Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Összetaposott lombkorona a gyaloglásért

Összetaposott lombkorona a gyaloglásért

2012. szeptember 14. - Darqo

Xiong Jody, a DDB China Group/DDB Sanghai kreatív igazgatója a Kínai Környezetvédelmi Alapítvány felkérésére egy egészen látványos, interaktív, környezetvédelemmel kapcsolatos alkotást hozott létre, hogy a gyaloglást népszerűsítse az autókázással szemben. A More Walking, Less Driving kampányban elkészült hatalmas mű igen szemléletesen mutatja az autómentes élet környezetre gyakorolt pozitív hatásait.

 

Sanghajban egy igen forgalmas gyalogosátkelőt fedtek le egy kopasz fát ábrázoló, közel 13 méter hosszú, 7 méter széles fehér vászonnal, és mellé, még a járdára könnyen száradó és lemosható zöld festékkel átitatott szivacsokat helyeztek, hogy a gyalogosok cipőjük talpát használhassák a lombkorona megfestésére az átkelés közben.

 

A felmérés szerint körülbelül 3 920 000 ember sétálhatott át a vásznon, egyre több levélszerű nyomot hagyva és érzékletesen szemléltetve, hogy hogyan állítható vissza a környezet egyensúlya. Az elkészült képet aztán jól közszemlére tették Sanghaj 7 fő utcáján, majd 15 város 132 különböző pontján szerte Kínában, aztán a sanghaji Zheng Da CANART Múzeum homlokzatán, mindenki okulására. Zseniális!

via: colossal

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr224762712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása