Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Leonyid Tiskov orosz művész az egész világot bejárta, de sosem volt egyedül, saját holdja végig elkísérte. Az erről készült, "Private Moon" című sorozata a Holddal való találkozását mutatja be az éjszakai Párizsban, hajnali fények közt egy tó közepén, Tajvan partjainál, berlini erkélyeken, Moszkva háztetőin, vagy éppen a sarkvidék kunyhói mellett. ''A világegyetem közepén fekszünk, épp olyan fontosak vagyunk, mint a Hold vagy más égitestek'' – üzeni a sorozattal Tiskov. ''Sokkal több ez nekem, mint egy fotósorozat. A Hold az a fényes pont, mely összehozza a különböző nemzetiségű és kultúrájú embereket.'' – magyarázza a művész, akinek sorozatából válogattunk.

Párizs, Franciaország
Leonid Tishkov
Tianliao, Tajvan (2012)
Leonid Tishkov
Lviv, Ukrajna: kisfiú találkozása a Holddal
Leonid Tishkov
Párizs, Franciaország - a Louvre előtt
Leonid Tishkov
Új-Zéland, Rangitoto vulkán
Leonid Tishkov
A sarkvidéki Svalbard Magdalene-fjord környékén
Leonid Tishkov
Hold a Sarkvidéken
Leonid Tishkov
Az Jenyiszej-folyó Szibériában
Leonid Tishkov
Leonid Tishkov műhelyében
Leonid Tishkov
Spitzbergák (Svalbard), Norvégia: Hold a Jeges-tenger vidékén (2010)
Leonid Tishkov
Hold a csónakban
Leonid Tishkov
Berlin, Németország - a Juri Svestka Galéria erkélyén
Leonid Tishkov
Tajvani éjszaka
Leonid Tishkov
Berlin, Németország - a Juri Svestka Galéria erkélyén
Leonid Tishkov
Tajvan: Hold a Kaohsiungi Szépművészeti Múzeumban
Leonid Tishkov
Régi vízhűtőtorony az Urál térségében (2010)
Leonid Tishkov
Régi vízhűtőtorony az Urál térségében (2010)
Leonid Tishkov
Maple, Taipei
Leonid Tishkov

Kövessenek minket a Facebookon is!

Iliás Katalin (szerkesztő) Nagyítás

Ha az utolsó fát is kivágtuk... - Nagyítás-fotógaléria a fák napján

"Amint az utolsó fát is kivágtuk, az utolsó halat is kifogtuk, és az utolsó folyót is megmérgeztük, rájövünk majd, hogy a pénz nem ehető." Chernel István ornitológus szervezte meg először az országban a madarak és a fák napját 1902-ben. A magyar kormány 1994-ben hozott rendeletében május 10-ét jelölte meg e nap megünneplésére. Fák a világ minden tájáról Nagyítás-fotógalériánkban.

Fülöp Máté (szerkesztő) Nagyítás

A világ legszebb utazási fotói 2012-ben - Nagyítás-fotógaléria

Az ismert fotóművész, Chris Coe által alapított '' tpoty.com - Travel Photographer of the Year Awards'' célja, hogy pályázat keretében minden évben összegyűjtse a világ legszebb utazási fényképeit. E kezdeményezést az évek során egyre nagyobb érdeklődés kísérte, melynek köszönhetően mára több kategóriában is versenybe szállhatnak akár hivatásos, akár amatőr fotográfusok. 2008-ban már a világ 60 országából neveztek: a legidősebb résztvevő nyolcvannyolc, a legfiatalabb mindössze ötévesen regisztrálta magát. A zsűri - Coe vezetésével - igen változatos: rangos természetfotósok, fotóművészek, képkereskedők, szerkesztők bírálják a beküldött pályamunkákat. Válogatásunk a legjobb képekből.

Nagyítás

Brazília fekete-fehérben – Nagyítás-fotógaléria

Molnár Zoltán: Brazil napló, 2008. címmel nyílt kiállítás Budapesten a Mai Manó Házban. A középkorosztály egyik legtehetségesebb dokumentarista fotográfusa legjobb brazil fotóiból összeállított tárlat június 26-áig látható a Magyar Fotográfusok Házában (Budapest, VI., Nagymező utca 20.). A kiállítás kurátora Csizek Gabriella.

hvg.hu Nagyítás

Intim magány a budapesti zöldben - Nagyítás-fotógaléria

Kevés lehetőségünk van, ha Budapesten zöldhöz szeretnénk jutni, főleg, ha némi intimitást is igénylünk hozzá. A Margitsziget-Kopaszi-gát-Normafa alkotta háromszög az első tavaszi napon bedugul, és ez így is marad őszig. Ha nem akarjuk, hogy a pléden napoztatott végtagjainkon kutyák és babakocsikerekek gördüljenek keresztül, még mindig van megoldás.

Fülöp Máté (szerkesztő) Nagyítás

Olvasni muszáj – a könyv világnapja – Nagyítás-fotógaléria

Ma van a könyv világnapja, bár nyilván kérdés, szüksége van-e egyáltalán a könyvnek egy kinevezett ünnepnapra. Az UNESCO április 23-án, Shakespeare és Cervantes halálának napján a könyvek tiszteletének fontossága mellett az olvasás élményére hívja fel a figyelmet. A könyv a legnagyobb csoda, a hatalomhoz és a boldogsághoz vezető egyetlen út, elmélkedett Gorkij, és ehhez talán még azt lehet hozzátenni: ha valaki az olvasás szerelmese lesz, biztos lehet abban, soha nem csalják meg. Montesquieu-nek is igaza van: a könyv bűvös talizmán, Victor Hugo szerint a könyv hideg, de biztos barát. Az ünnep a számvetésre is jó. Melyik a kedvenc könyvem, mit olvastam utoljára, melyik lesz a következő. Jó hír, hogy a vasárnap este zárult jubileumi, XX. Nemzetközi Könyvfesztiválon rekordszámú közönség volt, nem olyan jó, hogy a világon több mint 1 milliárd ember még soha nem részesült az olvasás élményében. Mark Twain úgy látta, egy olyan ember, aki nem olvas könyveket, semmivel nem különb annál, mint aki nem tudja elolvasni őket. Összeállításunk azt bizonyítja, a világ szereti a könyveket, mert olvasni nemcsak hasznos, hanem örömforrás is.