Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
kotta 2008. 09. 15. 09:49 | #27
Hupp, ide még ígértem vmi okosságot... (jaj nekem)
Arra jutottunk hogy csak elégedetlen emberek vannak, nem pedig ffi-női ellentét.
Aki nő az fogadja el h nő, aki ffi, az meg azt h ő ffi. Egyik se könnyebb, egyik se jobb.
Tapasztalat: párom betegség miatt kidőlt, egy napig mindent én csináltam a kölkökkel, hát nap végére jobban kidöglöttem mint valaha. Ő meg saját bevallása szerint rég pofántörölte volna mhelyi főnökömet vagy sírva rohanna haza innen.
Aztán máshol meg biztos az apa jobb otthon és a zanya dógozik meg keres vidámabban és jobban.
Általánosítani meg úgyse lehet, és akkor meg minek próbálkozni vele.
Magyarán: feministák suxxx.

Előzmény: kotta (26) 0 VÁLASZ
kotta 2008. 09. 14. 18:19 | #26
Ez egy nagyon okos és gondolkodtató hozzászólás a témához. (megjegyzem: sztem sahineltől immár sokadszor, bár a nagy egyenjogúság nevében azért neki udvarolni mégsem fogok :DD)
Hozzászólni most nem tudok (egy gyerek nyúz éppen), de később fogok mert véleményem az van, és az "ellenséggel" (párom) jól el is beszélgetünk itt közben a témáról.
A posztról annyit hogy szerintem ötletes. Egy félmeztelen nőröl rögtön más jut az ember eszébe (nem feltétlen szex, nyugi), és emiatt jó figyelemfelkeltés a nemek közti különbségre. A céljaikat viszont nem tudtuk meg, és ha az vmi ultrafeminista butaság, akkor úgy már az egésznek nincs értelme.
Na visszhall, megyek rajzolni.
Előzmény: sahinel (18) 0 VÁLASZ
Tybbah 2008. 09. 14. 18:04 | #25
mondjuk karrierista férfinak nemtom mennyi ideje van babázni szal ez is hülyeség:S asszem egy családba elég egy karrierista:D mert akkor a végén nemfog foglalkozni senki a gyerekkel:S. mondjuk ahol van lóvé ott megoldják dadával a dolgot... az meg milyen szar a gyereknek megint :S:S
Előzmény: Tybbah (24) 0 VÁLASZ
Tybbah 2008. 09. 14. 18:00 | #24
vannak férfias nők és nőies férfiak, nincs olyan állás amit csak férfi, vagy csak nő tud betölteni. mellesleg tudtommal meg szokták kérdezni a nőköl az állásinterjúk során hogy tervez é gyereket vagy nem, pont az egyenjogúság miatt.. ezzel kapcsolatban van is egy kérdésem: ha egy nő gyereket akar magának akkor miért jelentkezik olyan melóra amivel sokat kell foglalkozni és nincs idő rá a szülés miatt? én ezt úgy gondolom hogy azért van így mert vannak hülye nők is akik nem fogják fel hogy terhes nőnek nem szabad dolgozni és stresszelni. a gyerekneveléssel nincs akkora gáz mert azzal a férfi is tud foglakozni, szóval itt a hansúly a szülésen van! asszem a szülést meg a babázást a karrier előtt kell bevállalni.:) ami nem is feltétlenül kockázatos ha a férfi már dolgozik.. egy olyan családban ahol semmi kereset nincs ott meg hülyeség gyerkezéssel foglalkozni hacsak nem a segélyre hajtanak rá de ez megint más téma...
Tybbah 2008. 09. 14. 17:48 | #23
vannak a hímsoviniszták, a "normálisak", meg a feministák.. hímsovinizmus= a férfi a jobb; normális= nem jobb egyik sem csak más; feminista=a nő a jobb.. ezekből mindegyik lehet férfi és nő! ezek mind más gondolkodásmódhoz és értékrendhez vezethetők vissza. az egyenjogúság tudtommal azt jelenti hogy:mindenkit úgyanúgy kezelni. csakhogy ez nem pontos mivel mindenki elvárja hogy férfinak vagy nőnek kezeljék. nem lehet mindenkit ugyanúgy kezeln teháti az egyenjogúság nem létezik.. ez egy értelmetlen téma és vita!
Derill 2008. 09. 14. 17:29 | #22
postképes nénicke szép a melle. az útbaigazító rendőr meg sztem enm a térképet nézi:D bár ki nézné...

Purple
Purple 2008. 09. 14. 17:25 | #21
kényelmes élet? kiszolgál a férfi? hát hol élünk? :D kinek adatik ez meg tök természetesen? hogy szolgálja ki azt, akinek nincs párja, akinek meg van párja az szintén melóban van, nem tudja kiszolgálni. egyszer az a baj, ha nem dolgozik a nő, de ha meg dolgozni akar, akkor az már nem is nő? kicsit sántít a dolog. nézz utána, milyen arányban dolgoznak nők és férfiak!
Előzmény: sahinel (20) 0 VÁLASZ
sahinel 2008. 09. 14. 17:19 | #20
Nemtom én szívesebben maradnék otthon egy gyerekkel mint mennék dolgozni robotmódra valahová. Ha nem kell a kényelmes élet, ahol a férfi kiszolgálja a nőt, és vannak bizonyos normák amiket betart az ember, és dolgozni akarnak, egyenjogúan(a férfivel), akkor miért is várják el hogy nőként is kezeljék őket? Mint mondtam így már több jogotok leszs mint a férfiaknak. Tehát már nem egyenjogú, egyenrangú felek, hanem ezeken felül még + jogok megilletik a nőt. mert ezt mondod. Mindenben legyünk egyenlőek mintha nem is lennétek nők, de kezeljünk titeket nőként, és járjanak az ezzel járó megkülönböztetések nektek. De akkor miért fáj ha a férfiaknál is vannak ilyen megkülönböztetések?
Előzmény: Purple (19) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2008. 09. 14. 17:04 | #19
egyenrangúság és egyenjogúság külön dolog. attól, hogy ugyanazok a jogok illetnek meg engem a munkavállalásnál, és ugyanannyi melóért ugyanannyi pénzt kapok, mint te, attól még igen is engedj előre ha megyünk ki valahonnan, és ne nekem kelljen virágot vennem neked, ha meg akarlak hódítani :D (csak példa volt). a mondandód többi részére meg olvasd el az előző linket.
Előzmény: sahinel (18) 0 VÁLASZ
sahinel 2008. 09. 14. 17:00 | #18
ezért nem értem amit mondassz és amit sokszor hallok. Te is azt mondod hogy nőként kezeljék őket, ne férfiként, de egyenjogúak legyenek. Mit jelent számodra akkor nőként kezelni valakit? hogy lehetek valakivel egyenrangú ha nem ugyanúgy kezelem mint bármely másik embertársamat? Márpedig a nőket megilleti egyfajta bánásmód, ami már több mint ami megillet egy férfit. Vannak munkahelyek tuti ahol gond lehet, de pl vannak munkahelyek ahol szinte csak nők vannak, és férfit alig használnak. A nők genetikailag meg gyereket akarnak előbb vagy utóbb. Nagyon kevés aki nem akar. ebből kifolyólag felróni egy cégnek hogy azzal is számol hogy lessz ilyen eset, nem túl korrekt. A cégek nem emberek, hanem gazdasági létesítmények, struktúrák, amiknek a lényege a pénzgyarapítás. És ha ez egy lehetséges pénzbeli kiesés, akkor ezzel számol minden jobb cég. A karrierista nőknek ezért nincs gyerekük, vagy nem foglalkoznak utánna a gyerekkel sokszor normálisan, mert kell a jobb állás, pénz, stb. A gyerekkel meg lessz ami lessz a bölcsiben, oviban stb. aztán ne csodálkozzanak ha emo-s lessz vagy más aberrációt vesz magára a gyerek.
Előzmény: Purple (16) 0 VÁLASZ
Purple
Purple
Purple 2008. 09. 14. 16:34 | #16
de nem érted, hogy itt egyenjogúságról van szó és nem pedig arról, hogy fényezzék a nőket? attól, hogy valakit alkalmazhatnak, attól még nem kell férfiként kezelni. valahol azért nem vesznek fel nőket, mert szülni fognak, és az nekik munkaerő kiesés, mert a helyére nem találnak újat. és aki nem akar szülni? azok szívnak ezek miatt. amikről te beszélsz, azok olyan munkák, amiknél nyilván megvan ez a különbség, de attól függetlenül elvégezheti nő. de sajna rengeteg oylan munkahely van, aminek ehhez nincs köze...
Előzmény: sahinel (15) 0 VÁLASZ
sahinel 2008. 09. 14. 16:22 | #15
http://www.origo.hu/tudomany/elet/20010202nemi.html

Pl de még van sok ilyen tudományos kísérlet, ami nem a nők lejáratására szolgál, hisz sok tekintetben a férfiak nagyrésze nem képpes bizonyos dolgokra úgy mint a nők. Nem fontos elhinni, de így van. Az amit felhoztok az az hogy a férfiakkal egyenrangúak akartok lenni, + még jogok illetik meg őket mert nők. Tehát több joguk van valójában akkor már mint egy férfinak.
Előzmény: Purple (14) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2008. 09. 14. 16:16 | #14
ellentmondásos amit írsz. ha tény lenne semelyik nő nem felelne meg az adott munkakörre. pedig írtad, hogy nézzem meg pl a katonákat. érdekes ott is megfelelnek, és nem is néznek ki hormon kezelt úszónőnek. persze a százalékos arány nyilván nagyobb a férfiak javára, de nem elhanyagolható a nők aránya sem. rendőrnők közt is vannak csinosak. aki meg csúnya és durva, az valszeg ruházati eladónak is csúnya és durva lenne....
Előzmény: sahinel (12) 0 VÁLASZ
sahinel 2008. 09. 14. 16:13 | #13
Az hogy nem kezelem nőként őket arra vonatkozik hogy folyamatosan azt szajkózzák egyenjogúak. Ennyi erővel akkor előzékeny lehet egy nő a férfivel is hisz egyenragúak vagy nem? ha ez megtörténik, és nem várnak el semmit csak mint a férfiak egy másik férfitől, akkor elfogadható hogy minden téren ugyanúgy kezeljék őket mint egy férfit. Mint lentebb leírtam elvárjátok hogy nőként kezeljünk titeket, de minden téren ugyanolyan elvárást kértek mint a férfiak. Ez a kettő üti egymást.
Előzmény: Purple (11) 0 VÁLASZ
sahinel 2008. 09. 14. 16:07 | #12
Nem elviekben így van hanem ez tény. Pl kisgyereknek, vagy kislánynak adj a kezébe egy babát. De van még kismillió ilyen dolog. Pl discovery film is volt erről. A nők érzelemközpontja is fejletebb az agyban mint a férfiaké. A transexuálisoknak megeggyezik pl ez az érzelemközpont fejlettsége a nőkével. Az hogy valaki a nők közül képpes elvégezni férfias munkákat, akkor csinálja, de pl nézd meg katonának pl mennyi nő, és férfi felel meg, stb. Nem azt mondom hogy ne alkalmazzák őket, vagy kevesebbért. Ha tudja végezze el, de ezek a nők inkább hasonlítanak férfiakra mint nőkre ilyenkor már sokszor gondolkodásmódban is.
Előzmény: Purple (11) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2008. 09. 14. 15:53 | #11
és ha esetleg vannak olyan nők is, akik tökéletesen megfelelnek X munkakörbe, akkor csak azért ne vegyék fel, meg fizessek nekik jóval kevesebbet, mert ELVILEG így van? meg akkor ezért nem engeded előre meg nem kezeled nőként mert esetleg ő tudja azt, amit te? ti ugyanezt csináljátok, bennetek van a sovinizmus, csak azt hiszitek, hogy nektek ez alanyi jogon jár...
Előzmény: sahinel (10) 0 VÁLASZ
sahinel 2008. 09. 14. 15:46 | #10
Hát töllem kőfejtőbe, olajkutakra, bering szorosba horgászni is mehetnek nők ha nagyon akarják, csak ne sírjanak utánna ha nem kezelik őket nőként. A nők agya máshogy működik mint a férfiaké, és ezt nehéz felfognia sok embernek. A férfi nem képpes sokmindenre odafigyelni, míg a nő igen. A férfi könyebben tájékozódik 3D-ben (játékoknál pl elég jól látszikFPS) a nő nem igazán. Ebből kifolyólag jóval kevesebb nő van bizonyos munkahelyeken. Ha ez gond akkor agyilag, genetikailag is változni fognak? Nem jobb egyik nem sem, csak bizonyos területekre egyik megfelelőbb mint a másik.
Előzmény: Purple (8) 0 VÁLASZ
esmein 2008. 09. 14. 15:39 | #9
Én hímként nem vonzódom középvezetői munkakörökhöz, nem szeretnék mérnök lenni, nem óhajtok targoncázni se. Sőt, ha egy mód van rá, frissdiplomás se szeretnék lenni. Ebben az országban senki sem kap könnyen állást, nem függ a nemtől a dolog annyira, mint azt a vérben forgó szemű feministák hinni szeretnék. Ha gondolod, lehetsz helyettem programozó, igazán szivesen átengedem a helyem :D
Purple
Purple 2008. 09. 14. 15:33 | #8
és ki akar óvónő lenni... meg szerintem nem a targoncás, meg kőműves szakmák az érintettek. ott a kulcsszó, hogy jellemzően férfiak által uralt. ... ezen lehetne változtatni.
Előzmény: esmein (7) 0 VÁLASZ
esmein 2008. 09. 14. 15:27 | #7
Jellemzően férfiak által uralt területekre valóban nehéz lehet bejutni nőként, ellenben férfiakat is relatíve ritkán vesznek fel ovónőnek...
Purple
Purple 2008. 09. 14. 15:11 | #6
nem erről szól. nem arról, hogy most előre engeded, vagy nem. sokkal nehezebb munkát találni egy nőnek, és kevesebbet is keres, mint egy férfi. ha ezeket a jogokat megkapják, miért ne lehetne őket nőként kezelni?...
Előzmény: sahinel (5) 0 VÁLASZ
sahinel 2008. 09. 14. 15:01 | #5
egyenjogú csak akkor lehet valaki ha semmi előnye hátránya nem származik a helyzetéből. Tehát igazad van kussoljanak, és ne parasztozzanak ha nem előzékenyek velük. Bár erre meg ki fog akadni sokuk hogy milyen férfi aki ilyet csinál? Jah és a nagy egyenjogúságban ne ugassanak stb, mert ezért a férfiak egymást is sokszor összeverik, aztán meg leugatják a férfit mekkora paraszt. A nő most egyenrangú akar lenni egy férfivel, vagy nő akar maradni? Az egyenjogúsággal sokmindentől megfosztják magukat, ami eddig megilette őket. Persze utánna meg sírnak hogy az egyenjogúság mellé még bánjanak is úgy velük mint régen. De ez már nem egyenjogúság akkor hanem +jogok illetik meg azon felül hogy mindenben ugyanazt érdemli, kapja mint a férfiak:D kicsit érdekes felfogás az egyenjogúságról.......
Előzmény: esmein (4) 0 VÁLASZ
esmein 2008. 09. 14. 13:32 | #4
Nem látom át, pontosan miért harcolnak ezek a feministák, viszont más feministákkal még mindig nem értek egyet. Az egyenjogúság azt is jelenti, hogy nem bunkóznak le, ha nem engedem őket előre a buszon. Az egyenjogúsággal egyenkötelezettségek is járnak.

(ja igen, remélem azért tüntetnek, hogy járhassanak topless :D)
mekszamnojz
mekszamnojz 2008. 09. 14. 12:30 | #3
ez jó. tetszik a mondanivalója és a hangulata a képeknek. :)
mumus 2008. 09. 14. 12:25 | #2
hmmmm hmmmmmmmm van egy par jo csirke, de a szatyrokat kihagytam volna :(
Chamy 2008. 09. 14. 12:24 | #1
van 1-2 tök jó kép, tök jó szögből