Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
BullFrog 2011. 11. 13. 00:47 | #12
Ha írnál egy történetet ahogy Frodó és Samu egy gyűrűvel rohangál, és a főgonosz meg akarja találni azt minden áron, és te kiadnád ezt a könyvet, akkor plágiummal vádolnának.

Sárga/Kék portál, logikai játék, ez kb a Portál alapja, és fő lényege.

Semmi baj nincs, ha egy játék 200 megás, vagy 14 gigás, ha van mögötte tartalom, vagy indokolt lenne a méret. Itt egyik sem áll fent. De a zene borzalmas, egyszerűen nincs rá jobb szó, szörnyű, és mindemellett hangos, és indokolatlanul nagy a játék mérete emiatt. Tényleg nézz meg pár MIDI fájlt, melyek 5-6kbájt méretűek, ugyanezt a minőséget adják, mint amiket te használsz.

Hogy miért baj az install? Mert neked plusz idődbe telik megcsinálni, nekem több időbe telik kipróbálni a játékot, és mivel az egész nem több egy kicsomagolásnál, ez sem indokolt.

Ha google a barátod, nem kell grafikusnak sem lenned....gondolom van importálás funkció, és be tudsz rakni normális képeket.
Előzmény: Csabusa (11) 0 VÁLASZ
Csabusa 2011. 11. 01. 22:29 | #11
Nem értem, hogy hogy érted azt, hogy "egy az egybe". Portálokat kell használni, és logikai feladatokat kell megoldani, de a pályák, a karakterek és történet is teljesen más.

A zenékkel nem szórakoztam. Nem gondoltam volna, hogy bárkit is zavarna a játék mérete. Szerintem ma már nem nagy dolog 200 mb.

Az install-t szintén nem értem miért zavar.

Ez egy játékszerkesztő programmal készült. Én meg nem vagyok grafikus :P Az alt+tab gondra van ötletem, de még nem próbáltam ki. Nem hiszem, hogy én tudnék ennél szebb textúrákat csinálni (ezeket se én csináltam), de egyszer talán megírom java-ban ha valaki rajzol textúrákat. Szóval az összes fizikával kapcsolatos bug a program miatt van.
Előzmény: BullFrog (10) 0 VÁLASZ
BullFrog 2011. 10. 27. 17:56 | #10
Hol kezdjem, talán ott, hogy nem Portal inspirált, hanem átvitted egy az egybe 2D-be gagyi módon. Ami nem baj, hisz gondolom első játék, egyedül csinálod, stb... de ami zavar:

1) Mi ezen 232mb? Tán belerejtettél egy rész Jóbarátok részt? Ja nem, csak egy csomó 320kbs zenét, amire bőven elég lenne pár MIDI fájl is, ami 223mb helyett foglalna brutális 1 megát, de ha mindenáron mp3, akkor viszont 64kbs bőven elég erre, hisz ez is olyan mint amikor sztereó hangok DTSre vannak felkonvertálva, valójában meg alig pár bites ez a förtelem.

2) Miért kell az install? Gondolod a hülye felhasználó a sima EXE-t nem tudja elindítani? Vagy Zipet kicsomagolni?

3) Csabi logó (space és ékezet, komolyan?): PNGt használsz, szóval nem Windows Paintbe írtad a logóba a neved, de hogy az eredeti logóhoz hasonlóan picit elmosd a szélét (vagy bekapcsold az Antialliassingot az írásnál) már nem jut eszedbe? Na meg normális méretbe megcsinálni, és azt használni? Hogy ne a játék nagyítsa fel 1.5x-ére?

4) Idegesítő a zene, és brutálisan hangos, slussz poén, hogy Windowsban le se lehet halkítani, mert ugye Alt+Tab nem működik, az alant említett bug miatt, úgyhogy akinek nem kéznél van a hangfal, cammoghat oda, az üvöltő játék miatt.

