak a szakemberek, ezért sokkal humánusabbnak számít. Előnye, hogy már 5-6 cm-es hajnál is alkalmazható. Ebben az esetben tudnod kell, hogy a teljes hajat bedolgozzák, az apró csomócskák tehát látszanak. Ez azonban akár előnyös is lehet, hiszen most nagyon trendi ez a viselet. Létezik azonban a csomózásnak is olyan vállfaja, amely teljesen láthatatlan, hiszen ha hosszabb a hajad – tehát van takaróhajad -, akkor a szakember úgy elrejti a tincseket, hogy külső szem egyáltalán nem mondja meg, hogy nem a sajátod. A mikrocsomózás úgy készül, hogy a saját hajat és a vendéghajat összecsomózzák, majd pamut alapú gumiscérnával rögzítik. A hajat természetesen csak egyszer kell megvásárolni – ha európai -, évekig felhasználható.

 

Keratinlapos illesztés

Ez az egyik legmodernebb, ugyanakkor nem biztos, hogy a legegészségesebb eljárás. Felhelyezése teljesen lapos, így abszolút észrevehetetlen, és tapintásra sem érezhető. Tökéletesen természetes hatást nyújt. Két formája van, a tincses és a paneles hőillesztés. Mindkét esetben egy állandó hőmérsékletű pisztolyt használnak segítségként. A tincses módszernél a póthajat keratinlapokkal rögzítik, melyek biztosítják a tökéletesen fix tartást, és a biztonságos rögzítést. A tincsek felhelyezése 160 fokon (!!!) történik. Paneles hőillesztés esetén néhány darab hajpanelt illesztenek a saját hajba, speciális pontokon, szintén keratinlapok segítségével. Ez az eljárás a végeredményt tekintve hasonlít egy kicsit a hajfelvarráshoz, de a hő miatt sajnos nem túl egészséges. Európai hajból nem készítik, kizárólag ázsiai/indiai hajakból.

 

Ultrahangos illesztés

Ez a módszer már néhány éve ismert hazánkban. A hosszabbítás során egy speciális gépet használnak, amely a keratinlapos illesztéshez hasonló keratinlapokat az ultrahang rezgéseinek segítségével ragasztja a hajhoz. Itt szintén vegyszereket és hőt alkalmaz a szakember, ezért meggondolandó.


Mikrogyűrűs illesztés

A hőillesztéshez hasonlóan szintén tincses megoldás. A saját hajat apró tincsekre szedik, és tincsenként illesztik hozzá a vendég haját, majd speciális fémgyűrűkkel rögzítik. Hordása – a megkérdezettek véleménye szerint – rendkívül kényelmetlen, bár szinte észrevehetetlen a hajban. . Egyaránt alkalmazható hajhosszabbításnál és hajdúsításnál.


 

FIGYELEM!

FÉMALLERGIA ESETÉN KOMOLY PROBLÉMÁKAT OKOZHAT! ÉRDEMES PRÓBÁT VÉGEZNI, MERT ELŐFORDULHAT OLYAN IS, HOGY VALAKI CSAK A FEJÉN LÉVŐ FÉMRE ÉRZÉKENY, A TESTE BÁRMELY RÉSZÉN EL TUDJA VISELNI A FÉMET.

 

Fejtető-sűrítés

Nagyon sok nő küzd azzal a problémával, hogy betegség, stressz, vagy egyéb ismeretlen okok miatt a feje tetején rendelkezik nagyon kevés hajjal. A fejtető-sűrítésnek két vállfaja van.

1. Varrott fejtető – ezzel a módszerrel egy előre elkészített tupét varrnak fel a fejtetőre. Hátul és a frufrunál plusz hajsorral rögzítik, ezáltal akkor sem látszik, ha netán a szél felfújja. Folyamatosan kell viselnek, levenni magadnak nem tudod, és 1-2 havonta vissza kell varrni a hajtőre, mert lenő.

2. Csatos fejtető – egy úgynevezett, csitt-csatos, megoldás, amit egy bőrhatású, fejbőrbarát anyagból készítenek el, és a vendég csak akkor viseli, amikor szeretné. A speciális csatok olyannyira stabilak, hogy képtelen leesni, és még erős szélfújás esetén sem látszik. A csatok egyébként orvosi fémmel ellátottak. Ez a megoldás sokkal humánusabb, mint a varrott fejtető, hiszen jobban szellőzik alatta a fejbőr, és könnyebb otthon kezelni, tisztántartani a saját hajat. Megvásárolni csak egyszer kell, több költséged tehát nincs.

 

Amit tudni kell a mesterségesen hosszabbított hajról

1. Ha megfelelő szakértelemmel vannak felhelyezve, póttincseid leesni nem tudnak.
2. Egyszerre póthaj nem maradhat fent 2-3 hónapnál tovább a folyamatos hajcserélődés miatt. 2-3 havonta tehát vissza kell menned oda, ahol készítették a hajkölteményedet, és vissza kell rakatnod a hajtőre. Ennek ára a módszertől függően változó.
3. Lehetőleg hátrahajtott fejjel moss hajat, hogy a tincsek mindig függőlegesen álljanak, és soha ne kócold össze mosás közben.
4. A törölközővel soha ne dörzsöld erősen, mert nagyon nehéz lesz kifésülni.
5. Hajbalzsamot, kondicionálókat, hajkrémeket ne tegyél a hajtőre, mert az összeillesztéseknél megcsúszhat a haj. A haj végeitől azonban ne sajnáld az ápolóanyagot, hiszen ezzel tudsz rá vigyázni a legjobban.
6. Lehetőleg puha, természetes keféket használj a fésülködésnél. Kerüld a műanyag fésűket, mert szintetikussá teszik a hajadat.
7. Tanácsos a hajadat alváshoz összefogni, főleg akkor, ha valami extra hosszú hajkölteményt csináltattál magadnak.


Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL