Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
mekszamnojz
mekszamnojz 2008. 11. 21. 14:47 | #14
nem is értem miért nem így csinálják a beöntést :D
peanut 2008. 11. 21. 14:43 | #13
csak a buborékképződésen elmélkedtem :)
Előzmény: Bekomman (8) 0 VÁLASZ
Tibii87 2008. 11. 21. 01:26 | #12
"Hogyan toljunk ki valakivel, aki csapolja kólakészletünket? Sok tudományos videót kell nézni a neten (pl. ezt ), majd alkalmazni a tanultakat. :P "
Basszunk bele mentózszt azt basszuk ki az egészet :D
spidy 2008. 11. 21. 00:17 | #11
de bizony tullkel cifrázni mert ha lazán 2 deci kolába teszel 1 kocka cukrot akor az is felpezseg de nem enyire a mentos-ban vanak még sok külömbözö öszetevö és etöl nyomat ojan nagyot hát nagyábol enyi remélem megértitek :-) hajrá buborék :P
Kampec 2008. 11. 20. 22:31 | #10
tarts a pofazacskóidban annyi kólát, amennyit bírsz és utána lökd be a mentost ;)
avagy hogyan csináljunk a fejünkből szökőkutat :DDDD
Előzmény: Bekomman (9) 0 VÁLASZ
Bekomman 2008. 11. 20. 17:50 | #9
Egyébként próbáltam már mentost lenyelni és rá kólát inni (apránként óvatosan), de nem történt semmi, még egy jól sikerült "böfi" sem tört föl.
Bekomman 2008. 11. 20. 17:48 | #8
Ti miről meszéltek? A kóla meg a mentos páros hőmérséklete nem változik. Egyszerűen a mentos-ban van valami anyag ami drasztikusan csökkenti a kóla gáz elnyelő képességét. Főleg a light kóláét, mert abban vanmégvalami.
Előzmény: bandee1219 (7) 0 VÁLASZ
bandee1219 2008. 11. 20. 17:29 | #7
De, azért. 100 °C fölé is mehet, viszont a forrás nem indul be, mert nincs min képződjenek a buborékok (sima víz üvegpohárban) és csak akkor indul el a dolog, ha beledobod a cukrot, kávét, teát, akkor viszont kifut rögtön és le is forráz rossz esetben.
Előzmény: Zack (6) 0 VÁLASZ
Zack 2008. 11. 20. 13:47 | #6
nem azért veszélyes mert túlhevül?? nem indul meg a bubiképződés és ahogy megmozdítod egyből "kirobban" a pohárból... vagy v.mi iesmi:D a túlhűtés jobban tetszik:d

mogy 2008. 11. 20. 11:42 | #5
Ama bizonyos videó: http://www.youtube.com/watch?v=kMXPOqovSBs
A felület, a cukor, a szénsav, meg még minden más, ami a diétás kólában van (azt hiszem a sima kóla nem is jó). Az érdes felület meg a buborékképzödés miatt fontos. (lásd még: miért veszélyes a mikróban két percnél tovább melegíteni a vizet?)
ismeretlen 2008. 11. 20. 11:24 | #4
van szerepe igen, sőt még annak is hogy milyen a bevonata a mentosnak, vagy más mentolos cuccnak, a sima fényes felület nem annyira jó, már minden discovery és hasonló csatornán kipróbálták, keress rá az állítólag (mythbusters) -nél ők próbálták ki hogy mással is ennyire pezseg-e. Hülyeséget nem akarok mondani, de nem a cukor teszi, illetve nem csak, hanem a mentos féle cukorkák több összetevője egyszerre. ha jól emlékszem
Előzmény: bandee1219 (1) 0 VÁLASZ
qwertyuiop 2008. 11. 20. 11:13 | #3
Én nem hiszem hogy kockacukor elég hozzája, mert én egy csomószor ittam már csokira is pl kólát abba meg rengeteg cukor van és nem robbantam fel. O_o
Nem lehet hogy a mentol és a cukor együtt produkálja ezt?
izébigyó 2008. 11. 20. 11:09 | #2
Próbáltad már kockacukkoral? (Én nem, megvárnám amíg előbb valaki kipróbálja... ;))
bandee1219 2008. 11. 20. 10:52 | #1
Már az előző videóknál is akartam írni, hogy van itt egyáltalán szerepe a mentosnak? Mert ez történik egy sima kockacukortól is, szerintem itt a lényeg a cukor, nem kell túlcifrázni.