Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
bandee1219 2008. 09. 23. 11:05 | #22
Nem utolsósorban, ha más irányít nem kell gondolkodni, mert az sokaknak fárasztó lenne, no meg van kit szidni a hibákért...
Előzmény: ismeretlen (19) 0 VÁLASZ
kotta 2008. 09. 23. 11:01 | #21
Tök igazad van.
Nekünk meg jólesik, ha kicsi pontként legalább úgy érezhetjük h annyira nem vezettek meg, van magunkhoz való eszünk, rájövünk dolgokra (vagy legalábbis úgy érezzük h rájöttünk) de közben pl. én tudom h sose fogok beleszólni az ő játékaikba, mert az se nekem, se a környezetemnek nem hiányzik. Rosszul esik ha egy határon túl játszanak velünk (forradalmak), de a lényeg tényleg mindig ez, és ez változatlan. Sajnos. Ettől viszont még belső szabadsággal nagyon boldogan lehet és kell is élni. Pont.

Világ megfejtve. Új projekt indul: mire gondolnak a nők? :DDDDD

(tényleg köszi, okos dolgokat kaptam innen)
Előzmény: ismeretlen (19) 0 VÁLASZ
sahinel 2008. 09. 23. 11:00 | #20
Ez mekkora balfasz vid már megint:D az orvosi jelkép hátteréről annyi fogalma volt a gyereknek mint a többi baromságról amit leírt. http://hu.wikipedia.org/wiki/Caduceus és fingja sincs valsz mit is jelent a két kígyó, és miért így lett ábrázolva. Hermész Triszmegisztosz meg szabadkőműves volt valsz az idióta készítő szerint.
Előzmény: bandee1219 (16) 0 VÁLASZ
ismeretlen 2008. 09. 23. 10:45 | #19
Szerintem is, igen mindig voltak érdekek, meg érdekcsoportok. Sőt hozzáteszek még egy lapáttal. Ez kell a világnak, szabadkőművesek, fasiszták, kommunisták, cionisták, varázslók, guruk, jézusok, mohamedek, mert a népet és az emberiséget vezetni kell, mert csak úgy magunkban nem vagyunk képesek semmire. És amúgy meg az emberek legnagyobb része nem is vállalná a felelőséget az életéért, és ezt boldogan át is adja más kezébe. Ez az egész zsidó-faj-kommunista-nacianalisto-cionista, és akárki gyűlölet meg csakis abból ered, hogy valakinek szúrja a szemét, hogy nem ő irányít, hanem más. Nekem ne mondja senki, hogy pusztán emberségből nem szerették régen a szabadkőműveseket. lószart ki kellett írtani őket, hogy másé legyen a pénz, a hatalom (amúgy szerintem ez amúgy is humbuk, ezek a szerencsétlen kőművesek csináltak egy klubbot és megirigyelték tőlük) vagy hogy hitler azért akarta írtani a zsidókat mert... naná hogy az szúrta szemét hogy vannak köztük gazdagok és sértettéka köreit, erről szól az egész. mindig is. Személy szerint nekem tök mindegy ki irányít a háttérben, és nem a háttérben, mert nem én akarok lenni a világ ura, ha hagy engem is élni. De ugye ugyanez kicsiben amikor valaki azt mondja, a szart fogok a főnöknek dolgozni, inkább a magam ura leszek, és hopp mégse könnyű az. szóval igenis jó az ha valakik irányítják a világot a háttérben
Előzmény: kotta (17) 0 VÁLASZ
kotta 2008. 09. 23. 10:40 | #18
(Zárójel: A legjobb amúgy a pápai díszítések fordított keresztje, mint sátáni jelkép. :DDD
Kultúrtörténet: amikor Péter apostolt (aki úgymond az első pápa volt) kivégezték, saját kérésére fejjel lefelé állított keresztre feszítették föl, mert alázatból nem úgy akart meghalni, mint mestere. A kivégzőosztagnak meg mindegy volt, talán még poén is. Erre emlékeztetnek a fordított keresztek a ruhákon székeken: alázat és hagyomány.)
Előzmény: kotta (17) 0 VÁLASZ
kotta 2008. 09. 23. 10:34 | #17
Vitaaaa!!! (juhú! :DDD)
Azért más ez a videó az általad linkelttől (tudom, nem a te nézeteid, de jó tudni h ilyen is van), mert ez nem megy sztem túl a ködösítés határán. Csak jellemzők, amelyek akárhogy nézzük, igazak.
Az összeesküvés-elméleteknek én pedig sosem voltam és nem is vagyok híve: összefonódó dolgok mindig is voltak és vannak, de sztem ezek nem népcsoportokat, vallásokat, legfeljebb azok álcája mögé bújó érdekembereket jellemeznek. És a világunkban úgy tűnik az ilyen érdekemberek elég könnyen megszerzik a döntéshozói pozíciót, pénzük és hatalmuk van, és bábokként próbálnak egymásnak ugrasztani minden "halandót". Ehhez irtó jó és egyszerű eszköz a rasszizmus, a sok másféle -izmus, az indulatok gerjesztése, színlelt megdöbbenés és tehetetlenség...blablabla.
Az igazság szabaddá tesz - mondták már jó páran és valamiért mindegyikük erőszakos halált halt. (Jézus Krisztus, Gandhi, Martin Luther King és még sokan mások) Aki útban van, elpusztítják, de ez csak önámítás részükről.
"Homlokon lőhetnek, ha tetszik,
mi ott fészkel, égbemenekszik"