5) Grafikája csúnya, és nem arra gondolok, hogy 2D, hanem hogy a textúrákat, az ábrákat amit használsz brutálisan low lvl és gagyi hatású. Nem mondom, hogy kapásból ugorj rá a HD-re, de ha azt akarod, hogy komolyan vegyenek, akkor igenis használj olyan képeket, amik normálisan meg vannak csinálva. És jöhetsz Minerafttal, de közel sem 1 kategória a kettő, és túlzás lenne hozzá hasonlítani ....

6) Space+E, teljesen rendben lenne, ha az embernek nem 0.1 másodperce lenne space után megnyomni E-t, billentyűzet kiosztás valóban elég röhejes, nem sokat játszottam vele, unalmas lett 5-6 perc alatt, de ha A a bal, D a jobb, akkor miért nem W az ugrás? Vagy az ugrást gyorsító zöld sugár...lehet maradi vagyok, és túl sok fizika órára jártam gyerekkoromban, de a lendület azért kéne hogy legyen, és ne essen le a csík végén azonnal.

+1) Ha programozni szeretnél, írj programokat, sokkal nagyobb rajongótáborod lenne, és az hasznosabb is lenne. Ez viszont egy flash kategóriás játék szintjét sem éri sajnos el.
Csabusa 2011. 10. 19. 07:17 | #9
hmm... ja, jó ötlet
Előzmény: Negat (8) 0 VÁLASZ
Negat 2011. 10. 16. 22:50 | #8
Ok. Még 2X próbáltam nekiállni, de hogy már egy bemelegítő, 2 ugrásos pályán sem tudok átmenni ez marhára zavaró. Ne haragudj, de a hardwereim épsége nekem ennyit nem ér meg. Jelezd, ha meglesz a javított verzió. Apropó, egy ötlet. Javaslom, hogy a feliratok eltűnését igazítsd 3 mp-el az első megmozdulás után. Akkor aki akarja el tudja olvasni.
Csabusa 2011. 10. 11. 23:08 | #7
Igen, azt fogom csinálni, újra kiadni. Nekem sokkal egyszerűbb így :P
De azt is megköszönném, ha ezt a verziót is jobban megnéznéd, és megírnád az észrevételeid.
Előzmény: Negat (6) 0 VÁLASZ
Negat 2011. 10. 11. 21:31 | #6
Ha elkészíted a patchet (tudom irányítani a játékot úgy ahogy megszoktam) nagyon szívesen tesztelem végig és remélem használható véleménnyel tudlak segíteni a 2. patch megírásában. Nagyon várom a javítást! Előre is köszi!
ui.: Lehet egyszerűbb nem patchelni, hanem az alap játékot még egyszer kiadni. :-) Én szívesen letöltöm ismét. Manapság a "nagy" kifejezést, melyet előttem egy hozzászóló használt nem tartom megfelelőnek. Lehet, hogy betárcsázós internettel, meg 486dx40-el még tényleg nagy igénye lehet, de pár száz MB már nem számít méretnek szerintem.
Csabusa 2011. 10. 09. 17:28 | #5
rövid sor
Csabusa 2011. 10. 09. 17:27 | #4
Kedves Negat!
Örülök írtál véleményt a játékról!

A gomb kiosztásról: Azért így vannak elrendezve, mert idáig nem merült fel senkinél ez a probléma. Mutatóujj D gombon, gyűrűsujj A gombon, és a középső az E gombon.

A gombok testreszabásáról: Csak lustaságból nem raktam ilyet a játékba. Hadd védekezzek azzal, hogy nem minden játékban van ilyen opció :P Egyébként én is elvárom egy játéktól, hogy legyen ilyen lehetőség. Majd erőt veszek magamon.

Alt+tabos kilépésről: Egy Multimedia Fusion 2 nevű programmal készítettem a játékot, és ennek a programnak van egy ilyen tulajdonsága, hogy ha egeres mozgatást adsz egy objektumnak, akkor bizony a játék futása közben így működik az egér. (De már van ötletem eme probléma kikerülésére) Az ablakos módnak azért van értelme, mert pl nálam is széles monitor van, és teljes képernyőnél megnyújtja a játékot vízszintes irányban.

Feliratokról: Sokat foglalkoztam az időzítéssel, és próbáltam belőni, hogy olvashatóak legyenek. Persze ezt is csak úgy lehet jól beállítani, ha más is tesztelni. A feliratokat pont nem tesztelte senki :P Ezért kérlek küldd el nekem, hogy melyek voltak azok, ahol abszolút olvashatatlan volt. Szeretném kijavítani ezeket is.

A portálok animálásáról: Ez megint egy bugja a Multimedia Fusion-nek. Annyit tudsz tenni, hogy ha nem fejezi be az animációt, nyomsz egy újrakezdést (U betű). Ezt problémát már rég felfedeztem, és csak úgy lehet kikerülni, ha nincs beállítva átvezető a pályák kezdetén (ennél a játéknál a zoomolás). Úgyhogy lehet a patchben, majd kiszedem, és csak a pálya végén hagyom meg a zoomolást.

Elgépelésről: Köszi, hogy szóltál, javítom.

Végéről: Köszi, hogy írtál pozitívat is :P Nagyon örülök, hogy a bugok nem vették el a kedved a játéktól. Halkan jegyzem meg: nekem a koop jobban tetszett. Sokkal szórakoztatóbb egy haverral gondolkodni a megoldáson.
Még egyszer köszi a véleményt, és lesz patch természetesen. Ja, és a Multimedia Fusion egy nagyon jó program! Vannak benne bugok, de remélem nem keltettem azt az érzést, hogy használhatatlan. További jó játékot!
Előzmény: Negat (1) 0 VÁLASZ
nagydee
nagydee 2011. 10. 06. 12:24 | #3
nagy, ronda, teljesen sz@r irányítani. bocsi
Negat 2011. 10. 06. 09:33 | #2
Rövid sor, hogy ne törje meg az oldalt. :-)
Negat 2011. 10. 06. 09:28 | #1
Helló.
Letöltöttem a játékot, felraktam.
Éppen csak elkezdtem kipróbálni de az alábbi fő problémákkal szembesültem:
- Az irányítóbillentyűket nem lehet testre szabni. Engem nagyon csúnyán zavart az, hogy a tárgyhasználat E gombja ugyanazzal az ujjal használható, mint a jobbra haladás. (D) ezzel az ügyességi részek (ugorj át a portálon egy magasabb pontra) nem azért ügyességi részek, mert ténylegesen jól kidolgozott tervel és pontosan kivitelezett mozgással kell megoldani, hanem mert az ujjaiddal el kell felejteni a jól bevált wasd felállást egy-egy ugrásnál.
- Az alt+tabos kilépéskor a játék nem engedi el a kurzort, hanem egy fix helyre visszarántja. Így nem igen látom értelmét az ablakos mód futtatásának, ha közben nem tudok esetleg néha-néha kilépni az asztalra. (pl megnézni, hogy izén van-e új post :-D )

Szépséghibák melyeket rövid játékom alatt vettem észre:
- Elég jó olvasónak tartom magam, de több alkalommal is olyan gyorsan elugrott a képernyő tetején lévő felirat (amit elvileg ugye a teszter mond), hogy a feléig sem jutottam el.
- A portalok (sárga és kék) gyűrűi vannak amikor nem animálódnak le a pályák betöltésekor, ezért kicsi vastag körök maradnak nagy ellipszisek helyett.
- A help menüben elgépelés (Urás segítők- ugrás segítők)

És a végére hagytam, mert ha elérsz idáig, kedves programozó, akkor megérdemled ezt is:
A játék ötletes (bár ugye az alapjait ismerjük) látszik az, hogy sok időt töltöttél / töltöttetek el vele. A feliratok nagyon szórakoztatóak (gondolom a játékban van még több ilyen is, de pl a"táncol" funkció nekem nagyon bejött! ;-) ) nagyon jó hangulatot adnának a játéknak, ha az első komolyabb pálya előtt nem adja fel az ember a fenti hibák miatt.
Én személy szerint várom a patchet, mely javítja a hibákat, nagyon szívesen játszanék egy letisztultabb formával!