Kész az 1000 lóerős villanyautó

A száz százalékban elektromos hajtású Rimac-One Concept lehet a zöldautók Bugatti Veyronja.

Az autó ennek megfelelően nem csak környezetbarát, de az egyik legdrágább is lesz. És nem csak az ökoautók közt, írja a hvg.hu. Az árát 1 millió dollár környékére lőtte be a gyártó. A gépbe kerülő motor a hírek szerint 92 kWh energiát képes leadni, ami 1088 lóerővel egyenlő. A meghajtást négy elektromotor adja, amelyek 2,8 másodperc alatt képesek fokozatmentesen gyorsítani a kocsit 100 kilométer/órás sebességre. A végsebessége ugyancsak elképesztő 306 km/h-ra. Az olasz-horvát Rimac gyár meglehetősen ambiciózus 24 éves elnöke Mate Rimac szerint a járművük 600 kilométert lesz képes megtenni egy feltöltéssel. A járműből viszont semmiképpen nem lesz tucat autó a tervek szerint is csak 88 darab készül majd belőle.

Ajánlott tartalom

A hibrid autók eladása továbbra is emelkedést mutat

Csökkent a forgalomba helyezett új autók száma márciusban az egy évvel korábbihoz képest az Európai Unióban az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA honlapjára csütörtökön fölkerült adatok szerint.

Nincs hozzászólás

  1. “A gépbe kerülő motor a hírek szerint 92 kWh energiát képes leadni, ami 1088 lóerővel egyenlő.”

    Ha meg el is tekintunk attol hogy nem a motorra hanem az aksira vonatkozik a 92KWh, ami eleg jol lathato helyen van raadasul a ceg weblapjan, akkor is fel kellet volna tunnie valakinek hogy az KWh munka, nehezkesen szamolhato at loerobe ami meg teljesitmeny.

    Szinten nem mellesleg a prefixumokat nagy betuvel irjuk.
    De amugy majdnem jo volt …