Na jó, befejeztem. :DDDDD
Előzmény: bandee1219 (16) 0 VÁLASZ
bandee1219 2008. 09. 23. 10:09 | #16
Ez kb. olyan, mint ez: (már volt ide linkelve) http://www.youtube.com/watch?v=iwJX4y4FfFE
Mindenbe bele lehet magyarázni mindent....
ismeretlen 2008. 09. 23. 10:05 | #15
Nem tudom, nekem szólt-e, de válaszolok én is:

Szerintem miért is ne lehetne lebirkázni egy országot és a népét, amikor ők meg mondjuk, leterroristáznak egy egész vallást, fél földrészt és még oda is mennek lebombázni őket. (oké általánosítás ez tudom)
De én spec. abban a megtiszteltetésben részesültem, hogy voltam kint, és figyeltem és láttam az embereket, és tényleg birkák, nagy részük buta is, és gondolkodni se gondolkodnak. Ami egyrészt baj, másrészt nem. Mert az mondjuk kifejezetten szimpatikus volt, hogy ha sorban kell állni, akkor mindenki sorban áll és türelmesen vár, nem úgy mint a nem-birka magyarok, akik 20 irányból közelítenek a kasszához egymást fellökve. Szóval igenis birkanépség, de onnan, belülről nézve ez nekik jó és kényelmes. "boldogok a lelki szegények..." az más kérdés, hogy kivűlről nézve már más a helyzet.

Na mindegy, ennek ellenére, nem rossz hely az USA, csak más világ, viszon szegényeknek egyre rosszabb, szóval lehet hogy a sehonnai akárhonnan jött ember, lassan már inkább ide jönne majd mint oda.
Előzmény: ssscsaba (3) 0 VÁLASZ
karpatika 2008. 09. 23. 09:13 | #14
Igen, igen, sajnos időnként abba a hibába esek, hogy keverem a fasizmust a nácizmussal, köszönöm, hogy kijavítottál. Ezen kívül pedig reagálnék a fegyverkezés - üzlet mondatodra. Ebben is igazad van, ahogy azt a vietnami, koreai, afghanisztáni háborúkból tudjuk, az amerikai gazdaság egyik alappillére a fegyverkezési üzlet, és ha nincs háború, nem lehet kipróbálni az új fegyvereket, elhasználni a régieket, fuccs az üzletnek! Amúgy meg bocs ha félreérthető volt, azt az emberi jogos dolgot úgy értettem, hogy Európán KÍVÜL, és nem Európában!!!
+ még annyit mondanék, hogy ha valaki el akar gondolkodni a civilizáció jövőjén, olvasson el párat a következő könyvekből: 1984, Orwell; A Legyek Ura, Golding; A Világok Boltja, Robert Sheckley ( a Pokolba tartó vonat c. novellagyűjteményben található)
Thx for reading
Előzmény: kotta (13) 0 VÁLASZ
kotta 2008. 09. 22. 20:27 | #13
Tévedsz egy-két pontban sztem: a fasizmusnak ugyanúgy mint a kommunizmusnak SOHASEM volt célja egyetlen népcsoport kiirtása sem. Másik dolog h ebből a két eszméből mit csinált a németországi náci, illetve a szovjetunióbeli bolsevik párt. Az önmagában való fegyverkezés általában nem cél, csak üzlet. Ahhoz h kamatozzon, üzletileg "bejöjjön", háború kell. Ez így volt már akár az ókori Egyiptomban is, döntéshozó emberek felelőssége nem pedig nemzeteké.
Emberi jogok? A korábbi hozzászólást folytatva: Észtország, Lettország, Litvánia, Lengyelország, és igen, Magyarország(!). Az amerikaiak pedig nem buták általánosságban, de kívülről sajnos ez látszik, nincs ezen mit szépíteni.
A videó pedig nyilvánvalóan sarkít és általánosít, de ALAPPAL gondolkodtat el bizonyos dolgokról.
Előzmény: karpatika (7) 0 VÁLASZ
ssscsaba 2008. 09. 22. 18:18 | #12
Az igaz h a nacionalizmus rétegjelenség Magyarországon. Sőt nagyon-nagyon sok helyen, és egyre többen...De azt sem szabad elfelejteni, hogy ez a réteg egyre jobban növekszik, és bizony nagyon könnyü ezekkel a nézetekkel azonosulni, mivel az ember alapvető természetre alapoz. Van egy közös ellenség és azt lehet utálni, okkal, ok nélkül, mondvacsinált okkal, ami aztán önmagát gerjeszti.
Mondok egy példát, bár a részletekre most nem térnék ki, ennél összetettebb a dolog. Szóval, Szlovákiában hatalomra került Slota és bandája(már ezen is érdemes elgondolkozni h miért), erősödött az általános "magyargyűlölet"(nem szeretem ezt a szót, de jobbat nemtudok). Abszurd módon általában azokon a helyeken leginkább ahol szinte nem is laknak magyarok. Nemsokára rá megalakult a Magyar gárda is. Ez jó ürügy volt Slotáéknak, lett egy mondvacsinált ellenség, van kit utálni. A Magyar Gárdának meg ott van Slota. Csodásan kiegészitik egymást. Aztán van egy csomó ember aki elhiszi h tényleg fenyeget megszállás meg mittudomén milyen hülyeségéek, és ők máris benne vannak abba a rétegbe akikre azt lehet mondani h nacionalisták.Sőt ami mégrosszabb h a köztudatba is beépül, és aki csak egy kicsit is bizonytalan h most akkor rossz-e a másik vagy nem, az azonosul a környezete véleményével, mert az sokkal egyszerübb mint vitatkozni velük. Én magam Szlovákiában élek, magyar területen, de van egy csomó szlovák is. És érdekes módon nincs is olyan nagy gond se a szlovákokkal se a magyarokkal mint azt jónéhányan hiszik. De ugye utálni vkit az milyen jó...
|-=O=-| 2008. 09. 22. 17:59 | #11
"Aki tud mondani 1 helyet Európán kívül, ahol kevésbé nyomják el az emberi jogokat, mint Amerikában szóljon, és holnap odaköltözök!"

Mondok hármat: Hollandia, Svájc, Liechtenstein.
Előzmény: karpatika (7) 0 VÁLASZ
Laci 2008. 09. 22. 17:50 | #10
Csak nem a "Világosítsd föl gyermeked:/a haramiák emberek" kezdetű József Attlia versről van szó? (kedvenc költőm Ő, akit az ő kedvencei soha nem tudtak megérteni...) Ha valaki nem ismerné a verset, vagy (éppen) nincs otthon kötet, katt ide: http://www.szepi.hu/irodalom/vers/jozsef/ja_1936.html
Előzmény: kotta (5) 0 VÁLASZ
Dott 2008. 09. 22. 17:44 | #9
József Attila :)
Előzmény: kotta (5) 0 VÁLASZ
kotta 2008. 09. 22. 17:28 | #8
Sajna butább vagyok,mint gondolod,és szégyellem is, de hajlamos vagyok általánosítva az Államok lakóit kedves hülyének tartani, pedig nyilván nem így van. Jól is jött h erre ráébresztesz újra. :S
De ezek a pontok ha nem az USAt jellemzik csak a kormányzatukat, akkor miért Magyarországra húzzuk rá, és miért nem a mi kormányzatunkkal vetjük össze őket?

Azért küldtem amúgy a posztot, mert engem nagyon bosszant h sokan a látható és valós, de RÉTEGjelenségek hatására nyíltan kijelentik h mi fasiszta ország vagyunk. Nagyon nem tiszta már a fogalom se sokaknál. Emiatt érdekel is a téma, hogyan és miért is működik ez a fasiszta-megbélyegző divat, és miért félünk még a mai napig jobban ettől a szótól, mint attól h bolsevik.

(Na most aztán lehet kommentelgetni, vitázni, jó mulatást mindenkinek! Sajnos indulatokkal terhelt ez az egész, emiatt nem tudom mi lesz belőle, reméljük semmi. Akkor már az összetartó amcsigyalázás is jobb. ;-))
Előzmény: ssscsaba (6) 0 VÁLASZ
karpatika 2008. 09. 22. 17:22 | #7
Ez a videó.... Aki egy KICSIT is vette a fáradtságot, hogy tanuljon 20. századi történelmet, hogy rájöjjön, ez a videó eléggé demagóg. Például: ez egyik érv a hadseregre költött pénz mennyisége volt. Megjegyezném, ez a Szovjetunióban és Kínában öltött a legnagyobb méreteket, sokkalta nagyobbakat, mint ma Magyarországon. De aki kételkedik ebben, MA tartott a történelemtanár 1 órát Mátyás királyról. Nos, ő a jövedelmeinek 90%-át a hadseregre költötte, mégis az egyik legsikeresebb uralkodónknak tartjuk. Ezzel azt, akarom mondani, hogy többek között a hadseregre költött pénz nem a rendszert jellemzi, csak azt, hogy Amerika fegyverkezik, mint MINDEN szuperhatalom eddig a történelemben. Aztán ott van a nacionalizmus, mint érv. A fasizmus lényege nem a nacionalizmus, hanem MINDENKI más kiirtása, aki nem olyan mint mi. 2. Emberi jogok elnyomása.... Aki tud mondani 1 helyet Európán kívül, ahol kevésbé nyomják el az emberi jogokat, mint Amerikában szóljon, és holnap odaköltözök!
És ez így megy tovább. Az lehet hogy az amcsik birkák, meg buták, de aki hisz ennek a videónak, az is.
ssscsaba 2008. 09. 22. 17:10 | #6
Na ja, azzal egyet is értek hogy a kormányzatuk olyan amilyen. De azt nem értem hogy miért kell ez alapján megitélni egy nemzetet. Nem azt mondom hogy te ezt tennéd, ennél ahogy látom több eszed van, csak az a baj hogy sokan ezt teszik. És nem kizárólag az USAról van itt szó. Más dolog, hogy ahogy te is irtad a 14 pont legtöbbje Magyarországra is simán rávarrható ha akarjuk. Sőt még egy jó kis Magyar Gárda is van..."csodás"
Előzmény: kotta (5) 0 VÁLASZ
kotta 2008. 09. 22. 16:28 | #5
Nincsenek érvek, csak tények amik jellemzőek egy adott ország adott kormányzatára. Bár ők nemigen veszik észre magukat, már más is járt így, de a butaság mindig bosszantó. Pláne ha az a bizonyos bagoly minden verébnek, de még a legyeknek is beszól h ők a nagyfejűek.
Ha "akárhonnani" ember lennék és lenne egy kis eszem, akkor "akárhonnanban" laknék legszívesebben, nem Mo.-n és nem az USA-ban, én így gondolom, mert én éppen ilyen ember vagyok.
Nem számoltam meg, de ebből a 14-ből jó pár illik a mi "szociáldemokratának" nevezett, valójában talán álliberális-posztkommunista kormányzatunkra is. De nevezhetjük bárhogy (ez az előbbi név már nekem se tetszik), nekem akkor sem tűnik semmilyen szinten se jónak.

"És vígasztald meg, ha vigasz
a gyermeknek, hogy így igaz.
Talán dünnyögj egy új mesét,
fasiszta kommunizmusét -
mivelhogy rend kell a világba,
a rend pedig arravaló,
hogy ne legyen a gyerek hiába
s ne legyen szabad, ami jó."
(Világosítsd föl, 1936.)

Keressétek meg ki írta. ;-)
Előzmény: ssscsaba (3) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2008. 09. 22. 16:09 | #4
igaz nálunk sokkal "jobb" a helyzet minden tekintetben :D
ssscsaba 2008. 09. 22. 16:05 | #3
és ha egy akárhonnan való ember volnál hol laknál inkább, Magyarországon vagy Amerikában???? mert lebirkázni mindenki tud, de én nem látom az érveket
Dott 2008. 09. 22. 12:59 | #2
Naná.hogy meg lehet velük csinálni,ostobák..Szerintük minimum 13 eiffel torony van európában!Méghogy az "álmok földje"!Sok ostoba IQ mentes állatka!És lám,csak egy ilyen birkapásztor kell a nyájnak és oda vetezgeti őket ahova nem szégyenli!
Előzmény: ismeretlen (1) 0 VÁLASZ
ismeretlen 2008. 09. 22. 12:53 | #1
Nem akarok belekezdeni amerika szapulásába, de eddig sem volt kétségem afelől, hogy nem igazán a demokrácia hazája ez az Usa, meg hogy eléggé diktatórikus, csak a szabadság és a csodálatos piroskékfehér zászló mögé van bújtatva az egész. Birkanépség igazából és meg is lehet velük csinálni.